31. joulu, 2015

Julkinen kehottaminen rikokseen ja suomalaisen yllytyksen oikeutus #kaksoisstandardi

 

-"Poliisi pidätti Suomeen tänä syksynä tulleet miehet yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi. Miehiä epäillään julkisesta kehottamisesta rikokseen."-

Kun tekijä on ulkomaalainen, lakipykälät löytyvät. Kun tekijä on suomalainen, niin 'tilannetta seurataan'. Yksinkertainen kysymys: miten menee omasta mielestä, poliisi?

Kun ajattelee, että yllytys rikokseen on arkipäivää Suomessa, niin kysymys lienee oikeutettu:

 

Ja sitten on 'Vihamuki', joka on täynnä tuota vihaa ja yllytystä ja jopa 'syötiksi' asettumista (keidenköhän tekeminä ne tekaistut raiskaussyytökset ovatkaan mahtaneet syntyä):

Kaipaatteko lisää noita esimerkkejä vai riittääkö jo?

Mutta poliisin ja Suomen hallituksen viesti on juuri nyt se, että suomalainen yllytys on oikeutettua, sillä valkoisella, uhatulla heteromiehellä paha mieli ja pelottaa ja siksi pitää naisia puolustaa raiskausfantasioilla ja polttopulloon pitää miehen tarttua, kun vihollinen uhkaa.

Ja yksinäiset sudethan ne vaan noita 'Rajat Kiinni'- juttuja kännissä kuuntelevat, joten no harm done. Irakilaiset sen sijaan terroristeja sekä raiskaajia by definition, joten poliisi toimii ihan oikein (olisi pitänyt vain olla kännissä noiden irakilaistenkin, kuten maan tapana on, niin yksinäisiä susia olisivat vain olleet). 

Raskasta on ja pitää ymmärtää ja pitää hyväksyä teot, sillä miehen on tehtävä, mitä miehen on tehtävä. Erityisesti, jos olet isänmaallinen mies, niin Mannerheim, veteraanit ja sota velvoittavat ottamaan käyttöön Molotovin cocktailin sekä Talvisodan hengen, perkele.

Eiku...

Tässä irakilaisten 'julkisesta kehottamisesta rikokseen' tapauksessa absurdin ytimeen päästään toden teolla, kun paljastui, minkälaisesta 'kehottamisesta' oli kyse:

-"MTV Uutisten tietojen mukaan rikokseen kehottaminen ja häiriöiden uhka liittyisi irakilaismiesten suunnittelemaan ryyppyreissuun uudenvuodeniltana. Kiinniotot liittyisivät nimenomaan yleiseen järjestykseen ja turvallisuuteen."-

Minun on pakko myöntää tässä kohtaa: minä nauran itseni tärviölle. Ryyppyreissu uutena vuotena on mitä hirvittävin rikos! Mitä seuraavaksi? Kännissä Juhannuksena? Uskaltaakohan sitä kahvit kiehauttaa vuoden vaihtumisen kunniaksi vai tunkeekohan Karhukopla, KRP ja Interpol ovista ja ikkunoista sisään?

Maassa maan tavalla, vai miten se nyt meni. Paitsi irakilaiset.

Mutta vakavasti ottaen, ei minua tämä kokonaisuus naurata. Sillä oikeasti Suomen laista löytyvät kohdat, joiden perusteella jo nyt liian pitkälle menneeseen vihapuheeseen ja rikoksiin yllytyksiin voitaisiin reagoida. Todistetusti. Sillä irakilaisten ryyppyreissu ilmeisesti riittää syyksi poliisioperaatioon ja ennakoiviin pidätyksiin, niin sama laki pitäisi olla vielä enemmän tarpeen noiden ihan oikeiden ja ihmisen henkeen ja terveyteen kohdistuvissa yllytyksissä. Nyt tarvittaisiin viranomaisilta rohkeutta sekä johdonmukaisuutta.

Kuten Sakari Timonen ansiokkaasti kirjoittaa:

-"Lainkohdassa viitataan 17 luvun 1 §:än, jossa sanotaan näin:

Joka joukkotiedotusvälinettä käyttäen tai julkisesti väkijoukossa taikka yleisesti tietoon saatetussa kirjoituksessa tai muussa esityksessä kehottaa tai houkuttelee rikoksen tekemiseen siten, että kehotus tai houkuttelu

1) aiheuttaa vaaran, että sellainen rikos tai sen rangaistava yritys tehdään, tai

2) muuten selvästi vaarantaa yleistä järjestystä tai turvallisuutta,

on tuomittava julkisesta kehottamisesta rikokseen sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi. 

Rikoslaista löytyy siis lainkohtia näille kotikutoisille terroristeille, jotka suuressa uhossaan ja muutamien poliitikkojen tukemina kuvittelevat voivansa elää kuin mikäkin herrakansa, johon laki ei pysty. Nyt tarvitaan vain yksi rohkea syyttäjä, joka ottaa nämä lainkohdat käyttöön.

Alkaa olla kiire, sillä tällä menolla joku kuolee kohta. On parempi ottaa laki kaikessa ankaruudessaan käyttöön ennaltaehkäisevästi kuin laskea palaneita ruumiita."-

Mutta mitä tekee suomalainen viranomainen ja mitä tekee suomalainen poliittinen eliitti? No, hallitus lomailee ja poliisi käy pidättämässä irakilaisia. Ja tässä on viesti meille suomalaisille: 

"Yllyttäkää, ei haittaa. Tarttukaa polttopulloon, ei meitä kiinnosta.

On parempi, että syytätte syyttömiä ja katsotte muualle, kun hallitus tekee leikkauksia ja sanoo kaiken olevan vain itsestään kiinni. Tsemppiä hei!

Syyttäkää siitäkin muuten turvapaikanhakijoita, he ovat mitä oivallisin syntipukki, sillä he eivät voi edes puolustautua, sillä sekin kääntyisi heitä vastaan."

Hyvät ihmiset. Tämä poliittinen narratiivi vain kiihottaa ja lietsoo lisää kantaväestön rasisteja.

Väkivallalla hekumoivat voivat kiihottaa itseään yhä yltyvään uhkailuun ja yhteiskuntarauhan vaarantamiseen, sillä suomalaisen tekemänä yllytys on vain 'dialogia, jota kaikkien tulisi käydä ja kaikkihan ääripuheisiin ovat syyllistyneet'. Paitsi, että eivät ole. 

Tämä vähättelyn tarina synnyttää vielä ruumiita. Tekoja, Suomi. On aika. Nyt. Julkinen kehottaminen rikokseen ja krooninen yllytys eivät ole iloisia asioita. 

Perkele.