24. helmi, 2016

Jessikka Arolle, joka näytti Saatanalle keskisormea #MV

 

-"Sinä: MV-julkaisun edustaja, sen lukija, tukija, sitä ja sen uutisia jakava ja niihin uskova, siinä mainostava: miten kehtaat? Kuinka kykenet? Miksi? Mihin sinua sattuu, kuka sinua on satuttanut? Miksi olet niin täynnä vihaa, vastenmielisyyttä, elämisen tuskaa, kipua ja pahoinvointia, että tänä päivänä tietoisesti kutsut siskoani pirihuoraksi ja iloitset hänen menneistä virheistään?

Eniten minua kuitenkin kiinnostaa, mitä mummosi sanoisi. Mitä sinun mummosi sanoisi kuullessaan/nähdessään sinut kommentoimassa kanssaihmistäsi pirihuoraksi? Tässä kohtaa voisin ulottaa kysymykseni kaikkiin niihin sisuskaluni väärinpäin kääntäviin kommentteihin, joihin olen viime aikoina internetissä törmännyt: kuinka toivot "suvakki"naisten tulevan joukkoraiskatuiksi, heidän lastensa tulevan joukkoraiskatuiksi, toivot "matujen" kuolemaa, fantasioit itse tappavasi "matun", "suvakin", miehen, naisen, lapsen, kummitytön, serkun, mummon. En siedä sitä. Se on väärin, kaikissa sanan merkityksissä väärin eikä se ole sananvapautta, se on rikos.

Mutta en nyt kuitenkaan ulota kysymystäni näihin asioihin. Kerron sinulle vain sen, että se mitä teet on väärin ja sattuu, oli se nimetön tappouhkaus netissä tai henkilön menneisyyteen viittaaminen vahingoitustarkoituksessa, koska ainoa tavoite joka sinulla on, on satuttaa siskoani, minua ja äitiämme. Tänään onnistuit."-

Jos olette ikinä pohtineet, mistä MV on tehty, niin tässä eräs vastine siihen ja yhteen MV:n uutiseen, jossa YLE:n toimittaja Jessikka Aron menneisyydestä on kaivettu huumeongelma ja se on tuotu esille räävittäväksi.

Miettikää hetki: huumeongelma ja siitä selviäminen olisi normaalin ihmisen mielestä tarina selvitymisestä. Mutta MV:n lukijoiden ja herra Janitskinin mielestä se on tarina, joka oikeuttaa kutsumaan esimerkiksi 'pirihuoraksi':

 

Todellisia naisrauhan ja suomalaisuuden puolustajia. Ei mitään järkeä.

Tässä näkee hyvin yksinkertaisella ja rujolla tavalla sen, mikä on koko MV:n idea: tuottaa ihmisistä jotain negatiivista julki ja sitten Pavlovin koirien joukko saapuu paikalla kuolaamaan. MV:n tehtävä on luoda eripuraa ja vihaa, eikä keinoilla ei ole mitään merkitystä. 

MV edustaa vastenmielisintä ilmiötä maan päällä kaulan katkomisten ja pedofiilien jälkeen ja pyydän jokaista miettimään, haluaako tukea MV:n journalismin muotoon puettua ihmisvihaa ja haluaako joku tukea evoluution unohtaman omistajansa kyynistä mulkkuutta?

MV on julkaisu, jossa tarkoitus on tarjota itsetunnottomille kroonisille epäonnistujille edes hetki voimantunnetta, joka perustuu polkemiseen ja naamalle sylkemiseen. MV tarjoaa ihmisille mahdollisuuden tunkeutua ihmisen yksityisyyteen, ihmisten mokiin, ihmisten ongelmiin ja sitten porukassa nauretaan niille. Minkälainen ihmishirviö tekee niin? Ja vielä tarkoituksella, vaivaa nähden?

MV:n olemassaolossa on loppujen lopuksi kyse yksinkertaisista ja vanhoista asioista: vihasta ja väkivallasta. MV ei tarjoa mitään muuta kuin kanavan vihalle ja siinä samassa se pyrkii alistamaan ja latistamaan ja tietenkin luomaan ja uusintamaan vihansa kohteisiin liitettyjä pelkoja. Aiheesta tutkimusta tekevä Anna Haverinen on jakanut tämän (verkko)väkivallan kolmeen kategoriaan:

  • negatiivinen ja alistava sisältö (myös sen levittäminen “läpällä”)
  • systemaattinen uhkailu, aggressiivinen trollaus, ahdistelu ja muu häiriköinti
  • verkon ulkopuolelle ulottuva väkivalta (henkilötietojen paljastaminen eli “doxaus”, puhelinhäiriköinti, omaisuuden tuhoaminen)

Alustavasti tutkimustulokset näyttävät myös linjaavan jo olemassa olevia tutkimuksia: verkkoviha aiheuttaa fyysistä ja henkistä pahoinvointia myös sivullisille, puhumattakaan itse kohteelleen.

Verkkoviha kohdistuu myös korostetusti naisia sekä etnisiä ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kohtaan. Tämä on nyt jo vaikuttanut suoraan siihen miten, missä ja mistä aiheista verkossa vuorovaikutetaan. Moni kyselyyn vastannut kertoi välttävänsä tiettyjä foorumeja, salaavansa oikean sukupuolensa (erityisesti naiset) tai seksuaalisen suuntautumisensa väkivallan pelossa. (AntroBlogi, 2016)

Nuo kaikki kategoriat täyttyvät MV:n kohdalla täydellisesti. MV:n harrastaman puheen tavoitteena on aina hiljentää vastapuoli: saada tämä pelkäämään, saada ihminen tuntemaan arvottomuutta, viedä itsekunnioitus ja saada vastapuoli poistumaan paikalta. Brutaalia. Helppoa. Yksinkertaista. Tarvitaan vain moraalittomuutta, lauma Pavlovin koiria ja sielultaan musta ihminen, joka luo ympäristön, jossa turhia pidäkkeitä ei ole.

Siksi MV on perustettu. Ihmiskuona tarvitsi kanavansa ja se viemäri siirrettin nettiin ja sille annettiin nimeksi MV.

Ja ikävä kyllä on sanottava suoraan, että on täysin hyödytöntä yrittää vedota näihin Pavlovin koiriin millään tavalla tai olettaa, 'että heillä olisi tunne-elämä johon voisi kuulua jonkinlaista empatiaa. He ovat psykopaatteja. Tuo joukko saa päivittäisen trippinsä juuri niistä fyysisistä reaktioista ja ruumiillisista emootioista, jotka heissä heräävät, kun he huomaavat löytäneensä avuttomuutta tai onnistuneensa heikompansa nöyryyttämisessä.

Mutta olkoon sitten miten hyödytöntä tahansa vedota Pavloviin koiriin, niin silti on tärkeää meidän tavallisten, tolkun ihmisten vetää raja. Meidän pitää vetää raja ja sanoa, että me emme hyväksy. Meidän pitää näyttää, että tuollaista ei siedetä erityisesti siksi, että jos näin ei tehtäisi, ei kukaan enää uskaltaisi sanoa pahuuden pyrkimyksille vastaan, kun hiljaisuudesta tulisi vain tunne yksinjäämisestä. Siksi meidän pitää sanoa, että 'Ei kiitos'. Jotta ne rohkeat eivät tuntisi ikinä jäävänsä yksin, sillä silloin paha olisi voittanut.

Ja Jessikka Arolle en voi sanoa muuta kuin, että älä välitä. Sinä olet voittanut pahimman vastustajasi jo toistakymmentä vuotta sitten, eikä sitä vie mikään sinulta mikään pois. Ei mikään. 

Kun MV, Janitskin ja muut henkiset nollat ovat hävinneet oman taistonsa itsensä sekä muun maailman kanssa, ei heille ole jäänyt jäljelle kuin iskeminen vyön alle. Argumentteja noilta on turha odottaa, eivät he edes ymmärrä, mitä noin vaikea ja hieno sana tarkoittaa. Heille argumentti on sama kuin naamalle sylkeminen ja heille eri mieltä oleva nainen on 'suvakkihuora' ja 'pirihuora'. Heille nainen on perinteisesti vihan ja hallinnan kohde, jonka pitäisi olla kiitollinen siitä, ettei saa mieheltä turpiin ja 'onhan nainen saanut mieheltä luvan äänestääkin'. Kun Ilja Janitskin kulkee kaduilla nenä kokaiinista valkoisena, on hän 'äijä', tosimies, 'joka uskaltaa', mutta huumeongelmasta kärsivä nainen vain alentuvasti ja mitätöidysti 'pirihuora'.

Kun 'naisrauha' typistyy oikeudeksi kutsua naista rauhassa 'huoraksi', olemme juuri sen pohjattoman typeryyden ytimessä, jonne katsoessa mielen valtaa vain voimaton myötähäpeä ja ajatus serkkujen kanssa lisääntymisestä Syvällä Joella. Ja juuri sieltä Syvältä Joelta ovat kotoisin nuo janitskinit ja MV:n koko lukijakunta, joka ei edes tajua rappiotaan.

Surullista, mutta totta.

