11. helmi, 2016

Raiskaus ja etnisyys: oleellisen asian unohtaminen ja vieraan pelko valheen ytimenä #MV

 

Hyvä suomalaiset.

Minä olen hieman huolissani meistä. Olen huolissani siitä, miten me suhtaudumme vieraaseen. Tai ainakin meistä osa.

On olemassa ilmiöitä, jotka puoltavat sitä väitettä, etnisyys vaikuttaa siihen, miten me ihmisiin suhtaudumme. Jos esimerkiksi tarkastelemme väitettä siitä, miten raiskaus kiinnostaa suomalaisia vain ulkomaalaisen tekemänä, voimme käyttää osviittana uutisten jakojen määrää sosiaalisessa mediassa. Siinä nimittäin näyttäisi olevan eroja.

Tässä kuvaajassa esitetty, miten erilaiset määrät jakoja saa erilaiset rikosuutiset riippuen siitä, kuka on tekijänä. Tämän voisi kuvitella korreloivan sen kanssa, miten 'kiinnostavana' asiaa pidetään. Kuvaajassa on siis jaettu rikostyypit sekä ne jaettu kahtia ulkomaalainen vs. suomalainen (kiitokset Jari Lipsaselle tästä loistavasta graafista):

 

Tämä sama ilmiö on aina nähtävissä uutisten yhteydessä: suomalainen seksuaalirikos ei edes vakavimmassa muodossaan pääse jakojen määrissä ulkomaalaisen rikoksen tasolle, vaikka se ulkomaalaisen rikos olisi tämän asteikon lievemmästä päästä (ja selvennyksenä: yksikään seksuaalirikos EI ole lievä, enkä sitä em. lauseessa yrittänyt edes vihjata).

Tästä me saamme osviittaa siitä, mitä tarkoittavat puheet siitä, miten raiskaajan etninen tausta on kiinnostava ja jopa oleellinen asia, kun näihin rikoksiin reagoidaan ja miten niihin suhtaudutaan. Edelleen: raiskaus vaikuttaa olevan kiinnostavaa vain silloin, kun tekijänä on ulkomaalainen.

Tästä ilmiöstä puhuin jo taannoin case Kempeleen yhteydessä, jonka kanssa samaan aikaan julkisuudelta piilossa käsiteltiin tapaus, jossa raiskaus ei ollut raiskaus, kun uhri ei kesken raiskauksen tarpeeksi selvästi maininnut, ettei toivonut tulevansa raiskatuksi. Tässä tapauksessa nimittäin ilmenee yksi erinomaisen oleellinen asia: kun puhumme raiskauksista, niin ymmärrämmekö me lainkaan, miten merkittävä asia on kieltämisen ja myöntymisen puutteen ero? Eli jos nainen ei tarpeeksi selkeästi sano 'EI', niin se on siis kategorisesti myöntymisen merkki?

Jos me annamme raiskaajan päättää selkeän kiellon puuttuessa, mitä hiljaisuus tarkoittaa, me annamme raiskaajan puhua uhrin puolesta. 'EI'- sanan puuttuminen EI ole 'KYLLÄ'. Tästä keskusteleminen olisi oikeasti oleellista raiskauksen dynamiikan ymmärtämisessä sekä uhrin syyllistämisen narratiivissa, mutta kuten liian usein: uhri ei suomalaisessa keskustelussa ole se oleellinen asia, vaan se ulkomaalaisen solvaaminen. Kuten olemme niin monta kertaa nähneet ja kuten näimme tässä Kempeleenkin tapauksessa.

Ja kun oikeudessa asti otetaan kantaa, että sanan EI puuttuminen ollut merkittävä asia, niin raiskausta ei oikeuden tulkinnan mukaan tuolloin tapahtunut. Tähän on yksinkertainen ratkaisu: ymmärretään, että myöntymisen puute ei ole sama asia kuin myöntyminen. Ilman kompromisseja. Tässä kohtaa ei ole harmaata aluetta. Piste.

Mutta eivät tällaiset pohdinnat kiinnosta ketään julkisessa keskustelussa. Vain maahanmuuttajuus on oleellista. Syyt, seuraukset, kulttuuriset asenteet, oikeuslaitoksen käytännöt ja kriteerit, raiskatun tuki: ei kiinnosta, vain tekijän etnisyys on oleellista.

Tätä todellisuuden värittymistä tukeva ilmiö näkyy myös keksityissä raiskauksissa. Kun te luette uutisia niistä raiskauksista tai seksuaalisista ahdisteluista, jotka paljastuvat perättömiksi, niin kuinka monessa epäilty on ollut suomalainen? Aivan: ei käytännössä ikinä. Ja näitä perättömiä tarinoita meillä on kuluneen 12 kuukauden ajanjakson aikanakin ollut kymmeniä. Miettikää uudelleen: kymmeniä. Kun ihan oikeita tapauksiakin on kymmeniä, niin huomaatte epäsuhdan verrattuna uutisoituihin suomalaisten tekemiin raiskauksiin (todelliset tapaukset vs. keksityt tapaukset) olevan huikean.

Tämän ulkomaalaisten solvaamiseen keskittyvän raiskauskeskustelun äärimmäinen esimerkki on netin kaatopaikkana tunnettu MV- julkaisu, jonka dynamiikka on yksinkertainen:

-"Lancasterin yliopiston professori Ruth Wodak kutsuu systeemiä ikiliikkujaksi, jossa journalismi ja populistien provokaatiot ruokkivat toisiaan."-

-"Koska MV ei ole vastuussa kenellekään, sen ei tarvitse pyydellä anteeksi; sen suhde kritiikkiin voi perustua yksinomaan vastakkainasetteluun, voimakkaaseen uhriutumiseen ja salaliittojen osoitteluun.

”Vaikka eivät nämä uusia asioita ole”, Hatakka sanoo. ”Kaupallisen median klikkijournalismilla ja populistien retoriikalla on aina ollut useita yhteneväisyyksiä. Kärjistämällä asioita kiinnostaviksi annetaan väärä kuva tapahtumista. MV on vain äärimmäinen ilmentymä huonosta journalismista, suoraa seurausta valtavirran median toiminnasta.”

