26. joulu, 2015

Isänmaallinen polttopullodialogi, joka ei keskustele

 

ft-olli-immonen

 

Olli Immosen toiveisiin on nyt vastattu. Todistetusti. Ja isänmaallinen polttopullodialogi elää ja voi hyvin. Olli Immonen omassa manifestissaan puhui vallankumouksesta ja siihen liittyvässä keskustelussa lietsoi väkivaltaa. Kun tästä nousi kohu, sanoi hän kyseessä olleen vain lyyrisen puheen ja että hän ei ikinä yllyttäisi väkivaltaan, vaan parlamentarismiin.

-"The enemy will face painful defeat and the strongest among us arise in all glory."-

Uskoo, ken tahtoo. Tämä Olli Immosen taannoinen uho ja sitten häntä koipien välissä pakeneminen lyyrisen puheen taakse on kuitenkin myös mitä mainioin esimerkki siitä, minkälaisesta moraaliltaan löysästä opportunismista näiden vihaa lietsovien talibanien politiikasta on kyse: eivät he vastuutaan puheistaan kanna. Tämä kannattaa jokaisen polttopulloon tarttuvan muistaa, sillä tuomiolla te tulette olemaan aivan yksin. 

Ja kun te polttopullodialogin kävijät matkaatte kohti vankilaa, niin samalla Olli Immonen sekä muut vihatematiikan ylläpitäjät vain nauravat matkalla Eduskuntaan meidän veronmaksajien piikkiin.

Ja mitä tekee suomalainen poliittinen eliitti sekä poliisi? Kun ihmisiä kohtaan kohdistuu tuhotöitä tai poliittisesti motivoitunutta polttopullodialogia, niin poliittinen eliitti pohtii toimenpiteitä, joilla turvapaikkaa hakeneiden ihmisten elämästä saataisiin entistä vaikeampaa (sillä ongelmat ovat tässä narratiivissa tulijoiden vika) ja poliisi puhuu yksinäisistä susista.

Kun uutisissakin puhutaan vain 'yksinäisistä susista, jotka ovat ottaneet hieman viinaa', niin on helppo ymmärtää näiden rasistisien tekojen vähättelevä luonne. Vaikuttaa siltä, että Suomessa kun ollaan, niin se viina nyt vain on teon yksittäistapaukseksi, ikäänkuin vahingoksi lieventävä asianhaara: kuuluu kulttuuriin, sillä 'pojat on poikia ja viinapäissään sitä nyt tulee hölmöiltyä'. 

Kun taustalla on systemaattinen vihanlietsonta, on vastuutonta kutsua tätä rikollisuutta vain yksinäisten susien teoiksi. Ja kun poliisi puhuu vain yksinäisistä susista, kertoo se poliisin olevan täysin housut nilkoissa tämän ilmiön kanssa. Ja on olemassa tietty ristiriita sen suhteen, mitä SUPO sanoo ja mitä toisaalta voimme nähdä viranomaisten toimenpiteistä:

-"Vaikka laittomin keinoin tapahtuvaan mielenilmaisuun ja vihapuheeseen yhtyy vain pieni vähemmistö, voimistunut kriittinen ja jopa vihamielinen keskustelu luo aiempaa suotuisampaa ilmapiiriä väkivaltaiselle toiminnalle ja kasvupohjaa ääri-ideologioille. Väkivaltainen ääriliikehdintä saattaa tilanteen seurauksena lisääntyä. Suojelupoliisi arvioi, että väkivaltaisten viharikosten uhka on kohonnut turvapaikanhakijoiden määrän huomattavan kasvun ja sen nostattaman maahanmuuttovastaisen ilmapiirin vuoksi."-

SUPO oli oikeassa ja poliitikot kehittävät toimenpiteitä turvapaikanhakijoita vastaan, eivät maahanmuuttokriittistä väkivaltaa vastaan. Tämä on melko paljastavaa ja melko riipivää.

Ja samaan aikaan mikään maahanmuuttajan tekemä rikos ei tietenkään ole yksittäistapaus ja perusteena nimenomaan se, että tuo maahanmuuttajan rikos nyt  kuuluu heidän kulttuuriinsa. Tällä tavalla meillä Suomessa asioista puhutaan. Ilmeisesti maahanmuuttajan pitäisi oppia tekemään rikoksensa kännissä, niin ketään ei kiinnostaisi?

