7. tammi, 2016

Kohiseva Eurooppa, tapaus Köln ja suomalaiset Odinin natsit

 

Eurooppa kohisee.

Suomessa on pidätetty kuusi irakilaista epäiltynä rikokseen yllyttämisestä. Kölnissä saksalaisia naisia ahdisteltiin ja ryösteltiin oikein porukassa. Suomessa uutisoitiin ensin ’ryyppyreissusta’, joka sai hymyn nousemaan suupieliini. Onhan se hirveä rikos lähteä Suomessa uutena vuotena juopottelemaan, miltei yhtä syntistä kuin juoda viinaa vappuna ja juhannuksena.

Mutta uusien tietojen mukaan kyse oli siis hieman muusta kuin pelkästään ryyppäämisestä. Ilmeisesti siis olivat herrasmiehet suunnitelleet varkauksia ja muuta typerää täällä Suomessa:

-”Poliisilla oli tietoa siitä, että uudenvuoden yönä Suomeen suunniteltiin rikollista toimintaa. Poliisi toimi hienosti ennaltaehkäisevästi, ministeri Orpo sanoi.”-

Jos ne irakilaiset herrat oikeasti yllyttivät riehumaan tai rikoksiin, niin poliisi toimi aivan oikein: tuollaiset yllyttäjät putkaan jäähtymään.  Silti ei mistään vakavasta näyttäisi olleen kyse, eikä tuhannet Helsingissä uutena vuotena olleet irakilaiset saati muut maahanmuuttajaryhmät eivät syyllistyneet mihinkään rikolliseen toimintaan mitenkään erityisellä tavalla.

-”Esitutkinnassa ei ole käynyt ilmi mitään sellaista, joka antaisi aiheen uskoa nyt näin jälkikäteen, että Suomessa olisi suunniteltu samanlaista laajamittaista tapahtumaa kuin Kölnissä.”-

Kölnissä puolestaan oli kyse tällaisesta:

-"Mahdollisesti kaaosta aiheuttamaan rekrytoitiin ihmisiä niin turvapaikanhakijoista kuin Kölniin muodostuneista vakiintuneista rikollisliigoista. Ne ovat pyörittäneet huumekauppaa ja taskuvarkauksia Kölnin vanhassa kaupungissa muutaman vuoden ajan."-

Ja tällaisesta:

-”Saksan poliisi tutkii Kölnin uudenvuodenyön ahdistelutapauksien mahdollista yhteyttä ennestään tunnettuun rikollisverkostoon.

Kölnin naapurikaupungissa Düsseldorfissa poliisi kertoi tuntevansa yli kaksi tuhatta pohjoisafrikkalaista, jotka sekaantuivat järjestäytyneisiin varkauksiin viime ja toissa vuoden aikana. Osassa rikoksista miehet hämäsivät varkauksien naisuhreja kourimalla heitä.“-

Tapaus Köln vaikuttaa siis järjestäytyneen rikollisuuden tempaukselta. Ja Eurooppa kohisee Suomea myöten, sillä nämä tapahtumat halutaan väkisin saada näyttämään muslimien luonteenomaisesta piirteeltä ja noiden kahden tapahtuman välille julkisessa keskustelussa on haluttu luoda yhteys. Ja syy yhteyden väkisinmäärittelyyn on yksinkertainen: kun Suomessa ei sitä väkivallan ja raiskaamisen tsunamia tullutkaan, pitää ne negatiiviset tapahtumat hakea ulkomailta ja todeta, miten sama tapahtuu täällä, jos turvapaikanhakijoita sallitaan Suomeen tulevan muslimimaista. Tämä on sitä perinteisintä maahanmuuttokriittistä, pelon retoriikkaa.

Silti on hyväksyttävä yksi tosiasia: uuden vuoden juhlintaa Suomessa ei varjostanut ulkomaalaisten riehuminen saati väkivalta saati mikään mukaan erityisen ulkomaalainen riehuminen. Olen pahoillani, tämä on inha fakta, jonka kanssa sinun täytyy elää, hyvä maahanmuuttokriitikko.

