12. helmi, 2016

Jussi Halla-aho, tuo virheellisen matematiikan kroonistunut bluffi #maahanmuuttokritiikki

 

Jussi Halla-aho on puhunut.

Tai no, puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä: Jussi Halla-aho on valehdellut. Eli puhunut ihan normaalia maahanmuuttokriittistä totuutta, jossa totuus ei kohtaa todellisuutta, vaan totuus on jossain ihan muualla.

Ullatus.

Lyhyt kertaus Jussi Halla-ahon matematiikkaan:

-”Halla-ahon laskelmien mukaan noin 25 000 viime vuonna Suomeen tulleista turvapaikanhakijoista on jäämässä maahan. Suomeen tuli viime vuonna noin 32 500 turvapaikanhakijaa.

Halla-aho perustaa laskelmansa viime vuoden turvapaikkapäätöksiin. Halla-ahon laskelmien mukaan 85 prosenttia irakilaisista, 97 prosenttia somaleista ja 72 prosenttia afgaaneista sai myönteisen turvapaikkapäätöksen.

Laskelmiensa pohjalta Halla-aho on arvostellut hallitusta siitä, että sen vastaavat laskelmat ovat rajusti alakanttiin.

Hallituksen arvion mukaan Suomeen viime vuonna tulleista 10 000 olisi jäämässä tänne. Tämä arvio perustuu puolestaan sisäministeriön laskelmiin, joiden mukaan 30 - 40 prosenttia saa myönteisen turvapaikkapäätöksen ja saa siten jäädä Suomeen.”-

Harmi vaan Jussi Halla-ahon puolesta, että hänen matematiikkansa ei toimi. Se on jo perusteiltaan virheellistä matematiikkaa.

Tämä tuorein bluffi on oikeastaan hyvin tyypillinen halla-aholainen maahanmuuttokriittinen eskapistinen ele, jonka rasistinen vähä-älymystö nielee sellaisenaan.  Ja maailma näyttää taas vähän enemmän siltä, että ’maahantunkeutujat tulevat ja valtaavat meidän maamme’.

Mutta oikeasti Halla-aho on vain väärässä. Hyvin yksinkertaista. Ja hän tekee sen todennäköisesti tahallaan.

Käydäänpä Halla-ahon matematiikkaa hieman läpi! Turvapaikkaa haki Suomesta vuonna 2015 yhteensä 32.500 ihmistä. Tästä 32.500:sta Halla-ahon matematiikan mukaan sellaiset 25.000 (77%) saa oleskeluluvan tai jää Suomeen.

Tämän laskutoimituksen perusteena herra Halla-aho käyttää prosenttilukuja, jotka hän on laskenut vain ja ainoastaan myönteinen/kielteinen-päätöksistä. Mutta oikeassa todellisuudessa merkittävin osa hakemuksista raukeaa (eli päätöstä ei edes tehdä). Ihminen esim. poistuu maasta - ja näitä on nyt jo ollut tuhansia - tai sitten ne ovat Dublin-päätöksiä, jolloin ihminen palautuu maahan, joka on vastuussa hakemuksen käsittelystä.

Ja nuo rauenneet, Dublin- caset sekä tutkimatta jättämiset noista tehdyistä hakemuksista (7466) vuonna 2015 muodostivat suurimman osion (4280), joka on sellaiset 57%. Eli alle 50% hakemuksista edes päätyy käsiteltäväksi eli vain alle 50% loppujen lopuksi on edes jäämässä Suomeen!

Jos siis kaikki 32.500 hakemuksen kohtaloiden määrittyminen jatkuu samaan tyyliin, niin silloin 18.525 (57%) hakemusta tulisi raukeamaan. Joten jos vanhat merkit pitävät paikkaansa, hakemuksia tulee käsittelyyn sellaiset 13.975, joista tehdään ne lopulliset päätökset.

Toisin sanoen koko turvapaikkakäsittelyyn päätyviä hakemuksia on merkittävissä määrin vähemmän kuin tuo 32.500, jota herra Halla-aho käyttää laskutoimituksensa pohjana.

Kun irakilaisia Suomeen saapui vuonna 2015 20.500kpl ja kun viime vuonna irakilaisten hakemuksista 18% päätyi oleskelulupaan, niin näistä luvuista laskettuna irakilaisia saisi jäädä nyt Suomeen sellaiset  3690. Tuo 18% on toki sen suhteen kyseenalainen tässä kohtaa, että viime vuonna hakemusten määrä kasvoi loppuvuonna ja aikaisempi määrä oli paljon pienempi. Silti ei ole mitään syytä olettaa (johtuen esim. kriteereiden muutoksesta Irakin suhteen), että tuo prosentti nousisi yli 50%:n (vuonna 2015 tuo prosentti oli 85%).

Jos arvioimme noin puolen irakilaisten hakemuksista raukeavan, on meillä sellaiset 10.000 päätöksen odottajaa ja jos arvioimme oleskeluvan saavan vaikka tuon 50%, saisi irakilaisia jäädä maahan tuo 5000 (joka on pyöreästi neljännes maahan tulleista irakilaisista). Ollaan hieman eri lukemissa kuin Halla-ahon maalailuissa, sanoisin.

Bluffin ydin on, että mikäli käyttää laskelman  pohjana prosenttilukua pelkistä käsittelyyn päätyneistä  myönteinen/kielteinen-päätöksistä, niin silloin vertailukohtanakin pitää olla vain yhteismäärä kielteinen/myönteinen-hakemuksista, eikä siis kaikki hakemukset  (joista ei poisteta rauenneita/tutkimatta jääneitä).

Ja tässä on herra Halla-ahon bluffi: hän käyttää prosenttia, joka on laskettu vain hakemuksiksi jääneistä tapauksista, mutta vertaa sitä koko massaan (josta nyt jo yli puolet on rauennut).

Tämä Halla-ahon bluffi ei nyt ole mikään uutinen, sillä tuota virheellisyyden kroonista jatkumoa on koko Halla-ahon poliittinen ura yhteiskuntamme elättämänä poliitikkona täynnä.

Tämä tarkoittaa siis sitä, että Jussi Halla-aho valehteli. Ja tämä ei liene kenellekään mikään yllätys. Tai siis: ”Ullatus”.

Tai no, puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä: Halla-ahon propaganda on väsynyttä.

Ei siis senkään suhteen mitään uutta rasistirintamalla.