16. maalis, 2016

Soldiers of Odin, terapeutin tarpeessa #MV

 

Hallitse pelkoja, tee politiikkaa ja unohda todellisuus. Perussuomi.

Kun tehdään peloilla politiikkaa, se näkyy. Todellisuutta on myös se, että minäkin pelkäsin lapsena mörköjä. Sitten minä tutkin, onko niitä sänkyni alla ja lopputulos oli helpottava: mörköjä ei ollut. En siis enää pelkää.

Saa sitä ihminen pelätä, mutta kun tosiasia muuttuu vain yhdeksi mielipiteeksi, on pelkoa vastaan vaikea taistella. Tässä ollaan pelkoretoriikan ytimessä:

-”Toisten pelkoihin on vaikea samaistua, muttei myöskään ole tarkoituksenmukaista, että joidenkin pelot ohjaavat koko yhteiskuntaa. Pelkopolitiikalla saa helposti kannattajia, mutta oikeasti yhteiskuntaa hyödyttäviä ratkaisuja se ei juuri synnytä.

Mitä vähemmän pelolle on katetta tilastoissa ja tutkimuksissa, sitä vähemmän sen takia on syytä toimia.”- (Tiina Raevaara)

Tämä on juuri se syy, miksi keskustelua ei tule käydä rasistien kanssa rasistien agendalla. Ei enää, sitä on jo tehty ihan tarpeeksi ja sekin vain osaltaan vahvisti rasistien tarinaa.

Meidän pitää käydä keskustelua tosiasioin ja ilman rasistista retoriikkaa ja ilman rasistien lanseeraamia termejä, kuten ’maahantunkeutuja’, ’iPhonemies’ tai ’elintasopakolainen’. Nämä termit vain ylläpitävät ja uusintavat rasistista tarinaa, eikä meidän tule siihen suostua. Nämä termit pitävät sisällään negatiivisen latauksen, joiden tarkoitus on leimata negatiivisesti maasta apua ja turvaa hakevat ihmiset. Jos me emme suhtaudu nollatoleranssilla rasistiseen kieleen ja käytämme rasistista retoriikkaa, me kaikki avaamme oven rasismille ja rasismin arkipäiväistymiselle. Ja me emme halua sitä tehdä, emmehän?

Mutta minusta meillä on ongelma, jos ja kun oikeusministeri Lindström (PS) puoltaa väkivaltarikoksista tuomittujen uusnatsien katupartioita (kunhan eivät riko lakia). Kun oikeusministeri unohtaa sujuvasti Vastarintaliikkeen katupartiot, jotka jo ovat syyllistyneet rikoksiin sekä unohtaa rasistisesti motivoituneiden partioiden vain heikentävän yleistä turvallisuutta, alamme elämään todella outoja aikoja. Mitä muuta voidaan sanoa, kun PS:n edustaja Laura Huhtasaari komppaa, että ei häntä haittaa rikolliset katupartiot, sillä onhan Eduskunnassakin rikollisia unohtaen sujuvasti, että ei se rikollinen tausta olekaan oleellista, vaan se, miksi sinne kaduille ollaan menemässä: ongelma ei ole rikostausta, vaan se valkoista ylivaltaa ajava politiikka, jonka ydin on 100% rasistinen.

Mutta toisaalta: eihän se kansallissosialismi ole Huhtasaarta ennenkään häirinnyt, joten ei tuo kannanotto nyt yllätä.

