16. helmi, 2016

Jussi Niinistö ja väkivalta juurevana kansanhuumorina #fasismi

 

-“Fasisti on oiva lyömäsana. Se kelpaa moneen tarkoitukseen. Kun Suomessa ruoskaparlamentarismin aikaan kansanedustaja kannatti länsimaisia arvoja, arvosteli Neuvostoliittoa ja Urho Kekkosta, häneen iskettiin fasistin leima. Aiheetta leimatuksi tulivat mm. Georg C. Ehrnrooth ja Veikko Vennamo.

Sama harrastus on virkoamassa henkiin, Puolustusministeri Jussi Niinistöä yritetään pistää kepin nokkaan. Perusteetta. Tunnen Jussin pitkältä ajalta, hän ei ole fasisti.

Perussuomalaiset oli vaaleissa Suomen toiseksi suurin puolue.  Ääniä saimme yli 500.000. Tuo vaalitulos ottaa koville, saati asema hallituspuolueena.

Seuraava hillotolppa on keväällä 2019. Siihen saakka tätä ulvontaa riittänee. Kansan äänestämällä  esiintuoma vaalitahto ei ole fasismia. Se on demokratiaa.

Perussuomalaiset on demokraattinen puolue, jossa jokaisella jäsenmaksunsa maksaneella jäsenellä on äänioikeus puoluekokouksessa. Se on jäsendemokratiaa parhaimmillaan.”-

Näin kirjoittaa Timo Soini. Näin kirjoittaa poliitikko, johon kalikka on kolahtanut ja joka osaa vain älähtää.

Ei sisältöä. Ei asiaa. Ei mitään perustetta yhtään mihinkään. Uhriutuminen. Ohipuhe. Itku ja kyynel. Siinä Timo Soinin anti.

Älähdys, möly, eskapismi, sillä: ”Meitä ei loukata, sillä totuuden kriteeri on äänimäärä ja vaaliuurnat määrittävät sen, mikä on totta ja mikä ei”. Nakkimuki, Vermon ravit ja Audin takapenkki, niistä on Timo Soinin totuus tehty.

’Aurinko on musta, sillä äänestystulos’. Tässä on Timo Soinin logiikka pähkinänkuoressa.

Sota. Isänmaallisuus. Miehen kunnia. Johtaja. Yhtenäinen kansa, yhteinen vihollinen. Uhraus. Selkäranka. Nämä ovat kaikki tuttuja PS:n retoriikasta. Nämä ovat kaikki fasismin ytimessä.

Olen kirjoittanut tästä jo aiemminkin ja sama viesti pitää ilmeisesti toistaa: perussuomalaiset ovat aina kiistäneet olevansa oikeistolaisia tai vasemmistolaisia saati mitenkään fasisteja tai edes fasismin kanssa flirttailevia. Perussuomalaiset ovat omien sanojensa mukaisesti ’kansanliike’, joka vain aistii Kansan Tahtoa ja toimii sen mukaisesti. Sillä ’kyllä Kansa tietää’ (ja muita latteuksia tähän kohtaan).

Silti perussuomalaisilla on paljon perinteisen fasistisen liikkeen tunnusmerkkejä. Heillä on esimerkiksi fasistiselle puolueelle tyypillinen johtajakultti, eikä johtajan asemaa saa kritisoimalla kyseenalaistaa. Perussuomalaiset kaipaavat vahvaa armeijaa ja vahvaa valtiota, he haluavat rajoituksia normaaleihin kansalaisvapauksiin, he haluavat rangaista ja vaativat aktiivisesti paljon nykyistä kovempia rangaistuksia, PS ajaa aktiivisesti ihmisten eriarvoistamista, kulttuurin pakonomaista yhdenmukaistamista, he haluavat rajoittaa sananvapautta ja PS haluaa lyödä Raamatulla homoja päähän. Kuulostaako edes hieman fasistiselta ’kansanliikkeeltä’? No, kyllä kuulostaa.

