22. marras, 2015

Dialogia tilattiin ja polttopulloja saatiin - eli maahanmuuttokritiikin lyhyt oppimäärä

 

Suomessa asuu outoja ihmisiä.

Suomessa asuu nimittäin ihmisiä, joiden mielestä on oikeutettua mennä tönimään SPR:n lipaskerääjää, sillä SPR auttaa turvapaikanhakijoita ja edistää ’islamisaatiota’.

Suomessa asuu myös ihmisiä, jotka ovat valmiita opettamaan lapsiaan lyömään pakolaisia sekä valmiita kertomaan lapselleen, miten koulussa ei tarvitse osallistua normaaliin opetukseen, kun kyse on ’suvaitsevaisuudesta’.

Suomessa asuu yllättäen myös ihmisiä, joiden mielestä on oikeutettu kannanotto heittää savupommilla vastaanottokeskusta.

Osan suomalaisista mielestä on ihan aikuista dialogia mennä riehumaan kerrostaloon, kun luulee sitä vastaanottokeskukseksi.

Ja suomalaiset maahanmuuttokriitikot kulkevat vastaanottokeskuksiin liittyvissä tiedotustilaisuuksissa ympäri Suomea lietsomassa pelkoa ja tätä pitäisi ihmisten vain sietää.

Suomalainen kansanedustaja voi myös sujuvasti yhdistää pakolaiset joukkotuhoaseisiin, eikä kenenkään mielstä ole kyse mitenkään ihmeellisestä asiasta, sillä niin turtuneita olemme tuollaiseen puheeseen: ei tunnu missään.

Ja näitä tarinoita riittää. Ne eivät lopu, vaan näitä pulpahtelee miltei päivittäin jostain päin Suomea.

Olen kirjoittanut jo aiemmin, että ’kun maahanmuuttokriitikon dialogi on jo muuttunut polttopullojen avulla käytäväksi, Odinin Sotilaiden katupartioinniksiadoptoitujen lasten kiusaamiseksilisää polttopullojataantumiseksi Lieksassailkivallaksi hoivasairaalassa,mielikuvituspahoinpitelyiksi, rasistisiksi mielenosoituksiksi,  turvapaikanhakijoita auttavien ihmisten kiusaamiseksivalheelliseksi ’suvakin kääntymykseksi’ISIS- väitteiksi,valeteloituksiksimopopoikien sekoiluksi,raiskaajamutakuonovalheiksi,  lasten junasta tönäisyiksi, kunnanvaltuutettujen uhkailuksi,  Sebastian Tynkkysen urpoiluksikoirien kimppuun usuttamiseksi, kirkkopäiville tunkeutumiseksiväitteiksi hirvittävästä yli miljoonaan ihmiseen menevästä vyörystä, niin eikö ole aika jo ymmärtää, dialogi on jo melko pitkällä ja seuraavaksi ’maahanmuuttokriittinen’ dialogi jalkautuukin lopullisesti kadulle ja keskustelun muodoksi muotoutuu väkivalta?’.

Ja minä en haluaisi sanoa, että mitä minä sanoin. Sillä väkivallaksi dialogi on jo muuttunut:

-”Kaivannon vastaanottokeskuksessa pahoinpideltiin tiistaina irakilaissyntyinen mies. Tekijät käyttivät aseenaan puukkoa, sekä löivät häntä nyrkeillä. Poliisi etsii teosta kolmea suomalaista miestä.”-

Olen hetken hiljaa. Ihan hiljaa. Olen äärimmäisen hiljaa. Olen äärimmäisen surullinen. Tällaiseksi on Suomi muuttunut, silmiemme alla, hyvät ihmiset. Ja tämän kritisointi on vähätelty ääripäiden puheeksi, inhimillisyys on vaivihkaa muuttunut vain yhdeksi näkökulmaksi. 

