27. joulu, 2015

Ei tullut raiskaustsunamia, eivät pala ghetot vieläkään #polttopullodialogi

 

-"Poliisiammattikorkeakoulun HS:lle toimittamien tietojen mukaan poliisi kirjasi tämän vuoden tammi–marraskuussa 106 rikosilmoitusta törkeistä raiskauksista, mikä on puolet enemmän kuin koko viime vuonna.

Aiempina vuosina 2000-luvulla vuosittaiset ilmoitusmäärät törkeistä raiskauksista ovat vaihdelleet 12:n ja 93:n välillä.

Julkisuudessa on uutisoitu viime kuukausina lukuisista raiskaustapauksista näyttävästi, mutta todellisuudessa poliisin tietoon ei näytä tänä vuonna tulleen raiskausrikoksia ainakaan merkittävästi aiempaa enempää.

Sen sijaan aikaisempaa suurempi osa seksuaalirikoksista luokitellaan lainmuutoksen myötä nyt raiskauksiksi ja törkeiksi raiskauksiksi."- 

Pieni uutinen raiskauksista Suomessa vuonna 2015.

Mutta tämä on periaatteessa hyvinkin merkittävä uutinen, sillä se kertoo kolmesta asiasta:

  1. Raiskausten määrät eivät ole dramaattisesti muuttuneet vuoden 2015 aikana.
  2. Raiskauksiksi luetaan lainmuutoksen ansiosta tekoja, joita aiemmin EI luettu raiskauksiksi.
  3. Törkeät raiskaukset näyttävät lisääntyneen, mutta tämäkin on pikemmin tekninen seikka kuin itse tekojen määrän muutokseen liittyvä seikka (kriteerien muutos).

Tässä hieman lukemia raiskausten kokonaismääristä:

Vuonna 2015 poliisin tietoon tulleet raiskaustapaukset tammi-marraskuu ajalta ovat 954 kpl. Kun vuotta on siis kuukausi jäljellä, ollaan tilastoiduissa tapauksissa siis aivan viime vuosien tasolla. Ja tämä on hyvin oleellista huomata: Suomeen tulleet turvapaikanhakijat eivät aiheuttaneetkaan mitään raiskausten tsunamia, vaikka julkisessa keskustelussa meitä niin peloteltiinkiin ja Odinin Pojat & muut maahanmuuttokriitikot ryntäsivät polttelemaan Vastaanottokeskuksia ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä ymmärtävän hyminän kera.

Poliisin tietojen mukaan kymmenkunta raiskauksesta epäiltyä on tähän mennessä ollut turvapaikanhakija. Ja tämä tieto on kirjattuna aina poliisin tietoihin. Syksyllä tullut muutos kirjauksiin liittyen koski vain rikosilmoitusta, joka on julkinen dokumentti.

Se, että erityisesti törkeiden raiskausten määrässä tilastoissa näkyy muutos, johtuu lainmuutoksesta. Ja lainmuutos on ollut oikea liike, sillä esimerkiksi alle 18- vuotiaan raiskaus on viime vuodesta alkaen luokiteltu automaattisesti törkeäksi raiskaukseksi:

-"Julkisuudessa on uutisoitu viime kuukausina lukuisista raiskaustapauksista näyttävästi, mutta todellisuudessa poliisin tietoon ei näytä tänä vuonna tulleen raiskausrikoksia ainakaan merkittävästi aiempaa enempää. 

Sen sijaan aikaisempaa suurempi osa seksuaalirikoksista luokitellaan lainmuutoksen myötä nyt raiskauksiksi ja törkeiksi raiskauksiksi.

Viime vuoden syyskuusta lähtien kaikki alle 18-vuotiaisiin kohdistuvat raiskaukset on luokiteltu törkeiksi raiskauksiksi."-

Ei tullut raiskaustsunamia. Eivät pala ghetot vieläkään. Ja kun suomalaiset raiskaustilastot eivät todista maahanmuuttokriittisen narratiivin puolesta, niin viime aikoina on jälleen kierrätetty maahanmuuttokriittistä hölynpölyä Ruotsin kammottavasta raiskaustilanteesta, jotta saataisiin ylläpidettyä omia kauhukuvia ja tulevaisuuden skenaarioita (linkit vievät MV:n sivuille, sori siitä). Ruotsin raiskaustilastot on selvitetty täällä.

Maahanmuuttokriittisen hölynpölyn ydin on yksinkertainen: kun OPTULA:n tilastossa jossakin populaatiossa raiskataan 17- kertaisesti suhteessa verrokkiväestöön, tarkoittaa se maahanmuuttokriittisessä tarinassa 17- kertaista raiskausten määrää (silti ulkomaalaiset tekevät 'vain' 25% raiskauksista). Kun ulkomaalaisia raiskausepäilyja on vuodessa sellaiset 120 ja suomalaisia reilu 300, niin todennäköisempi raiskaaja ON suomalainen kuin ulkomaalainen. Ja raiskatun kannalta suhdeluku ei ole kiinnostava, vaan absoluuttinen teko on ratkaisevaa. Ja kun puhutaan suhdeluvuista, pitää aina pohtia populaation kokoa sekä absoluuttisten tekojen määrää, sillä pienessä populaatiossa yksikin teko nostaa suhdeluvun kantaväestöä korkeammaksi.

Miettikääpä tuota maahanmuuttokriitikon logiikkaa siinä kohdassa, kun Kamerun on seksuaalirikostilastoissa lukemalla 90. Oikeasti tekijöitä on yksi ja tekoja 30, niin sekö todistaa kamerunilaisten raiskaavan 90- kertaisesti verrattuna meihin suomalaisiin? No, ei todista. Sillä tekijöitä oli kuitenkin vain 1 kpl, eikä se voi selittää koko populaation luonnetta. Vai oliko taustalla uskonto? Ihonväri? Kulttuuri? Geenit? Päiväntasaajan läheisyys? Ja NE kaikki ovat juuri 'tuollaisia'? Rajat kiinni, ne vaan raiskaa ja tappaa!

Jostakin syystä tämä kohta OPTULA:n raportista unohtuu maahanmuuttokriittisiltä tilastorotuopin kannattajilta sujuvasti, vaikka ne suhdeluvut kyllä samasta raportista kelpaavat:

-”…kulttuurisiin rikollisuuden selitysmalleihin liittyy aina suuria ongelmia, keskeisimpänä niistä rikollisuuden luonne marginaalisena ilmiönä, kaikissa väestöryhmissä rikoksiin syyllistyy vain hyvin pieni osa ryhmän jäsenistä. Suoraa vaikutusta todennäköisempi on kulttuuristen tekijöiden epäsuora vaikutus, ne voivat helpottaa tai hankaloittaa siirtolaisten yleistä sopeutumista uusiin oloihin ja vaikuttaa sitä kautta myös rikollisuuteen.”- (OPTULA)

Suhdeluvuilla pelaaminen on maahanmuuttokriitikoiden suosikkipeli, sillä suhdeluvuilla saa minkä tahansa etnisen vähemmistön näyttämään ryhmänä pahemmalta kuin meidät suomalaiset. Hyvin helppoa ja hyvin rumaa.

Silti ei kannata unohtaa sitä tosisasiaa, että rikoksiin syyllistyy vain promilleissa luettavissa oleva määrä ihmisiä ja tekojen motiivit pitää etsiä niistä yksilöistä ja heidän elämäntarinoistaan. Suhdeluvut ovat erinomainen työkalu siinä kohdassa, kun halutaan löytää ne populaatiot, joiden yksilöiden elämäntarinoista ja motiiveista kannattaa pyrkiä löytämään syitä ja ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä.

Enkä minä edelleenkään ymmärrä tätä raiskausjurnutusta: kun jokainen raiskaus on ruma ja vastenmielinen teko, niin miten uhria saati ympäröivää yhteiskuntaa lohduttaa typerryttävä, valheisiin perustuva raiskaushekumointi, jonka kritiikki johtaa useimmiten siihen, että raiskauksia toivotaan lisää, jotta 'suvakit' tajuaisivat. En ymmärrä tätä keskustelua lainkaan.

Jos vaimoni siis useiden toiveiden jälkeen raiskataan, niin mitä minun oikein pitäisi tajuta? Että raiskauksia ja pahoja asioita tosiaan tapahtuu? Tämä saattaa tulla joillekin yllätyksenä, mutta minä tiedän pahoja asioita tapahtuvan. Sori siitä.

Tässä kohtaa on oikeutettua esittää kysymys: ketä pitikään suojella ja keneltä?