25. tammi, 2016

'Vittu en ole ikinä nähnyt noin mustaa neekerihuoraa' ja rajanvedon välttämättömyys

 

Hyvät ihmiset.

Viime aikoina - jälleen kerran - blogini sekä FB- sivuni ovat täyttyneet kommenteista, jotka ovat luonteeltaan tällaisia:

Tämä kommentti oli tyypillinen satojen vastaavien joukosta liittyen edelliseen blogitekstiini, jossa kerron mielipiteeni siitä, miten minusta on hurjaa, että pellet eivät saa kulkea kaduilla vapaasti, vaan että rasistien ehdoilla mennään.

'Niitä anarkistejahan aina poistetaan ja eivät ne rasistit ole mihinkään syyllistyneet, senkin suvakkinatsiajatuspoliisi'.

Ei mitään järkeä.

Jos minä kerron, miksi minusta on väärin tai kyseenalaista puhua 'uudesta ilmiöstä' liittyen Uudenvuoden 2016 ahdistelutapauksiin Helsingissä, niin vastakommenttina on 'hyväksyt siis raiskaukset'.

Tai jos kritisoin etnistä yleistämistä sillä, että kerron myös suomalaisten raiskaavan sekä kerron, miten miltei kaikki etnisyydet syyllistyvät suhteellisesti suomalaisia enemmän raiskauksiin, niin siihen yleisin vastakommentti on, että 'miksi sinä syyllistät suomalaisia ja väheksyt raiskauksia'.

Kun minä kerron, että mielipide on olkiukko, kerron selkeästi miksi, niin vastakommentti on 'homo' ja 'tyypillistä vassaripaskaa' ja sitten vielä 'homo'.

Niinpä. Kertokaa minulle yksikin syy, miksi minun pitäisi tuhlata aikaani tuollaiseen?

No, en minä tulevaisuudessa tuhlaakaan, sillä minä poistan kaiken turhan älämölön, joka ei tuota mitään arvoa itse keskusteluun. Minä käytän aivan liian paljon aikaa ääliöiden opastamiseen, mutta se on turhaa: ei ääliö, eikä maahanmuuttokriitikko kuitenkaan opi. Eri mieltä saa olla ja kyllä te huomaatte, että osa ihmisistä osaa myös perustella mielipiteensä. Ja näin hyvä.

Tämä kaikki ohipuheen kakofonia kertoo siitä valtaisasta kollektiivisesta alemmuuskompleksista, joka rasisteilla sekä muilla maahanmuuttokriitikoilla on: heidän ajatuksiaan ei saa kritisoida, sillä se kritiikki on henkilökohtainen loukkaus, jotenka he saavat kyllä toivoa raiskauksia ja keskittyä solvaamiseen. Ja kun he jäävät kiinni valheesta, niin sitten vakioseivaus on: "Mutku mielipide. Miksi et salli erilaisia mielipiteitä? Suvakit sallii vain omat mielipiteet, suvakki ei suvaitsekaan kaikkea, toivottavasti vaimosi raiskataan".

Kun ajattelu kietoutuu kahden asian ympärille - islam sekä maahanmuutto ovat Saatanasta - niin ei järkevä keskustelu ole edes mahdollista, vaan keskusteluiden, sanomisien ja mielipiteiden arvo muodostuu sen kautta, löytyvätkö näiden kahden asian tuomitsemiset mielipiteestä. Ja jos ei löydy, olet 'suvakki, jolla on pää perseessä'. Tässä typeryyden diskurssissa voit sanoa aivan mitä tahansa älyllistä kuonaa, mutta kunhan liität syyksi islamin, olet syvällinen ajattelija, joka 'ajattelee suomalaisten parasta ja veteraaneja'.

Kun minä esimerkiksi kirjoitin, että kaikki raiskaukset ovat samanarvoisia ja kaikkia tulisi rangaista samalla tavalla ja rangaistuksia tulisi koventaa, niin silloinkin olin 'raiskauksia vähättelevä suvakki'. Ja miksi? No, en erikseen sanonut juuri muslimien tai maahanmuuttajien raiskausten olevan VIELÄ pahempia. Minun pää hajoaa tämän tyhmyyden vuoksi.

Ei kiitos. Ei tällä sivulla. Menkää muualle itkemään.

Brutaali kielenkäyttökin on sallittua, sillä minä itsekään en ole poliittisesti korrekti, vaan haluan puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Mutta pelkkä brutaalius ilman sisältöä on vain kehnoa dialogia, sekä arkipäiväistää vihaa.

Ei kiitos. Minua ei kiinnosta edelleenkään.

Se, mikä huolestuttaa on, että suomalaista mediaa kiinnostaa tuo paljas brutaalius niin paljon, että se antaa sille kritiikittä tilaa. Sillä tänä aamuna YLE antoi ’Rajat Kiinni’- liikkeen puhua kuin kuka tahansa vakavasti otettava toimija, jolla on oikeutettu, poliittinen sanoma sekä tavoite.

No, tässä sitä dialogia 'Rajat kiinni'- ryhmästä.