Lohdun sanana, että tuo alhainen, ruma temppu koituu vielä tekijänsä tappioksi. Usko pois, hyvä Jessikka. Tuo MV:n tapa tuottaa vihaista visvaansa, on katkeran mielen ja katkeran miehen puuhastelua, jonka kaltaiset puuhat ovat perinteisesti tupanneet loppua katkeruuteen, yksinäisyyteen ja unohdukseen. Minä uskon näin tapahtuvan tässäkin tapauksessa.

Nyt sanon rumasti, mutta sanon sen silti: jos herra Janitskinin kaltainen geneettinen likakaivo solvaa, niin sillä ei mitään arvoa. Ihminen, joka rääpii toisten ihmisten yksityisimpiä asioita ivattavaksi, on niin säälittävää roskaa, että jokainen edes hitusen järjissään oleva ihminen tässä maailmassa tajuaa, että siinä ollaan tekemisissä kyynisen ja erityisen katkeran mulkkuuden kanssa ja juuri sen pahuuden ytimessä, joka joskus on aiheuttanut ihmiskunnan rumimpia tekoja. Ja ne jotka eivät tajua, eivät noin yleisesti tajua muutenkaan hevonvitunpaskaa yhtään mistään.

Pahoittelut rumista sanoistani, mutta oli pakko. Mikael Jungner sanoi silti kaikkein oleellisimman asian lyhyesti ja yksinkertaisesti:

-"Aivan mahtavaa että sinulla on takana paitsi elettyä elämää myös vahva kasvukertomus. Ja selkeästi rakastava sisko.

Mikä minä olen ketään arvioimaan mutta minun silmissäni sinun pisteesi nousivat juuri merkittävästi. Hyvä sinä ja onnittelut tuon kivikkoisen polun kulkemista."-

Viisaita sanoja, enkä voisi olla enempää samaa mieltä.

Jos jokin on elämässä inhimillistä ja ihmistä, on sortuminen ja se, mikä on ihmisen huikein kyky rakastamisen lisäksi, on kyky nousta, lähteä liikkeelle ja jatkaa matkaa ylpeänä ja selkä suorana.

Näitä asioita kutsutaan kai kliseisesti myös kasvamiseksi ja elämiseksi, mutta Janitskinin kaltaiset henkiset ämpärijonottajat uskottelevat itselleen elävänsä 110% lasissa, kun saavat voiman tunteensa ivasta ja visvasta, ihmisten latistamisesta. Kyllä hekin jossain vaiheessa tajuavat, että tulipa elettyä paska elämä. Silloin sinä, Jessikka Aro, voit sanoa, että sinä elit, te ette. Sinä voit olla esimerkki ja inspiraatio niin monelle ihmiselle, hyvä Jessikka, ja se on jumalauta niin hieno asia, että sielustani ei löydy tarpeeksi sanoja kuvatakseni sitä tavalla, jonka se ansaitsee.

Herra Janitskin on tehnyt Saatanan kanssa sopimuksen. Ja uskokaa minua, kun sanon: tulee vielä se päivä, jolloin täysin ilman etukäteisilmoitusta, Karman lain mukaisesti, se sama Saatana vielä jyskyttää herra Janitskinia siihen reikään, josta uloste tunkeutuu maailmankaikkeuteen tavalla, joka saa meidät ihmiset haukkomaan henkeämme ja hämmästelemään ihmisen anatomian joustavuutta.

Silti tärkeintä ei ole viha. Tärkeintä on elämä, rakkaus ja keskisormen näyttäminen Saatanalle.

 

 

NOTE! Tarkennusta sen verran, että koko MV:n jutussa ei ollut kyse ihmisen taustan uutisoinnista. Sillä ei uutisoidun ihmisen taustalla ole sellaista merkitystä itse asian kanssa, joka paljastuu 'uutisen' lopussa: YLE- veron poisto.

Kun YLE- veron poistolle ei keksitä mitään järjellistä perustetta, niin Ija Janitskin kaivoi työkalulaatikostaan perinteisen vihapuheen. Hän hyökkää yhtä ihmistä kohtaan, joka on päässyt eroon huumehelvetistä, vihjaa tyylilleen uskollisesti olevan mahdollista riippuvuuden vielä olevan olemassa:

Onko Jessikka Aro päässyt irti huumeista, sitä emme tiedä.

Siksi vaadimmekin Jessikka Aroa ja muita YLE-toimittajia välittömään huumetestiin

Syy, miksi YLE- vero pitäisi poistaa tällä perusteella, ei minulle avaudu. Saman logiikan mukaan esim. alkoholismista ja syövästä parantuneita ei saisi ottaa töihin, sillä 'eihän sitä koskaan tiedä...'.

Vihapuhetta. Solvaamista. Väkivaltaa. Ei muuta. 

MOT.