11. marras, 2015

Paljastuksia perussuomesta: neliö ei olekaan ympyrä ja diktatuurin kaipuu

 

PS elää oudossa rinnakkaistodellisuudessa. Jotenkin tuntuu, että viime aikoina jalat ovat irronneet lopullisesti maan pinnalta. Nyt sieltä kajahtaa:

-”Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) sanoi sen viimein ääneen: vain joka kolmas Suomeen pyrkivä turvapaikanhakija täyttää turvapaikkakriteerit. Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo (ps.).

– Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, Slunga-Poutsalo toteaa.

”Poliittisen opposition ja median torjuntareaktio oli äärimmäisen voimakas, mutta kuten nyt nähdään, arviomme oli oikea.”

Perussuomalaiset totesivat Slunga-Poutsalon mukaan jo kuukausia sitten, että suurin osa Suomeen pyrkijöistä on tulossa leveämmän leivän perässä eikä todellista turvaa hakien.”-

Sillä sehän EI ole kenellekään mikään yllätys, että suurin osa turvapaikanhakijoista EI täytä kaikkia olemassaolevia kriteereitä, sillä turvapaikanhakijoiden hakemuksista on hyväksytty sellainen kolmannes jo ennen tätä tuoreinta turvapaikanhakijoiden piikkiä. Ei tuon ymmärtämiseen saati analysoimiseen tarvittu persuja. Riitti, kun meni käymään Migrin sivuilla ja tutki hieman tilastoja. Tuo Slunga-Poutsalon ’paljastus’ on oikeasti yhtä hurja paljastus kuin todeta, että neliö EI olekaan ympyrä.

Se toki on myönnettävä, että oikeassa olivat. Kerrankin. Neliö ei todellakaan ole ympyrä.

Lisäksi on jotenkin suloista, kun he eivät edelleenkään tajua ihmisten lähtevän karkuun kurjuutta, toivottomuutta, kuoleman uhkaa, työttömyyttä - ja montaa muuta asiaa samanaikaisesti. Turvapaikanhakemisen syyt ovat moninaiset, eikä yhtä ainoaa tarinaa ole hakijoiden taustalla. Ihmiset siis hakevat paikkaa, jossa elää turvassa ihan normaalia elämää ja vain persulle voi tulla yllätyksenä, että turvapaikanhakijat hakeutuvat maihin, josta uskovat saavansa myös töitä. Kyllä: he eivät ole hakeutumassa esim. Suomeen nauttimaan sosiaaliturvaa loisiakseen, vaan elääkseen ihan normaalia elämää.

Jos he eivät edes pyrkisi maahan työnkin saamisen motivoimina, niin silloinhan vasta möly nousisi. Turvapaikanhakijat ovat persutermein siis hakemassa turvaa sekä leveämpää leipää. Ja onko tämä tosiaan outoa ja ihmeellistä, jopa moraalisesti halveksuttavaa ’elintasosurffausta’? Ei minusta.

-”Teimme tuolloin tarkan analyysin toteutuneista turvapaikkatilastoista. Päädyimme arvioon, että noin neljä viidestä hakijasta ei täytä kriteerejä. Sanoimme tämän ääneen ja vaadimme, että elintasosurffarit on käännytettävä pikaisesti. Poliittisen opposition ja median torjuntareaktio oli äärimmäisen voimakas, mutta kuten nyt nähdään, arviomme oli oikea.”-

Kun vierailee Migrin sivuilla ja siihen yhdistää kriteereiden tiukennukset, ei tässä ole mitään ihmeellistä sinällään. Se on ihmeellistä, että persut eivät edelleenkään tunnu tajuavan, että turvaa hakenutta ihmistä ei tulisi kutsua 'elintasosurffariksi'. Se typerä termi jo ihan siksikin, että duunia he turvan lisäksi kuitenkin kaipaavat, mutta erityisesti siksi, että se on ihmisryhmää halveksuva termi.

-”Suhteutettuna väkilukuun Suomeen saapuu tällä hetkellä neljänneksi eniten turvapaikanhakijoita Euroopassa. Pohjoismaat ovat voimakkaan siirtolaisvirran kohteena. Jopa erittäin sallivaa maahanmuuttopolitiikkaa harjoittanut Ruotsi on joutunut toteamaan, ettei uusille tulijoille ole enää tilaa.

