17. joulu, 2015

Laura Huhtasaari, barbaari

 

 

Hyvä Laura.

Minä haluaisin sanoa sinulle jotain. Mutta en oikein tiedä, mistä aloittaa. Olet viime aikoina tuonut esille kantojasi liittyen terroristeihin ja ihmisarvoihin. Olet tehnyt sen tavalla, joka tuntuu ihmisarvoja kunnioittavan ihmisen mielissä vieraalta. Minusta sinun puheesi ovat olleet surullisia ja rumia samaan aikaan. Minusta tuntuu, että sinussa on mennyt jotain rikki, hyvä Laura.

Hyvä Laura. Minä yritän sanoa sinulle jotain, toivottavasti et loukkaannu siitä, että aion sanoa asiat niin kuin ne ovat. Minusta asioista on puhuttava asioiden oikeilla nimillä. Hyvä Laura, minusta sinä olet barbaari. Minusta tuntuu vilpittömästi siltä, että sinä nautit, jos toiseen ihmiseen sattuu. Erityisesti, jos hän on muslimi. Minusta vain tuntuu tältä ja näin niitä asioita nyt vaan koetaan, tiedäthän?

Hyvä Laura. Sinä olet ilmeisesti unohtanut, missä uskonvapaus, sananvapaus sekä ajatus ihmisten olemisesta tasa-arvoisia lain edessä julistettiin jo vuosisatoja sitten? Muistatko lainkaan kolmea lähes myyttistä sanaa: vapaus, veljeys ja tasa-arvo? Muistatko, että näiden varaan on rakennettu koko länsimainen ajatus ihmisestä, jos sallit tämän kärjistyksen? Muistatko sellaisen tapahtuman kuin Ranskan vallankumous?

Hyvä Laura. Näillä arvoilla ei ole mitään tekemistä natsien kanssa. Näillä arvoilla ei ole mitään tekemistä toisen maailmansodan kanssa.

Hyvä Laura. Ihmisoikeudet syntyivät jo valistuksen aikana satoja vuosia sitten ja ne syntyivät siihen tarpeeseen, johon ihmiskuvan sekä yhteiskunnan muutoksen haasteet johtivat uskonnon vallan murenemisesta ihmisen arvon tunnustamiseen asti.

Hyvä Laura. Minusta on todella rumaa, miten sinä yhdistät ihmisoikeudet natseihin. Sinusta vapaus, veljeys, tasa-arvo, ovat natsien jäänteitä. Ja minä olen hiljaa tällaisen typeryyden alla.

Hyvä Laura. Ihmisoikeudet ovat olemassa juuri siksi, että ne suojelevat meitä ihmisiltä, jotka ovat valmiita tekemään tunteen pohjalta päätöksiä ihmisen arvosta sekä ihmisen kohtelusta. Yksi perustavaa laatua olevista ihmisen oikeuksista, on oikeus pysyä hengissä. Aina. Siksi suomalainen oikeuskäytäntö ei tunne kuolemanrangaistusta. Tappajallakin on ihmisarvo, haluat sinä sitä tai et. Se, että sinä et halua kunnioittaa yhteiskuntamme perusarvoja, rikkoo minun oikeustajuani. Erityisesti siksi, että sinä olet esikuva monelle, hyvä Laura, sinä olet kansanedustaja, joka lietsoo eriarvoisuutta.

Se, että sinä, hyvä Laura, olet valmis lähettämään ihmisen kuolemaan vain siksi, että hänelle on annettu kuolemanrangaistus, kertoo koruttomasti sen, että sinusta ihmisen saa tappaa. Hyvä Laura, ymmärrätkö, että tuo halusi saada vahingoittaa ihmistä, on barbaarista? Sinun arvosi ovat barbaarin arvoja. Terroristeille ei nykyiset ihmisoikeudetkaan ole oikeutta turvapaikkaan antamassa ja tämä lukee ihan selkeästi 'Ihmisoikeuksien yleismaailmallisessa sopimuksessa' sekä Suomen Ulkomaalaislaissa (Luku 6, 87§). Väitteesi on kokonaisuutena siis absurdi, hyvä Laura.

Hyvä Laura. Minun on silti pakko paljastaa se, miksi arvosi ovat barbaarin arvoja. Kun ihminen halutaan palauttaa maahan, jossa häntä kohtaa todennäköisesti kuolema, olet sinä sanomassa, miten kunkin maan lakeja tuleekin yhtäkkiä kunnioittaa ja että Suomen ei tule olla näiden rikollisten turvapaikka, vaan ihminen tulee lähettää kuolemaan. 

Kun seuraavassa lauseessa olet tuomitsemassa nuo samat maat ja sen asukkaat ja sieltä turvaa hakevat ihmiset kuin monoliittisena massana siitä, miten he kohtelevat naisiaan huonosti ja miten meidän länsimaiset arvot ovat niin paljon paremmat kuin tuon kohteeksi valikoidun maan lait ja kulttuuri ja että heitä siksi tulee kohdella kaltoin, todistamme juuri sitä kaksoisstandardia, jossa sinä et oikeasti ole kiinnostunut kenenkään arvoista, vaan olet kiinnostunut rankaisemaan, saamaan ihmisiä hengiltä ja unohtamaan länsimaiset perusarvomme. Ihmisiä kohdellaan monessa maassa edelleen huonosti ja monessa maassa on meidän mittapuussamme kivikautiset olosuhteet ja niitä saakin kritisoida ja ne saakin tuomita, mutta rusinoiden pullasta kerääminen oman barbariansa keppihevosena on vain rumaa.

Ymmärrätkö, hyvä Laura, että sinä hetkenä, kun sallit ihmisen kuolemaan lähettämisen siksi, että toisen maan laki sen sallii, eikä asia kuulu meille, niin samalla sallit myös naisten kivittämisen siitä hyvästä, että heidät raiskattiin. Ymmärrätkö sinä tätä lainkaan?

Hyvä Laura. Ymmärrätkö sinä lainkaan sitä, että meidän arvomme tulevat todeksi juuri siinä kohdassa, kun niitä pitäisi noudattaa. Ymmärrätkö sinä lainkaan sitä, että ihmisten perusarvot auttavat meitä toimimaan myös niissä kohdin, kun joku niitä arvoja rikkoo? Ymmärrätkö sinä lainkaan, että juuri perusarvomme erottavat meidät barbaareista? Vaikka me olemme vihaisia, ei meidän silti tarvitse ihmisen raajoja repiä irti. Siksi meillä on arvot, hyvä Laura, jotta meillä on jotain, johon tukeutua silloinkin, kun maailma tuntuu kaatuvan päälle.

Hyvä Laura. Minusta on kauhean surullista, että sinulla on barbaarin arvot. Minusta on kauhean surullista, että sinusta on tullut noin paha ihminen.

Hyvä Laura. Minä toivon, että sinä saat sielullesi rauhan. Hyvää Joulua sinulle, Laura.