”Ilman näitä lieveilmiöitä MV:n tyypit eivät olisi koskaan tajunneet, että tällaistakin paskaa voi tehdä.””-

Tämä on hyvin yksinkertaista: ihmisillä on taipumus nähdä vieras olemuksellisesti pahempana kuin itselleen tutut ihmiset. Ja tämä on ihan inhimillistä. Tämä sama asia ilmenee siinä, miksi myös perättömistä raiskauksista on helpompi syyttää ulkomaalaista:

-"Toiseksi, jos ilmoituksen tekijä nimeää tekijäksi tummaihoisen, häneltä ei odoteta niin tarkkoja tuntomerkkejä kuin jos tekijä olisi kantasuomalainen."-

Kun me pohdimme tätä ulkomaalaisten raiskauksia boostaavaa luonnetta, me ymmärrämme myös sen, miksi MV elää ja voi hyvin: se ylläpitää vieraan pelkoa kyynisen tarkoituksella ja suunnitelmallisesti. Ja herra Janitskin nauraa matkalla pankkiin. MV:n taustalta pitää myös muistaa se, että sen propagandan levittämiseen ja vihan boostaamiseen lehden omistaja Ilja Janitskin on valjastanut tietoisesti trolleja, joiden tarkoitus on levittää MV:n 'uutisia', kommentoida MV:n juttuja sekä myös aktiivisesti kommentoida keskustelupalstoilla, jotta illuusio valtaisasta ongelmasta ja todellisesta pelosta vain vahvistuisi.

MV:n idea on hyödyntää niitä henkisiä Pavlovin koiria, jotka jo ovat alttiita vieraan pelolle ja jopa suoranaiselle rasismille. Ilja Janitskinin MV:n harrastama oman kaikukopan vahvistus on tässä tarinassa järjen teko, eivätkä MV:n lukijat edes tajua tulleensa huijatuiksi, sillä MV:n tarinat nyt vain sopivat omaan paranoiaan (sillä totta tai ei, niin asioita nyt vaan koetaan niin). Todellisuus ei ole enää merkittävää, vaan tärkeäksi on muodostunut se, minkä inhan ilmiön voi liimata maahanmuuttajan päälle ja sitten osoittaa sormella ja sanoa: ”Yäk”.

MV:n suhteen on myös murheellista, miten MV julistaa olevansa isänmaan asialla ja paljastavansa asioita, joista valtamedia vaikenee. Tässä kohtaa usein unohtuu vain kertoa se, että herra Janitskinin isänmaa ei ole Suomi, vaan se on selvästi Venäjä, sillä Venäjän tarpeeseen MV on oiva vastaus ja sen tarkoitus on vain luoda epävarmuutta yhteiskuntaan ja ylläpitää pelkoja, jotta rajat kiinni- vaateet nationalistisella paatoksella voittaisivat (ja Putin hieroo käsiään onnellisena, sillä Euroopan rasistinen möly tekee juuri sen työn, jonka hän halusikin tehtäväksi).

Todella isänmaallista, sanoisin.

Ja missä ovat ne mainitsemani kymmenet perättömät tarinat? No, tässä lopuksi niistä yhteenveto sekä lisänä myös muita maahanmuuttajiin liittyviä perättömiä tarinoita (kiitos Jari Montonen tästä listasta). Ajanjakso, jolta ao. listan huhuja ja perättömiä tarinoita on käsitelty, on käytännössä elokuusta 2015 alkuvuoteen 2016.

Lukekaapa, hyvät ihmiset. Ja hyvät suomalaiset: lopetetaan tämä hulluus. Joohan?

 

 

......................................................................................................................................................... 

2010 Poliisi:

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/142571/Raiskausilmoituksista+yli+viidennes+perattomia

”Perättömissä väitteissä nimetään tekijäksi usein ulkomaalaistaustainen mies tai miehet. Rikoskomisario Ville Hahlin mukaan tähän on kaksi syytä…jos ilmoituksen tekijä nimeää tekijäksi tummaihoisen, häneltä ei odoteta niin tarkkoja tuntomerkkejä kuin jos tekijä olisi kantasuomalainen, Hahl selvittää.”

 

2014 Poliisin antama lausunto:

https://fi-fi.facebook.com/Suomenpoliisi/posts/10152171379141513

”Tämän vuoden puolella tapahtuneista 309 seksuaalirikosilmoituksesta 225 on saatu tutkinnassa päätökseen, ja jopa kaksi kolmasosaa on osoittautunut sellaisiksi, että ilmoitukset ovat olleet kokonaan vääriä, niihin ei liity rikosta, tai asianomistaja on luopunut vaatimuksistaan. Vähemmän julkisuudessa puhuttu asia on, että perätön ilmoitus saattaa tuhota myös raiskatuksi syytetyn elämän.”

 

RIKOKSIIN, AHDISTELUIHIN JNE. LIITTYVIÄ PERÄTTÖMIÄ HUHUJA:

14.5.2015 ja 25.5.2015

TAMPERE: Raiskaus. Perätön ilmoitus

http://yle.fi/uutiset/poliisi_selvittaa_raiskausta_turvakamerakuvista/5359873

http://yle.fi/uutiset/raiskausilmoitus_osoittautui_perattomaksi_tampereella/5365676

 

7.8.2015, 7.12.2015

OULU: Törkeä raiskaus, tapahtunut. Kaksi suomalaismiestä tekijöinä, somessa levisi tietona että tekijät ulkomaalaistaustaisia. Mm. James Hirvisaari levitti tätä tietoa.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1438915592435.html

http://asiakattaus.vuodatus.net/lue/2015/08/15-vuotias-raiskattiin-oulussa-myos-ex-kansanedustaja-levitti-peratonta-huhua-tekijoista

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/834602/Miehille+viiden+vuoden+tuomiot+15vuotiaan+torkeasta+raiskauksesta

 

6.9.2015

PUNKALAIDUN: Tytön häirintä hermostutti Punkalaitumella. Rikosta ei kuitenkaan tapahtunut.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015090320290533_uu.shtml

https://reijaharkonen.wordpress.com/2015/10/10/kuka-katkaisisi-jatkuvan-valheiden-ja-huhujen-kierteen/

 

8.9.2015

NAKKILA: Alaikäisten tyttöjen ahdistelu. Poliisi rauhoittelee some-huhuja Nakkilassa, rikosilmoitusta ei tehty.

http://m.satakunnankansa.fi/satakunta/poliisi-rauhoittelee-some-huhuja-ahdistelijoista-nakkilassa?v=2

 

8.9.2015

PORI: Tirkistelyä kentän laidalla. Porilaisissa keskusteluryhmissä jaettiin kuvia jalkapallokentän laidalla seisoskelevasta miehestä, joka kuulemma tirkistelee säännöllisesti tyttöjen pelejä. Kuvat oli otettu kaukaa, poliisille ilmoittamisesta ei ollut edes mainintaa. Jalkapallopelin katsominen tirkistelyä?

http://m.satakunnankansa.fi/mielipide/kommentti-vastuullinen-aikuinen-ei-levita-ahdisteluhuhuja-netissa?v=1

 

9.9.2015

LÄNSI-SUOMI: Länsisuomalainen mies kuvaili väitetyn hyökkäyksen 12-vuotiaiden tyttöjen kimppuun. Hänen mukaansa tekijät olivat paperittomia turvapaikanhakijoita. Tietoa levitettiin somessa. http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1441706183253.html 

 

