6. loka, 2016

Tämä on ilon ja onnen päivä #MV

 

-"MV-lehti-verkkosivuston perustaja Ilja Janitskin on määrätty vangittavaksi tavattaessa. Helsingin käräjäoikeus päätti asiasta tänään torstaina.

Poliisi ja syyttäjä olivat pyytäneet, että Janitskin vangittaisiin poissaolevana. Vangitsemista haettiin, koska Janitskinia ei ole tavoitettu, ja poliisi haluaa kuulla häntä esitutkinnassa. Janitskin asuu Espanjassa.

Syyttäjä Heikki Wendorf on aiemmin sanonut, että jos käräjäoikeus vangitsee Janitskinin, syyttäjä hakee myös eurooppalaista pidätysmääräystä.

Janitskinia epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, rahankeräys- ja rahapelirikoksista, törkeästä kunnianloukkauksesta, laittomasta uhkauksesta, salassapitorikoksesta ja tekijänoikeusrikoksista."-

Näin kävi Ilja Janitskinille. Ja tämä on aivan oikein, sillä rikollisten pitää joutua vastaamaan teoistaan oikeusvaltion periaatteiden mukaisesti oikeuden eteen.

Samoin on käymässä myös kaikkien rasistien valkoisen roskaväen äitihahmolle, Terhi Kiemungille: 

-"Apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on nostanut Terhi Kiemunkia vastaan syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Kiemunki julkaisi blogikirjoituksen maaliskuun lopussa Uusi Suomi -verkkolehdessä, jossa apulaisvaltakunnansyyttäjän mukaan paneteltiin ja solvattiin islaminuskoa tunnustavaa ihmisryhmää uskonnon perusteella."-

Myös Sebastian Tynkkynen on joutumassa tilille vihastaan ja tympeästä rasismistaan:

-"Valistusfilosofi Voltaire totesi aikanaan, kuinka siitä, ketä ei saa arvostella, voi oppia, kuka on niskan päällä. Jos minulle tulee syytteet islamin ja sen toteuttajien arvostelusta, joudumme valitettavasti vetämään sen johtopäätöksen, että islam on vieläkin yläpuolellamme. Loppuun saakka tulen kuitenkin puolustamaan ilmaisunvapauttani, vaikka tuomio napsahtaisi. Tämä kestämätön tilanne on murrettava, ja kutsun muitakin taistelemaan sananvapautemme ja oikeuksiemme puolesta."-

Se tunne, kun rasisti vetoaa sananvapauteensa, kun on saamassa syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan - ja lainaa natsia. Se tunne on tuossa lainauksessa erittäin läsnä. Sillä hänen lainauksensa ei ole Voltairen, vaan interweb kertoo (siis se paikka, jossa google kertoi herra Putkoselle räjähtävistä lepakoista), että Voltaire ei ole sanonut (vaikka levitetään hänen sitaattina ja usein juuri äärioikeiston toimesta). Sitaatti johtaa tunnetun uusnatsin Kevin Stormin pamflettiin 'All America Must Know the Terror That is Upon Us' vuodelta 1993. Alkuperäinen sanoma kyseisessä lausahduksessa oli, että Amerikassa saa kritisoida ketä tahansa paitsi juutalaisia tai joku ADL repii heti pelihousunsa. (Lainaus A.P)

Sebastian Tynkkynen siis väittää ihan vakavissaan, että jostain syystä saa kritisoida islamia. Että islam on 'yläpuolellamme'. Hän toki unohtaa, että Suomessa saa kritisoida aivan ketä tahansa (paitsi persua, silloin alkaa itku), mutta kritiikkiä ei ole esimerkiksi sanoa, miten kaikki muslimit vain raiskaavat ja haluavat tappaa kaikki homot ja että heidät tulisi täältä poistaa. Se on vain kiihottamista kansanryhmää vastaan sekä vihapuhetta, ei mitään kritiikkiä. Näiden asioiden toisistaan erottaminen toki on ollut perinteisesti rasistisen valkoisen roskajoukon etujoukolle vaikeaa hahmottaa ja siksi he ovat olleet jopa niin epätoivoisia, että ovat kutsuneet tuota puhetta myös 'raksamiehen puheeksi'.

Ja kovillehan se ottaa rasistisella mölymystöllä, kun oikeus ja karman kurja koura kohtelevat oikeudenmukaisesti ihmisiä:

 

Minä voin kertoa teille salaisuuden, jonka osa jo tiesikin. Näitä kaikkia tapauksia yhdistää nimittäin yksi asia. Näistä yhdessäkään tapauksessa ei ole kyse sananvapaudesta, vaan kyse on rikollisuudesta.