Lisäksi on oikeasti inhaa, että samaan aikaan 2000 irakilaista juhli Senaatintorilla ihan rauhassa (kuten tavalliset ihmiset tekevätkin), niin sitten nuo muutamat yllyttäjät ja typerät rikoksiin syyllistyvät luovat negatiivisen auran kaikkien päälle. Muistakaa, että rikoksiin syyllistyy edelleen vain promilleissa laskettava osa maahantulijoista. Promilleissa.

Ja miksi negatiivinen aura? No, siksi, kun me ihmiset olemme niin alttiita yleistämään muutamien vieraan kulttuurin edustajien tekoja koko kulttuurin ominaisuudeksi. Tuon yleistämisen teemme me, suomalaiset. Ja tuolla yleistämisellä me emme saa aikaan mitään hyvää. Meidän tulisi lopettaa se ja alkaa näkemään asiat asioina ja ottamaan asiat vastaan sellaisina kuin ne ovat. Se ei ole todellisuuden vika, että Eurabian uhkakuva ei ole toteutunut Suomessa, vaan kyllä se on uhkakuvan virheellisyys, joka on se ongelma. Ja ne ihmiset, jotka uskovat näihin harhoihin: heillä on ongelma, heillä on todellisuuskriittisyyden ongelma.

Tälle todellisuudesta vieraantumiselle tyypillistä on, että kun vieras sekoilee, ei saa sanoa ’sekoilevathan suomalaisetkin’, sillä suomalaiset eivät sekoile. Näin ei saa sanoa edes vasta-argumenttina etniselle yleistykselle (johon tuo argumentti pätee 100%:sti). Piste. Kun suomalainen sekoilee, on kyse yksinäisestä sudesta. Viinasta. Mielenterveysongelmasta. Syrjäytyneestä. Ei saanut pillua. Huono-osaisia. Hallituksen vika. Vitun Vihreät.

Ja näin se kaksoisstandardin läpitunkema keskustelu etenee.

Ja sitten lähdetään partioimaan kaduille Odinin, tuon suomalaisen kulttuurin omimman Jumalan nimissä (vai miten se nyt menikään…):

Näin kirjoittaa herra Odinin Soturista sivusto nimeltä CREAT:

-”Mika Ranta väittää, ettei Soldiers of Odin ole natsijärjestö. Hän voi toki sanoa, että on tatuoinut 14/88-tunnukset sormiinsa kännissä ja läpällä, mutta miten hän selittää valkoisen ylivallan koodikielen omaan järjestöönsä liittyvissä viesteissä? Merkillisiä paskahousuja, kun eivät kehtaa edes oman aatteensa takana seistä.”-

Herra Rannan kirjoituksessa ei turhaan mainita numeroa 14, sillä se on lyhennys mahtivalkoisen ihmisen ylivertaisuutta julistavasta motosta:

-"We must secure the existence of our people and a future for white children."-

Kyseinen motto on herra David Lanen lanseeraamaa ja herra Lane on ehkä USA:n tunnetuin valkoisen rodun ylivertaisuutta ajavan liikkeen edustaja. Herra Lane oli myös rikollinen ja hän osallistui uransa aikana esim. juutalaisen miehen surmaamiseen sekä pankkiryöstöön. Hän sai 150 vuoden vankeusrangaistuksen ja herra Lane kuoli vuonna 2007.

-“Today, the doctrines of David lane live on, embedded in the ideology of many white supremacist groups and called up regularly by the popular hate symbol 14-88 (where 14 stands for the 14 words and 88 stands for "Heil Hitler.”-

Ja tässä hieman lisää David Lanesta ja hänen aatteestaan, jota Odinin Soturit edustavat kunniakkaasti Suomessa:

-”David Lane was the Renaissance man of late 20th-century white nationalism. But the conspirator, writer, publisher, and theologian is best known on the radical right for coining the "14 Words," a very popular white supremacist slogan: "We must secure the existence of our people and a future for White children."