15.9.2015

OULU (KASTELLI): 2 raiskauksen yritystä. Poliisi kumoaa perättömät huhut.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194998109971/artikkeli/poliisi+huhut+ulkomaalaisten+tekemista+raiskauksista+oulussa+eivat+pida+paikkansa.html

 

16.9.2015

ROVANIEMI: Kaksi turvapaikanhakijaa ahdistellut nuorta tyttöä. MV-lehden lähteenä oli vain ”lukija”: rikosilmoitusta ei tehty eikä muut lehdet asiaa uutisoineet. http://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/poliisi_huolissaan_valheellisista_raiskaushuhuista_perattomien_tietojen

http://mvlehti.net/2015/09/19/lukija-ahdistelutapaus-rovaniemen-keskustassa-sankarikoira-edi-pelasti/  

 

18.9.2015
LAITILA: Huhun mukaan tyttöä tai tyttöjä olisi ahdisteltu Laitilassa. Poliisille ei ole tehty yhtään ilmoitusta ahdistelusta tai raiskauksista.

http://www.laitilansanomat.fi/2015/09/garpintiella-ei-ole-poltettu-patjoja/

 

24.9.2015

NURMIJÄRVI: Mellakka hätämajoitusyksikössä. Perätön huhu.

http://www.nurmijarvenuutiset.fi/artikkeli/321440-turvapaikanhakijat-majoittuneet-rauhallisesti-mellakkavaitteet-eivat-pida

 

28.9.2015

ESPOO-KAUNIAINEN-KIRKKONUMMI: Maahanmuuttaja ajoi motoristin päälle, perätön tarina.

http://www.lansivayla.fi/artikkeli/322475-mamu-katkoi-motoristin-jalat-kommentti-lopettakaa-vaaran-tiedon-levittaminen

 

29.9.2015

KAJAANI: Pahoinpitely. Pahoinpitelyä ei koskaan tapahtunut, somessa levitetty tieto.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194999982280/artikkeli/peraton+juttu+levisi+facebookissa+poliisi+pahoinpitelya+ei+tapahtunut.html

 

30.9.2015

MÄNTTÄ-VILPPULA: Raiskaus. Perätön huhu.

http://yle.fi/uutiset/poliisi_mantta-vilppulassa_leviava_raiskaushuhu_on_peraton/8343269

1.10.2015, 15.10.2015

ÄÄNEKOSKI: Facebookissa liikkunut huhuja, että turvapaikanhakijat olisivat häiriköineet ala-ikäisiä Suolahden keskustassa, ja tarjonneet näille tupakkaa ja alkoholia. Huhu ei johtanut tutkintaan.

http://aksa.fi/turvapaikanhakijat-eivat-ole-tyollistaneet-poliisia-aanekoskella/

http://aksa.fi/vastustamme/

 

Lainauksena jälkimmäisestä linkistä kun Suomessa on laki, joka kieltää tupakan ja alkoholin välittämisen alaikäiselle, moni on nähnyt näin tapahtuvan ulkomaalaisen toimesta. Suomalaiset nuorethan eivät ole tietenkään saaneet hankittua alkoholia ja tupakkaa ennen turvapaikanhakijoiden tuloa…

 

5.10.2015 ja 7.10.2015

LAHTI: Pahoinpitely. Epäiltiin turvapaikanhakijoita, mutta olivat Suomessa vuosia asuneita ulkomaalaisia.

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2015/10/05/lahtelaismiehen-pahoinpitelysta-epaillaan-suomessa-vuosia-asuneita-miehia---ei-turvapaikanhakijoita

 

7.10.2015

KAJAANI. Kajaanin poliisin edustaja käsittelee somekirjoituksia. Kajaanissa ei raiskausyrityksiä.

http://yle.fi/uutiset/ulkomaalainen_seurasi__poliisi_ihmettelee_somekirjoittelun_motiiveja/8358606

 

14.10.2015

KAUHAVA: Kauppiaat kumoavat huhut turvapaikanhakijoiden myymälävarkauksista.

http://yle.fi/uutiset/kauppiaat_kumoavat_huhut_turvapaikanhakijoiden_myymalavarkauksista_kauhavalla/8378488

 

14.10.2015

VANTAA: Ahdistelua Jumbossa? Pikagallup kauppakeskus Jumbossa kertoo, että kenellekään yhdeksästä haastattelusta ei ole omakohtaisia kokemuksia siitä, että turvapaikanhakijat olisivat ahdistelleet heitä.

http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/326833-asukkaat-pelkaavat-turvapaikanhakijoita-vantaalla-vanhemmat-eivat-uskalla-paastaa

http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/327497-oletko-kokenut-ahdistelua-jumbossa-nain-kauppakeskuksessa-shoppailevat-naiset

http://www.journalisti.fi/artikkelit/2015/13/paisuteltiinko-jumbon-ongelmia-/ 

 

HELSINKI: Jussi Halla-Aho kommentoi facebookissa Kampin tilannetta, jossa notkuu mahdollisesti ”sadoittain irakilaisia ja toki seassa kiehnäsi myös oma-aloitteisesti teinipimujen parvia”. Sattui juuri samalle päivälle kuin Vantaan Sanomissa kerrottiin Jumbosta. https://reijaharkonen.files.wordpress.com/2015/10/halla-aho-kampin-kauppakeskus1.jpg

 

29.10.2015

HELSINKI-VANTAA LENTOKENTTÄ (PARKKIPAIKKA): Ulkomaalaiset syyllistyneet joukkoraiskaukseen. Perätön juttu jota levitettiin facebookissa ja twitterissä. Poliisi epäilee, että turvapaikanhakijoiden kasvanut määrä näkyy nettikeskustelussa selvästi – valheellisella tiedolla haluttu lietsoa vihapuhetta.

http://www.hs.fi/kaupunki/a1446089594069

 

30.10.2015, 21.1.2016

VIHTI: Kolme turvapaikanhakijaa ahdisteli kahta vihtiläistyttöä. Ahdisteluväitteet olivat keksittyjä.

http://i0.wp.com/asialehti.net/wp-content/uploads/2015/11/Vihti-ahdistelu.jpg

http://www.vihdinuutiset.fi/artikkeli/357314-ahdisteluvaitteet-olivat-keksittyja

31.10.2015 ja 1.11.2015

JOUTSENO: Henkirikos. Somessa perättömiä huhuja turvapaikanhakijoiden osuudesta rikokseen.

http://yle.fi/uutiset/joutsenon_henkirikos_epailty_kiinni_poliisi_tutkii_murhana/8423195

 

7.11.2015

KUOPIO: Sosiaalisessa mediassa levisi villi huhu turvapaikanhakijan Kuopion Leväsellä tekemästä ryöstöstä.

http://www.iisalmensanomat.fi/news/l-levit-valheita-l-usko-huuhaa-lehti/

 

