16. loka, 2015

Pommi-isku Korvatunturille, ihmisen pelko, kakkapottauhriutuminen sekä naapurissa asuvat 300 Tauskia

 

 -”Jumbo on mennyt alaspäin. Se on kohta kuin Itäkeskus.”-

-”Maahanmuuttajan pankkitilin saldo oli lähes 85,000€. Halusin kysyä, miksi hän oli Kelan asiakas, tukiako varten? Miksi hän ei osta ruokaa itselleen? Vaan vaatii parempia ruokia itselleen? Onko ky.laisia avuntarvitsijoita enempikin?“-

-”Joka ikinen joka on tullut maahaan viimeisen 6 kuukauden aikana ULOS MAASTA välittömästi!

Rajavalvonta palautettava, turvapaikkahakemusten vastaanotto lopetettava ja Ruotsista tulleet turvapaikanhakijat on käännytettävä takaisin!

Rajat kiinni ja kaikki Suomessa olevat vastaanottokeskukset on suljettava!

IRTI EU:sta, RAJAT KIINNI ja IRTI SCHENGENISTÄ!”-

 

Ja näitä tarinoita riittää. Näitä tarinoita ovat uutiset pullollaan juuri nyt vuonna 2015. Ja tämä on oikeasti todella typerää.

Minun on vaikea erityisesti ymmärtää yhtä asiaa: jos maahanmuutto todistetusti on niin hirvittävä ongelma, niin miksi siitä ei sitten löydy juurikaan järjellistä materiaalia? Miksi sitä pitää vielä keksiä? Ja tämä sama ilmiö on havaittavissa muualla Euroopassa: maahanmuuttajien ja pakolaisten rikoksia keksitään, jotta voidaan oikeuttaa oma viha ja oma kammo. Tästäkö on kyse: että vaikka keksimällä keksitään maahanmuuttajien rikollisuutta ja uhkaa, jotta oma pelko saadaan näyttämään realistiselta ja järkevältä? Minusta asia on juuri näin, sillä muuten ei tuo maahanmuuttoon liitetty möly löytäisi rationaalista, ilmiötä selittävää kontekstiaan.

No, voin kertoa teille salaisuuden: tuo maahanmuuttokriittinen pelko ei ole realistisista. Se ei ole myöskään järkevää. Inhimillistä se toki on, sillä ihminen nyt pelkää vaikka Joulupukkia. Mutta Joulupukin pelkoa ei kukaan edes yritä tuotteistaa maahanmuuttokriittiseksi muukalaisen peloksi tai joksikin myyttiseksi ’joulupukkikriittisyydeksi’. Ja juuri tämän analogian vuoksi on ymmärrettävissä maahanmuuttokriitikoiden ylläpitämän pelon täydellinen absurdius: se on järjetöntä, oman pelkonsa tuputtamista jotenkin rationaalisena toimintona ja se on banaalia omien pelkojen ensisijaiseksi nostamista. Maahanmuuttokriitikon metodi on sama kuin pienellä lapsella potalla: kun lapsi kakkaa ensimmäisiä kertoja, hän odottaa haltioitumista ja kehuja: ”Hieno kakka, hienosti pinnistetty”. Kun maahanmuuttokriitikon kakkaa ei kehuta tai siitä ei olla kollektiivisesti haltioissaan, lähtevät Odinin Pojat polttopullojen kanssa liikkeelle huutamaan ”ISIS, go home”, sillä Kansan kakkaa ei kehuttu ja Kansaa pelottaa, perkele.

Mutta jostain itselleni tuntemattomasta syystä nämä ’maahanmuuttokriitikot’ sekä muut Odinin Sotilaat kieltäytyvät uskomasta, että vastaanottokeskukset saati maahanmuuttajat saati pakolaiset eivät ole kansallinen uhka, eikä maahanmuuttajien rikollisuus ole tuhoamassa suomalaista yhteiskuntaa. Haasteita on aina, kun ihmisiä liikkuu, kuten täällä kirjoitin, mutta kaikki se pelko ja hysteria, jota me nyt havainnoimme, on kotikutoista ja lähtenyt liikkeelle pelokkaiden Odinin Sotilaiden ja muiden ’maahanmuuttokriitikoiden’ sinivalkoisesta kakkapottauhriutumisesta.

Ihmisten on saatava puhua peloistaan. Meidän kaikkien.

Myös niiden, joiden päälle heitetään kiviä ja joita tervehditään polttopulloilla. Heitäkin pelottaa.

Myös niiden tulee saada puhua peloistaan, joita pelottaa maahanmuuttokriittisen mölymystön aiheuttama MV- tuho ihmisten aivoissa. Meitäkin pelottaa.

