19. marras, 2015

Kovin solvaus terroristille on se, että me hymyilemme

 

-"On Friday evening you stole the life of an exceptional person, the love of my life, the mother of my son, but you will not have my hatred.

"I don’t know who you are and I don’t want to know, you are dead souls. If this God for whom you kill blindly made us in his image, every bullet in the body of my wife is a wound in his heart.

"So no, I will not give you the satisfaction of hating you. You obviously want it, but to respond to hatred with anger would be to give in to the same ignorance that made you what you are.

"You would like me to be scared, for me to look at my fellow citizens with a suspicious eye, to sacrifice my liberty for security. You have lost. The same player still plays.

"I saw her this morning. At last, after nights and days of waiting. She was as beautiful as when she left on Friday evening, as beautiful as when I fell head over heels in love with her more than 12 years ago.

"Of course I am devastated with grief, I grant you this small victory, but it will be short-lived.

"I know she will be with us every day and we will find each other in heaven with free souls which you will never have.

"Us two, my son and I, we will be stronger than every army in the world. I cannot waste any more time on you as I must go back to [my son] who has just woken from his nap.

"He is just 17 months old, he will eat his snack just like every other day, then we are going to play like every other day and all his life this little boy will insult you by being happy and free.

"Because you will never have his hatred either."-

Näin kertoo meille Antoine Leiris. Hänen vaimonsa kuoli Pariisin iskussa.

Kun ihminen, joka on menettänyt rakkaimpansa vain siksi, että joku halusi välittää viestin, on meidän velvollisuus kuunnella.  Herra Leiris puhuu vihasta ja siitä, miten meidän ei tulisi vihata, vaan meidän tulisi elää, pitää huolta rakkaistamme, leikkiä lastemme kanssa.

Jos te ihmiset vihaatte, terroristit voittavat. Jos te ihmiset alatte vihaamaan meiltä turvaa hakevia vain siksi, että terroristit liimaavat pelon heidän päällensä, silloin terroristit voittavat. Jos te vihaatte noita turvaa hakevia, te teette juuri kuin terroristit haluavat.

Kun nuo vihaa kylvävät terroristit sanoivat, että he ujuttavat turvaa hakevien joukossa tänne omiaan, he tekivät teille turvaa hakevia ihmisiä pelokkaasti vihaaville ihmisille palveluksen. He tekivät juuri, kuten te tahdoitte, te teitte peloistanne totta kertomalla, mitä vihaajan kannattaa tehdä: tulla turvapaikanhakijan reittiä, väärennetyllä passilla. Te todellakin saitte Punahilkka- satunne ja nyt te ryvette vihanne liejussa ja ratsastatte kuolleiden veressä julistaen: ”Mitä me sanoimme!”.

Mutta kun tulija oli ranskalainen terroristi, ei hän ole turvapaikanhakija. Hän vain teki sen, mitä te vihaajat halusitte. Te elätte symbioosissa ISIS:in kanssa. Te elätte samasta vihasta, kauhukuvista ja peloista. Se passi jätettiin tarkoituksella, stigman vuoksi. Ja te uskoitte tämän sadun, te nielitte terroristien vihan sellaisenaan ja olette muuttumassa itse samanlaisiksi. Te tosiaan uskotte Punahilkkaan, mokomat vihaajat.

Ja jos te vihaatte noita turvaa hakevia ihmisiä ja rakennatte muurit heidän eteensä, te teette ihan samaa kuin tekevät nuo terroristit. Nuo vihaajat ovat luvanneet surmata kaikki turvaa länsimaista hakevat ja kutsutte turvaa hakevia terroristeiksi. Ymmärrättekö, että vihanne ja itse lietsomanne pelkonne tekevät teistä ISIS:in?

Kun Antoine Leiris sanoo, että hänen vaimonsa surmanneet vihaajat ovat hänelle kuolleita sieluja, niin tuossa asuu suuri viisaus. Sanoa ihmistä kuolleeksi sieluksi, vaatii pokkaa, se vaatii vahvuutta. Sillä viha olisi paljon helpompaa. Ja vihaa haluaa terroristi. He haluavat synnyttää vihaa. Haluatko sinä toimia, kuten terroristi haluaa? Terroristiko määrittelee sinulle, mitä sinä tunnet? Terroristiko määrittelee sinulle sen, miten sinä suhtaudut vieraaseen ihmiseen?

Kaikkein pahinta terroristille on näyttää, että me hymyilemme. Että me otamme hädässä olevat ihmiset vastaan. Että me nauramme. Että tänne saapuneet ihmiset nauravat. He haluavat meidän hylkäävän hymyn kasvoiltamme.

Kovin solvaus terroristille on se, että me olemme onnellisia ja hymyilemme. Joka päivä.