13.11.2015

KOUVOLA: Kouvolan Sanomien päätoimittaja: ”Juttuvinkki on liittynyt sosiaalisessa mediassa liikkuviin kertomuksiin turvapaikanhakijoiden tekemistä väitetyistä rikoksista. Tarkistamme nämä vinkit poliisilta — niin kuin kaikki muutkin rikoksiin tai rikosepäilyihin liittyvät vinkit. Jos poliisi ei tiedä asiasta tai ei vahvista sitä, emme yleensä julkaise juttua. Tämä käytäntö pätee kaikkiin rikosuutisiin.” Jotkut tahot haluaisivat näitä somejuttuja lehtiin ymmärtämättä että ne eivät voi pohjautua vain huhuihin.

http://www.kouvolansanomat.fi/m/Online/2015/11/13/Kommentti%3A%20Huhuja%20emme%20julkaise/2015219847338/456

 

18.11.2015

KAUHAVA: Poliisi tyrmää huhut pommintekovälineistä vastaanottokeskuksessa, huhua levittänyt mm. seinäjokelainen kaupunginvaltuutettu (Erkki Valtamäki, ps.). Eduskuntavaaliehdokkaana 2015 sloganilla "Pitkässä juoksussa totuus ja oikeudenmukaisuus aina voittavat". http://yle.fi/uutiset/poliisi_tyrmaa_huhut_pommintekovalineista_kauhavan_vastaanottokeskuksessa/8465189

http://www.metropoli.net/uutiset/kauhavan-vastaanottokeskuksesta-loytyi-pommintekovalineita-ja-polttopulloja/

 

18.11.2015

KUOPIO: Poliisi torjui huhun, jonka mukaan turvapaikanhakija olisi syyllistynyt Leväsen vastaanottokeskuksen läheisyydessä alaikäisen raiskaukseen. Rikosta ei ole tapahtunut.

http://yle.fi/uutiset/huolta_omasta_turvallisuudesta_ja_hurjien_some-huhujen_torjuntaa__nain_keskustelutilaisuudessa_puhuttiin_turvapaikanhakijoista/8464219

 

19.11.2015

RAISIO, TURUN LINJA-AUTOASEMA: Tuntemattomat yrittäneet pysäyttää ja tunkeutua autoihin Turun seudulla. Kertoja lupasi ilmoittaa asiasta poliisille mutta ilmoitusta ei kuitenkaan lopulta tehty? 28.12.2015 MV-lehti julkaisi huhun jonka mukaan Seinäjoella pakolaiset pyrkivät autoihin. Juttu perustui vain henkilön facebook-sivulla esitettyyn tietoon. Mikään muu lehti ei uutisoinut asiasta, eikä poliisi ole siitä tiedottanut. MV-lehtikin julkaissut asian huhuna.

http://www.ts.fi/uutiset/turun+seutu/830285/Tuntemattomat+yrittaneet+pysayttaa+ja+tunkeutua+autoihin+Turun+seudulla?sivu=7

http://mvlehti.net/2015/12/28/huhun-mukaan-seinajoella-pakolaiset-pyrkivat-autoihin/

 

20.11.2015

VAASA: Bussin ryöstöyritys. Poliisi kumoaa huhut joiden mukaan turvapaikanhakijat olisivat ryöstäneet tai yrittäneet ryöstää bussin

http://www.ilkka.fi/uutiset/poliisiuutiset/poliisi-kumoaa-huhut-kukaan-ei-ole-yritt%C3%A4nyt-ry%C3%B6st%C3%A4%C3%A4-bussia-vaasassa-1.1948681#!

28.11.2015 ja 29.11.2015

HEINOLA: Pahoinpitely. Poliisi vapautti molemmat miehet, toisella ei mitään tekemistä rikosasian kanssa, toista epäiltiin vapautettaessa vielä toistaiseksi pahoinpitelystä. Pahoinpitely jossa vastapuoli ei ole loukkaantunut?

http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/heinolassa-yhteenotto-mukana-turvapaikanhakijoita-ja-nuoria-naisia/2183259

http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/poliisi-vapautti-pahoinpitelysta-epallyt-turvapaikanhakijat-heinolassa/2183935?pwbi=7a818eaa1459a3fb56bbfb626df1b159

 

1.12.2015

SAKU TIMOSEN BLOGI: Turvapaikanhakijoita täynnä oleva pakettiauto koettaa saada nuoria tyttöjä kyytiin jne.

http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2015/12/01/provokaattorin-aapinen/

 

2.12.2015

ESPOO: Espoolaisen mökinomistajan piina. Ikkunat rikottu, ulosteita pihalla. http://kaksplus.fi/threads/hahaa-il-poisti-jutun-matujen-moekkien-tuhoamisesta-espooss.2465109/

http://keskustelu.mvlehti.net/index.php?topic=12875.0

Iltalehti poisti uutisen ja se on enää löydettävissä vain MV-lehdestä, hommaforumista jne. Toimittaja vastaa että ei hän ole jutussa väittänyt että turvapaikanhakijat olisivat syyllistyneet murtoon. Se siitä luetun ymmärtämisestä. Mökkimurtojahan ei ollut ennen turvapaikanhakijoita...

 

9.12.2015

SÄYNÄTSALO: Raiskausepäily. Ei syytettä, raiskauksesta ei ollut riittävää näyttöä.

http://www.ksml.fi/uutiset/keski-suomi/alaikaisia-vastaan-ei-nosteta-raiskaussyytetta-saynatsalossa/2191794

11.12.2015

IMATRA: Poliisi on informoinut turvapaikanhakijoita metsästyslaista: Vuoksen kesysorsien metsästys ei ole sallittua. Ylikomisario: ”Kyllä sitä faktana kerrotaan. Todisteita asiasta en ole nähnyt”. Tapaus ei edennyt tutkintaan. Oletettavasti vain tiedon puute ja kulttuurierot, sorsia kun metsästetään niin turvapaikanhakijat eivät ymmärtäneet että Suomessa on kesysorsia joihin ei saa kajota? http://www.uutisvuoksi.fi/Online/2015/12/11/Poliisi%20on%20informoinut%20Imatran%20turvapaikanhakijoita%20mets%C3%A4styslaista%3A%20Vuoksen%20kesysorsien%20mets%C3%A4stys%20ei%20ole%20sallittua/2015519999599/16

 

12.12.2015

LAHTI: Hämeen turvapaikanhakijoita ei epäillä raiskauksista - huhut aiheuttavat poliisille turhaa työtä

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2015/12/12/hameen-turvapaikanhakijoita-ei-epailla-raiskauksista---huhut-aiheuttavat-poliisille-turhaa-tyota?ref=lssta

 

14.12.2015

KUUSANKOSKI: Ryöstö. Uskottiin somessa kiertävää juttua että maahanmuuttajat olisivat yrittäneet ryöstää vanhan pariskunnan ja väitetty että  virkavaltakin olisi ollut paikalla. Tarina perätön.