Sillä ihmiset – kuten esimerkiksi minä -  jotka puhuvat julkisesti rasismista tai eivät demonisoi maahanmuuttoa tai turvapaikanhakijoita, saavat tuntemattomilta ihmisiltä viestejä, joissa heitä solvataan, heille toivotellaan raiskauksia sekä heitä uhkaillaan väkivallalla ja kuolemalla. Silti kukaan ei vaikuta olevan erityisen huolissaan tällaisen dialogin aiheuttamasta pelosta. Ja miksi olisikaan, sillä keskiössä on itselleni vieraista syistä pelko, jota suomalaiset tuntevat turvapaikanhakijoiden edessä.

Ei toki ole ihme, jos suomalaisia pelottaa, sillä sitä pelkoa ylläpidetään jatkuvalla syötöllä: poliitikot maalailevat uskomattomia dystopioitaan ja iltapäivälehdet kertovat loputonta tarinaansa turvapaikanhakijoiden, kulttuuriimme sopimattomien ihmisten hallitsemattomasta vyörystä, johon tarjotaan lääkkeiksi parakkileirejä, tukien pois ottamista sekä rajojen totaalista sulkemista.  Ei se ole siis mikään ihme, että suomalaisia pelottaa, kun aktiivisesti ylläpidetty mielikuva on, että rajojen yli vyöryy ihmisiä, jotka ovat kulttuurimme tuho ja joita voi isänmaallisuuden eetoksella kohdella miten tahansa, sillä muuten rappio, taantuma ja täydellinen tuho.

Silti hurjinta, mitä turvapaikanhakijat ovat tähän mennessä Suomessa tehneet, on ollut lähinnä maininta pahasta puurosta, muutamat kähinät keskenään vastaanottokeskuksissa, sekä vääränlainen oleskelu (vielä selvin päin) väärissä paikoissa (kuten alun esimerkin Jumbossa). Suomeen tulleita turvapaikanhakijoita puolestaan on polttopullojen lisäksi tervehditty kivillä, heistä on keksitty raiskausuutisia ja heidän kanssaan työskenteleviä vapaaehtoisia ihmisiä on dialogin merkeissä tönitty ja uhkailtu.

Kun ’maahanmuuttokriitikon dialogi on jo muuttunut polttopullojen avulla käytäväksi, Odinin Sotilaiden katupartioinniksiadoptoitujen lasten kiusaamiseksilisää polttopullojataantumiseksi Lieksassailkivallaksi hoivasairaalassa,mielikuvituspahoinpitelyiksi, rasistisiksi mielenosoituksiksi,  turvapaikanhakijoita auttavien ihmisten kiusaamiseksivalheelliseksi ’suvakin kääntymykseksi’ISIS- väitteiksi,valeteloituksiksi,  lapsen kasvattamisesta pakolaisten lyömiseenmopopoikien sekoiluksi,raiskaajamutakuonovalheiksi,  lasten junasta tönäisyiksi, kunnanvaltuutettujen uhkailuksi,  Sebastian Tynkkysen urpoiluksikoirien kimppuun usuttamiseksi, kirkkopäiville tunkeutumiseksiväitteiksi hirvittävästä yli miljoonaan ihmiseen menevästä vyörystä, niin eikö ole aika jo ymmärtää, dialogi on jo mennyt melko pitkälle ja että seuraavaksi ’maahanmuuttokriittinen’ dialogi jalkautuukin lopullisesti kadulle ja keskustelun muodoksi muotoutuu väkivalta?

Rasistinen väkivalta ja rasistiseen väkivaltaan yllyttäminen ovat väkivaltaa, jonka taustalla on vankkumaton usko, että väkivallan kohteella ei ole ihmisarvoa. Tai jos onkin, on se alempi kuin meillä suomalaisilla ja siksi meillä voidaan julkisesti myös kysyä televisiolähetyksessä, mitä hyötyä turvapaikanhakijasta on Suomelle. Ja pelottaahan se, että ihminen nähtäisiinkin ihan vain tasavertaisena ihmisenä, sillä se johtaisi väistämättä siihen, että joutuisimme kohtelemaan ihmistä myös ihmisenä. Todella pelottavaa, sillä se pakottaisi katsomaan ihmistä silmästä silmään (eikä rasisti tuollaiseen halua suostua).

Kun julkisessa keskustelussa rasismi tuomitaan, tarkoittaa se lähinnä itsestäänselvyyksien tuomitsemista:rasismin tuomitseminen typistyy tarkoittamaan lähinnä sitä, että niiden tummaihoisten lasten päälle ei syljetä tai että niitä polttopulloja nyt ei tulisi heitellä rakennuksiin, joissa asuu turvapaikanhakijoita. Toki Odinin Poikia ja muita maahanmuuttokriittisiä tulee ymmärtää, sillä maahanmuutto pelottaa, pojat on poikia ja Timo Soinia lainatakseni siihen ’vihapuheeseen syyllistyvät kaikki’, joten onhan se oikeastaan nyt punavihervasemmiston vika, että Odinin Pojat kaduilla kulkevat valvomassa, että musta mies ei vain naamaansa siellä näytä.