Oikeasti: tässä kohtaa lemuaa kaksoisstandardi. Kuten myös siinä, miten muutaman maahanmuuttajan teosta voi sujuvasti tehdä yleistyksiä joidenkin maiden edustajien olemuksellisesta pahuudesta, niin saman sanominen vaikka joukkiosta nimeltä 'perussuomalaiset' tekee ihmisestä isänmaan vihollisen ja ISIS:in hyödyllisen idiootin sekä tietenkin isänmaan vihollisen, jonka vuoksi veteraanit eivät taistelleet ja 'hautausmaalla on tilaa'. Herkkiä ovat nämä perussuomalaiset ja muut rasistit, kun heitä kritisoidaan edes käyttämällä heitä itseään esimerkkinä heidän käyttämiensä yleistysten virheellisyyksistä.

Onneksi meillä on esimerkkejä myös suoraselkäisestä toiminnasta, sillä Tikkurilan seurakunta reagoi julkisesti yhden heidän työntekijänsä syyllistyttyä rasistiseen öykkäröintiin ja kirkon polttopuheisiin. Nyt tämä sama rasistinen moukka itkua tihrustaa kovaa kohtaloaan (sillä hän vain kirjoitti mielipiteensä, ei muuta) missäs muualla kuin 'Rajat Kiinni'- ryhmässä, joka on tunnettu juuri maahanmuuttajiin kohdistuvan vihan lietsomisessa ja vastaanottokeskuksiin tehtyjen iskujen ylistämisestä. Ja ette ikinä muuten arvaa, minkä puolueen jäsenet ovat 'Rajat Kiinni'- ryhmän aktiivisia jäseniä ryhmän ylläpidosta lähtien? Niinpä. Ullatus.

Suomalaiseen poliittiseen toimintaan on Olli Immosen taisteluhuudon jälkeen tullut selkeästi havaittava halu turvautua oman käden oikeuteen. Nyt terrorismi on suomalaisessa, 'isäm maallisessa' junttien sodan tarinassa oikeutettua. Ja minä sanon: sharia, fundamentalismi, isänmaalliset talibanit, ei mitään eroa. Vihapuhe on vihapuhetta.

Oman käden oikeus on näille immosille ja muille MV:n rappeuttamille aiemmin tarkoittanut lähinnä seksisuhdetta oman kätensä kanssa, mutta nyt oman käden oikeutta pyritään laajentamaan ja se näkyy nyt aktiivisina terrorin tekoina (kyllä: kyse on terrorista). Nämä oman käden oikeuden roiskeet eivät päädy enää vuonna 2015 immosten vatsalle, vaan meidän suomalaisten kasvoille. Ikävä kyllä.

Olen kirjoittanut tästä aiheesta monta kertaa ja toistan jälleen ydinsanoman: kun epärealistiseen dystopiaan uskova joukko kutsuu itseensä kohdistuvaa kritiikkiä ’kansalaisia ja mediaa kiihottavaksi vihapuheeksi’ aivan totena, on pakko uskoa perussuomalaisten näkevän maailman jonain vaihtoehtotodellisuutena, jonka peruselementtejä ovat Eurabia, beduiinit, kroonistunut somalidissaus, uhriutuminen, punavihreä uhka sekä ’pöönin kettous’.

On ilmeisesti niin, että MV:n tiedottamisen varassa, viitasaarelaisessa ghetossa, islamisaatiopelossa, kulttuurimarxismiin ja maahanmuuttoklusterisalaliittoihin vakaasti uskovien vaihtoehtotodellisuudessa elävillä on sitten ’mustaa listaa’ tarkempi kosketus todellisuuteen ja siksi perussuomalaisiin kohdistuva kritiikki on vihapuhetta, sillä he tosissaan uskovat minareettien kohta kohoavan kohti Viitasaaren taivasta? Ja kun he vihaavat kaikkea, niin muiden kritiikki on sitten persutarinassa aina vihapuhetta? Todellisuuskriittistä, ehdottomasti. Vihaa ylläpitävää, ehdottomasti.