http://www.kouvolansanomat.fi/Online/2015/12/14/Kouvolan%20nettipoliisi%20puuttuu%20somehuhuihin%3A%20%22J%C3%A4rki%20k%C3%A4teen!%22/20154643/4

 

 

17.12.2015

IISALMI: Raiskaus. Perätön huhu, väitetty myös että poliisi kieltänyt lehdistöä julkaisemasta asiaa.

http://www.iisalmensanomat.fi/news/raiskaushuhu-kiert-asiasta-ei-ole-tullut-tietoa-iisalmen-poliisille/

 

29.12.2015

LAHTI: Poliisi avautuu Hennalan vastaanottokeskuksen tapahtumista 5.-6.11.2015. Sosiaalisessa mediassa ja keskustelupalstoilla levitettiin väitettä että naispoliisi (tai jopa miespoliisi) olisi raiskattu tällöin turvapaikanhakijoiden toimesta…Asiasta ei kuitenkaan ole tehty rikosilmoitusta ja poliisi on kiistänyt väitteen (tästä oli ESS:ssä juttu).

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/poliisi-avautuu-hennalan-vastaanottokeskuksen-tapahtumista/2203701?pwbi=54c00d260c2e5004179eaf7a512ae4fe

http://riippumatonmedia.com/2015/12/09/uutissivuston-kohuvaite-naispoliisi-raiskattu-hennalan-pakolaiskeskuksessa/comment-page-1/

 

30.12.2015

YLIVIESKA: Raiskaus. Perätön ilmoitus.

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/838996/Torkeaa+raiskausta+ei+tapahtunut+Ylivieskassa+tapaninpaivana

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015123020890680_uu.shtml

 

1.1.2016

POHJANMAA: Poliisi kumoaa huhut, että turvapaikanhakijat olisivat aiheuttaneet ampumavälikohtauksen ja että poliisi olisi löytänyt heidän hallustaan pommintekovälineitä ja polttopulloja.

http://yle.fi/uutiset/pohjanmaan_poliisipaallikko_turvapaikkapuheesta_vahintaankin_ronskilla_puolella_on_valilla_oltu/8557491

 

5.1.2016

JOENSUU: Odinin sotilaiden katupartio perustelee tarvettaan rikoksilla jotka poliisi ja myyjä kumoavat huhuina.

http://yle.fi/uutiset/ulkomaalaisten_rikokset_joensuussa_pitkalti_huhumyllya/8571926

 

14.1.2015

KUOPIO: Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen päästi virheellisen tiedon raiskauksesta Kuopiossa julkisuuteen

http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/94927-poliisi-selvittaa-kansanedustaja-oinosen-raiskausvaitteen-todenperaisyyden

 

14.1.2016

FORSSA: Väite että Forssan linja-autoasemalla olisi riehunut uutena vuotena kolmekymmentä naamioitunutta turvapaikanhakijaa.

http://www.seutu-sanomat.fi/uutiset/716-forssassa-ruokitaan-ahkerasti-vaaraa-tietoa

 

15.1.2016

VANTAA: Kaksi naista pahoinpideltiin junassa, poliisi kumoaa turvapaikanhakijaväitteet

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1195014313947/artikkeli/kaksi+naista+pahoinpideltiin+junassa+poliisi+kumoaa+turvapaikanhakijavaitteet.html

 

 

16.1.2015

TURKU: Marilynistä tyrmätään väitetty tanssilattiaraiskaus. Toisin kuin MV-lehdessä väitetään, mitään seksuaalista häirintää, tyrmäystippojen käyttämistä tai raiskauksen yritystä ei ole tapahtunut. Asiasta tehdyssä videossa väitetään että maahanmuuttaja yrittää raiskata naisen ja kukaan ei puutu tilanteeseen. Videolla olleet henkilöt olivat suomalaisia.

http://www.ts.fi/uutiset/turun+seutu/842116/Marilynista+tyrmataan+vaitetty+tanssilattiaraiskaus

 

 

MUITA HUHUJA:

6.8.2015

MÄNTTÄ: Yrittäjä väsyi vastaanottokeskukseen, harkitsee liikkeensä lopettamista. Ilmeisesti pientä erimielisyyttä, kirpputori toimii yhä. Turvapaikanhakijat yhä asiakkaana? Facebook julkaisu poistettu uutislinkistä, yrittäjän toimesta?

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/98402-sotkevat-rikkovat-meluavat-yrittaja-vasyi-vastaanottokeskukseen

https://www.facebook.com/AmandanAarteet

 

13.8.2015

LIEKSA: Lieksassa on ollut valloillaan ainakin netin keskustelupalstoilla huhu, että kaupungin sosiaalitoimi tai valtio kustantaisi maahanmuuttajille ajokortin. Kaupunki on kiistänyt väitteen.

http://www.sydansatakunta.fi/Ajankohta/1194993763848/artikkeli/kolumni+kulttuurien+peltikolari.html

 

1.9.2015

OULU: Torniolaiskoulun väitettiin vaativan tytöiltä peittävää vaatetusta – rehtori tyrmää huhun.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1441079011045.html

 

4.9.2015

KIRKKONUMMI: Vastaanottokeskus kumoaa some-huhut "vääräuskoisten" patjojen polttamisesta.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/vastaanottokeskus-kumoaa-some-huhut-vaarauskoisten-patjojen-polttamisesta/5296072

 

10.9.2015

KAUHAVA: Kauhavalla liikkui perätön huhu siitä, että Kauhavan terveysasemalla olisi aloitettu turvapaikanhakijoiden terveystarkastukset.

http://www.komiatlehti.fi/uutiset/online-uutiset/spr-n-annala-ja-johtava-ylil%C3%A4%C3%A4k%C3%A4ri-lassila-kumoavat-huhun-1.1904355#!