Kun pohdimme PS:n luonnetta, ei kannata, eikä saa keskittyä pelkästään siihen, mitä he ohjelmissaan kirjoittavat. Kun ajattelee fasismin yleistä luonnetta, niin fasismin määrittelyn yksi perusprobleema on sen epämääräisyys. Fasismilta nimittäin puuttuu selkeä opillinen ja ideologinen pohja (vrt. marxismi, liberalismi). Tämä on myös fasismin voima ja lumo: kukin aikakausi määrittelee oman fasisminsa muodon ja kukin aikakausi itse määrittelee oman fasisminsa sisällön. Ei ole sattumaa, että fasismia on luonnehdittu näin:

-”…fasismin ytimessä on uudelleensyntymisen myytti, jota tukee vallankumouksellinen diskurssi sekä poliittisesta että yhteiskunnallisesta muutoksesta.”- (Roger Griffin)

Oikeasti perussuomalaisten kohdalla ON huomattava fasistisen kansanliikkeen kokonaisuus ja siksi oleellista eivät ole ohjelmat, vaan puheet sekä teot. Kun herra Soini puhuu sujuvasti kulttuurimarxismista, Putkonen väsää listoja PS:n kanssa erimielisistä ihmisistä (jotta saadaan kohteet määriteltyä PS:n omille mustapaidoille), Sampo Terho puhuu rotuopeista islampelon ytimenä ja kaipaa takaisin 30- luvulle, oikeusministeri Lindström kyseenalaistaa demokratian toimivuutta, herra Saarakkala ehdottelee vasemmiston äänen tukahduttamista laeilla, Olli Immonen unelmoi vahvasta kansakunnasta ja vallankumouksesta, Jussi Halla-aho määrittelee ihmisen arvoninstrumentaalisena arvona, Hanna Mäntylä haluaa leikata sosiaaliturvaa ei-suomalaisilta, Teuvo Hakkarainen kiroaa perustuslain sekä kansainvälisten sopimusten pilaavan PS:n politiikan ja Juho Eerola viehtyy italialaisesta fasismista, niin voiko kukaan enää vakavissaan väittää, että PS ei olisi fasistisen narratiivin läpitunkema kansanliike, jonka ytimessä ovat erotteleva nationalismi rasismin oikeuttajana sekä vahvan Johtajan lempeä läsnäolo?

Nämä kaikki edellä mainittujen herrasmiesten puheet ovat suoria kaikuja Suomen Sisun periaateohjelmasta, jonka Suomen Sisun jäsenet ovat saaneet ujutettua osaksi perussuomalaista DNA:ta Nuivan Vaalimanifestin ja PS:n maahanmuutto-ohjelman kautta.

Nämä Nuivan Vaalimanifestin sekä PS:n maahanmuutto-ohjelman luoneet herrat ovat luoneet myös Timo Soinin populistipuolueelle siltä puuttuvan aatteellisen sisällön eli yltiönationalistisen, ’isäm maallisen’, rasistisen, rotuopillisuuden läpitunkeman, historian lehdiltä löytyvän fasismin uudelleen lämmittelyn, jossa fasismille tyypillisesti pahaksi vieraaksi ja yhteiskunnan viholliseksi on määritelty islam. Tämä toistuu kaikkialla perussuomalaisten puheissa ja erityisesti Jussi Halla-ahon koko poliittinen toiminta Laura Huhtasaarta myöten kietoutuu tämän vieraan (islam) demonisoinnin ympärille.

Nuivassa Vaalimanifestissa pyritään leimaamaan tietty kansanryhmä  (Pohjois-Afrikasta ja Lähi-Idästä tulevat muslimit negatiivisesti). Taustalla ovat perusteettomat väitteet, jonka mukaan ko. kansanryhmälle annetaan Suomessa perusteettomia etuja. Kummassakin pyritään kieltämään tunnetusti toimivat syrjinnän ja sosiaalisen eriytymisen vastaiset toimenpiteet. Ja kummassakin ehdotetaan toimenpiteitä, jotka on tarkoitettu syrjimään leimattua kansanryhmää ja kohtelemaan heitä eriarvoisesti suhteessa kantaväestöön. Ja tämä sama tarina näkyy hallituksen persulinjauksessa liittyen perheiden yhdistämisen edelleen hankaloittamista.

Historiasta olemme myös oppineet, miten fasistien ja natsien sosiaaliturva ei koskenut eräitä etnisiä(kin) vähemmistöjä. Ja sama on henki PS:n ohjelmissa. Ja yllättyneitä olivat? Kiusantekoa, ei mitään muuta, joka perustuu PS:n ytimenä olevaan syrjinnän oikeuttavaan ihmiskuvaan.

Ja miksi muuten herra Tynkkynen aluksi erotettiin puolueesta, mutta ei Olli Immosta saati Jussi Halla-ahoa? Syy lienee yksinkertainen: Immonen sekä Halla-aho eivät uhmanneet Timo Soinia. Herra Tynkkystä ei erotettu siksi, että hän olisi Immosen & Halla-ahon tavoin persulainen junttifasisti, jotka vihaavat muslimeita, vaan siksi, että hän uhmasi Soinia. Tämä vain alleviivaa sitä, miten rasismi ja fasistinen politiikka ovat PS:n henki ja elämä.

Oula Silvennoinen, joka kirjoitti Timo Soinia 'plokaukseen' innoittaman kirjan, sanoo näin:

-”...Suomessa vähätellään fasistista menneisyyttä. Esimerkiksi hän nosti kyseisen Jussi Niinistön teoksen, jossa Niinistö piti kyydityksiä aseettomana sissisotana, jota perusteltiin suoralinjaisella, diplomatiasta piittaamattomalla talonpoikaisjärjellä ja jota höystettiin juurevalla kansanhuumorilla.“-

Fasistiksi kutsuminen on inhaa demonisointia, mutta väkivallan kutsuminen ’juurevaksi kansanhuumoriksi’ on sitten ihan validi kannanotto? Jussi Niinistö itse kommentoi näin:

-”Olisiko minun pitänyt ymmärtää paheksua lapualaisten toimintaa, demonisoida aikalaisia, vähätellä liikkeen merkitystä ja ylipäätään katsoa tämän päivän arvomaailmasta 1930-luvun alun Suomea? Siis mitätöidä Lapuan liikkeen historiallinen merkitys sen väkivallantekojen takia? Olla siis poliittisesti korrekti, ei objektiivinen.”-

Tämä näyttää hieman koomiselta näin tavallisen, tolkun ihmisen näkökulmasta:  kun Jussi Niinistö puhuu väkivallasta sellaisena ’hurttina huumorina’ ja kun fasismin kutsuminen on Timo Soinin mielestä vain lyömäsana ja 500.000 ääntä vaaleissa tarkoittaa, miten kyse ei voi olla fasismista, niin ei voi kuin ihmetellä perussuomalaisten logiikkaa. Kun poliittinen väkivalta OLI Lapuan Liikkeen ainoa anti, niin sen vähättely on sitten historiallisen merkityksen alleviivausta? Kyllä tuo väkivallan valkopesu 'hurttina huumorina' on, hyvä Jussi Niinistö, ihan vaan väkivallan glorifiointia.

Ja tuota omaa viestiään Timo Soini jo  aikaisemmin jakoi: iso ’kansanliike’ ei voi olla rasistinen. Ei tuossa ole mitään järkeä, sillä missä on se maailmankaikkeuden laki, joka tuon estäisi? Rasismi on siis ihan oikeutettua, kun syrjinnän vain tekee oikeat ihmiset (eli perussuomalaiset)? 

Vieläkö joku epäilee, että perussuomalaiset eivät olisi perusperimältään rasistinen ja fasistinen kansanliike, joka ei tarjoa yhtään mitään muuta kuin mölyä ja ihmisten huonoa kohtelua? Itseäni toistaen: joko te alatte ymmärtämään, että PS:n koko ydin on inhimillisesti mätä ja heidän oleellinen tavoitteensa on vain kiusata erityisesti köyhiä ja vieraita ihmisiä, ei parantaa kenenkään elämänlaatua (paitsi niiden autojen omistajien, joiden puolesta he ovat taistelleet ainoan poliittisen voittonsa)?

Kun PS:n äänestäjilleen myymänsä leikkiarvot hallituksessa sujuvasti unohdettiin, niin jäljelle jäivät vain raha, rasismi ja viha, jotka ovat sitä PS:n kovinta ääripään fasismille lemuavaa ydintä (niistä ei perkele tingitä). Kyynisyyden ja vihan äärimmäistä politiikkaa. Ääripää. Perussuomalaiset.

Ja kun tolkun ihmiset huomaavat, miten keisarilla olikin vanhat vaatteet ja vanhat aatteet, niin lopputulos on taattua Timo Soinin mongertavaa dadaa.Väärä Kansa, kun kehtaa persua moittia.

Loppuun vielä 'sinimustat' terveiset Jussi Niinistöltä:

Ei mitään lisättävää.

MOT.