25. loka, 2015

Perussuomalaiset - nuo epätoivoiset valehtelijat

 

Näin kirjoittaa meille Sebastian Tynkkynen, mies ilman todellisuutta.

Herra Tynkkynen ihan vakavissaan julistaa jonain outona voittona, kun jokin nuorisoinstanssi ei lähde ehdottelemaan liittovaltiota Pohjoismaiden Neuvostolle. Ihan kuin Pohjoismaiden Neuvosto voisi moisen asian edes päättää. Ihan kuin Pohjoismaiden Neuvostolla nyt olisi oikeasti jokin rooli yhtään minkään asian kanssa.

Lisäksi: kuka edes on kuullut instanssista nimeltä ’Nuorten Pohjoismaiden Neuvosto’? Saati Pohjoismaiden Neuvosto? Ja siihen, että ette ole kuulleet mitään näistä kummastakaan, on yksinkertainen syy: ne ovat pönötysinstansseja, joissa poliittikkoa leikkivät ihmiset pääsevät viisastelemaan. SInällään toki poliittinen harrastuneisuus on aina positiivista, jotenka ei tuomita kyseisiä tahoja ihan täysin.

Mutta itse herra Tynkkynen ei ole edes Nuorten Pohjoismaiden Neuvoston jäsen, varajäsen eikä mikään muukaan toimihenkilö. Herra Tynkkynen on oikeasti Perussuomalaisetn Nuorten edustajana kokouksessa. Tämä ei tietenkään estä herra Tynkkystä esiintymästä kuin olisi itse osallisena Nuorten Pohjoismaiden Neuvostossa ja että hän oli sankarillisesti puolustamassa Suomen ajatumista osaksi pohjoismaista liittovaltiota.

Pohjoismaiden Neuvostollakaan itsellään ei ole minkäänlaista muodollista valtaa ja kaikki mahdolliset päätökset pitää kuitenkin hyväksyttää kunkin maan omassa parlamentissa. Eli käytännössä Pohjoismaiden Neuvosto on yhtä merkittävä päätöksentekijä kuin minäkin.

Toisin sanoen tämä herra Tynkkysen julistama voitto on yhtä jykevä voitto kuin se, että minä päätin tänään itseni kanssa järjestetyn äänestyksen jälkeen olla liittämättä muuta Eurooppaa Pertteliin.

Oli kova päätös, mutta nyt se on tehty. Kovia päätöksiä, mutta jonkunhan ne pitää tehdä.

Tässä Sebastian Tynkkysen sanomassa kiteytyy Perussuomalaisen puolueen hätä omasta kannatuksestaan, heillä on selvästi paniikki päällä. Enkä minä sitä sinällään ihmettele, sillä aleneva suosio on suoraan verrannollinen heidän mölyyn keskittyvään politiikkaansa, jonka läpi ihmiset alkavat näkemään. Siksi heillä on nyt valtaisa kiire ja paine tuoda esille mitä tahansa asioita omina voittoinaan. Tuolla listalla on ihan huikeita juttuja! Perussuomalaiset esim. ovat listanneet seuraavaa:

-”EU-jäsenmaksu pienenee 75 miljoonalla eurolla, tosin huonon taloutemme vuoksi, mutta silti.”-

Minäkin voisin sanoa olevani samalla logiikalla EU- jäsenmaksun pienenemisen takana. Se laskee Suomen taloudellisen tilanteen vuoksi, mutta silti.

-”Perhe saa itse päättää, kumpi vanhempi jää kotiin hoitamaan lastaan.”-

Näinhän se on ollut tähänkin mennessä. Mikään ei siis muuttunut. Ja koko perhepaketti, jonka osanen tuo PS:n nyt julistama ’voitto’ oli, haudattiin jo viime hallituksen toimesta (jossa PS ei edes ollut). Voitoksi siis lasketaan myös edellisten hallitusten päätöksiä.

