16. marras, 2015

Pariisilaisetkaan eivät enää pelkää #ParisAttacks

 

Image

 

Näin Teuvo Hakkarainen. Hän vihaa SPR:ia ja hän uskoo MV:n tuovan esille totuuden ja hän uskottelee meille, että pakolaisten joukossa tulee terroristeja.

Silti pakolaisten saati turvapaikanhakijoiden joukosta ei tähän päivään mennessä ole mikään turvallisuusviranomainen vahvistanut, että yhtäkään terroristia olisi saatu kiinni. Eikä oikeasti ole mitään syytäkään, että turvapaikanhakijat pitäisi olettaa jotenkin merkittäväksi uhaksi terroristeina. On nimittäin paljon todennäköisempää, että Euroopassa iskuja tekevät terroristit ovat kuin ’Jihadi John’: mies nimeltään Mohamed Emwazi, joka syntyi Kuwaitissa ja asui kuusivuotiaasta Britanniassa. Herra ’Jihadi Johnin’ on kuvailtu olevan lähtöisin hyvistä oloista ja ihan normaalista perheestä ja hänen kerrotaan opiskelleen yliopistossa ohjelmointia. Ihan tavallinen mies kuin kuka tahansa meistä, Jihadi John.

’Jihadi John’ ei ollut pakolainen. Mutta ’Jihadi John’ radikalisoitui täällä Euroopassa. Ja tämä radikalisoitunut mies siirtyi Syyriaan ilmeisesti vuonna 2012, jossa hän tällä viikolla kuoli ja joka saattoi olla yksi laukaiseva tekijä kostoiskulle nyt Pariisissa.

Euroopasta on lähtenyt myös tuhansia ihmisiä taistelemaan ISIS:in riveihin. Eivät hekään tule takaisin turvapaikanhakijoina, vaan he ovat jonkun EU- maan kansalaisia, joten he lentävät kotiin. Ilman mitään huolta. Ihan muina miehinä. Ei terroristeilla ole siis mitään syytä tulla turvapaikanhakijoina. Sillä he ovat jo täällä.

Ja jos ISIS saa tehtyä Pariisin iskun ja jos he saavat pudotettua Siinailla lentokoneen ja surmata yli 200 ihmistä, niin eivät he kaipaa turvapaikanhakijoita apuna. He kaipaavat turvapaikanhakijoita vain lietsoakseen pelkoa Eurooppaan ja mitä enemmän me pelkäämme, sitä enemmän me luomme pohjaa ihmisryhmien eristymiselle ja radikalisaatiolle ja sitten meillä on vain lisää herroja nimeltä ’Jihadi John’.

Eurooppaan tulee vuositasolla yli 600.000 turvapaikanhakijaa ja siirtolaisia on kaiken kaikkiaan kymmeniä miljoonia EU:n alueella, eikä tähän päivään mennessä ole turvapaikanhakijoita syyllistynyt terroritekoon. Ja terroritekoja, joissa on surmattu yli kymmenen ihmistä vuosina 2000–2014, on tehty Euroopassa 56 kpl ja Lähi-idässä ja Afrikassa yhteensä 1632. Ja tästä määrästä huolimatta ja siitä välittämättä, että ne terroristit ovat olleet kuin ’Jihadi John’, ihmisiä Euroopasta, täällä kasvaneita, niin silti oikeistopopulismi ja rasistit pyrkivät ylläpitämään myyttiä, jossa pakolaiset, jotka pakenevat ISIS:tä itsekin, ovat meille jokin erityinen uhka.

Nämä samat myyttien ylläpitäjät ovat niitä, jotka lähettävät minulle viestejä, joissa esimerkiksi toivovat minun kuolemaani ja pohtivat kullinlutkutusta:

 

 

Ja vain siksi, että he ovat kanssani eri mieltä. Jännintä on se, että nämäkin palautteet tulevat minulle sen jälkeen, kun kerron mielipiteenäni sen, että ISIS sekä jihadismi pitäisi pyyhkäistä pois maan päältä.

Mutta en minä tällaista palautetta ihmettele. Kun kansanedustaja Hakkarainen lietsoo vihaa maahanmuuttajia vastaan, niin nämä suomalaiset versiot talibaneista toimivat, kuten parhaaksi näkevät MV:n rapauttamalla ajattelullaan: toivovat kuolemaani ja pohtivat kyrvän lutkutusta. Tämä on malliesimerkki siitä, miten vihapuheen mekanismi toimii. Tätä on Suomi vuonna 2015.

Meidän ei tule silti sulkea silmiämme. Pariisin murhat tapahtuivat samalla kuin satoja tuhansia epätoivoisia muslimipakolaisia ​​Syyriasta saapuu Eurooppaan. Tämä ei ole aika kääntää selkäämme heille, vaan juuri oikea hetki auttaa heitä kuin osoittaaksemme koko maailmalle ja ennen kaikkea noille paenneille ihmisille, että mekään emme taivu ISIS:in terrorin alle. Valtaisa osa noista pakolaisistakin pakenevat verikekkereitä rakastavaa ISIS:iä sekä Syyrian mielivaltaisesta ja väkivaltaista presidentti Bashar al-Assadia.

Puuttumattomuus toisen valtion sisäisiin asioihin Syyriassa on osoittautunut politiikaksi, joka tarkoittaa vain verenvuodatusta ja ihmisten hädän maksimointia. Nyt tuosta passiivisuudesta on syntynyt myös todellinen vaara, että ISIS saapuu sisätiloihimme - meidän kotiimme - tänne Eurooppaan ja alkaa systemaattisesti koettelemaan arvojemme kestävyyttä. 

Taistelu ISIS:iä vastaan tulee olemaan hurja ja vaativa. Islam on sisäisessä kriisissä sunnien ja shiiojen taistellessa repivästi omista eduistaan (erityisesti Saudi-Arabia ja Iran) ja tämä maustettuna länsimaailmaa vihaavalla, fundametalistisella, wahhabistisella ideologialla, jota ISIS toteuttaa. Islamin sisäinen tilanne ei ole kovinkaan helppo parhaillaan. Silti islamin sisäiset vitsaukset voidaan voittaa vain sisältä niiden satojen miljoonien muslimien toimesta, jotka haluavat elää rauhassa ja jotka ovat yhtä tyrmistyneitä kuin kaikki muutkin inhimillisesti tuntevat ihmiset ovat Pariisin teurastuksesta. Heidän ääntänsä on nostettava esille ja heitä on kuunneltava ja heitä on tuettava. Me teemme pahan virheen, jos me emme tee eroa ISIS:in ja näiden tavallisten ihmisten välille.

ISIS:in tuhoaminen Syyriassa ja Irakissa eivät silti poista kaikkea jihadismin uhkaa. Vielä. Silti pahinta olisi jatkaa passiivisuutta, sillä passiivisuus olisi varma resepti epäonnistumiselle, eikä pahuudelle saa antaa enää maaperää kasvaa. On aika toimia, vakuuttavasti ja tehokkaasti vitsausta nimeltä ISIS vastaan.

Ja jos Suomi osallistuu tähän, kohoaa terrorin riski täälläkin, ainakin väliaikaisesti. Mutta se tapahtuisi joka tapauksessa, huolimatta turvapaikanhakijoiden määrästä tai rajatarkastusten laadusta. Terroristi kyllä tapansa keksii. Siksi tämä ei ole maahanmuuton ongelma sinällään, siksi turvapaikanhakijuutta ei tule tähän liittää, sillä se on vain epäreilua hädänalaisia kohtaan (ja tämä on yksi asia, jota ISIS juuri haluaakin).

Ihmiskunta vaatii tekoja. Ja niihin tekoihin velvoittavat nämä pariisilaiset, jotka sanovat, että he eivät enää pelkää:

Image

Ja minä toivon, että Teuvo Hakkarainenkaan ei enää pelkäisi. Minä en ainakaan pelkää. Minä en ymmärrä, miten Hakkarainenkaan enää edes kehtaisi pelätä ja jatkaa vihan agendaansa.

Ja sinulle, joka toivoit kuolemaani: saat anteeksi.