2. joulu, 2015

Raiskauksista ja rasistisesta rikollisuudesta

 

Kerrataanpa teille ihmisille hieman todellisuutta liittyen rikollisuuteen ja erityisesti maahanmuuttajien rikollisuuteen kohteena mieliä kuumottavat raiskaukset.

Helsingin Sanomat kirjoitti tänään näin liittyen tämän vuoden ’puskaraiskausten’ määriin:

-”Se on noin kymmenen raiskausta liikaa, mutta verrattuna raiskausmääriin Suomessa se ei ole erityisen paljon.

Lukuja voi verrata esimerkiksi Keravan raiskaustilastoihin. Suomeen on tullut tänä vuonna turvapaikanhakijoita hieman vähemmän kuin Keravalla on asukkaita. Viime vuonna Keravalla ilmoitettiin poliisille 17 raiskausta. Tänä vuonna lokakuun loppuun mennessä ilmoituksia on ollut kuusi. Viime vuonna Keravalla siis raiskattiin enemmän, tänä vuonna vähemmän kuin turvapaikanhakijoiden keskuudessa, mikäli poliisille tehdyt ilmoitukset pitävät paikkansa.

Vertailu antaa suuntaa, vaikka todellisuudessa turvapaikanhakijat ja keravalaiset eivät ole suoraan vertailtavissa olevia ihmisryhmiä. Turvapaikanhakijoissa on enemmän miehiä, he ovat nuorempia ja heidän tulotasonsa on alhaisempi kuin keravalaisten. Kaikki nämä ovat riskitekijöitä rikollisuuden kannalta, joten tilastojen valossa olisi todennäköistä, että turvapaikanhakijoiden raiskausluvut olisivat isommat kuin keravalaisten. Näin ei kuitenkaan näytä olevan.

Jos poliisille vuonna 2015 ilmoitettuja tapauksia vertaa suomalaisten yli 15-vuotiaiden miesten määrään ja yli 15-vuotiaiden turvapaikanhakijamiesten määrään, raiskauksia on molemmissa ryhmissä ollut suunnilleen saman verran.”-

Kyllä. Raiskauksia on 100% liikaa.

Samaan aikaan IS uutisoi näin otsikolla ’Turvapaikanhakijoihin kohdistuvat rikosepäilyt ovat lisääntyneet - Helsingissä tutkinnassa kolme raiskausta’:

-”Helsingissä on myös tänä vuonna piikki niin sanotuissa puskaraiskauksissa. Niitä on tänä vuonna tapahtunut 14, joista osa on edelleen selvittämättä. Viime vuonna puskaraiskauksia tapahtui 9. Koskimäki sanoo, että yhä selvittämättä olevissa tapauksissa uhrit ovat kertoneet tekijän olleen ulkomaalainen. Se ei kuitenkaan tarkoita, että kyse olisi turvapaikanhakijoista.”-

Kyllä. Raiskauksia on 100% liikaa. Edelleen. Ja sitten IS jatkaa:

-”IS:n tietojen mukaan pelkästään marraskuussa tuli ilmi noin sata seksuaalista ahdistelutapausta, joista epäillään turvapaikanhakijoita.”-

Uutisen kannalta on harmillista, että tuollaista tietoa ei vain näy missään virallisissa tilastoissa. Ei missään. Paitsi IS:n sivuilla. Melko veikeää uutisointia, tulee eräs MV väistämättä mieleeni tällaisesta tarkoitukselliselta provokaatiolta (lue: mainostempaus) haiskahtavalta epäuutisoinnista.

Tähän liittyen poliisi piti tiedotustilaisuuden, jossa käytiin läpi turvapaikanhakijoihin sekä ulkomaalaistaustaisten rikollisuuteen. Oleellinen viesti liittyen viime aikoina käytyyn raiskauskeskusteluun oli selkeä: mitään raiskaustsunamia saati raiskausaaltoa ei ole. 

Yksinkertaisesti: huhut valtaisista raiskausten määristä ovat vahvasti liioiteltuja ja ovat puhdasta valhetta.

Puskaraiskaukset ovat silti poliisin mukaan edelleen ulkomaalaisten käsialaa ja niiden ihmisiä pelottavan luonteen vuoksi poliisi on puheensa mukaan reagoinutkin jo. Ja niin on hyvä, sillä nuo ulkona tapahtuvat raiskaukset lienevät eniten turvallisuudentunnetta nakertavista rikoksista.

Todellisuuden tuolla puolen oli jokseenkin absurdia myös seurata maahanmuuttokriitikoiden ja muiden rasistien reagointia, kun poliisin tiedotustilaisuus ei paljastanutkaan heidän harhakuviensa oikeellisuutta, vaan vanhan koulukunnan kognitiivinen dissonanssi puski pintaan heti:

Image

Yllä olevissa kommenteissa konkretisoituu se, miltä näyttää kliseinen sanonta ’totuus sattuu’.

Rasistisia rikoksia poliisin mukaan on kuitenkin kirjattu sellaiset 70. Määrät ovat tuplaantuneet viime vuodesta. Dialogi ja Immosen lyyrinen puhe kantavat siis odotetunlaista hedelmää. Ja sitten polttopulloja seuraavaksi, eikö vain? Eiku odottakaas: ne onkin jo otettu käyttöön! Kuten myös tuhopoltot on jo valjastettu maahanmuuttokriittisen dialogin arsenaaliin:

-”Kankaanpään Niinisalossa paloi tänään korjauskelvottomaan kuntoon kaksikerroksinen puukerrostalo, johon oli tarkoitus majoittaa turvapaikanhakijoita ensi viikolla. Poliisi epäilee, että talo poltettiin tahallaan.”-

Enää puuttuvat ruumiit! Samaan tapahtumaan liittyen PS:n ministeri Lindströmillä oli kiire liittää turvapaikanhakijat:

-"Lindströmin mielestä kantaväestön ja turvapaikanhakijoiden tekemät laittomuudet ovat yhtä tuomittavia."-

Aijaa. Onko joku väittänyt muuta? Sitten herra Lindström jatkaa:

-”Turhautuneet ihmiset lähtevät hakemaan ratkaisuja väärillä keinoilla. Tämä ei kuulu Suomeen ja on täysin tuomittavaa, Lindström sanoo.”-

Turhautuneet ihmiset ovat siis tuhopolttoja harrastavat maahanmuuttokriitikot? Ilmeisesti herra Lindström ei huomaa tässä sanovansa, että on ymmärrettävää, että taloja poltetaan, että on ihan ymmärrettävää turhautuminen turvapaikanhakijoihin, mutta tapa kertoa mielipiteensä polttamalla rakennuksia on toki väärä.

Minusta herra Ministeri olisi voinut myös sanoa, että jo pelkkä maahanmuuttokriitikoiden rasistinen turhautuminen on: A. typerää, B. väärä kohde ja C. lopputulos vuosia jatkuneesta poliittisesti tarkoitushakuisesta disinformaatiosta. Tässä herra Ministerin lausunnossa sujuvasti luodaan asetelmaa, että ’turhautuneet’ ääripäät ne tässä nahistelevat ja että turvapaikanhakijat olisivat jollakin tavalla syypäitä tuhopolttoihin. Ja tietenkin unohtuu se, että rasistinen motiivi on koventava peruste.

Ja sitten unohtuu se oleellisin: polttopullo- sekä tuhopolttodialogi ovat johdonmukainen tulos siitä vuosia jatkuneesta demagogiasta - joka EI myöskään kuulu Suomeen - josta esimerkiksi minä olen puhunut jo monta vuotta ja josta persupoliitikon tuhopolttoa ylistävät lausunnot ovat vain yksi tuore esimerkki. Elämme typeryyteen ja rasismiin sairastuneessa maassa, hyvät ihmiset.

Mutta ääripäät. Turvapaikanhakija provosoi olemalla olemassa. Ja herra Lindstöm sekä IS uutisoinnillaan vain ylläpitävät tätä diskurssia.

Minulla on vinkki sinulle, herra Lindström. Vinkki liittyen siihen, mihin myös kannattaisi puuttua hyvän maahanmuuttajan integraation edistämisen lisäksi: rasistinen rikollisuus. Sillä maahanmuuttokriitikot ja muut rasistit ovat olleet oikeassa sanoessaan, että maahanmuutto lisää rikollisuutta. He vain unohtivat kertoa, että he itse tekevät ne rikokset. Todistetusti. Tilastollinen fakta. Rasistisen rikollisuuden tuplaantuminen vuodessa EI ole naurun saati unohtamisen arvoisia asioita.

Minä muistutan sinua, herra Lindström: jos rasisteja sekä maahanmuuttokriitikoita edelleen hyysätään, rasistisen rikollisuuden rumat kasvuluvut johtavat polttopullojen, kivitysten ja tuhopolttojen kautta ruumiiden syntyyn. Tätäkö te vielä odotatte, herra Lindström? Ja mitä silloin sanot? ’Turhautunut maahanmuuttokriitikko ei saanut muuten ääntään kuuluviin. Hänkin on uhri. Pitäisi vain muistaa keskustella ja että yhtä syyllisiä ovat maahanmuuttajat sekä punavihervasemmisto’?

Herra Lindström, Suomen Hallitus: toimikaa. Kiitos.

 

.........................................................................................................................................

NOTE! Tässä myös hieman tuoretta muistutusta siitä, miksi kannattaisi toimia, ennen kuin on oikeasti liian myöhäistä.

Näin reagoidaan raiskausuutisiin sekä tuhopolttodialogiin 'Rajat kiinni'- ryhmässä, jossa tosissaan lietsotaan väkivaltaa. Ruumiita pitäisi vähän saada aikaiseksi.

Tässä maassa asuu juuri nyt paljon sairautta. Mutta 'pojat on poikia'- retoriikalla on poliitikkojen hyvä pestä kätensä.

Tähän ei eläin pysty:

 

 

Ja kyseisen ryhmän admineina tunnettuja, pitkän linjan rasisteja Perussuomalaisesta puolueesta lähtien (jotenka tuskin herra Lindströmiä saati persuja kiinnostaa, sillä puolueen asiallahan tässä ollaan: toisaalla ylistetään tuhopolttoja ja tässä ryhmässä ollaan vain ylläpitämässä rasistista narratiivia ja pelkoon perustuvaa politiikkaa):