30. joulu, 2015

Raiskaus on Halla-aholle kyyninen maahanmuuttokriittinen karnevaali

 

Kerron teille esimerkin siitä, miten luodaan maahanmuuttokriittistä tarinaa ja vahvistetaan sitä.

Maahanmuuttokriittistä tarinaa tarvitaan, jotta Jussi Halla-ahon luomaa ja ylläpitämää pelkoa muslimien ja 'aavikkoneekereiden' invaasiosta sekä raiskauskulttuurista ei unohdettaisi. Ja se syy, miksi maahanmuuttokriittistä tarinaa ei saisi unohtaa, on raadollinen: politiikka.

Kun moraaliton poliitikko (esim. Jussi Halla-aho) haluaa ääniä, hän keksii vaikka valheen (maahanmuutto ja erityisesti muslimit ovat Saatanasta), luo valheen ympärille tarinan (Scripta) ja sitten vahvistaa tarinaa (kyyninen FB- kommentointi sekä Scripta), jotta äänestäjien luottamus ei katoaisi, eikä bluffi paljastuisi.

Tarina on yksinkertainen: tarvitaan valhe, vahvistus ja kollektiivinen möly. Ja näin se tarina syntyy, vahvistuu ja muuntuu todeksi:

Edustava otos Jussi Halla-ahon kyynistä mulkkuutta - ja fanit kaipailevat niskalaukauksia (mitäs tuollaisia poistamaan sivustolta, sillä ihmisten annetaan vain vahvistaa tarinaa, joka luonnollisesti sopii herra Halla-aholle varsin mainiosti).

Sitten koko uutinen ja koko tapahtuma osoittautuukin virheelliseksi. Raiskausta ei siis tapahtunut lainkaan, vaan kyse olikin perättömästä ilmiannosta, joka ei tietenkään sitten kaikkia vakuuttanut:

Kun tämä 'perättömyys' ei kaikkia miellyttänyt, niin kuten näette, välittömästi alkoivat myös puheet 'hiljennetystä raiskatusta'. Tähän kohtaan hengitän syvään ja olen hiljaa kohdatessani tämän luokan typeryyttä.

Mutta edelleen - uskokaa tai älkää -  on hyvä asia, että Suomi on oikeusvaltio, sillä raiskauksista tehdyt rikosilmoitukset otetaan poliisissa vakavasti (kuten tämä myöhemmin perättömäksi osoittautunut tapauskin otettiin) ja tutkittava vaadittavalla tavalla. Vasta sitten nostetaan syytteet ja jaetaan ne tuomiot. On siksi jokseenkin ristiriitaista, miten jälleen kerran osa suomalaisista eivät ole tätä erästä suomalaisenkin yhteiskunnan perusperiaatetta ole sisäistäneet, vaan ovat valmiita tuhlaamaan poliisin resursseja sekä julistavat kaipauksiaan niskalaukauksiin. Heti. Nyt.

Maahanmuuttokriittinen todellisuudenmuokkaus epäonnistui jälleen kerran. On se joillekin vain vaikea uskoa, että ne ghetot eivät palakaan, eikä sitä raiskaustsunamia tullutkaan. Ja siksi uskoakseen Halla-ahon luomaan narratiiviin, ne raiskaukset pitää sitten vaikka keksiä.

Tämä tapa muokata todellisuutta on typeryydessään uskomaton farssi, joskaan tämä ei yllätä minua lainkaan, onhan kyse kuitenkin ihmisistä (uskokaa tai älkää), sillä kun ihminen haluaa pitää kiinni omasta tarinastaan ja uskoa Halla-ahoa, niin ihminen on valmis aivan mihin tahansa, joka tukee omaa tarinaansa. Kun ihminen ei halua kohdata todellisuutta, se näkyy satuina ja satuihin uskomisena. Ja juuri näissä tapauksissa paljastuu koko maahanmuuttokriittisyyden ydin. Se on satua, kouristelevaa pelkoa ja niskalaukausfantasiointia.

On periaatteessa yhdentekevää, käyttävätkö halla-ahot, immoset ja muut huhtasaaret oman narratiivinsa vahvistamiseen oikeita tai keksittyjä tapahtumia, sillä niiden käsittelyyn ja julkiseen analysointiin liittyy aina valhe sekä kroonistunut scriptabluffi, joka näkyy tämän valheellisen uutisenkin kommentoinneissa. Se, mikä on haitallista näissä valheellisissakin tapahtumissa, on niiden muuntuminen maahanmuuttokriitikoiden todellisuudessa todeksi ja siten ne ovat osana toden ja epätoden hullua kudelmaa, joka tässä tarinassa oikeuttaa maahanmuuttajien huonon kohtelun.

Nämä keksityt tapaukset (näitä on ollut useampia) myös syövät uskottavuutta oikeiden raiskausten uhreilta: kun raiskauksia keksitään, me seuraavaksi epäilemme raiskatun tarinaa ja kysymme: "Puhutkohan sinä totta?". Nämä raiskausten keksijät tekevät hallaa niin syyttömille maahanmuuttajille kollektiivisesti (sillä nytkin syytettiin maahanmuuttajia), mutta erityisesti raiskausten oikeille uhreille. Uskokaa tai älkää, niin raiskausten uhreja ei auteta karnevalisoimalla raiskaus osaksi maahanmuuttokriittistä satua.

Joko te ymmärrätte, miksi ihmisten puheilla on vaikutusta siihen, mitä tässä maassa tapahtuu? Ja miksi poliitikon puheilla on merkitystä?

Mutta pojat ovat poikia. Känniset, yksinäiset sudet. Vähättelyn narratiivi on nyt ja Jussi Halla-aho kiittää.

Teille raiskauksien keksijöille minulla on kysymys: miten te oikein kehtaatte? No, kehtaatte te. Sillä noin niitä asioita nyt vaan koetaan, vaikka väkisin, vaikka valehdellen, sillä niin tekee Halla-ahokin, tuo valehtelijoiden oma toteemi.

Kun todellisuus ei kelpaa, ole siis maahanmuuttokriitikko. Ja ota polttopullo ja käy dialogia.

Perkele.