23. joulu, 2015

Perussuomen sielua avaamassa: Timo Soini, uhripositio, väkivalta ja rasismin ruma tanssi

 

-"Lehden mukaan Soini kieltäytyy antamasta haastatteluja, koska Hbl antaa palstatilaa kolumnisteille, jotka vihjailevat hänen olevan rasisti. Soini ei täsmentänyt, missä kolumneissa tällaisia vihjauksia olisi esiintynyt.

Soinin mukaan linjaus koskee myös toimintaa ulkoministerinä. Soinin avustajat ovat tähän asti torjuneet haastattelupyynnöt perustellen niitä ministerin kiireillä. Hbl:n haastattelupyyntö on jätetty Soinille useita kuukausia sitten.

Soini kieltäytyi antamasta KSF Median lehdille haastattelua myös eduskuntavaalien edellä. Hän oli ainoa puoluejohtaja, joka toimi näin."-

Kun Timo Soini joulukuussa vuonna 2015 sanoo alkavansa boikotoimaan 'tiettyjä' lehtiä, on kyse paljon suuremmasta asiasta kuin vain boikotista.

Hän ei tässä kohtaa myöskään perussuomalaisille tyypilliseen tapaan tarkenna, mistä kolumneista on kyse (ja tämä on vain ylimielistä ja kertoo sinällään Timo Soinin ja PS:n itselleen määrittelemästä positiosta).

Tuossa perustelemattomuudessa ei sinällään ole mitään yllättävää, sillä tuohan on PS:n luonne: väitetään jotain, eikä väitettä perustella, sillä heille mielipide on riittävä perustelu ja jokainen mielipide on arvokas. Tai no, ei tietenkään se perusteltu mielipide ole arvokas, jossa perussuomalaisia syytetään rasismin ja muukalaisvihan ylläpidosta ja politiikkansa perustamisesta viharetoriikkaan sekä tarkoitukselliseen bluffiin. Persujen kritiikki on aina väärä mielipide, jonka heidän kannattajiensa mukaan pitäisi johtaa lähinnä teloituksiin. Kun perussuomalaisia kritisoi, niin lopputuloksena on juuri Timo Soinin osoittama johtajuuden puute ja itkudemagogia.

Ei mitään uutta siis itkurintamalla. Ja tämä on oleellista tässä tämänkertaisessa performanssissa, sillä kyse on vain PS:n uhriposition ylläpitämisestä.

Tässä Timo Soinin käytöksessä on arveluttavaa se, että hän ulkoministeri, joka on vannonut valan, jonka mukaan hän lupaa juhlallisesti sitoutuvansa toimimaan oikeudenmukaisesti ja puolueettomasti kansalaisten ja suomalaisen yhteiskunnan hyväksi. Ja näillä boikoteilla herra Soini vain rikkoo tätä valaa kieltäytymällä kohtelemasta kaikkia tiedotusvälineitä oikeudenmukaisesti ja tasavertaisesti. Ei liene myöskään epäselvää, että tuollainen käyttäytyminen ei ole demokratialle ominaisen poliittisen keskustelun mukaista, vaan jotain ihan muuta. Pitääkö minun muistuttaa, minkälaisissa maissa ministerit määrittelevät sen Oikean Median?

Oikeassa maailmassa, jossa herra Soininkin tulisi elää, ministeriä ihan oikeasti sitovat hallintolain vaatimukset. Ja näiden vaatimusten mukaan virkatoimessa pitää kohdella tasapuolisesti kaikkia medioita. Tasapuolisuuden vaatimus tarkoittaa tässä tilanteessa merkittäviä vakiintuneita mediatoimijoita. Esimerkiksi minä en ole sellainen merkittävä 'mediatoimija', jolle ministerin tulisi antaa tasapuolisesti haastatteluista. Mutta HBL on sellainen media. Sori siitä, herra Soini.

Olen kirjoittanut jo aiemminkin, miten tuo PS:n politiikka on aivan uskomatonta poliittista bluffiin sekä valheeseen perustuvaa dadaa, jolle tyypillisiä piirteitä ovat kaikkien normaaliuden sääntöjen noudattamatta jättäminen, tahallinen järjettömyys sekä todellisuuden kääntäminen päälaelleen.

Eikä siksi jäljelle ole jäänyt juuri mitään, sillä mitään ei ole edes ollut. Paitsi bluffi, joka paljastui.

Ja tästä on kyse: todellisuuden kääntämisestä päälaelleen. Tämä sama ilmiö on nähtävissä Timo Soinin kommenteissa liittyen Emma Karin julkituomaan palautteeseen, jossa ehdotellaan väkivallantekoja hänen lapsilleen sekä tietenkin toivotellaan hyviä raiskatuksi tulemisen hetkiä. Timo Soini mitätöi Emma Karin kritiikin sanomalla, että kaikki puolueet ovat syypäitä tilanteeseen sekä kaikki johtuu vain 'hankalasta tilanteesta'.

Timo Soini unohtaa yhden asian: poliittiseen toimintaan liittyvä kritiikki EI ole sama asia kuin raiskausfantasiat tai lapsien uhkaaminen. Timo Soini olisi voinut selkeästi tuomita Emma Karin saaman 'kritiikin', mutta hän ei kokenut siihen mitään syytä, 'sillä kaikkien vika'. Ja sitten jotkut jaksavat ihmetellä, miten puhutaan raiskauskulttuurista (kun raiskausfantasiatkin nostetaan samalle viivalle poliittisen kritiikin kanssa). 