 

13.9.2015

VR: Turvapaikanhakijat ovat matkustaneet yöjunissa asianmukaisilla matkalipuilla vaikka Sebastian Tynkkynen epäili toisin.

http://www.satakunnankansa.fi/Kotimaa/1194997800306/artikkeli/vr+turvapaikanhakijat+ovat+matkustaneet+yojunissa+asianmukaisilla+matkalipuilla.html

 

14.9.2015

TURKU: Turun satama tyrmää sosiaalisessa mediassa kiertävän huhun, jonka mukaan Turkuun olisi saapunut Saksasta risteilijäalus kyydissään 2 500 turvapaikanhakijaa.

http://www.ts.fi/uutiset/turun+seutu/814970/Saksalaisristeilija+Turkuun++huhu+teki+elakelaisista+pakolaisia

 

16.9.2015, 21.9.2015

TORNIO: Kirkon Ulkomaanavun nimissä tehtiin Facebookiin feikkiprofiili, joka liittyi Tornion vastaanottokeskukseen. Profiilin tehnyt ihminen levitti perättömiä huhuja.

http://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/poliisi_huolissaan_valheellisista_raiskaushuhuista_perattomien_tietojen

http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2015/09/21/suvakin-kaantymys/

 

17.9.2015

KAUPUNKIMEDIA AAMUSET: Turvapaikanhakijat vievät ruoan leipäjonossa seisovilta, turvapaikanhakijat hylkäävät lahjoitettuja vaatteita metsiin, somessa leviävää huhua.

http://www.aamuset.fi/naista-puhutaan/paakirjoitus/paakirjoitus-vaara-vaanii

 

18.9.2015

LAITILA: Turvapaikanhakijat eivät ole polttaneet patjoja, eikä SPR ole antanut turvapaikanhakijoille ilmaisia lippuja uimahalliin tai kuntosalille.

http://www.laitilansanomat.fi/2015/09/garpintiella-ei-ole-poltettu-patjoja/ 

 

27.9.2015

ME NAISET: Pakolaiset kävelivät hedelmätiskille ja alkoivat syödä hedelmiä, koska Suomessa on kaikki ilmaista. Huhu osoittautui perättömäksi.

http://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/menitko_uskomaan_rasistiseen_nettihuhuun_nain_tunnistat_vaaran_tiedon

 

30.9.2015

TORNIO: Turvapaikanhakijoiden hätämajoitus ei vaikuttanut Lappia-hallin kuntoon millään tavalla.

http://www.pohjolansanomat.fi/lappi/hatamajoitus-ei-pilannut-lappia-hallia-lainkaan/

 

1.10.2015

AAMULEHTI: Sosiaalisessa mediassa liikkui huhuja, että Haminan ja Kotkan alueelle tulleille turvapaikanhakijoille olisi annettu 1000 euroa puhtaana käteen, huhu perätön.

http://m.aamulehti.fi/kotimaa/spr-kertoo-facebookissa-paljonko-vastaanottoraha-on-summasta-liikkuu-hurjia-huhu?v=1

 

13.10.2015

KARJALAINEN-LEHTI: Valtio maksaa turvapaikanhakijoille älypuhelimet ja iPadit. Maahanmuuttajille ostetaan sossun rahoilla autot, ajokortit ja lastenvaunut.

http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/87044-nakokulma-huhut-kertovat-suomalaisten-peloista

 

26.10.2015

KIHNIÖ: Huhun mukaan turvapaikanhakijat ovat ostaneet paikallisen liikkeen kaikki puukot. Kauppias leikkaa huhuilta siivet - yhtäkään puukkoa ei ole ostettu.

http://www.radiosun.fi/uutiset/peraton-huhu-turvapaikanhakijoista-liikkuu-kihniossa

 

15.11.2015

LAHTI: Netissä ja kaupungilla liikkuneita huhuja siitä, että ravintola täyttyisi turvapaikanhakijoista, ravintolapäällikkö pitää tuulesta temmattuina.

http://www.uusilahti.fi/jutut/lahesta/2015/11/15/hennalan-arki-ei-jarkkynyt

3.12.2015

ROVANIEMI: Rovaniemellä kiersi huhu, jonka mukaan turvapaikanhakijat sylkevät ihmisten päälle tartuttaakseen tuberkuloosia. Lapin sairaanhoitopiirin infektiolääkäri kiistää väitteet.

http://yle.fi/uutiset/infektiolaakari_turvapaikanhakijat_eivat_levita_tauteja/8498013

 

4.12.2015

PYHTÄÄ: Pyhtäällä alkoi tällä viikolla liikkua huhu, että Mäntyniemi olisi tyhjentynyt turvapaikanhakijoista.

http://www.kymensanomat.fi/Online/2015/12/04/Pyht%C3%A4%C3%A4ll%C3%A4%20v%C3%A4%C3%A4r%C3%A4%20huhu%20liikkeell%C3%A4%3A%20M%C3%A4ntyniemi%20ei%20ole%20tyhjentynyt%20turvapaikanhakijoista/2015319962584/4

 

9.12.2015, 10.12.2015

ALASATAKUNTA-LEHTI: Sisäpiirin pilasta rikostutkinta: Valeuutinen turvapaikanhakijoista levisi somessa.

http://yle.fi/uutiset/lehti_ilmoitti_poliisille_vaarennetysta_vastaanottokeskus-uutisesta/8515812

http://yle.fi/uutiset/sisapiirin_pilasta_rikostutkinta_valeuutinen_turvapaikanhakijoista_levisi_somessa/8519206

 

10.12.2015

KEMI: Odinin sotilaiden kemiläisen perustajan mukaan Kemin uimahallilla olisi ongelmia. Uimahallin hallipäällikkö kumoaa perättömät huhut.

http://www.satakunnankansa.fi/Kotimaa/1195009946523/artikkeli/myos+odinin+soturit+suunnittelee+partiotoimintaa+poriin.html

 

12.12.2015

LAHTI: Puukkokaupassa ei piikkiä Lahdessa - huhuista huolimatta.

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2015/12/12/puukkokaupassa-ei-piikkia-lahdessa---huhuista-huolimatta?ref=lssta

 

21.12.2015, 22.12.2015

LAHTI: Lucia-neitojen esiintyminen Hennalassa. Levitettiin huhua että opettaja pakottanut nuoret tytöt ”näytille” turvapaikanhakijamiehille. Jaettiin väärää ja loukkaavaa tietoa somessa ja MV-lehdessä. Lucia-neidot kumosivat tiedon.

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2015/12/21/lucia-neidot-kommentoivat-lucia-kiertueen-some-kommentointi-oli-torkeaa-satuttavaa-ja-tyttoja-esineellistavaa

 

23.12.2015

VAASA: Levitettiin väärää tietoa että maahanmuuttajat saivat kaikki Pelastusarmeijan ostokupongit kierrättämällä samaa lasta edestakaisin avustusten tarvitsijoiden kesken.

http://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/v%C3%A4%C3%A4rink%C3%A4ytt%C3%B6jupakka-pelastusarmeijan-jonossa-mit%C3%A4%C3%A4n-t%C3%A4llaista-ei-ole-tapahtunut-1.1968350

 

2.1.2016

ESPOO: Asukasyhdistys epäilee vastaanottokeskuksen päästävän puhdistamattomia jätevesiä luontoon. Uudenmaan ELY-keskuksen mukaan tästä ei ole näyttöä.

http://www.hs.fi/kaupunki/a1451621903888

 

 

5.1.2016

LAHTI: Turvapaikanhakijat tehneet nuotion vastaanottokeskuksen lattialle. Perätön väite.

