3. loka, 2015

'vittu syököön omaa paskaansa', pakolaisten gastronomiakriisi ja Kansan nolo performanssi

 

-”Kantasuomalaiset heittelee jopa pikkulapsia kivillä, ilotulitteilla ja polttopulloilla - mutta sellaistahan nyt vaan sattuu ja pojat on poikia... Mutta jos muutama turvapaikanhakija sitten pistää pystyyn täysin rauhanomaisen mielenilmauksen, eikä vaikkapa tykkää, jos tarjottu ruoka on outoa ja pistää mahan ruikulille, niin koko maa on tyrmistyksestä sekaisin, ja kaikki turvapaikanhakijat pitäisi välittömästi karkoittaa ja Suomen kansainväliset sopimukset heti irtisanoa.”- (Panu Raatikainen)

Enpä osaa paremmin sanoiksi pukea Suomen henkisesti pysäyttänyttä mielenilmaisua, jossa turvapaikan asukkaat osoittivat mieltään. Suomi repesi. Suomi täyttyi pöyristyneestä puheesta, jossa yhtäkkiä suomalainen laitosruoka oli muuttunut gourmeeksi ja edes vihjaus siitä, että se ei oikein maistuisi, sai Paremmat Ihmiset kouristelemaan moraalisesta närkästyksestä.

Sillä ei tietenkään ole mitään merkitystä, että mielenilmaisun lopullinen syy ei edes ollut vain ruuan laatu, vaan kokonaisuuden summa:

-”He ovat kertomuksensa mukaan erittäin tyytymättömiä Suomessa saamaansa kohteluun, erityisesti ruoan laatuun, asioiden käsittelyn nopeuteen, tai varsinaisesti hitauteen ja ylipäätään niihin olosuhteisiin, mitä heille on tarjottu tässä tapauksessa Hiukkavaaran hätämajoitustilassa, apulaispoliisipäällikkö kuvaili mielenilmauksen lähtökohtia.”-

Ja tämä tapahtuma synnytti yliampuvan, täydellisen suhteellisuudentajuttoman, vihapuheen aallon. Ja se puhe juuri tänään, tässä ja nyt, näkyy ivallisena puheena siitä, miten pahoja sekä kulttuurinsa pilaamia, hemmoteltuja primadonnia, ovat turvapaikanhakijat, kun kehtaavat ruuasta valittaa.

Ja suomalaiskansalliseen nykytyyliin, tilanne vaatii hillitöntä someraivoa. Miten ne kehtaavat! Mokomat! Öyh! Öyh! Eräs suosikkikommenteistani aiheeseen liittyen näyttää tältä:

-”vittu syököön omaa paskaansa olis saatana kiitollisia että saavat edes jotakin syötävää suuhunsa.”-

Onhan kyse toki omalla tavallaan oudosta asiasta, että turvapaikanhakija lainkaan alkaa valittamaan ruuasta, kun pitäisi olla onnellinen rauhasta ja turvasta, mutta silti: kyse on ihan inhimillisestä asiasta. Kun ihminen haluaa säilyttää edes hitusen itsekunnioituksen rippeistään, niin on jokseenkin ymmärrettävää, että pienikin asia muuttuu isoksi. Kun olet sullottu jumppasalin lattialle monien muiden ihmisten kanssa vailla yksityisyyttä, vailla perhettä, täynnä epätietoisuutta, tietoisena ’GO HOME ISIS’- huutelijoista, niin minusta ei ole lainkaan ihmeellistä, että ihminen reagoi jollakin tavalla. Näillä ihmisillä ei ole mitään vaikutusvaltaa siihen, mihin päätyvät, kenen kanssa jakavat yksityisyytensä, milloin hakemukset käsitellään.

Siksi ei ole mitenkään ihmeellistä, että ihmiset reagoivat sellaiseen asiaan liittyen, johon on edes pieni mahdollisuus vaikuttaa: valittaa ruuasta, joka on outoa sekä täysin vierasta.

Ja sitten on ihan tylsä, maanläheinenkin selityskin:

-”Totta kai sen täytyy olla sellaista, että se useimmille ihmisille kelpaa. Kuulin sen, että nyt on ollut esimerkiksi tarjolla maitopohjaista kalakeittoa. Tämä tulijajoukko ei maitoa normaaliravinnossaan käytä, mikä on aiheuttanut vatsaongelmia. On ihan ymmärrettävää, että se kirvoittaa sitten tunteita, Saarela perustelee.”-

Ja nyt he ehdottelevat jo, että itse tekisivät ruokaa! Miten kehtaavat! Eiväthän he saa esittää MITÄÄN vaateita, eiväthän se saa olla mitään mieltä mistään saati mokailla millään tavalla, sillä heidän tulisi olla nöyriä, hiljaa ja pysyä piilossa – ja olla vain kiitollisia, kiitollisia ja kiitollisia ja heidän pitäisi osata vain yksi sana ja se on ’kiitos’.

Silti minä en ymmärrä suomalaisten pöyristymistä tästä aiheesta. Kyse oli ruuasta. Ihan oikeasti: ruuasta.  Ei mistään muusta.  Ja mielenosoittajia oli 70, turvapaikanhakijoita tänä vuonna saapunut Suomeen yli 12.000, jotenka ei kyse ole edes säännöstä, vaan poikkeuksesta.