Also popular is Lane's "88 Precepts," a list of statements on what he calls "natural law." (Among neo-Nazis, because H is the eighth letter of the alphabet, 88 stands for "Heil Hitler.") Lane was known for big proclamations. In his first trial, he told the court: "I do not recognize a government whose single aim is to exterminate my race. … I have given all that I have and all that I am to awake the people from their sleep of death."“-

Julkisessa keskustelussa Suomessa näitä Odinin Sotureita on käsitelty lähinnä menneisyyden rikoksiensa kautta sekä pohdittu, miten pojat nyt vaan ulkoilevat katupartioissaan ja että ei ihmisten kulkemista kaduilla voi estää.  No, ei voikaan, eikä sitä kai kukaan ole ehdottamassakaan. Mutta kun joukko suomalaisia ihmisiä symppaa Odinin Sotureiden talkoohenkeä, eikä välitä siitä, miten Odinin Sotureiden toiminnassa on tarkoitus luoda positiivinen kuva natseista sekä rasisteista, niin kylmä hiki nousee pintaan.

Minä sanon nyt ihan suoraan: Odinin Sotureissa ei ole kyse mistään suomalaisten auttamisesta. Kyse on poliittisesti motivoituneesta, äärioikeiston profiilin nostosta ja siihen on syynsä, miksi poliisin pitäisi tehdä tietyt asiat - kuten järjestyksen valvonnan - eikä noiden poliittisesti motivoituneiden joukkioiden, joiden motiivit ovat rasistiset ja lähtökohdiltaan ihmisiä joko syyllisinä tai vähintään potentiaalisina syyllisinä pitävinä.

Myös media voisi kiinnittää huomiota Odinin Sotureiden vanhojen tekojen kaivelusta siihen, että kyse on ehdasta natsilarppaajien joukosta, joka on valmis väkivaltaan ja hakeutuu siihen katupartioinnin verukkeella. Kyseinen joukkion on puolustamassa valkoista rotua ja kaipaamassa äärioikeistolaista yhteiskuntaa, jossa erilaisuus on virhe ja siellä hautausmaa on aina auki 24/7.

Minulla on vihje teille, hyvät median edustajat: kyse on natseista. N-a-t-s-e-i-s-t-a, ei siis mistään yksinäisistä susista, jotka ovat kännissä, vaan natseista, jotka harrastavat ehtaa rotuoppiin perustuvaa katupartiointia. Kyse on väkivaltaan taipuvaisista natseista, joiden päätavoite on päästä luomaan väkivallan uhkaa ja ehkä hieman lyömään muslimia päähän. Ihan varmuuden vuoksi. Ja natsit kadulla ei ole mikään iloinen asia, eikä tuon ilmiön kanssa voi käydä dialogia, sillä se on jo lähtökohtaisesti todellisuuskriittistä, eikä rationaalisen ajattelun lainalaisuudet päde: kuten jo aiemmin kirjoitin, Odinin Urpot eivät perusta toimintaansa todellisuuteen, vaan huhuille. Heillä ei ole mitään järkevää syytä partioinnille, vain heidän omat halunsa ja motiivinsa, jotka lienevät väkivalta ja oman aatteensa glorifioima usko suomalaisen kulttuurin ja yhteiskunnan puolustamisesta. 

Onneksi poliisi on tässä kohtaa 100% hereillä:

-“Epävirallinen kontrolli muuttuu kuitenkin vaaralliseksi silloin, kun se järjestäytyy ja pyrkii toimimaan viralliskontrollin sijaan ilman yleistä legimiteettiä ja toimivaltuuksia. Tällöin omankädenoikeuden käyttämisen mahdollisuus ja muut ylilyönnit kuten partioinnin kohdentaminen rasistisin periaattein korostuvat. Tällainen kehitys ei ole oikeusvaltion periaatteiden mukaista.“-

Emme me tarvitse Odinin Sotureita. Emme me kaipaa Odinin Sotureita kaduillemme. Larpatkaa kodeissanne, hyvät natsit. Natsien katupartiot eivät lisää turvallisuutta, ne vain kärjistävät vastakkainasettelua. 

Todellisuus ei ole natsilarppausta. 

 

...................................................................................................................................

NOTE! Tuoreen uutisen mukaan näyttäisi siltä, että shiiat ja sunnit ovat keksineet toisistaan valheita ja että siitä on ollut kyse kuuden irakilaisen pidätyksessä. Hyvin ovat siis oppineet Suomen tavoille ja metodit ovat suoraan MV- julkaisusta.

Maassa maan tavalla.