10. joulu, 2015

Minulla ei ole unelmaa

 

Minulla ei ole unelmaa. Hyvin yksinkertaista.

Minulla ei ole unelmaa tasa-arvoisesta Suomesta. Minulla ei ole mitään unelmaa homojen oikeuksista avioliittoon. Minulla ei ole unelmaa muslimien rinnakkaiselosta Suomessa. Minulla ei ole unelmaa erilaisten ihmisten rauhallisesta rinnakkaiselosta. Minulla ei ole unelmaa MV- vapaasta yhteiskunnasta.

Minulla ei ole unelmaa. Minä en unelmoi.

Minä en unelmoi toimivasta joukkoliikenteestä. Minä en unelmoi ihmisten hyvistä tavoista. Minä en unelmoi siitä, etten kadulla saa nyrkistä. Minä en unelmoi siitä, että vaimoni ei tulisi raiskatuksi ja pieni lapseni tulisi hakatuksi vain siksi, että hänellä on ruskeat silmät.

Minä en unelmoi. Minä en halua elää unelmassa.

Minä en halua unelmoida Suomesta, jossa ei oltaisi tunkemassa kaktusta Li Anderssonin anukseen. Minä en halua unelmoida Suomesta, jossa ei iloittaisi vastaanottokeskusten polttamisista tai turvapaikanhakijan tekemästä raiskauksesta. Minä en halua unelmoida Suomesta, jossa KKK- performanssista ei syytettäisi punavihreää kuplaa. Minä en halua unelmoida Suomesta, jossa raiskaajan etnisyys ei olisi tekoa selittävä tekijä. Minä en halua unelmoida Suomesta, jossa ymmärretään Jussi Halla-ahon olevan vihaa lietsova pelokas olmi.

Minä en unelmoi. Minä en suostu unelmoimaan. Minulla ei ole unelmaa Suomesta.

Minä en myöskään unelmoi kirkkaasta järvivedestä. Minä en unelmoi julkisesta terveydenhuollosta. Minä en myöskään unelmoi puhtaasta luonnosta, enkä halua tuhlata aikaani unelmoiden sotiemme sankareiden urotekoja.

Minä en unelmoi sananvapaudesta.

Minä en unelmoi ilmasta, jota hengitän.

Minä en unelmoi rauhasta.

Minä en unelmoi. Hyvin yksinkertaista. Sillä minä en halua unelmoida asioista, jotka ovat itsestään selviä. Minä en halua unelmoida Suomesta, joka meillä jo on.

Sillä se hetki, kun me joudumme unelmoimaan, me tiedämme sen Suomen, jonka me tunnemme, kadonneen. Ehkä iäksi. Sen jälkeen meillä olisikin jäljellä enää unelmat ja mustuneet silmät.

Minä en suostu unelmoimaan. Minä haluan vain säilyttää Suomen sellaisena kuin se nyt jo on. Minä en halua, että ne, jotka unelmissaan vievät meidät takaisin historiaan, pakottavat vapaan yhteiskunnan muuttumaan unelmaksi.

Annetaan rasistien unelmoida. Annetaan persujen unelmoida. Annetaan heidän nähdä rumaa untaan ajasta, jota ei enää ole.

Mutta minä en unelmoi. Minä en halua joutua elämään Suomessa, jossa joudutaan elämään unelmoiden. Älä unelmoi sinäkään, ihminen.

 

 

(Kuva täältä: https://imgur.com/APo0fdD)