Ja vaikka kaduilla tapahtuvan talkoohenkisen poliisin tehtävien Odinin Temppeliritareille ulkoistamisen kieltäminenkään ei niin helppoa ole, eikä mitenkään yksinkertainen asia liikkumisenvapaudesta lähtien, niin silti valkoista ylivaltaa kaipailevien natsilarppien liikkumista poliisi voisi niin halutessaan jo suitsia:

  • Voidaan tarkastella, ovatko järjestävät liikkeet rikoslain kieltämiä järjestäytyneitä rikollisryhmiä tai terroristijärjestöjä. (Vastarintaliikkeen ja Odinin Uljaiden Sotureiden osalta näin on mahdollista tehdä jo nyt).
  • Voidaan selvittää, onko partioiden tarkoitus tehdä rikoksia (Esim. virkavallan anastaminen ja laiton sotilaallinen koulutus on kielletty lailla. Myös rikokseen yllytys on rikollista puuhaa ja kuten taannoin irakilaisten turvapaikanhakijoiden kohdalla näimme, sen perusteella voidaan toimia).
  • Poliisi voi hajottaa partion tai pidättää sen jäsenet poliisilain perusteella, jos on ilmeistä, että on tarkoitus tehdä rikoksia tai partio on ilmeiseksi vaaraksi yleiselle järjestykselle.

Lakimuutoksia ei tässä kohtaa edes tarvittaisi, vaan sitä, että poliisi toimisi, eivätkä ministerit lässyttäisi.

Pelkoretoriikka ei ole syntynyt tyhjästä. Ihmiset pelkäävät. Ja he pelkäävät erityisesti siksi, että niitä pelkoja ylläpidetään valheella. Valhe on pelkurin sekä MV:n voimaannuttaman persun paras ystävä. Pelko on halpaa ja helppoa. Ja kun peloille ei löydy vastinetta todellisuudesta, ne pelottavat tapahtumat pitää itse keksiä. Sillä pelättävä on, sillä pelko on odinistin päivittäisen adrenaliinitripin varmin huume.

Nyt keksitään jälleen tapahtumia, jotta koko kansalle tuputetut pelot tuntuisivat todelta ja katujen vartiointi tuntuisi oikeutetulta: Soldiers of Odin pelastivat omien sanojensa mukaan nuoren tytön. Harmi vain heidän todellisuudentajunsa sekä yleisen uskottavuuden suhteen on se, että he eivät ole pelastaneet yhtään ketään yhtään mistään, vaan kyse on bluffista, valheesta tai sitten vain päihdeongelmaisen harhasta.

Odinien kannattajat olivat luonnollisesti innoissaan:

Image

Image

Oikeasti kyse on ihan puhtaasta hölynpölystä. Tämä ei yllättä, sillä näitä valheellisia tapahtumia ja ihmisten pelastamisia on netti täynnä, sillä rasistin perusluonteeseen kuuluu, että todellisuutta ei oteta sellaisenaan, vaan se valehdellaan itselleen sopivaksi. Ja tätä todellisuuden muokkausta tekee esimerkin kaltaisesti erityisesti MV.

Soldiers of Odin ja herra Janitskin tekevät yhteistyötä, eikä ihme: he tarvitsevat toinen toisiaan. Toinen luo ja ylläpitää pelkoja ja toinen luomisen ja pelon ylläpidon lisäksi levittää ja julkaisee aivan mitä tahansa, jonka tavalla tai toisella voi määritellä maahanmuuton, turvapaikanhakijan tai sitten ’pirinistihuoratoimittajien’ syyksi.

Kas, näin:

'SOO Päällystö'. Miettikää: nämä ovat ihan tosissaan sotilasleikkeineen. Minä nauran itseni tärviölle tällaisen typeryyden edessä. Päällystö. Kas, kun ei 'Pääesikunta'.

Mutta oikeasti tämä SOO Päällystö on kunniakkaasti myös kunnostautunut naisrauhan puolustajana (hakkaamalla itse naisia turpaan). YLE:n saamien tietojen mukaan Odinien Temppeliritari herra Rantaa syytetään suomalaisen naisen ja miehen törkeästä pahoinpitelystä. Siinä on naisrauhaa puolustettu, jumalauta! 'Päällystö hieman riehaantui, mutta suvakkihuora provosoi'!