Mutta kun julkisessa keskustelussa ei vaadita toimenpiteitä eikä vaadita rasistisen vihapuheen puoluetta lopettamaan agitaatiotaan ja kertomalla, että sitä agitaatiota ei hyväksytä, niin pelkoa ylläpidetään ja sitä vain ruokitaan ja tällöin dialogi muuttuu entistä fyysisemmäksi ja sen dialogin jäljet eivät loppujen lopuksi näy ymmärryksen lisääntymisenä, vaan se näkyy mustelmina.

Kun rasismista tuomitaan vain itsestäänselvyydet ilman konkreettisia toimenpiteitä samalla syyllistäen rasismista muita ihmisiä rasismin kohteista lähtien ja kehotetaan vain keskusteluun, on kyse pelkästä tyhjästä elehdinnästä ja vastuun siirtämisestä pois itsestään (ja samalla rasismin vaivihkaisesta hyväksynnästä). Ja tämä tarkoittaa myös sitä, että Perussuomalaiset tulevat jatkossa vain kiihdyttämään rasistista mölyään, sillä se on heidän puolueensa ydin ja se on se osa-alue, jonka avulla Timo Soini tulee pyrkimään piilottamaan sen tosiasian, että PS on hallituksessa ollut täysin statistin roolissa ja suostunut nielemään käytännössä kaikki vaalilupauksensa. Tämän vuoksi me tulemme jatkossakin kuulemaan vaatimuksia rajojen sulkemisesta ja turvapaikanhakijoiden tukien pienentämisestä, sillä ne ovat asioina lillukanvarsia, jotka eivät juuri Kokoomusta saati Keskustaa hetkauta ja jotka eivät vaikuta millään tavalla yhtään mihinkään Suomen kannalta kriittiseen asiaan.

Oikeasti tuolla rasismista käyttövoimansa saavalla mölyllä ylläpidetään illuusiota puolueesta, joka toimii meidän suomalaisten etujen vartijana, mutta oikeasti peitetään vain kaikki se muu toiminta, jolla suomalaista tavallista duunaria juuri nyt kuritetaan.

Hassua sinällään, sillä maahanmuuttoon(kaan) liittyen persuilla ei ole juurikaan mitään annettavaa. Sillä he uskottelevat rajatarkastusten vaikuttavan jotenkin turvapaikanhakijoiden määrään ja he uskottelevat, että Suomeen tultaisiin muutaman euron takia (mutta silti turvapaikahakijoilla on tuhansia euroja tilillään) ja sitten he vielä uskottelevat, että turvapaikanhakijoiden olojen kurjistaminen täällä Suomessa motivoi heitä ’integroitumaan’, sillä ’ei ollut suomalaisilla siirtolaisillakaan valtavaa kotouttamisorganisaatiota vastassa Ameriikassa, kun sinne lähdettiin’.

No, ei ollut kotouttamisorganisaatiota vastassa 'Ameriikassa', mutta ei ollut tuolloin myöskään penisilliiniä, joten ollaksemme johdonmukaisia, meidän kai tulisi lakata käyttämästä lääkkeitäkin. Sillä ei niitä ennenkään tarvittu, perkele! Kossu ja sauna riittävät! Oikeasti: maailma muuttuu, hyvä ihminen, kestä se.

Silti pelko tuntematonta kohtaan on oikeasti ymmärrettävää ja siksi siihen liittyen meidän pitääkin ylläpitää keskustelua ja siksi meidän tuleekin avata realistisesti, millä tavalla tätä keskustelua nykyään käydään ja millä motiiveilla. Mutta tosiasia on, että mikään ei oikeuta terrorisoimaan saati kiusaamaan pelon kohdetta. Jos lapsi pelkää Joulupukkia, miten oikeutettua olisi tehdä pommi-isku Korvatunturille? Ei mitään järkeä.

Kun ihminen kysyy ilmeisen tosissaan, että ’haluaisitko naapuriisi 300 tuntematonta’ viitaten turvapaikanhakijoihin, niin kyllä se on pelko, joka siellä pinnan alla sykkii. Katsokaa vaikka itse linkatusta videosta, sillä ei se ole rationaalisuus joka ihmisten puheista ja ilmeistä hehkuu, vaan kyllä se on pelko. Eikä sitä tule ruokkia. Ja silti tämä on jo tapahtunut.

Kun Esko Valtaoja sanoo: ”Perustieto maailmasta on paras pessimismin estäjä”, niin en voisi olla enempää samaa mieltä. Samaa pätee maahanmuuttajiin liitettyihin pelkoihin sekä rasismiin. Tieto ei lisää tuskaa, vaan vähentää sitä.

Minä ainakin pelkään enemmän Tauskia kuin turvapaikanhakijaa. Vai haluatko sinä mieluummin naapuriisi asumaan 300 Tauskia? Minä en. Olen siis 'tauskikriittinen'. 

Pysytään ihmisinä. Joohan?