Suomen on nyt ymmärrettävä tilanteen vakavuus ja toimittava ripeästi sen edellyttämällä tavalla.”-

Niinhän Ruotsissa on tosiaan todettu. Ja juuri siksi siellä on esimerkiksi mietitty, josko Kaarle Kustaan ehdotuksesta turvapaikanhakijoita voitaisiin sijoittaa hovin tiloihin. Ruotsissa myös aloitetaan tarkemmat rajatarkastukset, jotta voidaan turvapaikanhakijat ohjata heti oikeisiin paikkoihin ja jotta maahan ei saapuisi ihmisiä, joilla ei oleskelulupaa ole ja jotka eivät kuitenkaan turvapaikkaa hae. Samasta syystähän Suomi otti myös rajatarkastukset käyttöön Torniossa.

Suomessa on siis jo tehty toimenpiteitä turvapaikanhakijoihin liittyvien käytänteiden sujuvoittamiseksi ja selkeyttämiseksi kriteereiden uudelleen määrittelystä lähtien, mutta ilmeisesti PS:lle tämä kaikki tulee edelleen yllätyksenä?

Toki uskon, että PS: ollessa kyseessä, on tuo ’ripeän toiminnan’ kaipuu lähinnä ihmisten leirittämistä sekä toiveita lakien rikkomisesta sekä kansainvälisten sopimusten noudattamatta jättämisestä ja lopullisesta halusta saada sellainen perussuomalainen diktatuuri Suomeen. Eli PS:n narratiivissa vasta näiden jälkeen on toimittu ripeästi sekä tilanteen edellyttämällä tavalla? Ihmisiä on saatava hieman leirittää ja kohdella huonosti ja sitä tullee kutsua 'ripeydeksi' sekä 'tilanteen edellyttämällä tavalla toimimiseksi'? Näin voitaneen olettaa näiden tuoreiden ulostulojen ansiosta.

-”Kansalaisten oikeustaju ei hyväksy sitä, että elintasopakolaiset lasketaan rajan yli eikä heitä käännytetä heti takaisin turvallisiin lähtömaihin kuten Ruotsiin. Suomen puolella turvapaikanhakijat ovat suomalaisten veronmaksajien kontolla vähintään kuusi kuukautta, pahimmillaan vuosia.

– Suomen valtiolla ei ole varaa tällaiseen ”turvapaikkaturismiin”, korostaa puoluesihteeri Slunga-Poutsalo.”-

Tämä on huikeaa retoriikkaa! Ensinnäkin Slunga-Poutsalo väittää, että pakolaisten lähtömaana on Ruotsi ja toiseksi he itse jatkuvasti puhuvat Ruotsista ’menetettynä maana’ ja että Ruotsi on hirvittävä, islamilainen raiskaushelvetti, jossa NOGO- alueet valtaavat alaa. Silti sinne voi ihmisiä palauttaa, ihan sujuvasti. Slunga-Poutsalo unohtaa myös sen, että kauttakulkumaa on eri asia kuin lähtömaa. Eli Suomi ei voi palauttaa ketään sillä verukkeella, että 'Ruotsi on turvallinen maa'. Se onnistuisi ainoastaan siinä tapauksessa, että ihminen olisi tullut kolmannesta maasta ensin Ruotsiin ja sitten hakenut turvapaikkaa Suomesta. Silti tämäkään ei ole mikään kategorinen vaade, vaan Dublin- asetuksen määrittelemä mahdollisuus (sillä oikeasti sama asetus myös sanoo, että jokainen maa saa päättää itse, jos käsittelee joka tapauksessa turvapaikkahakemukset välittämättä mistään reiteistä tai vaikka unohtaen muualla tehdyt hakemukset).

Ruotsilla ei myöskään ole mitään velvoitetta kysellä yhdenkään ihmisen matkustusasiakirjoja, sillä sellaista asetusta ei ole olemassa, joka niin vaatii. Dublin- asetuskin vain määrittelee vastuullisen turvapaikkahakemuksen käsittelyyn, ei se määrittele rajavalvontaa.

Tämä PS:n aktivoima maahanmuuttoon liittyvä puhe ei edelleenkään tule yllätyksenä. Kysehän on PS:n romahtaneista kannatusluvuista. Tällä maahanmuuttopuheen lisäämisellä he uskovat kannatuksensa nousevan siedettäviin lukemiin, sillä loppujen lopuksi kyse on siitä, että A. persujen oman strategian mukaan keskitytään nyt pakolaisteemaan, sillä B. suosio alkaa hiipumaan, kun siinä politiikassa, joka koskettaa ihmisten arkea, ei menestystarinoita oikein synny, vaan PS on syönyt kaikki lupauksensa.

PS on tehnyt tilanneanalyysin, jonka perusteella rasistista mölyä lisäämällä peitetään se tosiasia, että he eivät olleetkaan ns. ’duunarin’ asialla saati köyhien saati kenenkään edes hitusenkaan vähäosaisen asialla, vaan että PS on pelkästään populistinen möykkäpuolue, jonka ainoa tavoite on ajaa rasistista politiikkaa etnisesti puhtaan Suomen puolesta.

Ja mikä olisikaan PS:n rasistijoukkion kannalta parempi hetki nostaa jälleen melua? Sillä Timo Soini on kipeänä, eikä voi suitsea verenhimoista rottalaumaansa, joka kaipaa valtaa sekä suunnanmuutosta ja siksi Halla-aho (jo monta kertaa), Slunga-Poutsalo sekä edustaja Huhtasaari lyövät rasistikiukaalle löylyä. Kokonaisuudessaan tämä ääripersulainen ja populistinen ajattelu perustuu vaikeiden, moniulotteisten asioiden ja ilmiöiden yksinkertaistamiseen ja reaalitodellisuuden latistamiseen yksiulotteiseksi. Näin he uskovat saavansa alkeelliset iskulauseensa kuulostamaan jotenkin järkeviltä ja siksi yksinkertaistuksiin tyytyvät ihmiset äänestävät heitä. Harmillista vain ääripersuja äänestäneiden kannalta, että siellä yksinkertaistuksien takana ei ole mitään substanssia, joka olisi toimiva ihmisarvojen toteutumisen sekä kunnioittamisen raameissa. Ääripersulainen politiikka on aina yksinkertaista ja rujoa, arvojamme ja tapakulttuuriamme rikkovaa anaalivaiheeseen jämähtänyttä kiukuttelua, jossa kaikki eivät olekaan 'tuotoksista' haltioissaan.

Odottelen seuraavaksi Sebastian Tynkkyseltä ulostuloa. Olli Immonen pysynee hiljaa, sillä hänethän on niin hyvin juuri harjattu. Tähän loppuun laitan videon, joka kuvastaa sitä tunnetta, joka tästä persuperformanssista minulle syntyy: hämmentynyt, outo myötähäpeä (mutta silti on pakko katsoa).

He tekevät sen itse.

 

 

................................................................................................................................ 

Taustamateriaalia rasistisen mölyn lisäämisen ilmenemisistä:

  1. Ville Tavio ja karkotukset: http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2015/11/11/yhteiskuntaluottamus-ja-karkotusautomaatti/
  2. Ari Jalonen ja telttaleirit: http://www.jorieskolin.fi/409902422/3144880/posting/min%C3%A4-h%C3%A4pe%C3%A4n-teit%C3%A4-perussuomalaiset
  3. Laura Huhtasaari ja kaikkien karkotus: http://yle.fi/uutiset/kansanedustaja_turvapaikanhakijat_kaannytettava_keinolla_milla_hyvansa/8447431
  4. Halla-aho ja leirien kaipuu: https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho-ruotsista-tulijat-kaannytettava-rajalta-vaellus-saatava-loppumaan-keinolla-milla-hyvansa/
  5. Elintasosurffareita!: https://www.suomenuutiset.fi/nyt-se-viimein-myonnetaan-suurin-osa-tulijoista-elintasosurffareita/
  6. Halla-aho ja pakolaisleirien rahat (tämä on jopa inhimillinen puheenvuoro): http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/137871-halla-ahon-yllattava-avaus-pakolaisleireilta-loppuvat-rahat-tietaa-mita-seuraa
  7. Herra Hongisto, YLE ja yksi somali: http://www.jorieskolin.fi/409902422/3211987/posting/sy%C3%B6-paskaa-ja-kuole-pois-ja-perussuomalainen-huoli-trolleihin-kohdistuvasta-rasismista
  8. Hanna Mäntylä ja turvapaikanhakijoiden tuet: http://www.jorieskolin.fi/409902422/3115421/posting/potki-pakolaista-perussuomalaisen-analyysin-ulostulona-ja-big-brother-on-t%C3%A4%C3%A4ll%C3%A4-t%C3%A4n%C3%A4%C3%A4n
  9. Teuvo Hakkarainen ja SPR:n dissaus (sillä maahanmuutto): http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/hakkarainen%20spr-42879