17. joulu, 2015

Isänmaallinen sharia: tarinoita perussuomalaisesta Utopiasta

 

Laura Huhtasaari sanoo, että ihmisoikeudet eivät kuulu kaikille.

Teuvo Hakkarainen sekä Jari Lindström haikailevat kuolemantuomioita takaisin.

Herra Hirvisaari sekä Kansan Syvät Rivit kaipailevat kenttätuomioistuimia takaisin, sillä pitäisi saada vähän tappaa.

Kalle Aaltosta ottaa ns. pannuun, kun ulkomaalainen on hänen kanssaan samalla kuntosalilla ja ministeri Orpokin näyttää hänestä vain suurelta dildolta.

Kansallismieliset käyvät dialogia maahanmuuttopolitiikkaa vastaan heittelemällä kiviä, polttopulloja sekä ilotulitteita kohti turvapaikanhakijoita. He myös vahvistavat poliittista kannanottoaan sylkemällä ulkomaalaisia naamalle sekä syyttämällä teoistaan tekojensa kohdetta.

Kun tavallinen ihminen sanoo jotain sopimatonta ihmisoikeuskriittisten mielestä, voi hänet tappaa vasaralla tai voi toivoa raiskausta. Luonnollisesti nämä samat ihmiset ovat huolissaan muslimien väkivallasta ja raiskauksista.

Kunnanjohtaja tekee parodiaa turvapaikanhakijoista ja yhdistää heidät Adolf Hitleriin. Todellista superhuumoria.

Kansanedustaja Niikko vaatii Jumalan pelon palauttamista poliittiseen päätöksentekoon, ja siksi ihmisarvot eivät kuuluisi homoille lainkaan. 

Blogistin ’kohdun voisi repiä irti’ hänen kritisoituaan ahtaita sukupuolirooleja.

Ja näitä riittää.

Jos haluatte pohtia, miltä ihmisten oikeuksilla sekä perusasioilla hämmentäminen voisi näyttää, niin tässä maistiainen:

-”Ihmisoikeudet on perustettu suojelemaan siviilejä, ei terroristeja, sotarikollisia tai rikollisia.”- (Laura Huhtasaari, kansanedustaja, PS)

-"Sananvapaus on perustettu älykkäitä ihmisiä varten. Sananvapaus ei siis kuulu kaikille. Sananvapautta ei siis ole perustettu suojelemaan persujen oikeutta suoltaa poliittista dadaa."- (Jori Eskolin, superhumoristi, Vantaa)

Jos me yhtäkkiä päättäisimme, että unohdamme jo valistuksen ajan aikana ymmärretyt ihmisten perusoikeudet, palaisimme aikaan, jolloin ihmisten oikeudet olivat riippuvaisia siitä, mihin ihmisryhmään he kuuluvat, eivät enää siihen, että he ovat ihmisiä.

Ja minusta tämä on pelottava skenaario.

Nämä kaikki esimerkit sopivat siihen narratiiviin - jossa evoluutio on vain yksi näkökulma ja jossa demokratia on politiikan teon ongelma - kuin nyrkki eri mieltä olevan silmäkulmaan. Tässä poliittisessa narratiivissa oleellista on kaipuu luolamiesten aikaan ja tämä kaipuu edustaa paluuta kapean konservatiivisuuden aikaan, jossa totuus löytyi Raamatusta, naisen paikka oli keittiössä tai kontallaan makuuhuoneessa ja jossa homojen piti pysyä kaapissa ja johtavat arvot olivat koti, uskonto ja isänmaa.

Kun ihmisiä aletaan sullomaan ahtaan isänmaallisen konservatismin raameihin, alkaa meillä monella tulemaan ahdasta. No, hautausmaalla on aina tilaa, sanoo isänmaallinen poliitikko tässä kohtaa, mutta minusta meidän ei tule hyväksyä tällaista politiikkaa, tälle sinivalkoiselle sharialle pitää sanoa ‘ei kiitos’.  Voi oikeutetusti sanoa, että sharia-lakia Suomeen eivät ole lainkaan ajaneet muslimit, vaan isänmaallisuuden kaapuun valkoisen heteromiehen rasisminsa sekä misogyniansa piilottaneet perussuomalaiset sekä muut ‘kansallismieliset’ MV:n henkisesti rapauttamat zombiet, joille eroista syntyvä viha on lopputulos, ei lähtökohta, jota purkaa.

Kun ihmisiä aletaan sullomaan näihin ahtaan isänmaallisuuden raameihin, olemme päätymässä yhteiskuntaan, jossa ihmisarvot eivät kuulu kaikille. Se toki on jytkyn kaipaama perussuomalainen Utopia, sillä sen Utopian ytimessä on ajatus, jossa ihminen ei aina olekaan ihminen, vaan erilaisena vain kiusattava kohde ja tämä pitää vielä poliittisesti legitimoida. 

Ja tämä kaikki tapahtuu tässä silmiemme alla. Ilman, että muut hallituspuolueet reagoivat toimintaan millään tavalla. Ilman, että media käsittelisi ‘’isäm maallisten’ uusnatsismia sekä äärioikeistoa kriittisesti. Ilman, että julkisessa keskustelussa tuotaisiin selkeästi esille, että kyseessä ei ole mikä tahansa mielipide muiden joukossa, vaan tuossa Utopian tavoittelussa kyse on poliittisesta vihapuheesta, jonka lopputuloksena meillä jo vastaanottokeskukset palavat.

Meillä on jo ihmisiä, joiden elintilaa itseään kansallismielisten ihmisten dialogiksi kutsuma rasismi jo kaventaa – ja mitä tekee suomalainen hallituspuolue? Se sanoo, että ’Heil Hitler’.

Isänmaallinen sharia, perussuomalainen Utopia. Se, jossa kohdun voi repiä irti. Ei kiitos.