R-i-k-o-l-l-i-s-u-u-d-e-s-t-a.

Näistä tapauksista ei tule edes puhua jonain sananvapauden asiana, vaan näitä ihmisiä tulee käsitellä ja puhutella heidän ansaitsemallaan tavalla: ihmisinä, joita epäillään oikeutetusti ja perustellusti rikoksista.

Näiden ihmisten 'rikos' ja tekojen moraalittomuus on toisaalta selvää jo nyt, saavat he sitten tuomiota tai eivät, sillä heidän rasisminsa on päivänselvää ja ilmeistä. Ilja Janitskinin suhteen on kyse vielä siitä, että hänen epäillään syyllistyneet rasistisen vihanlietsonnan lisäksi moneen muuhunkin rikokseen. Ja rasismi meidän tulee tuomita joka tapauksessa, aina, ilman kompromisseja. Ja tähän yksinkertainen syy: 

-"Jos annamme vähänkään tilaa rasismille, silloin syntyy tilaa myös väkivaltaa ja syrjintää käyttäville liikkeille. Siksi rasismin torjuminen on koko yhteiskunnan yhteinen tehtävä.

Joskus hiljaisuus voi tappaa. Kun emme puutu ajoissa, kun vihapuhe nostattaa väkivallan. Koskaan ei tee virhettä avatessaan suunsa niiden puolesta, jotka eivät saa omaa ääntään kuuluviin tai joiden ääni on jo sortunut."-

Nuo kolme tässä kirjoituksessa mainittua rasistia ovat juuri niitä, jotka vaativat tilaa rasismille. He vaativat tilaa väkivallalle. He ovat väkivaltaa kaipaavia ihmisiä, jotka halveksuvat meidän arvojamme. Rasistinen puhe on aina edeltänyt kansanmurhia ja siksi meidän tulee tolkun ihmisinä reagoida, kun viha halutaan normalisoida ja ihmisiä aletaan määrittämään huonommiksi vain siksi, että he edustavat väärää uskontoa.

Herra Tynkkynen myös puhuu 'sananvapauden raivaamisesta'. Oikeasti kyse on siitä, että persut sekä herra Janitskin haluavat oikeuden itselleen puhua ihan mitä tahansa ja se, hyvät ihmiset, on vain askel kohti sananvapauden sekä ihmisten oikeuksien kaventamista ja nämä asiat ovat juuri niitä, joita tuo tympeä vihan kolmikko ovat oikeasti raivaamassa.

Yksinkertaisesti: herra Janitskin ja MV lukijoineen, Sebastian Tynkkynen sekä Terhi Kiemunki ovat sekoittaneet kritiikin ja ihmisten ominaisuuksiin menevän solvaamisen, tuon oman hauraan, valkoisen identiteettinsä pelokkaan puolustamisen sekä rasistisen agitaation toisiinsa. Ja kun herra Janitskinia kritisoi tästä, näemme vain valkoisen hauraan heteron uhriutumista, jossa koko maailma on häntä vastaan, vaikka hän vain halusi hyvää.

Minä vuodatan kyyneleen tässä kohtaa.

Tämän megajäätävän kolmikon yhteydessä puhuminen vallanpitäjien arvostelusta on vähän sama kuin raiskaaja sanoisi tekoaan vain yhteiskuntakritiiksi ja oman vapautensa puolustuspuheeksi. Tässä Jari Tervon kuvaamassa rasistisen valkoisen roskaväen narratiivissa raiskaaminenkin on siis mahdollisesti vain kritiikkiä Suomen lakia kohtaan ja raiskauksesta syyttäminen vain orwellilaista vainoa. Nerokasta, eikö totta?

Hyvin on MV- narratiivi uponnut. Ja juuri tänään tuo narratiivi on sivistyksen sekä karman lain hetkeksi nujertama. Maailma on ehkä sittenkin vielä ehjä.

Ja minä olen tänään iloinen ja onnellinen siitä, että vihapuheeseen ollaan ottamassa selkeämmin kantaa yhteiskunnan toimesta pelkän eleeksi typistyvän puheen sijaan. Rasismin tuomitseminen ei riitä. Se vaatii myös tekoja. Ihan oikeita tekoja. 

Suomi tuntuu tänään edes hieman enemmän oikeusvaltiolta. Tämä on ilon ja onnen päivä.

 

Maanantai