Yksinkertaisesti: perussuomalaisten perustavaa laatua oleva ajattelun puutos on se, että puolueen jäseninen keskuudessa ei kerta kaikkiaan hallita itsekritiikkiä lainkaan, eikä osata (haluta) kuunnella muiden antamaa kritiikkiä, vaan he ovat alkaneet uskomaan omassa kuplassaan luotua retoriikkaansa ja he ovat alkaneet pitää sitä ehdottomana, ainoana totuutena. Tätä omaa totuutta pidetään täydellisen totena sekä 100%:n pätevänä ja siksi kaikki muut poliittiset näkemykset näyttäytyvät heille juuri heitä vastaan suunnattuna vihapuheena ja yleensä vielä ’punavihreänä’, ’mukasuvaitsevana’ propagandana.

Tässä tavassa elää poliittisen keskustelun kudelmassa kritiikin yläpuolelle asemoituneen poliittisen joukkion dialogi, josta aiheutuu loppujen lopuksi vain sisäänpäin käpertyminen sekä bensiiniltä lemuava puhe, jonka lopputuloksena me vielä haistelemme palavaa ihmisen lihaa. 

Meillä elää jykevä 'syytä uhria'- narratiivi ja siksi me emme näe mitään konkreettisia toimenpiteitä, miten yleistyvään, rasistiseen polttopullodialogiin sekä rasistiseen väkivaltaan tullaan puuttumaan. Ei ole olemassa selkeitä listausta ja sopimusta rasisminvastaisista toimenpiteistä, ei lausuntoja Odinin Poikien sekä muiden natsilarppaajista koostuvien katupartioiden laillisuudesta, ei konkretiaa siitä, miten turvapaikanhakijoiden turvallisuutta juuri nyt varmistetaan, ei vakavasti otettavia analyysejä siitä, miten pelon lietsonta toimii ja miten ne vaikuttavat jo nyt tuhansien Suomessa asuvien ihmisten arkielämään, eikä meillä edelleenkään tunnuta ymmärtävän, millä tavalla rasistinen viha-agitaatio toimii (se nimittäin toimii aivan samalla tavalla kuin toimii islamistien vastaava) ja siksi meillä poliitikot sekä viranomaiset tuntuvat olevan aivan kuutamolla 'yksinäinen susi'- retoriikallaan. Siksi meillä ei ole pätevää toimenpidesuunnitelmaa tätä oikeistopopulismin tarjoamaa vihaa vastaan.

Ja miksi olisikaan? Sillä uhrien vika, 'mitäs tulivat tänne' ja Perussuomalaiset ovat hallituksessa pitämässä kiinni siitä ainoasta asiasta, josta eivät takinkäännöissään tingi: rasismista. Siksi meillä on nyt ohjelma, jossa ei ole mitään järkeä ja jota ei tulla toteuttamaan sellaisenaan, sillä se rikkoo niin räikeästi arvojamme sekä lakejamme. Tuo ohjelma on silti sielultaan perussuomalainen ja paljastaa heidän maailmankuvansa. Tuo ohjelma on viesti omille kannattajilleen hiipuvassa suosiossaan, että 'kyllä me yritettiin' ja tuo ohjelma on muiden hallituspuolueiden karhunpalvelus suomalaiselle yhteiskunnalle, sillä se vain alleviivaa 'syytä uhria'- ajattelua ja antaa vain uutta puhtia 'yksinäisille susille' hakeutua konfliktiin, sillä se on muiden vika (ja oikeutettu sellainen).

Ja sitten, kun se ohjelma ei täydellisesti toteudu, voidaan taas syyttää muita. Kuten perussuomalaisuuteen ja muuhun moraaliltaan onttoon, vastuuta ottamattomaan, maahanmuuttokritiikkiin luontaisesti kuuluu.

Mutta mitä me sitten voisimme tehdä? Jotta hulluus ei voittaisi?