Ja niitä pahoinpitelyitä näyttää olevan niin paljon herra rauhanturvaajalla, että ei pysy itse enää edes laskuissa mukana (Kuva: Anarkistimeemit): 

Image

Soldiers of Odin tykkää myös aseista. Kun olisi niin kiva päästä vähän tappamaan (lähde YLE):

Mutta Soldiers of Odin sanoo itse olevansa "maahanmuuttokriittinen katupartioita harrastava ryhmä, poliisin silmät ja korvat" ja kiistää jatkuvasti olevansa rasistinen, kansallissosialistinen tai rikollinen ryhmä.

Sillä ei liene merkitystä, että todellisuudessa he ovat rasisteja, natseja sekä rikollisia. Mutta kai tuossa eskapismissakin näkee rasistien ja muiden maahanmuuttokriitikoiden perusongelman todellisuudentajun puutteen suhteen: sitä valehdellaan vaikka itselleen, kunhan tarina Eurabiasta, islamin saatanallisuudesta sekä suomalaisen kulttuurin tuhosta saadaan pidettyä hengissä.

Miettikääpä sitä, että meillä on Eduskunnassa asti poliitikkoja jotka symppaavat näitä partiopoikia. Tämä siitä huolimatta, että odinilaisten omatkin säännöt sallivat, että tilanteen vaatiessa voidaan käyttää "teleskooppipamppua, sumutteita ja nyrkkirautaa, mutta puukolla tulee liian rumaa jälkeä".

Kerho suosittelee yli 10 hengen porukoita, mutta jo muutaman hengen partio "aiheuttaa matuissa provosoitumista". Väkivalta ja väkivallan uhka ovat odinistien luonne, mutta tämä ei esimerkiksi estä ministeri Lindströmiä saati edustaja Huhtasaarta komppaamasta näitä kadulla ihan vaan muina miehinä kulkevia kerholaisia.

Jokseenkin sairasta. Näin pahaksi on päässyt vieraan pelko ja ulkomaalaisen kammo. Tämä näkyy jatkuvana raiskausfantasiointina ja väkivaltaretoriikkana.

Tämän ulkomaalaisten solvaamiseen keskittyvän raiskauskeskustelun äärimmäinen esimerkki on netin kaatopaikkana tunnettu MV- julkaisu, jonka dynamiikka on yksinkertainen:

-"Lancasterin yliopiston professori Ruth Wodak kutsuu systeemiä ikiliikkujaksi, jossa journalismi ja populistien provokaatiot ruokkivat toisiaan."-

-"Koska MV ei ole vastuussa kenellekään, sen ei tarvitse pyydellä anteeksi; sen suhde kritiikkiin voi perustua yksinomaan vastakkainasetteluun, voimakkaaseen uhriutumiseen ja salaliittojen osoitteluun.

”Vaikka eivät nämä uusia asioita ole”, Hatakka sanoo. ”Kaupallisen median klikkijournalismilla ja populistien retoriikalla on aina ollut useita yhteneväisyyksiä. Kärjistämällä asioita kiinnostaviksi annetaan väärä kuva tapahtumista. MV on vain äärimmäinen ilmentymä huonosta journalismista, suoraa seurausta valtavirran median toiminnasta.”

”Ilman näitä lieveilmiöitä MV:n tyypit eivät olisi koskaan tajunneet, että tällaistakin paskaa voi tehdä.””-

Tämä on hyvin yksinkertaista: ihmisillä on taipumus nähdä vieras olemuksellisesti pahempana kuin itselleen tutut ihmiset. Ja tämä on ihan inhimillistä. Tämä sama asia ilmenee siinä, miksi myös perättömistä raiskauksista on helpompi syyttää ulkomaalaista:

-"Toiseksi, jos ilmoituksen tekijä nimeää tekijäksi tummaihoisen, häneltä ei odoteta niin tarkkoja tuntomerkkejä kuin jos tekijä olisi kantasuomalainen."-

Tämä on todellisuutta. Ja tämän te odinistit kiellätte. Olette terapeutin tarpeessa.

MOT.