31. loka, 2015

Nuo vihaa lietsovat perussuomalaiset, nuo primadonnat, jotka itkevät

 

-”Putkonen: Yle halveeraa perussuomalaisia systemaattisesti

Putkonen on laskenut, että Ylen ohjelmissa on ollut puhdasta propagandaa.

Nyt esitän kysymyksen hallituksen heikoimmalle lenkille, aloitti Ylen toimittaja tentatessaan perussuomalaisten ministeriä Jari Lindströmiä eduskunnan kyselytunnilla. Tämä on puolueen viestintävastaavan Matti Puttosen esimerkki Ylen systemaattisesta perussuomalaisten mollaamisesta.

- Kun kerroimme keskeiset asiat, joita olemme saaneet eteenpäin hallituksessa ohjelmamme mukaisesti, Yle ei uutisoinut niistä minuuttiakaan. Tämä on tällaista koko ajan. Olen laskenut, että noin 700 minuuttia Ylen ohjelmissa on ollut puhdasta propagandaa, jolla on yritetty kertoa, että emme ole saaneet hallituksessa mitään aikaiseksi. Voiko tämän tarkoitushakuisempaa politiikkaa Yleltä olla, kysyy Putkonen.”-

Tekisi mieleni kiroilla. Puren kieltäni.

Tällaiseen uutiseen törmäsin tänään 31.10.2015. Persuilla on taas vaikeaa. Heistä ei puhuta juuri, kuten he haluavat. He tunkevat itsensä ja politiikkaansa meidän tavallisten ihmisten naamalle kuin Tynkkysen pierut BB- talossa, mutta siitä ei saisi puhua (paitsi kehuen ja ylistäen). Ja kritiikki on aina mollaamista ja propagandaa.

Tämä on toki viihdettä, mutta PS alkaa vitsinä olemaan jo melko eltaantunut ja vanha. Oho. Sori. Minähän vihapuhuin ja mollasin.

Putkonen öykkäröi juuri tällä viikolla televisiossa. Persujen viestintävastaava Putkonen halveeraasi itse itsensä ja puolueensa suorassa lähetyksessä räksytyksellään, niin vikahan luonnollisesti on YLE:ssä. Ja ne muutamat jäljellä olevat kannattajat luonnollisestikin ovat sitä mieltä, että on se Putkonen kova jätkä, kun öykkäröi suorassa lähetyksessä moukkamaisesti suorat sanat – eli puhui päälle, vaati puhumaan just hänen aiheistaan ja huomion maksimoimiseksi, poistui paikalta, kun siirryttiin ikäviin aiheisiin. Ei mitään järkeä.

Minusta tuo valittamisen narratiivi on kaikessa omahyväisyydessään raivostuttavaa. Kun persu käyttäytyy huonosti, heidän ministerit eivät hallitse tehtäviään, PS:n edustajat osallistuvat hallituksen vastaisiin mielenosoituksiin, he antavat fudut varapuheenjohtajalle, kun hän uhmaa Soinia jne ine., niin näistä asioista puhuminen on ajojahtia ja halveeraamista?

Putkonen: opetelkaa käyttäytymään. Kun kritiikkiä kuuluu kaikkialta, silloin kannattaa myös katsoa peiliin.

Nyt Putkonen nillittää siitä, miten heidän itse määrittelemistään saavutuksista ei YLE puhu mitään. No, ehkä YLE (eikä kukaan muukaan) puhu niistä siksi, että niitä ei ole. Niitä ei kerta kaikkiaan ole. Ja mikä onkaan oireellisempaa kuin omista saavutuksistaan julistaminen? Se on lapsellista julistamista, se on lapsellista huomiohakuisuutta, kun ei haluta myöntää sitä, että mitään todellista nähtävää ei ole. PS on puolue, joka on paljastunut keisariksi ilman vaatteita, mutta kognitiivinen dissonanssi repii juuri nyt koko puoluekenttää: todellisuus on paljastunut, mutta vielä pidetään kynsin hampain mielikuvista kiinni (mutta loukkaannutaan siitä, kun me tavalliset ihmiset emme jaa niitä mielikuvia, vaan me nauramme niille). Ja lisäksi: mikään puolue ei voi määritellä journalismin sisältöä, ainakaan demokratiassa. Miten tämä periaate voi olla persuille niin jumalattoman vaikea ymmärtää?

PS haluaa itse keksiä itselleen saavutukset, he haluavat määritellä, mistä julkisesti puhutaan ja he haluavat aina uhriutua. Herra Putkonen ja muut persut: teitä kritisoidaan, koska teette typerää politiikkaa ja koska te omahyväisyyden hybriksessänne jatkuvasti asetatte itsenne etusijalle ja mikä selkeintä: te valehtelette ja puhutte kansan kielellä paskaa. Jos ette kestä kritiikkiä, pysykää poissa julkisuudesta.

Te puhutte ajojahdista ja mollaamisesta ja te persut olette huolissanne teihin kohdistuneesta vihapuheesta. Silti teidän poliitikkonne tekevät jatkuvasti tällaisia ulostuloja otsikolla: ”Päättäjä kutsui hätäkokoukseen - "Turvapaikanhakijoissa voi olla terroristiaineksia tai seksirikollisia":

-”Jämsän sivistyslautakunnan puheenjohtaja Pekka Kataja (ps.) on kutsunut lautakunnan hätäkokoukseen. Aiheena on Jämsän Auvilaan perustettava vastaanottokeskus.