Ja sitten Timo Soini ihmettelee, miksi Suomeen on syntynyt mielipiteiden railo. Miten hän oikein kehtaa? No, kehtaa hän (nakkimuki kädessään), sillä Timo Soini on itse puolueensa toimesta synnyttäneet tuon railon ja nyt hän sekä muut PS:n edustajat sitä uusintavat ja ylläpitävät vailla turhia moraalin saati lakien kahleita. PS elää ja kuolee sen mukana, kuinka hyvin he kykenevät omaa vaihtoehtotodellisuuttaan ylläpitämään. Ja jos gallupeihin on uskomista, niin todellisuus on niskan päällä ja PS:n omahyväinen, sokea pseudotodellisuus, jossa vieras on uhka, islam on Saatanasta ja rasismi on vain uhrin virhetulkinta, on tappiolla.

Oikeasti tuolle Soinin ja muiden persujen pyrkimyksille luoda oma uhripositioon perustuva vaihtoehtotodellisuus, ei pidä kuin nauraa ja osoittaa sen todellisuuskriittinen luonne.

Kuten aiemmin olen kirjoittanut

-"Persuthan lupasivat kansalle kaikkea ja heti ja rajat kiinni ja homoille turpaan, mutta demokratiassa typeryyden politiikalla ei pitkälle potkita. Timo Soini ehti jo syyttämään muita ja erityisesti maahanmuuttoa. He eivät edelleenkään suostu uskomaan, että ihmisiä ei kiinnosta persujen maahanmuuttojurnutus, vaan heitä kiinnostavat ihan oikeat asiat, sellaiset, jotka vaikuttavat ihmisten elämään. Persujen maahanmuuttokriittinen rasistiagitaatio ei juuri saa suosiota muiden kuin Halla-ahon sekä muiden rationaaliseen ajatteluun kriittisesti suhtautuvien ihmisten harhakuvissa. 

Mutta rasismi saati hysteerinen raiskaushysteria eivät tuo meille suomalaisille ruokaa pöytään, arvon perussuomalaiset. Teille toki riittää, että sitä leipää ei ole sitten kenelläkään, mutta kunhan sai sanoa 'neekeri', 'suvakkihuora' sekä 'ullatus', niin jytkyjengi on onnellinen. No, teidän määrä vain vähenee, kun elämän realiteetit paljastuvat. 

Tässä persujen taantuvassa suosiossa me näemme myös demokraattisten prosessien voiman: öykkäritkin kannattaa ottaa politiikkaan mukaan, niin silloin kun päätöksiä tehdään, ne todelliset arvot jäävät jäljelle.

Ja mikä persuista on jäänyt jäljelle?"-

Niinpä: jäljelle on jäänyt vain kiistatta PS:n ytimessä oleva rasismi ja kroonistunut kogniitinen dissonanssi. Hulluja ovat omassa uhriudessaan. Näin niitä asioita nyt vaan koetaan. Vai-miten-se-nyt-meni?

Kun turvapaikanhakijoiden määrä ei sytyttänytkään ghettoja, sulkivat perussuomalaiset ja muut maahanmuuttokriitikot korvansa ja silmänsä ja alkoivat vain huutamaan ja sylkemään.

Tämä pahuuden ja typeryyden kognitiivinen dissonanssi tulee vielä sytyttämään vastaanottokeskuksia ja tämä tulee vielä aiheuttamaan uskomattomia uhriutumiseen perustuvia ehkä jopa väkivaltaisia perseilyperformansseja, mutta ei meidän tule marginaalin mukana kaikkien tanssia. He ovat tanssinsa valinneet ja se on rumuuden ja rasismin tanssia, jossa ei lupia kysellä.

Ja tämän asian kanssa meidän on vain elettävä ja yritettävä pohtia, miten maahanmuuttokriitikoiden marginaalijengin vaikutus suomalaiseen sielunmaisemaan saataisiin minimoitua. Tässä meillä hyvillä ihmisillä on vielä työtä tehtävänä.

Tähän loppuun sopii täydellisesti vuoden ehdottomasti kovin yksittäinen kirjoitus, joka minusta kiistatta on Koko Hubaran 'Minä olen unelma'. Se on lyhyt, terävä, omakohtainen ja se on onnistunut sisällyttämään uskomattoman paljon viisautta, taipumattomuutta sekä kritiikkiä sanojensa taakse.

-"Painajainen on sitä, että äärioikeistolaisuus nousee, fasismi nousee, kansallismielisyys nousee, nousee suoraan hallitukseen, vaikka seitsemänkymmentä vuotta sitten meille luvattiin toisin.

Painajainen on se, että minua ei pidetä suomalaisena, vaikka olen tavallinen, hyvä ihminen, ja minulta suomalaisuuden saavat anastaa ihmiset, jotka haluavat tappaa minut. Painajainen on se, että media ja poliisi eivät tee yhtään mitään. 

Painajainen on se, että minulta odotetaan ymmärrystä ja valmiutta keskustelemaan, samaan aikaan kun minut vaiennetaan ja he saavat sanoa, että joku päivä meidät on poistettu täältä.

Painajainen on se, että kaikki vaikenevat, kääntävät päänsä pois, heittävät minut bussin alle ja jatkavat päiväänsä."-

Lukekaa! Lukekaa tämä kirjoitus monta kertaa ja miettikää, minkälainen Suomi olisi ihmiselle, jos Immoset, halla-ahot ja muut maahanmuuttokriittiset MV:n rapauttamat sielut saavat sen lyyrisen vallankumouksensa.

Se on se Suomi, jossa Timo Soini sanoo raiskausfantasioita sekä väkivaltaa vain kritiikin yhdeksi muodoksi. Ja minä sanon tuolle Suomelle: ei kiitos.