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2016/01/05/nuotio-vastaanottokeskuksen-lattialla---valitettavinta-on-etta-jotkut-jopa-uskovat-naita

 

16.1.2016

KOUVOLA: Liikuntapaikkapäällikkö Kirke Sipiläisen tietoon ei ole tullut, että lapsia olisi kosketeltu Kuusankosken uimahallissa. Poliisi: Toivoisimme ihmisiltä harkintaa sen suhteen, onko kyseessä häiriökäytös vai rikosepäily. Häiriökäytöstapauksissa yhteys kannattaa ottaa henkilökuntaan.

http://www.kouvolansanomat.fi/Online/2016/01/15/Kuusankosken%20uimahalli%20lis%C3%A4%C3%A4%20valvontaa/2016220162285/4

http://www.kouvolansanomat.fi/Online/2016/01/15/Poliisille%20yksi%20suora%20ilmoitus%20lasten%20koskettelusta%20Kuusankosken%20uimahallissa/2016220160671/4

 

18.1.2016

PIETARSAARI, KUOPIO, JOENSUU, JYVÄSKYLÄ, KEURUU: Eniten ongelmia Pietarsaaressa. Jyväskylän osalta ongelmia ei ole ollut. Valvojan mukaan "omat perverssit työllistävät " ja kevään tullen ongelma perinteisesti pahenee. Myös Keuruun uimahallista kerrotaan, että suomalaisten asenne on usein ensisijainen ongelma. Huhuja ahdistelusta kuulee jatkuvasti, vaikka henkilökunta tällaista ei ole koskaan todistanut, eikä kukaan ole ilmoittanut henkilökohtaisesti tällaista kohdanneensa. http://yle.fi/uutiset/kysely_uimahalleille_ei_vakavia_hairintatapauksia__omat_perverssit_tyollistavat_kylla/8603675?ref=leiki-uu

http://yle.fi/uutiset/turvapaikanhakijat_kayttaytyneet_siivosti_lapin_uimahalleissa/8604083?ref=leiki-uu

 

19.1.2016

SIILINJÄRVI: Kunnanjohtaja Vesa Lötjönen kertoi, että kunnassa on liikkunut perättömiä huhuja siitä, että kunta maksaisi suoraan käteistä rahaa turvapaikanhakijoille.

http://yle.fi/uutiset/siilinjarvella_oittiin_huhuja_turvapaikanhakijoista_-_rahankaytto_ja_katupartiot_herattivat_keskustelua_kuntalaisillassa/8608479

 

28.1.2016

PORI: Kouluissa levisi huhu, jonka mukaan turvapaikanhakijat vaatineet, että tyttöjen ja poikien opiskeltava eri ryhmissä. Perätön tieto oli myös että vanhemmat yrittävät estää tyttöjen koulunkäynnin.

http://m.satakunnankansa.fi/lehdessatanaan/turvapaikanhakijat-tytot-ja-pojat-opiskelevat-innolla-ja-yhdessa?v=1

 

EI RATKEA?

27.8.2015, 28.8.2015

ESPOO: Raiskauksen yritys. 13-vuotias tyttö yritetty raiskata Espoossa. Tutkinta avoin.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015082720250905_uu.shtml

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194995749418/artikkeli/poliisi+kaipaa+lisaa+vihjeita+13-vuotiaan+raiskausyrityksesta+espoossa.html?_ga=1.53585131.2141677372.1427955103

Tapauksesta vajaa puoli vuotta, juttu ei selvinnyt. Mikä on todennäköisyys että selviää?

 

 

 

 

2.9.2015, 22.9,2015, 5.10.2015

JOUTSENO: Raiskauksen yritys ja lievä pahoinpitely. Keskimmäisessä linkissä kohteeksi joutuneen henkilön varoitusviesti – tietenkin facebookista. Ulkomaalainen tarjonnut taas saman 50 euroa seksistä kuin Vihdin keksityssä tapauksessa. Juttu jäänee selvittämättä.

http://www.imatralainen.fi/artikkeli/314424-facebook-raiskausyritys-joutsenossa-tiistai-iltana

http://www.vauva.fi/keskustelu/4572802/ketju/joutsenon_vok_raiskaus_nyt_myos_iltalehdessa?page=2 

http://www.esaimaa.fi/Online/2015/10/05/Joutsenon%20syyskuinen%20raiskauksen%20yritys%20ei%20ole%20selvinnyt%2C%20englantia%20puhunut%20mies%20edelleen%20tavoittamatta/2015119661759/4

 

13.9.2015

JOENSUU: Raiskaus. Nuori nainen raiskattiin hautausmaan vieressä. Poliisi on lopettanut väitetyn raiskaustapauksen tutkinnan samoin kuin raiskausyrityksen ja pahoinpitelyn tutkinnan.

http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/85343-puolentoista-viikon-takaista-tapausta-tutkitaan-raiskauksen-yrityksena

http://m.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/84551-nuori-nainen-raiskattiin-joensuun-hautausmaan-vieressa

http://radiorex.fi/paikallisuutiset/:newsid/49322

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/poliisi-om-lopettanut-vaitetyn-raiskauksen-tutkinnan/2226221  

 

Asiaa käsiteltiin myös eri keskustelupalstoilla. Nimimerkki Hannes totesi 16.9.2015 seuraavasti:

http://www.vanhemmat.com/keskustelu/viewtopic.php?f=25&t=8752

Noiden tuntomerkkien perusteella tekijä on kohtuullisen helposti löydettävissä ja tunnistettavissa. Hänelle pitää määrätä ankarin mahdollinen rangaistus, mikäli hänellä on Suomen passi, on se mitätöitävä ja hänet on karkotettava ja hänelle tulee määrätä elinikäinen maahantulokielto.

 

Nyt kävikin niin että miestä jonka piti olla kohtuullisen helposti(?) löydettävissä ei löytynyt. Tosin tässä se virhemahdollisuus sallittakoon koska arvioijalla ei ole tähän asiaan todennäköisesti asiantuntemusta.

 

22.12.2015

KOUVOLA: Raiskauksen yritys. Epäillyn tuntomerkit: ulkomaalainen. Kolarinmäen raiskausyritykselle ei löydy tekijää.

http://uutismaailma.com/kuusankosken-kolarinmaella-huhuja-ulkomaalaisten-raiskausyrityksesta/

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1450751000541.html

http://www.kouvolansanomat.fi/Online/2016/01/07/Kolarinm%C3%A4en%20raiskausyritykselle%20ei%20l%C3%B6ydy%20tekij%C3%A4%C3%A4%20%E2%80%94%20%E2%80%9DTutkinnassa%20ei%20ole%20tapahtunut%20l%C3%A4pimurtoa%E2%80%9D/2016220119092/4

Poliisi totesi jo aika nopeaan että tutkinta junnaa paikallaan (Kouvolan Sanomat 7.1.2016).

