21. loka, 2015

Minä häpeän teitä, perussuomalaiset

 

-”Kansanedustaja Ari Jalonen (ps.) on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen, jossa hän ehdottaa turvapaikanhakijoiden majoittamista armeijan puolijoukkuetelttoihin. Hän korostaa, että telttamajoitus toisi merkittäviä säästöjä.”-

Näin sanoo siis kansanedustaja. Kansanedustaja siis ihan vakavissaan ehdottaa ihmisten sijoittamista puolijoukkuetelttaan, sillä se toisi merkittäviä säästöjä. Niin toisi noiden ihmisten ampuminenkin. Sitä varmaan ehdottaa seuraava perussuomalainen kansanedustaja.

Minä en ihan oikeasti ymmärrä yhtä asiaa: miten nämä ihmisten kiusaamiseen keskittyvät poliitikot kehtaavat? Missä kohtaa moraalin rappio meni noin pahaksi, että millään ei ole enää väliä, kunhan turvapaikanhakijoita saa kiusata ja heidän ihmisarvoaan kutistaa? Ja Odinin Poijjaat ne vain virittelevät polttopullojaan, sillä herra Jalonen antaa polttopullodialogille periaatteellisen hyväksyntänsä, sillä eiväthän nuo turvapaikanhakijat nyt ihan ihmisiäkään ole, sillä ei ihmisiä kohdella noin huonosti. Ruma on viesti herra Jalosen kirjallisessa kysymyksessä, mutta persunarratiivissa luonnollisesti täydellisen hyväksyttyä rasistis...eiku pragmaattista otetta edustavaa keskustelun avausta, sillä mitä muuta voi odottaakaan evoluutionkin kyseenalaistavasta puolueelta. 

Herra Jalonen sanoo näin:

-”Helpoimmat majoitustilat on jo löydetty. Porissakin on tyhjennetty vanhainkotia, että saadaan majoituspaikkaa. Majoittaminen telttoihin vähentäisi Suomelle aiheutuvia kustannuksia mutta olisi hädänalaiselle ja esimerkiksi sotaa paenneelle henkilölle turvallinen majoitus.”-

Hän toki unohtaa kertoa, että kyseinen vanhainkoti oltiin tyhjentämässä joka tapauksessa, jotta siellä homeen keskellä asuvat vanhukset saadaan parempiin olosuhteisiin. Tämä ei tietenkään herra Jalosta kiinnosta, sillä hänestä mummojen olisi parempi elää siellä homeen keskellä, kunhan sinne ei nyt vaan turvapaikanhakijoita tuotaisi.

Sitten herra Jalonen jatkaa:

-”Porilaiskansanedustaja Ari Jalonen haluaa antaa turvapaikanhakijoille viestin, että olosuhteet Suomessa eivät turvapaikkaratkaisua odotettaessa ole "luksushotellitasoa".

– Meillä ei ole varaa tähän hallitsemattomaan maahanmuuttoon. On todennäköistä, että suurin osa tulijoista on parempien elinolosuhteiden perässä.”-

Herra Jalonen siis yrittää viestiä, että nykyiset olosuhteet kasarmimajoituksineen olisivat hotellitasoa ja että Suomessa pakolaiset elävät poikkeuksellisen hyvissä olosuhteissa. Herra Jalonen ei ilmeisesti ole tutustunut niihin olosuhteisiin, joissa vastaanottokeskuksissa elellään: ahtaissa huoneissa, patjat lattialla, paljon ihmisiä ja ulkopuolella herra Jalosen hengenheimolaiset polttopulloineen käymässä dialogia.

Herra Jalonen selkeästi ajattelee niin, että turvapaikanhakijoissa on ns. ’elintasosurffareita’, niin on ihan reilua sitten kohdella kaikkia kurjasti, jopa niitä ’oikeita’ pakolaisia. Herra Jalonen ei myöskään ole tainnut aivan oivaltaa, että turvapaikan hakemisessa nimenomaan ON kyse parempien elinolosuhteiden hakemisesta, ei niiden huonontamisesta (johon herra Jalonen taas toimillaan haluaisi prosessin ajaa).

Herra Jalonen ei taida myöskään muistaa, että juuri siksi on olemassa hakuprosessi, jonka perusteella jokaisen turvapaikanhakijan status määritellään. Tänne tuleminen (eikä erityisesti jääminen) ei siis ole millään tavalla hallitsematonta saati ilmoitusluontoinen asia. Todellisuudessa turvapaikkahakemuksista hyväksytään juuri nyt vajaa kolmannes ja jopa 20% palautetaan Dublin- asetuksen mukaisesti ensimmäiseen maahan, josta hakija on voitu todeta saapuneen EU:n puolelle.

-”Kansanedustaja Ari Jalonen kiistää, että kyse olisi populismista tai pyrkimyksestä kalastella ääniä turvapaikanhakijoiden kustannuksella.”-

Herra Jalonen pitää ihmisiä ilmeisesti tyhminä. Vai uskooko herra Jalonen tosiaan, että ihmiset eivät näe tässä typeryyden performanssissa olevan kyse siitä, että A. persujen oman strategian mukaan keskitytään nyt pakolaisteemaan, sillä B. suosio alkaa hiipumaan, kun siinä politiikassa, joka koskettaa ihmisten arkea, ei menestystarinoita oikein synny, vaan PS on syönyt kaikki lupauksensa.

Ilmeisesti PS on tehnyt tilanneanalyysin, jonka perusteella rasistista mölyä lisäämällä peitetään se tosiasia, että he eivät olleetkaan ns. ’duunarin’ asialla saati köyhien saati kenenkään edes hitusenkaan vähäosaisen asialla, vaan että PS on pelkästään populistinen möykkäpuolue, jonka ainoa tavoite on ajaa rasistista politiikkaa etnisesti puhtaan Suomen puolesta.

Se politiikka, jota herra Jalonen ja PS näyttävät nyt ajavan yhä kovemmalla vimmalla, johtaa Suomeen, jossa ihmisten täytyy ihan oikeasti pelätä:

 

 

Ja on jokseenkin riipivää, että ne, joita ihmisten tarvitsee pelätä, ovat ihan suomalaisia, meidän naapureitamme. Ja nämä naapurimme vain todistavat, että typeryydellä ei ole isänmaata.

Minä häpeän teitä, perussuomalaiset.