Sillä tätä poliitikkojen sekä poliisin avuttomuutta on turha ihmetellä: sen enempää eristäminen kuin aktiivinen vastarintakaan eivät nimittäin ole yksinään toimineet 'isäm maallisen' populismin onttouden ja perustavaa laatua olevan pahuuden paljastamiseksi.

Tämä on todettu useassa eri Euroopan maassa – kuten se, ettei yksikään muiden käyttämä strategia ole takuuvarma, vaan jokaisen maan tulisi löytää se oma strategiansa. Näin tulisi tehdä Suomessakin, ennen kuin on liian myöhäistä. Strategian osia voisivat olla ainakin:

 • Poliittisen vastuun ottaminen. Muodostamalla rasisminvastaisia komiteoita ja liittoutumia poliitikot osoittavat olevansa huolissaan syrjinnästä ja rasismista.
 • Poliittisen johtajuuden ottaminen, niin etteivät ääriainekset pääse määräämään politiikan päiväjärjestystä.
 • Poliitikkojen on muistettava aina korostaa monimuotoisen yhteiskunnan (kuten Suomi) myönteisiä piirteitä.
 • Äänestäjien luottamus politiikkaan ja oikeudenmukaisuuteen on palautettava lisäämällä avoimuutta ja vähentämällä byrokratiaa.
 • Puolueiden on muodostettava tasapainoinen, kontrolloitu ja ihmisoikeuksia kunnioittava näkemys maahanmuutosta.
 • Poliitikoiden on otettava huomioon työväestön huoli työmarkkinoista. Työntekijät kokevat usein, etteivät pysty kilpailemaan muualta tulleen (tai muualla olevan) halvemman työvoiman kanssa.
 • Rasismista ja viharikoksista on tultava rangaistus.
 • Rasismiin on suhtauduttava kuin rikollisuuteen: se on tuomittavaa ja ei-toivottavaa.
 • Muukalaisvihamielisiä ajatuksia esittäviä poliitikkoja, ryhmiä ja järjestöjä on estettävä pääsemästä tärkeisiin asemiin. Ilman tällaista nollatoleranssia yhteiskuntaan soluttautuu väistämättä esimerkiksi rasistisia sekä puhtaan islamofobisia aatteita.
 • Medialla on avainrooli muukalaisvihamielisen agendan paljastamisessa. Toimittajia tulee kannustaa tutkivaan journalismiin, kuten muualla Euroopassa on tehty. Sananvapaudesta täytyy pitää huoli – myös niiden, jotka ovat eri mieltä.
 • Yksilötasolla oltava rohkea ja sanottava: rasismi EI kuulu meidän arvoihimme.
 • Vähemmistö- ja etnisiä ryhmiä ei saa eristää, jotta ne eivät 'vieraannu' ja radikalisoidu - ja ruoki rasistista politiikkaa.
 • Yhteiskunnan ei tule keskittyä vain ylläpitämään ja suojelemaan kapeaa joukkoa kansallisia tapoja ja traditioita, sillä kaikki eivät niitä kuitenkaan jaa, jotenka osa kansasta on joka tapauksessa 'vieraannutettu'. Tärkeintä ovat ihmisarvo ja teot – ei uskonto, ei tavat, ei tapa harrastaa seksiä. Tämä koskee kaikkia ihonväristä, aatteesta tai uskonnosta riippumatta.
 • Tunnistettava mahdolliset radikalisoitumisen juurisyyt: pitää löytää se ydinmekanismi ihmisessä JA ympäristössä. (Koraani EI nimittäin ole se juurisyy).

Ja me voisimme myös tehdä jotain, jotta itse maahanmuutto ja erityisesti turvapaikanhakijoiden elämä saataisiin raiteilleen nopeasti ja fiksusti:

 • Nopeuttaa turvapaikkaprosessia. (Resursseja onkin jo lisätty).
 • Ottaa huomioon yksilöiden tarpeet (kartoittaa myönteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden osaaminen ja koulutus tarkasti, jotta heitä voitaisiin tarvittaessa oikein tukea ja ohjata).
 • Varmistaa turvapaikkakriteerit yhteneväisiksi muiden maiden kanssa. (Irakin suhteen tarkennuksia jo tehtiinkin).
 • Varmistaa turvapaikanhakijoille inhimilliset olosuhteet ja ihmismäistä tekemistä prosessin ajaksi.
 • Pyrkiä luomaan VOK:iin ’normaalit’ olosuhteet kouluista lähtien sekä nopeuttaa yhteiskuntaan osallistumista positiivisen päätöksen jälkeen työstä tai työkokeilusta lähtien.
 • Nopeuttaa kielteisen päätöksen saaneiden ihmisten poistamista maasta.
 • Turvapaikkaprosessissa myönnetyt oleskeluluvat aina pysyviä. Väliaikaisuuden tunne ei ole omiaan edesauttamaan maahan integroimista. Määräaikaisuus myös vähentää yhteiskunnan halua ja motivaatiota auttaa integraatiossa (resurssien tuhlausta, jos ihminen kuitenkin joutuu lähtemään pois).
 • Edesauttaa vapaaehtoisten ihmisten osallistumista auttamiseen ja varmistaa tarpeelliset resurssit esim. traumatisoituneiden ihmisten hoitoon.
 • Koulutus ja suomen kielen osaaminen. (Tämä toki on jo pyrkimyksenä, mutta tätä ei voi painottaa liikaa).
 • Toimia aktiivisesti poliittiselta huipulta alkaen rasismia vastaan.
 • Luotaisiin suurimpiin kaupunkeihin ’kotouttamiskeskuksia’, joissa toteutettaisiin tapojen ja lakien opettaminen, koulutus, kirjallisuuden ja kielen opiskelu. Sinne voidaan myös keskittää tulkkaus- ja lupa- sekä sosiaaliviranomaisten palvelut.

Mutta ennen kaikkea meidän on alettava vastuuttamaan olli immosia ja muita hulluuden uhoajia teoistaan. Keskusteluun ei noiden immosten ja muiden natsilarppaajien kanssa tule ryhtyä, sitä on jo kokeiltu, eikä se tuota mitään arvoa, se on ajanhaaskausta. On aika kääntää selkä ja lopettaa rasistien sekä muiden persujen määrittelemän agendan mukaan toimiminen. 

Sillä ei se keskustelu toimi, sillä ei rasisti keskustele, vaan rasisti vaatii, öykkäröi ja sitten heittää polttopullon (sillä ei muut eivät nielleet rasistin tarjoamaa dystopiaa, vaan olivat jopa eri mieltä, mokomat ilkimykset):

-"Näillä tyypeillä ei ole alkeellisintakaan hajua käytöstavoista eikä pienintäkään halua keskustella muuten kuin omilla ehdoillaan. Kaikkien on kuunneltava heitä ja kaikkien on tehtävä juuri kuten he haluavat. He ovat kuin uhmaikäisiä pikkulapsia, jotka vain haluavat antamatta itse koskaan mitään. Näiden kanssa dialogiin pystyy vain tuomioistuinlaitos. Tai pystyisi, jos lakia haluttaisiin valvoa tai pystyttäisiin valvomaan. Rikoslaista löytyy monta käyttökelpoista pykälää kunnianloukkauksesta, kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja laittomasta uhkauksesta alkaen.

Lain valvominen tältä osin on käynyt mahdottomaksi. Kaikkien henkisten sikaloiden ovet ovat avautuneet ja vuosien aikana patoutunut kuona ryöppyää ympäri nettiä. Jokainen tähän asti kotonaan yksin tupissut on huomannut saavansa vastakaikua sairaimmillekin kuvitelmilleen ja siitä innostuneena suoltaa yhä pahempaa törkyä.

Millainen mahtaa olla näiden ihmisten käsitys joulun sanomasta? Onko heidän henkisestä joulukuvaelmastaan poistettu pakolaiset, arabit ja ulkomaalaiset, jolloin tyhjän seimen äärellä on vain eläimiä ja enkeleitä? Vai muistavatko he jouluevankeliumista vain Herodeksen toimeenpaneman lastenmurhan ja haaveilevat siitä kinkkulautasensa äärellä?"-

Kuten olen monta kertaa sanonut: rasismista tulee puhua, mutta ei rasistin kanssa rasistin ehdoin.

Nollatoleranssi. Nyt.