Juttu oli päässyt lävitse ensin uutismaailma- ja MV-sivustoilla (molemmat Iljan nettisivuja?). Juttua laittoi jakoon somessa ”Pelastetaan Kouvola monikulttuurisuudelta”-sivusto. Kyseinen fb-teksti poistettu sivustolta. Mutta näiden muiden tapauksesta kirjoittaneiden ja osallisten facebook-sivut ovat näkyvillä. Ja siellä on näitä ”maahanmuuttokriittisiä” juttuja. Esim. tuo pahoinpitelykuva…Sivuilla levitetään myös uimahallissa tapahtunutta lasten koskettelua. Ja kyseinen viesti löytyy myös Rajat kiinni-sivustolta. Sanoisin että tässä alkaa olemaan liian paljon näitä maahanmuuttokriittisiä ”raiskausyrityksen” ympärillä. Viestissä väitetään että uimavalvoja kävi kieltämässä miehiä koskettelusta. 16.1.2016 uutisessa Kouvolan liikuntapaikkapäällikkö ei ole asiasta tietoinen (Mitään seksuaaliseen häirintään viittaavaa emme ole havainneet). Selvä ristiriita lausunnoissa.

https://www.facebook.com/groups/rajat.kiinni.kansanliike/search/?query=laura%20tiihonen

Image 

 

 

 

Raiskausjuttua levittänyt toinen henkilö facebookissa 3.12.2015: ”Täällä ne seurailee nuoria naisia porukalla, ryöstää mummoja ja pysäyttelee autoja ja pyrkii sisään.” Ja jos katsoo alempana Kouvolan Sanomien kommentointia 23.12 niin eihän siellä ole mitään tietoa tällaisesta jutusta jossa ulkomaalainen olisi tehnyt rikoksen syksyllä/talvella josta olisi ilmoitettu poliisille. 14.12. nettipoliisi (sivu 5) päinvastoin kumoaa somehuhut vanhan pariskunnan ryöstöstä ja että turvapaikanhakijat olisivat olleet asiassa mukana. Samat henkilöt jotka levittävät raiskaushuhua levittävät muitakin valheellisia juttuja.

 

Vanhusten asuntoihin oli murtautunut kesällä helsinkiläinen mies.

http://www.kouvolansanomat.fi/Online/2015/07/22/Vanhusten%20asuntoihin%20Kouvolassa%20murtautunut%20j%C3%A4i%20kiinni/20152834/4

 

http://www.kouvolansanomat.fi/Online/2015/12/23/Uutisen%20takaa%3A%20Vinkki%20vaatii%20varmistusta/2015220058077/4

Kouvolan Sanomat uutisoi asiasta 23.12.2015: Syksyn ja talven aikana meille toimitukseen on tullut hyvin paljon uutisvinkkejä. Niistä moni on liittynyt sosiaalisessa mediassa liikkuviin kertomuksiin ulkomaalaisten tekemistä rikoksista. Monessa tapauksessa vinkkaaja on myös maininnut, että asiasta olisi tehty ilmoitus poliisille. Tämä oli nyt ensimmäinen kerta, kun näin todella oli. Tämähän pitää paikkaansa. 13.11.2015 (sivu 4) Kouvolan Sanomat uutisoi jo kun lehteen koetettu saada somessa julkaistuja huhuja uutisina.

 

Viestissä kirjoittaja toteaa mm. ”tekijä tulee tuskin koskaan jäämää kii…”. Vai niin. Miksiköhän kirjoittaja arvioi näin? Kun olen nyt kyynisellä päällä näiden kaikenlaisten tekaistujen raiskaus- ja rikoshuhujen jne. jälkeen niin voisiko se johtua siitä että tekijä ei voi jäädä kiinni koska sellaista ei ole?

 

4.1.2016

HELSINKI, PITÄJÄNMÄKI: 3 irakilaismiestä yrittänyt raiskata Rajat Kiinni-ryhmässä olevan henkilön naapuritalossa olevan naisen.

”Tossa meidän lähellä on pakolaisten vastaanottokeskus. Tänään kuulin naapuritalossa asuvalta naiselta kuinka 3 irakilaista miestä olivat hyökänneet hänen kimppuunsa takaapäin ja yrittäneet raiskata hänet.

 Hän onneksi pani niin paljon vastaan, että se jäi vain aikeeksi, mutta nainen sai vammoja käteensä ja oli aamulla menossa näyttämään niitä poliisille.” Rikosilmoitusta ei kuitenkaan tehty. Mistä nainen tunnisti miehet irakilaisiksi onkin sitten jo oma kysymyksensä.

https://www.facebook.com/skanerva?fref=ts

 

OSATTIIN SITÄ ENNENKIN

20.12.2011

LAMMI: Raiskaus: Ei syytettä. Vanha juttu mutta jo tuolloin James & Jussi olivat vauhdissa…

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/118818-revitelty-%E2%80%9Dlammin-raiskaus%E2%80%9D-hyllylle

Tapaus selvisi samalla tavalla kuin Vihdin perätön tapaus: kameran valvontakuvasta.

 

21.9.2012

KAARINA: Huhu lapsen kimppuun käyneestä miehestä on perätön

http://www.kaarina-lehti.fi/2012/09/huhu-lapsen-kimppuun-kayneesta-miehesta-on-peraton/

 http://www.hs.fi/kotimaa/a1305600696658

http://www.hs.fi/kotimaa/a1305600666377

Pyöräilevä tyttö näki hämärässä ihmisen hahmon, joka pelästytti hänet. Hän oli alkanut uskoa kuvitelmiinsa ja kertoi ne äidilleen. Naamioitunut mies löi häntä päähän…Kyseisessä jutussa ei mainita että mies olisi ulkomaalaistaustainen. Jos aikuisten jutut menevät ylitse niin kyllä lapsikin pystyy hämmästyttäviin suorituksiin. Se että pelästyy on vielä ymmärrettävää, mutta tuossa iässä jo vaikeampi uskoa että tyttö ei tiedä eroa mielikuvituksen ja sen välillä että naamioitunut mies lyö häntä päähän…Espoon raiskauksen yrityksessä joka ei selviä(?) oli kyse 13-vuotiaasta tytöstä.  

 

12.8.2014

KOKKOLA: Raiskaus: perätön ilmoitus

http://yle.fi/uutiset/poliisi_kokkolassa_viikonloppuna_tehty_raiskausilmoitus_peraton/7406219

4.3.2015

TURKU: Perätön raiskausväite toi naiselle ehdollista vankeutta. Tapauksen kanssa ulkomaalaisella ei uutisen mukaan ole mitään tekemistä, mutta jos suomalainen joutuu perättömän rikosilmoituksen uhriksi niin miksei se ”vihattu matu”.

http://www.ts.fi/uutiset/turun+seutu/742436/Peraton+raiskausvaite+toi+naiselle+ehdollista+vankeutta