Olemme jo melko pitkällä rasismin ja vihan oikeutuksen arkipäiväistymisessä, kun me todistamme tällaisia tapahtumia. Tähän johtaa jatkuva negatiivinen kirjoittelu turvapaikanhakijoista, väkivallasta ja raiskauksista. Tähän johtavat ihmisen pahuus ja juuri ne valheet ja juuri se dehumanisaatio, jota poliitikot, maahanmuuttokriitikot sekä MV:n kaltaiset roskajulkaisut harrastavat ja pahimmillaan sijaiskärsijöinä ovat pienet lapset.

Suomi on sairastunut.

Kun lukee keskustelu­foorumeja, MV:tä sekä lukee uutisia VOK:iin liittyvistä temppeliritariperformansseista, siellä tunteissa näkyy itkunsekaista pettymistä ja radikaalien toimintamallien pohtimista. Ja poliittisen demagogian vauhdittamana, pakolaiskriisi on ollut tässä se kiihdyttävä tekijä. Valheella on luotu pelko ja kun pelko päästetään ulos ihmisyyden pimeästä kellarista, on sen takaisin kellariin saaminen saatanallisen vaikeaa. Kun ihmiset julkisesti toimivat, kuten esimerkkini osoittivat, kertoo se siitä, miten moraalinen närkästys ei enää toimi pidäkkeenä. Ja miksi toimisikaan, sillä jokainen mielipide on yhtä arvokas ja jokainen teko on vain ’dialogia’.

Nuo liittämäni useat esimerkit ovat sitä maahanmuuttokritiikkiä. Dialogia. Ja sitä vain pitäisi ymmärtää ja mennä keskitielle vastaan, sillä ihmisillä on hätä ja ihmisiä pelottaa? Pelottaa? Pelko, jonka tuonne väkivaltaan ja ilmeiseen typeryyteen taipuvaiseen maakuntien Suomeen ovat istuttaneet Halla-aho ja muut itseoppineet rotutohtorit? Miettikää, missä tuota typerehtimistä tapahtuu: paikkakunnilla, joissa musta mies on yhtä vieras kuin minulle huono seksi. Propaganda on todella uponnut ja silti tuota maahanmuuttokriitikoiden pelkoa tulisi jotenkin hyysätä ja ottaa tosissaan? No, ei tarvitse, eikä pidäkään: hulluutta ei tule tukea, vaan sille tulee näyttää rationaalisen ajattelun keskisormea.

Kun nuo pelokkaat rasistit ovat sitä mieltä, että pakolaiset ovat kaikki väkivaltaisia hakkaajia ja sivistymättömiä raiskaajakoneita, niin heidän ratkaisunsa on opettaa esimerkiksi lapsensa väkivaltaiseksi pakolaisia kohtaan, lähteä kaduille oikein miehissä partioimaan ja heittää polttopullolla, niin näidenkö MV:n sivuilla aivonsa zombeuttaneiden pelot pitäisi jotenkin nostaa jalustalle ja pitää keskustelun lähtökohtana?

Aivoni nyrjähtävät. Ei noiden kanssa tule keskustella kuin diagnoosin vuoksi. Ja nyt te sanotte, että olen 'ääripäätä' ja että 'eivät kaikki maahanmuuttokriitikot ole polttopullolla dialogia käyviä, ei saa yleistää, eikä puhua tuhmasti, kun me loukkaannumme'.

No, minä olenkin ääripäätä: minä olen nimittäin oikeassa ja te rasistit olette väärässä. Todelliset ääripäät, totuus ja typeryys. Ja kun te sitten taas pohditte teitä kritisoineiden ihmisten raiskatuksi tulemista saati fantasioitte 'suvakkien' kuoleman eri muotoja ja selitätte, miten 'nuo polttopullojen heittäjät eivät edusta kaikkia maahanmuuttokriitikkoja, ei saa yleistää!', niin muistakaa nämä seuraavan kerran, kun olette jälleen kauhistelemassa ISIS:in väkivaltaa, vastaamassa siihen polttopulloin sekä/tai syyttämässä yli yhtä miljardia muslimia terroristeiksi vain siksi, promille heistä dorkailee. 