Ja miksi eivät ihmiset saisi mieltään osoittaa? Sehän ihmisen yksi perusoikeuksista ja tätä oikeuttaan käyttävät rasistit ilman mitään ongelmaa pilatessaan tiedotustilaisuuksia ja huudellessaan toreilla, miten turvapaikanhakijat ovat pelkkiä raiskaajia sekä loisia.  On oikeastaan positiivista, että turvapaikanhakijat osoittavat omatoimisuutta ja haluavat itse vaikuttaa omiin asioihinsa, sillä oman mielipiteensä ilmaisussa on kyse myös itsekunnioituksesta (joka on jo kovilla siksi, että on joutunut itsensä laittamaan auttajansa armoille). Tämä saattaa tulla joillekin ihmisille yllätyksenä, mutta ihmisiä ne turvapaikanhakijatkin ovat.

Ja jos teitä rasistireppanoita yhtään lohduttaa, niin kyllä ne ihmiset loppujen lopuksi ovat ihan tyytyväisiä, vaikka taatusti olosuhteet, odottaminen ja tekemättömyys vieraassa paikassa rassaavat:

-”Matka sodan runtelemasta kotimaasta on uuvuttanut heidät, mutta nyt levon tuovat lattialla olevat patjat ja säännölliset ruokahetket. Nuoret miehet puhuvat vain arabiaa, joten kontaktit Suomessa ovat vähissä.

Vastaanottokeskuksessa on samassa jamassa 63 muuta miestä, yhtä lukuun ottamatta kaikki ovat irakilaisia. Kaikki ovat turvapaikanhakijoita.

Mtashar ja Mohammed kuluttavat aikaa etupäässä keskustelemalla keskenään.

– Nyt tilanne on oikein hyvä. Huone ja ruoka on hienoa. Pääasia on, että saamme olla rauhassa, nuorukaiset kiittelevät.

Lähtö Irakista oli hyvin pikainen: taistelut ovat raunioittaneet pääkaupungin käytännössä täysin.

– Tilanne Bagdagissa on hirveä, ja se pahenee päivä päivältä. Ei siellä ihminen kerta kaikkiaan voi olla, kertoo Mundher Mohammed Al-Ani, 27.

Auramoon saapuneista puolensataa miestä on tullut Vantaalle Tornion kautta ja loput pääkaupunkiseudun poliisiasemien lähettäminä. Bussissa ei ollut muuta tekemistä kuin katsella maisemia, yrittää nukkua ja toivoa parempaa elämää kaukana kotoa.”-

Kyllä: ihan tavallisia ihmisiä ovat. Ei mitään uutta ihmisrintamalla.

Ja näitä ihmisiä sitten ovat vastassa suomalaiset rasistit jo valtakunnan rajalla ja näitä ihmisiä vastustaa tuo itseään nimellä ’Kansa’ kutsuva, äänekäs ihmisjoukko. Tänään tuo ’Kansa’ osoitti mieltää Tampereella, jossa he haastoivat riitaa haluten päästä uutisiin (siinä onnistuen), ihan itse provosoiden, sitten uhrina vinkuen (kun provokaatio onnistui) ja kuin kruununa samat ihmiset pohtivat sitä, miten on inhottavaa, kun joku muukin haluaa osoittaa mieltään:

-”Rajat kiinni -mielenosoituksen järjestäjät tuomitsevat vastamielenosoitukset kovasanaisesti. Heidän mielestään heidän edustamansa mielenilmaus tulee "kansan syvistä riveistä", toinen on "oppositiopuolueiden masinoima".”-

Tämä on kyllä huvittavaa kannanottoa, sillä ’kansan syvät rivit’ tarkoittavat paria kymmentä ympäri Suomea vaeltavaa rasistizombia, josta jo kirjoitin aiemmin, kun he Turun Runosmäkeenkin päätyivät huutelemaan rivouksia.

Nyt nämä MV:n lukemisella aivonsa polttaneet ämpärijonottajat ’tuomitsevat vastamielenosoitukset jyrkästi’ pyrkien kertomaan meille tavallisille ihmisille, että vain he Kansana saavat osoittaa mieltään, sillä vain HE edustavat Kansaa. Ja sananvapaus on vain Kansalla ja eriävät mielipiteet ovat tietenkin ’ääripään kannanottoa’, pyrkimystä sensuuriin ja ihan vaan silkkaa Neuvostoliittoa. Absurdi on nyt.

On myös jokseenkin huvittavaa, että tässä kohtaa puhutaan ’oppositiopuolueiden’ masinoimasta mielenosoituksesta, kun esimerkiksi huominen ’Rajat kiinni’- örvellys on hallituspuolue Perussuomalaisten rahoittama performanssi. Kyllä: hallituspuolue itse kustantaa matkat mielenilmaukseen, jossa vaaditaan hallituksen ministereiden eroa. Voimme siis tehdä johtopäätöksen: PS on samaan aikaan sekä hallituksessa että oppositiossa.

Ai niin, videokuvaa Tampereelta kannattaa vilkaista, niin tietää, minkälaiset ihmiset eivät tuon Oikean Kansan mielestä ole yhtäläisesti oikeutettuja osoittamaan mieltään. Tunnetko sinäkin myötähäpeää noiden ’isäm maallisten’ puolesta?

No, minä ainakin tunnen. 'vittu syököön omaa paskaansa', pakolaisten gastronomiakriisi ja Kansan nolo performanssi. Hulluudella ei ole isänmaata.