– Maahanmuuttovirasto ja Pihlajalinna Oy ei ole suostunut ilmoittamaan mahdollisten tulijoiden taustoja. Tulijoissa voi siis olla terroristiaineksia tai rikollisiin seksuaalisiin tekoihin potentiaalisia aineksia, Kataja sanoo.

Hätäkokous pidetään Auvilan kampuksella tiistaina 3. marraskuuta kello 18. Pihlajalinna Oy on aiemmin kertonut järjestävänsä kuntalaisten keskustelutilaisuuden samaan aikaan ja samassa paikassa.

Kataja kertoo olevansa huolissaan Auvilan yläkoululaisten turvallisuudesta.

– Hätämajoituskeskus lastemme koulun vieressä 50 metrin päässä Jämsän Auvilan yläasteemme vieressä on sellainen turvallisuusriski, jota koululaisten turvallisuudesta vastuussa oleva viranomainen, sivistyslautakunta, ei voi ottaa. Mainittua keskusta ei saa perustaa tässä tarkoitettuun paikkaan.”-

No, niin niitä raiskaajia ja muita rikollisia voi olla ihan naapurissakin. Minun naapurissani on raiskattu ja paloiteltu ihmisiä. Ja ihan täysverisiä suomalaisia olivat. Tämä olisi toki voinut olla oikeastikin ennakoitavissa (sillä kyse oli rikollisjärjestölle vuokratusta tilasta), mutta vastaanottokeskusten ei ole todettu aiheuttavan mitään muuta riskiä kuin suomalaisten polttopullodialogin kasvavaa mahdollisuutta.

Tässä Jämsän tapauksessa kulminoituu koko persuuden poliittinen ydin: rasistisella agitaatiolla pelotellaan ihmisiä, sekä ylitetään osaamisen puutteen vuoksi oma toimivalta. Sivistyslautakunnalla ei nimittäin ole valtaa kokonaisuutena tässä kyseisessä asiassa. Oleellista myös tässä tapauksessa on persujen omien pelkojen ensisijaiseksi asettaminen. Kun he pelkäävät, pitää muidenkin pelätä ja sitä pelkoa lietsotaan, jotta voidaan varmistaa muidenkin alkavan pelkäämään.

Tällä tavalla PS tekee omaa pelkopolitiikkaansa: he nostavat keskiöön omat pelkonsa ja ne pelot ovat lähtökohta ja niitä ei saa kritisoida, sillä se on – yllätys, yllätys – ajojahtia sekä mollaamista. Vaikka noille peloille ei löydy mitään järjellistä perustetta, ovat ne pelot sellaisia, jonka varassa politiikkaa halutaan tehdä ja joiden perusteella oikeutetaan toisiin ihmisiin kohdistuva vihan ja pelon lietsonta. Ja kun tuota vihan lietsontaa kritisoi, niin se kritiikki on sitten asiatonta ja ajojahtia. Tuo yllä oleva herra Katajan pohdinta ei tietenkään ole tyylitajutonta riekkumista, vaan se on lähtökohta, joka kaikkien tulisi ymmärtää ja ottaa totena. No, entäs minun pelkoni? Ja monen muun ihmisen pelot? Miksi tuo järjetön, täydellisen irrationaalinen, persujen hyysäämä pelko on jotain sellaista, jolle meidän muiden pitäisi osoittaa ymmärrystä, mutta meidän tavallisten ihmisten pelko persujen yhteiskuntaa taannuttavasta vaikutuksesta on sitten toissijaista? Missä vaiheessa PS:n agitoima pelko muuttui ensisijaiseksi ja muiden osoittama pelko ja kritiikki muuttuivatkin ajojahdiksi? Minä en ymmärrä tätä logiikkaa.

Minä en myöskään ymmärrä, miten te persut siedätte itseänne. Keskusteluun ette kykene, vaan sen yrityksin menee lähes poikkeuksetta putkosmaiseksi nyyhkimiseksi. Pysykää pois ihmisten ilmoilta, jos ette keskustelua kestä. Tuo vinkumisenne on niin omahyväistä, että pää hajoaa.

Toki on toisaalta viihdyttävää katsella ja kuunnella teidän itkupotkuprimadonnamaista performanssianne, mutta mitta se meillä tavallisilla ihmisilläkin on. Mitäs jos ottaisitte välillä rennosti. Keskittykää johonkin kivaan ja sellaiseen, minkä osaatte. Nyt on lauantai. Juokaa kaljaa. Käykää kävelyllä. Hengittäkää raikasta ilmaa. Syökää makkaraa. Tehkää heterojuttuja. Ihan mitä vain, kunhan ette ajattele ja kerjää huomiota (sillä siitähän tässä on loppujen lopuksi kyse: vaateesta huomata ja uskoa kritiikittä).

Mutta kaipuunne huomioon yhdistettynä rasistiseen politiikkaanne aiheuttaa vain vihaa:

Emmekä me tavalliset ihmiset halua tätä. Olen silti optimisti. Kyllä se järki sinne hybriksen pimentämään maailmaan vielä palaa. Rauhoittukaa.

Kiitos.