-”Takuueläke nousee.”-

Nouseehan se! Takuueläke nousee sellaiset 20€/kk! Mutta toisaalta samalla loppuu eläkkeensaajan asumistuki ja se muuttuu yleiseksi asumistueksi. Jotenka eläkkeensaaja menettää enemmän kuin tuo eläke nousee. Todellinen voitto!

Lisäksi PS on ottanut kunnian perheenyhdistämisten tiukentamisesta EU- direktiivien mukaisiksi (joita ne ovat) ja joka ei kuitenkaan koske turvapaikan saaneita (sillä turvapaikansaaneilla on direktiivinkin mukaan oikeus saada perheensä Suomeen). Kriteereitä ei toki muutenkaan voine enää juuri kiristää, eikä kriteereitä ole vielä kiristetty yhtään. Perhesiteen perusteella myönnettyjen oleskelulupien määriä voi katsella maittain täältä. Ja oleskelulupia perhesiteen perusteella myönnettiin eniten siis venäläisille (1 137), intialaisille (699) ja somalialaisille (656).

Perhesiteen perusteella oleskeluluvan saaneet somalialaiset olivat pääsääntöisesti Suomesta kansainvälistä suojelua saaneiden Somalian kansalaisten perheenjäseniä. Vastaavasti intialaiset olivat Suomessa työntekijän- tai opiskelijan oleskeluluvalla oleskelevien ulkomaalaisten perheenjäseniä.

Sakari Timonen kirjoitti myös näistä PS- puolueen ’voitoista’:

-”Perjantaina työ- ja oikeusministeri Jari Lindström lähetti lehdistötiedotteen, jossa lupasi ottaa tiukemman linjan maahanmuuttajien kotouttamiseen.

Ministerin mukaan maahanmuuttajien on nyt sitouduttava noudattamaan yhteiskunnan sääntöjä ja kotouttamistoimiin aktiivisesti osallistuminen asetetaan sosiaaliturvan saamisen ehdoksi.”-

Herra ministeri ei tainnut vain tietää, että nuo vaateet ovat jo olemassa. Ministeri siis käytännössä vaatii, että jo olemassa oleva asia pysyy olemassa olevana. Huikea voitto persuille, jälleen kerran!

Sitten persut tässä taannoin kehuivat, miten he saivat estettyä lakimuutoksen, jossa tavoitteena oli varmistaa, että pakolaiset eivät saa mitään erityisasemaa asuntojonoissa. Tässäkään PS:n päätä turhaan palele, sillä mitään lakia ei ollut edes tulossa. Silti he jaksavat väittää sinivalkoisin silmin, että turvapaikahakijat olisivat kiilanneet asuntojonoissa etusijalle, jos lakimuutos (jota ei edes ole olemassa) olisi hyväksytty.

Ja ehkä suurimpana helmenä voisi mainita bluffin nro. 252626272728, jossa PS:n ministeri Mäntylällä olisi  aikomus alentaa oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden sosiaaliturva asumisperusteisesta, tasavertaisesta turvasta, kansalaisuuteen perustuvalla turvalla, jolloin ihmiset ilman kansalaisuutta jätettäisiin heikommalle turvalle. Harmillista tällaisille lupauksille toki on se, että ne ovat perustuslakien vastaisia sekä se, että mitään lakia ei ole edes suunnitteilla.

Toki PS on ehtinyt jo tätäkin manaamaan, sillä herra Hakkaraisen mukaan ’perustuslaki ja kansainväliset sopimukset estävät meitä toteuttamasta haluamaamme politiikka’. Itse olen onnellinen siitä, että meillä on perustuslaki: se suojaa meitä PS:n linjattomuudelta sekä PS:n ihmisarvoja kunnioittamattomalta mölypolitiikalta, jossa tärkein motiivi on kiusaaminen sekä ihmisten eriarvoiseen asemaan saattaminen.