YLE:n studioon tuomilla ihmisillä on taustaa juuri tästä: rasistisesta agitaatiosta, jota he itse ylläpitävät tässä 'Rajat Kiinni'- lahkossa. Ja pitkältä ajalta ja se jatkuu edelleen (kuten tästäkin lainauksesta näette Susanna Kaukisen toimesta). Voitte käydä itse katsomassa ja toteamassa, että juuri tuo etovin rasismi on koko ’Rajat Kiinni’- ryhmän ideologinen ydin, jonka mukaan ’Suomessa ei synnytetä mustaa paskaa’.

YLE:n merkittävin puute ei tässä edes välttämättä ole se, että se ottaa rasistisen sanoman ’kansanliikkeen’ edustajat studioon, vaan se, että se ei haastanut lainkaan, eikä edes laittanut haastateltavia mihinkään kontekstiin, vaan antoi heidän julistaa sanomaansa täysin ilman kritiikkiä.

'Vittu en ole ikinä nähnyt noin mustaa neekerihuoraa'.

Voisi kysyä, että miksi edes toimittajia tarvitaan, kun haastateltavat saavat puhua juuri sitä samaa, mitä he julistavat sekä ylläpitävät kaduilla sekä netissä, sillä tuo 'musta neekerihuora' retoriikka on 'Rajat Kiinni'- kansanliikkeen ydin ja tämän sanoman arkipäiväistämistä sekä normalisoimista YLE nyt omalta osaltaan edisti.

Kun haastateltavat esittävät väitteitä, jotka on selkeästi tarkoitettu korostamaan heidän omien julistustensa ajatusmaailmaa, tulisi niille vaatia katetta (tämä toki olisi hyvä muistaa ihan jokaisen haastattelun kohdalla). Nyt esimerkiksi väite siitä, ettei maahantulon hillitsemiseksi ole tehty Suomessa mitään jätettiin katsojien tarkistettavaksi, kuten myös väite siitä, että järjestö edustaa suomalaisten enemmistöä, vaikka se saa marsseilleen muutamia kymmeniä ihmisiä siinä missä päinvastaista aatemaailmaa kannattanut tapahtuma keräsi kesällä tuhansia. (Janne Zareff)

Mutta pitää antaa tasapuolisuuden vuoksi antaa tämän porukan kanssa dialogille tilaa, eikö vain? Sillä totuus löytyy sieltä keskeltä! Tai oikeastaan: ei löydy. Voitteko kuvitella näiden rasistien tinkivän ajatuksistaan? Niinpä, ette voi. Nämä ’Rajat Kiinni’- ihmiset ovat niitä, jotka tarttuvat polttopulloon ja he ovat juuri niitä ihmisiä, jotka ajavat todistetusti rasistista agendaa, ihmisten syrjintää uhkaamalla erimieltä olevia raiskauksilla sekä väkivallalla.

Ja kun tämän etovan rasismin ääripää on ihmisarvo, niin mihin suuntaan sieltä pitää lähteä, jotta totuus löytyisi? Että vastasyntyneen iho ei olekaan ruskea siksi, että siinä on 'paskaa pinnassa', pitää mennä vastaan ja kutsua vain pigmenttivammaiseksi (sillä kompromissi ja keskitie)?

Kuten Sakari Timonen osuvasti sanoi blogissaan:

-"Jäi kertomatta, että Facebookin Rajat kiinni-ryhmässä kannatetaan vastaaottokeskusten tuhopolttoja ja pidetään presidentin puolison raiskaamista hekumoinnin arvoisena ajatuksena.

Todellakin, Yle on täyttänyt lain edellyttämän tehtävänsä antamalla ohjelma-aikaa erityisryhmälle. Suvaitsevaisuuden ja monikulttuurin edistyminen unohtuivat, mutta eihän kaikkea voi saada kerralla. Jonain aamuna saamme varmaan nähdä pari pedofiilia juttelemassa leppoisasti omista tavoitteistaan."-

Totuus ei löydy keskitieltä. Keskitie ei ole totuuden kriteeri, hyvät ihmiset. Ihmisarvo ei ole kompromissi. Ihmisten aate, jolle vastasyntynyt lapsi on ’mustaa paskaa’, ei ansaitse tilaa kasvaa ja eikä sen pidä antaa uusintaa kannattajiensa omia primitiivisiä pelkojaan meidän kaikkien hyväksyttäviksi toiminnan lähtökohdiksi.

Hyvät ihmiset. Meidän ei tarvitse hyväksyä rasismia. Meidän pitää vetää raja, sillä se raja määrittää sen, säilymmekö me sivistyneenä yhteiskuntana vai emme. Tuo raja määrittää sen, elämmekö me yhteiskuntana arvojemme mukaan vai emme. Tuo raja ja jakolinja menevät niiden välillä, jotka kannattavat ihmisoikeuksia ja jotka vastustavat ihmisoikeuksia.

Hyvin yksinkertaista. Kummalle puolelle sinä haluat, suomalainen?