3. joulu, 2015

Kun rasismi ei kanna: perussuomalaisten suosion romahduksen anatomia

 

Perussuomalaisten suosio on romahtanut. Timo Soini kommentoi kuukausi sitten, että duunarimiehiltä tuli varoitus.

PS:n kannatus on sulanut kolmanneksella ja huhtikuun eduskuntavaaleista perussuomalaiset ovatkin menettäneet kannatustaan sellaiset seitsemän prosenttiyksikköä ja puolue alkaa olla sellaisissa tukevissa takiaispuolueen lukemissa. Ja hyvä niin, hyvä Suomelle!


Suosion romahduksen taustalla virallisen analyysin mukaan pidettäneen edelleen pienituloisiin ja työntekijöihin kohdistuvat etuuksien sekä suunnitellut työehtojen leikkaukset. Myös Suomea koetteleva pakolaiskriisi selittänee ainakin hieman tuota tulosta, sillä maahantulijoita ei lupausten mukaisesti ammuttukaan heti rajalle, vaan otettiin vastaan, kuten ihmiset ottavatkin.

Persuthan lupasivat kansalle kaikkea ja heti ja rajat kiinni ja homoille turpaan, mutta demokratiassa typeryyden politiikalla ei pitkälle potkita. Timo Soini ehti jo syyttämään muita ja erityisesti maahanmuuttoa. He eivät edelleenkään suostu uskomaan, että ihmisiä ei kiinnosta persujen maahanmuuttojurnutus, vaan heitä kiinnostavat ihan oikeat asiat, sellaiset, jotka vaikuttavat ihmisten elämään. Persujen maahanmuuttokriittinen rasistiagitaatio ei juuri saa suosiota muiden kuin Halla-ahon sekä muiden rationaaliseen ajatteluun kriittisesti suhtautuvien ihmisten harhakuvissa.

Mutta rasismi saati hysteerinen raiskaushysteria eivät tuo meille suomalaisille ruokaa pöytään, arvon perussuomalaiset. Teille toki riittää, että sitä leipää ei ole sitten kenelläkään, mutta kunhan sai sanoa 'neekeri', 'suvakkihuora' sekä 'ullatus', niin jytkyjengi on onnellinen. No, teidän määrä vain vähenee, kun elämän realiteetit paljastuvat. 

Tässä persujen taantuvassa suosiossa me näemme myös demokraattisten prosessien voiman: öykkäritkin kannattaa ottaa politiikkaan mukaan, niin silloin kun päätöksiä tehdään, ne todelliset arvot jäävät jäljelle.

Ja mikä persuista on jäänyt jäljelle?

Heille on jäänyt Sebastian Tynkkysen uho ja typeryys lähtien niqabiin pukeutuneesta naisesta, josta hän vain otti kuvan ja solvasi julkisesti: hän puhuu tavallisesta ihmisestä ja ’naisen säkittämisestä’. Sen jälkeen hän saarnaa ihmisten oikeuksista. Ja lopuksi kaikki on taas myyttisten ’punavihreiden poliitikkojen’ syytä päätyen Tynkkysen erottamiseen puolueesta ja vimmaiseen huomiohuoraamiseen.

Heille on jäänyt poliitikko, joka kiitti Jumalaa poltetusta vastaanottokeskuksesta.

Heille on jäänyt oikeusministeri, jonka mukaan jo pelkästään rikoksista epäilty turvapaikanhakija on yhtä huolestuttava kuin VOK:ia tuhopolttava rikollinen.

Heille on jäänyt poliitikko, joka ymmärtää ihmisten kunnioituksen puutteen hallitusta kohtaan, vaikka he ovat siellä itse.

Heillä on kaikenlaisia sademiehiä, jotka ehdottelevat pakkosterilointeja – ja sitten loukkaantuvat kritiikistä.

Sitten heillä on edelleen harjaamatta jäänyt Olli Immonen ja vallankumous natsien kanssa.

Heille on jäänyt herra Hakkarainen, joka väittää Suomen olevan kohta miehitetyn ja jonka mukaan SPR on kuin valtio valtiossa, eikä kunnioita demokratiaa  ja  ylläpitää näin omalta osaltaan MV- julkaisunkin hellimää myyttiä oksennusrefleksin aktivoivasta SPR:n pahuuden luonteesta, jonka yksi tavoite on monikultturismi (kun klikkaat tuota viimeistä linkkiä, vuoraa pääsi foliolla).

 

Heille jäi ohjelmiinsa maininta synnytyssairaaloiden lakkauttamisten vastustamisesta, mutta maahanmuuttomölinässään sekin unohtui.

Heille on jäänyt ’Rajat Kiinni’- ryhmän ylläpito Jani Salomaan toimesta, jossa hekumoidaan tuhopoltoista ja kuolleista turvapaikanhakijalapsista.  Hyvin sairasta. Onneksi ryhmässä sentään on ihan ihmisiäkin, jotka kritisoivat lasten kuolemilla hekumointia.

Ja heille on jäänyt Laura Huhtasaari, joka ei usko evoluutioon ja tulevana viikonloppuna on puhujana muiden rasistien ja islamofobistien kanssa tilaisuudessa, jossa poliisi ei välttämättä sittenkään ehdi pamputtaa hippejä, kun nahistelevat äärioikeistolaisryhmät kohtaavat toisensa soihtukulkueessa roihuavine astaloineen.

Tulossa on varmasti huikea itsenäisyyspäivän show, kun lihaksi muuttuneet MV- zombiet valtaavat kadut ja klassisen ’brains, brains’- zombiemantran sijaan kuulemme Timo Hännikäisen lanseeraaman ’neekerineekerineerineekerineekeri’- potpurin. Saattaa olla, että kuulemme myös puheita ’persepanoista sekä homoneekereistä’.

Hienossa, isänmaallisessa seurassa on kansanedustaja Huhtasaari, joka saanee itselleen tilaisuudessa vahvaa evidenssiä siitä, että evoluutio on mitä ilmeisimmin sittenkin bluffia ja ihmiset ovat kaikki vain keskenään serkkuja. Ei siinä mitään suunnitelmaakaan tarvita, mehän olemme kaikki Syvältä Joelta kotoisin.

Minulla on viesti teille, perussuomalaiset. Te teette sen ihan itse.

Politiikkanne on aivan uskomatonta poliittista bluffiin sekä valheeseen perustuvaa dadaa, jolle tyypillisiä piirteitä ovat kaikkien normaaliuden sääntöjen noudattamatta jättäminen, tahallinen järjettömyys sekä todellisuuden kääntäminen päälaelleen.

Eikä siksi jäljelle ole jäänyt juuri mitään, sillä mitään ei ole edes ollut. Paitsi bluffi, joka paljastui.

Kyllä. Te teette sen ihan itse. Ja minä kiitän teitä siitä. Kiitos.