6. helmi, 2016

Näin niitä asioita koetaan

 

Kerronpa teille lyhyen tarinan siitä, miten niitä asioita koetaan.

Alussa oli lupaus suomalaisen alfauroksen seikkailusta, jossa raiskaus olisi pääteemana ja ajatuksena tehdä transgressiivinen performanssi aiheena 'miten ottaa naisen keho käyttöön ja opettaa häntä suojautumaan ja juomaan vähemmän viinaa':

 

Kyseinen suunniteltu 'tapahtuma' liittyi amerikkalaisen raiskauksen laillistamista yksityisalueella ehdottaneen äärimaskuliinisuuden edustajaksi itsensä nimenneen amerikkalaiskirjailija Daryush Valizadehin suunnittelemaan maailmanlaajuiseen heteromiesten kokoontumisajoon, jossa keskiössä olisi ollut penis ja sen vaivaton käyttö. Yhtenä johtoajatuksena kyseisellä herralla on, että nainen pitää syyllistää raiskauksesta ja sen sijaan, että opetellaan miestä kieltäytymään raiskauksesta, niin naisen pitäisi oppia puolustautumaan raiskaukselta.

Herra Alfauros sanoo näin (ilmeisen vakavissaan):

-"Valizadehin mukaan yksityisasunnossa tapahtuvan raiskauksen laillistaminen vähentäisi raiskauksia. Hänen mukaansa laillistamisen seurauksena naiset eivät joisi itseään enää "pöydän alle" ja seuraisi outoja miehiä makuuhuoneeseen. Valizadehin mukaan myös "väärin" tuomittuja miehiä joutuisi vankilaan vähemmän. 

- Jos raiskaus laillistettaisiin ehdotukseni mukaisesti, nainen suojelisi vartaloaan samalla tavalla kuin hän suojelee käsilaukkuaan ja älypuhelintaan."-

Näin niitä asioita koetaan.

Näitä samoja teemoja pyörittelevät meillä Suomessa herrat Laasanen sekä Timo 'Hevosen Kyrpä' Hännikäinen, joille juuri heidän pilluttomuus on kansallinen tragedia ja siksi naiset ovat syyllisiä tradition miestä uhkaavaan sukupuuttoon. Nämä ovat siis niitä miehiä, joiden koko tuotanto on miehisen alemmuuskompleksin itkevää liturgiaa, jossa uhriutuminen ja alentuvuus ovat ne pääteemat.

Alfauros Laasasen mukaan kyse "on 'heimotapaamisesta', jossa edistetään uusmaskuliinisuutta paikallisten erityistarpeiden vaatimalla tavalla - heteromiesten porukoissa ilman naisia tai homoja". Miesten juttuja. Ei homolla tavalla. Kun mies on niin ahdistettuna tässä maailmassa.

Näin niitä asioita koetaan.

Tuon tapahtuman otti tosissaan Perussuomalaisten Suomen Uutiset- lehti, joka uutisoi aiheesta huolestuneena, sillä yllättäen heidän versiossaan kyse onkin turvapaikanhakijoiden joukossa kiertävästä kehotuksesta:

-"Suomen Uutisten tietojen mukaan vastaanottokeskuksissa kiertää viestejä, jossa kehotetaan saapumaan Helsingin keskustaan lauantaina klo 20.00. Kokoontumispaikaksi esitetään joko Kolmen Sepän aukiota tai Rautatientorin aluetta. 

Viestien sävy on huolestuttava, ja antaa aiheen olettaa, että uudenvuoden tapahtumat saattavat toistua. Asematunneliin oli kokoontunut tuolloin jopa 1000 irakilaista turvapaikanhakijaa. Useita ohikulkijoita ahdisteltiin.

Kuusi turvapaikanhakijaa pidätettiin tuolloin epäiltynä julkisesta kehottamisesta rikokseen."-

Myös itse asia jää sivuraiteelle, sillä tärkeintä oli luoda illuusio turvapaikanhakijoista lähtemässä raiskaamaan ja sitten luoda yhteys uudenvuoden tapahtumiin ja niiden uusiutumisesta (siis 'ahdisteluksi' ennen kutsutun rikoksen, nykyään uuden, eksoottisen nimen omaavan ilmiön, johon alistettu suomalaismies ei enää syyllisty, kun feministit ovat pilanneet miehisen ilmaisunvapauden, uusiutumisesta). Uutisessa myös unohdetaan kertoa, että ne kuusi pidätettyä henkilöä pidätettiin keskinäisten huhujen levittämisen vuoksi (suomeksi kiusanteon).

Mutta ei anneta totuuden puutteen häiritä, sillä näin niitä asioita koetaan. Turhaanhan sitä uutiseen oli laittaa myöskään mainintaa, mistä oikeasti oli kyse, vaikka asiasta uutisoitiin jo torstaina.

Myös YLE uutisoi aiheesta Suomen Uutiset- lehden pohjalta ja poliisikin on huolissaan teemalla:

-"On parempi varautua ja ennalta estää kuin jälkikäteen selvitellä tapahtuneita asioita."-

No, varautuminen on aina hyvä asia ja jos on edes hitusen epäilystä pahojen asioiden mahdollisesta tapahtumisesta, niin oikein poliisi tietenkin tekee. Poliisi myös kertoi, että tapaus liittyy nimenomaan ProRaiskaus- tapahtumaan, joten konteksti on selvä.

Siinä on myös tietty ironia, että turvapaikanhakijoiden puhumana sama asia on heti uhka, mutta suomalaisten alfaurosten kontekstissa vain sellaista miesten keskinäistä hupailua (ei homolla tavalla). Melko veikeää, eikö vain? 

Poliisi oli tällä viikolla muutenkin maahanmuuttajiin liittyvien huhujen työllistämä:

Mutta näin niitä asioita koetaan. Olisi voinut tapahtua. Eli tapahtui. Ihan varmasti.

Voin jotenkin kuvitella, miten Suomen Uutiset on ihan itse ottanut yhteyttä poliisiin ja kertonut huolestaan VOK:issa kiertävästä kehoituksesta lähteä isolle kirkolle raiskaushommiin. En minä toki tiedä, onko tarina tosi tai ei, se on toinen juttu. Näin nämä asiat koetaan. Se aiheuttaa vastakkainasettelua.

Suomi on sekoamassa. Kaikki, mihin vähänkään liittyy maahanmuuttaja, on ladattu uskomattomalla kauhun energialla ja se kauhu konkretisoituu hallusinaatioina, keksittyinä raiskauksina sekä polttopulloiskuina. Kiitos tästä kuuluu MV:lle, joka täytti aukon suomalaisessa mediakentässä. Sen aukon, joka lienee suunnilleen peräaukon kokoinen.

Kiitos tästä kuuluu myös maahanmuuttokriitikoille, Jussi Halla-aholle, Olli Immoselle, Hommalle ja perussuomalaisille noin yleisesti. Te teitte tästä mahdollisen. Kiitos. 

Te pilasitte Suomen. Näin niitä asioita koetaan.