Oleellista tässä kohtaa on, että meillä Suomessa alkaa hiljalleen katoamaan sosiaalinen kontrolli ja mikä tahansa ajatuskuona hiljalleen tuntuu normalisoituvan. Minusta on erittäin tärkeää muistuttaa ihmisiä moraalista, rajoista sekä normaalista häpeästä: kaikkea ei tule tehdä, sillä on vain asioita, joita ei jumalauta tehdä. Kuten toivota raiskauksia eri mieltä oleville tai opeteta lasta lyömään pakolaisia. Tai ylistetä isää, joka opettaa lastaan lyömään pakolaista tai kieltää lastaan osallistumasta normaaliin suvaitsevaisuuskasvatukseen. Tai julisteta miltei marttyyriksi henkilöä, joka saa vuoden vankeutta heitettyään polttopullolla vastaanottokeskusta. Jos yhteiskunta kadottaa sosiaalisen kontrollinsa, kadottaa se sosiaalisen kiinnittymisen mahdollisuutensa. Ja se ei ole mikään iloinen asia.

On silti oikeasti täysin oikeutettua olla huolissaan vastaanottokeskusten aiheuttamista ongelmista lähialueillaan. On selvästi ja kiistattomasti poliisinkin toimesta todettu, että rikosten määrä on kasvanut vastaanottokeskusten lähettyvillä, eikä tältä tosiasialta saa sulkea silmiään. Asioista on saatava puhua niiden oikeilla nimillä.

Ja ihan tavallisena ihmisenä minua mietityttää, miten pahaksi tilanne päästetään, ennen kuin siihen reagoidaan vaadittavalla vakavuudella.

Minulla on siksi kysymys Suomen poliittisille johdolle: mihin toimiin te aiotte ryhtyä, jotta maahanmuuttokriitikoiden ihmisiin sekä ympäristöön osoittama uhka sekä väkivalta saataisiin kitkettyä pois? Mihin toimiin te aiotte ryhtyä, jotta ihmiset uskaltaisivat kulkea vastaanottokeskusten lähettyvillä ilman pelkoa polttopulloista sekä puukkohippasista?

Tämä maahanmuuttokriitikoiden aloittama polttopullodialogi on terrorismia, hyvät ihmiset, se on vastaus siihen, kun me tavalliset ihmiset olemme yrittäneet keskustella. Mutta nuo terroristit eivät keskustele. He vaativat. He vastaavat keskusteluun väkivaltaretoriikalla tai polttopulloin.

Tämä ihmisten kollektiivinen sekoaminen on oikeasti surullista.

Maahanmuuttokriitikot olivat toki oikeassa sanoessaan, että maahanmuutto lisää rikollisuutta ja lisää terrorin riskiä. He vain unohtivat kertoa, että he itse aloittavan sen terrorin.

Oikeasti: miten nämä maahanmuuttokriittiset väkivaltalarppaajat eroavat kritisoimistaan fundamentalisteista? En minä näe mitään eroa. Ihminen on ihmiselle halla-aho, on sillä päässään sitten turbaani tai 'Karjala'- lippis.

Ei mitään eroa.

Tähän on tultu. Dialogia tilattiin ja polttopulloja saatiin.

Kiitos, Halla-aho.

Kiitos, Immonen.

Kiitos, Hirvisaari.

Kiitos, Soini.

Kiitos, Hakkarainen.

Kiitos, Huhtasaari.

Kiitos, maahanmuuttokriitikot.

Kiitos, te kaikki rasistit perussuomalaiset.

Kiitos, MV:n lukijat.

Kiitos. Te pilasitte Suomen. Kiitti vitusti. Ja nyt meidän hyvien ihmisten on korjattava teidän jälkenne.

 

.................................................................................................................................

PS. Arvatkaapa, minkä valtauskonnon nimissä on tapettu ihmisiä enemmän kuin muut ovat tappaneet yhteensä 1900- luvun alusta lähtien? Aivan - se uskonto ei ole islam.

Miettikääpä sitä, ennen kuin seuraavan kerran aiotte huutaa suu vaahdossa islamin olemuksellista pahuutta ja sitä, miten sen edustajat ovat 'väkivaltakultin edustajia'. Parempaa argumentointia, maahanmuuttokriitikot ja muut rasistit. Kiitos.