Timo Soini pysyy hallituksessa ja hyväksyy kaikki ne asiat, joita aiemmin vastusti. Mutta Timo Soinihan on jo aiemmin sanonut, että hänelle tärkeintä on se, että PS porskuttaa, voi hyvin ja hän saa istua Audin takapenkillä ja halveksia äänestäjiään, demokratiaa ja tietenkin Vihreitä.

No, onneksi Timo Soini sai läpi autoveron vähennyksen ja hallituksessa ollessaan PS on tiivistänyt kollektiivista hybristään ja he ovat vain lisänneet melua viime aikoina. Tämä melun nostokin laskettaneen Timo Soinin laskuopissa menestystarinaksi, sillä muuten jäisi PS:n menestystarinasta kirjoitettava kirja niin kovin ohueksi. Melua ja älämölöä Timo Soini kaipaakin, sillä mikäli huomiota kiinnitettäisiin enemmän Timo Soinin löysään selkärankaan ja kyvyttömyyteen pitää lupauksistaan sekä Perussuomalaisten ohjelmasta kiinni, olisi se melko kiusallista koko puolueen uskottavuudelle.

Ja kun bluffi ei meinaa kestää, noustaan ratsaille, kuolleen Tertun selkään:

Perussuomalaisia rusikoidaan oikein olan takaa. Se on kestettävä. On oikeastaan lohduttavaa ja hellyyttävää nähdä, kuinka Perussuomalaisten poliittiset vastustajat ottavat ilon irti huonoista gallup- lukemistamme. Jokaisen mökki palaa vuorollaan.

Meille kaikille tapahtuu kaikki, jos on tarpeeksi aikaa. Suhteellisuudentaju on paikallaan.

Tiedän ja tunnen kokeneen puolueemme kentän. Tosi Perussuomalainen ei periksi anna.  Tertun tie on meille esimerkkinä.

Sain eilen suru-uutisia. Ystäväni ja vankkumaton tukinaiseni Terttu Hautamäki on siirtynyt ajasta ikuisuuteen, korotettu kirkkauteen.

Terttu oli puolueen nainen loppuun asti. Ensin SMP: ssä ja sitten Perussuomalaisissa. Tunsimme toisemme noin 35 vuoden ajalta.

Kohtasimme voitot ja tappiot. Olimme SMP:n ytimessä, kun konkurssi korjasi. Terttu ei paennut pahan päivän tullen.

Terttu oli ensimmäisten joukossa perustamassa Perussuomalaisia ja nostamassa puoluetta.

Terttu, maatalon emäntä ja suurperheen äiti, eli vahvan naisen elämän. Hän huolsi ja hoivasi. Sai miehiin vauhtia ja potkua.

Itku tuli pitkästä ilosta – yhteisestä taipaleesta. Itkun jälkeen kiitollisuus ja kunnioitus. Yksi matka meillä on vielä tekemättä – viimeinen matka. Yhdessä mennään.

Minä en epäile hetkeäkään, että PS:llä ei olisi yksi matka vielä tekemättä. Mutta se matka ei ole kunnian saati menestyksen matka. Se matka on nolouden ja piestyn koiran matka sen jälkeen, kun bluffi paljastuu ja valheen tie on käyty loppuun.

Vaikuttaa siltä, että PS on palamassa loppuun, sillä loppukouristukselta vaikuttaa tämä itsensä korostaminen ja jatkuviin valheisiin tyytyminen. He kehuvat itseään asioista, joita ei ole edes tapahtunut ja uskottelevat näin olevansa poliittinen toimija ja luovat illuusiota siitä, että heidän ansiostaan asioita tapahtuu. Tuo koko lista saavutuksista on täynnä esimerkkieni osoittamia puolitotuuksia ja jopa suoranaisia valheita. PS:n epätoivo on käsin kosketeltavissa.

Menkää yhdessä, se käy meille muille. Terttu odottaa jo.