16. marras, 2015

Syvä Joki virtaa Salossa - tarinaa perussuomalaisesta sielunmaisemasta

 

-”Tämän viikon keskiviikkona maahanmuuttajalapset aloittivat koulunsa täällä meidän koulussa.

Keskiviikkona meno oli todella villiä koulun pihalla. Tapahtui potkimista, lyömistä, hyppynarulla kuristamista, hiusten vetoa, tönimistä, tavaroiden ottoa koulun kaapista sekä ilttiksen ulkovarastosta, kiroilua, reppujen ottamista ja niillä huitomista, pallolla toisiapäin potkimista (nämä edm. osin maahanmuuttajien kesken, osin Märyn oppilaisiin kohdistuen).

Keskiviikkona me opettajat emme kyenneet turvaamaan lasten turvallisuutta ja siitä syystä päädyimme siihen, että ainakin jouluun asti vietämme välitunnit ihan eri aikaan. Maahanmuuttajalasten välitunnit ovat eri aikaan kuin meidän. Lisäksi ollaan sovittu niin, että maahanmuuttajalapset tuodaan kouluun ja haetaan koulusta jonkun aikuisen toimesta. He eivät siis hengaile koulun pihalla koulun alkaessa tai koulupäivän päättyessä.”-

Tällaisen WILMA:sta otetun viestin on perussuomalainen varavaltuutettu, pitkän linjan salolainen rasisti, Jani Salomaa laittanut omille FB- sivuilleen. Hän laittoi saatteeksi vielä:

-”Saa ja pitää jakaa!

Uutisia Märynummen nuorista voimavaroista, ja miten me joudumme sopeutumaan, eivät maahantunkeutujat saati heidän lapsosensa, parralla tai ilman.”-

Ullatus.

Viesti WILMA:ssa sinällään on jo ihmisryhmää leimaava ja syyllistävä, eikä siinä toimita kuin ihmisten eroja painottaen ja lapsia toisistaan eristäen. Viesti on hieman outo: siinä varmistetaan pienten lasten sujuva toiseuttaminen. Kun päähän potkiminen aloitetaan jo pienenä, niin ei tarvitse sitten isona ihmetellä, kun ei yhteiskunta oikein tunnu omalta.

Itse uskon, että viestissä on kyse yksinkertaisesta asiasta: opettaja on säikähtänyt ja ylireagoinut. Sillä tuntuu jokseenkin absurdilta, että yhden päivän kokemuksella linjataan nuo eristetyt välitunnit ja saattamisen tarve kouluun ja takaisin. Tuo ei ole kovin ratkaisukeskeistä, eikä kovinkaan pitkään pohdintaan perustuvaa. Lisäksi lapsella saattaa olla taustalla trauma sekä pelkoja ja kun menee ensimmäisiä päiviä uuteen ympäristöön, missä todennäköisesti tuntee itsensä erilaiseksi ja epävarmaksi, niin onko ihme että itsekontrolli on haastavaa? No, ei ole.

Toivottavasti siellä Märyssä on järkeviä ja rohkeita ihmisiä töissä, jotka pitävät näiden pienten lasten puolia ja suojaavat aikuisten typeryydeltä.

Mutta poliitikko Jani Salomaa meni vielä pidemmälle: hänestä tuo WILMA:n viesti osoitti vain sen, miten kantaväestö joutuu sopeutumaan. En toki ymmärrä logiikkaa tässä, sillä mitään sellaista vaadetta ei tuosta viestistä voi lukea.

Ja koko keskustelu on mykistävä.

Miettikää hetki: keskustelu lähtee liikkeelle yhdestä WILMA- viestistä, jossa on yhden päivän aikana tehty päätös turvapaikanhakijoiden lasten eristämisestä, sillä siellä oli havaittu kiusaamista. Se, oliko tehty ratkaisu yhden päivän perusteella järkevä ja oikea, on toinen asia, mutta keskustelussa itsessään lietsotaan itseään sekä kanssaihmisiä sellaiseen vihaan, josta suhteellisuudentaju on paennut hyvin kauas.

Se keskustelu piti sisällään kaikki tuoreimmat MV- vihakoosteet lähtien SPR:n saatanallisuudesta, puheet maahantunkeutujuudesta, pohdinnat partalapsista, kauhistelut kantaväestöön kohdistuvasta väkivallasta ja luonnollisesti ’maahanmuuttokriittisessä’ keskustelussa huudetaan jo Breivikiä apuun, kaivataan väkivaltaa, puhutaan ’saastuneesta koulusta’, turvapaikanhakijat ovat ’painajainen’, harmitellaan lasten kurittamisen olevan kiellettyä, kiroillaan katupartioiden saamaa nuivaa kohtelua poliisilta ja kaikkein huiminta oli jopa Pariisin iskujen liittäminen tähän tarinaan.

Ja kyse oli pienten lasten ensimmäisestä koulupäivästä ja yhdestä WILMA- viestistä.

Tässä keskustelussa kokonaisuutena näkyy propagandan ja vieraan pelon yhdistävä dynamiikka: siinä järjellä ei ole mitään tekemistä ja MV:n tuottama disinformaatio löytää tiensä kaikkialle, sillä nuo ihmiset kaipaavat MV:n tarinoita saadakseen tukea ja vahvistusta omille peloilleen. Ja nämä ihmiset puhuvat ’todellisuudesta’ ja ’realismista’? Ja mikä pahinta: nämä ihmiset uskovat näihin juttuihin. Ihan joka päivä.

Kuten olen jo aiemmin sanonut, poliittinen demagogia on valheen ja vihan läpitunkemaa ja tämän kiihtymisestä saamme kiittää Perussuomalaisen puolueen rasistisiiven ja MV:n liittoa. Ja tämä näkyy konkreettisesti tässä Jani Salomaan aloittamassa keskustelussa ja sen pelon lietsonnassa. Vain yhden WILMA- viestin tähden.

Syvä Joki on nyt ja tässä tapauksessa se virtaa Salon lävitse.

Irlantilainen kirjailija Bernard Shaw on joskus sanonut, että kaikkea pitää kokeilla, paitsi sukurutsaa ja kansantanssia. Syvän Joen maisemissa on ilmeisesti kokeiltu näistä ainakin toista ja tarinassa jokea pahempaa olivat kaksi kaupunkilaisia jahtaavaa alkuasukasta, jotka eivät tykänneet siitä, että muukalaiset tulevat heidän seuduilleen. Kuulostaako tutulta?

Syvä Joki ei ole vain elokuva, se on ihmisen mielentila, joka elää vahvana perussuomalaissa, MV:ssa sekä pelokkaissa ihmisissä. Ikävä kyllä.

Syvä Joki todellakin on nyt. 

 

........................................................................................................................

Ja se keskustelu, se näyttää tältä: