30. syys, 2015

Dialogin turkulainen versio: 'Sähköaita ympärille! Suurin osa on raiskaajia! Vittu mitä paskaa!'

 

Ihmiset ovat kaivanneet keskustelua, dialogia. Erityisesti niillä alueilla, joihin ollaan suunnittelemassa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusta. Nyt dialogia yritettiin Turussa.

Ja lopputulos Turussa oli masentava. Sillä maahanmuuttokriittisten kanssa avoin dialogi tai sellaisen yritys johti muun muassa seuraavanlaisiin puheenvuoroihin:

– Meinaatko olla Runosmäkiseuran puheenjohtaja vielä ensi vuonnakin?

– Petturi!

– Sun puheesta ei saa selvää!

– Oletko juonut?

– Vittu mitä paskaa!

– Suurin osa on raiskaajia!

– Siihen loppui naisten lenkkeily!

– Sähköaita ympärille!

Hienoa, punnittua puhetta. Tilaisuudessa pohdittiin myös ulkonaliikkumiskieltoa turvapaikanhakijoille, sillä:

-”Monet yleisön joukosta nostivat esiin runosmäkeläisten huolen turvallisuudestaan, jos heidän keskuuteen majoitetaan 250 nuorta muslimimiestä.

Monet pelkäsivät tyttäriensä turvallisuuden puolesta.”-

Sillä ei luonnollisesti ole mitään merkitystä, että vastaanottokeskusten ympärillä ei ole tapahtunut Suomessa mitään ihmeellistä. Paitsi suomalaisten sekoilua, paikkojen rikkomisia ja vandalismia. Itseasiassa turvapaikanhakijoiden pitäisi olla huolissaan omasta turvallisuudestaan, ei turkulaisten tyttärien.

Minä en ymmärrä ja minä inhoan tuota ‘raiskauskortin‘ käyttöä näissä tilanteissa. Sillä on typerää olettaa, että kaikilla kovia kokeneilla ihmisillä olisi vain ns. ’pipari’ mielessä. Vaikka toisaalta ymmärrän tämän: kyse on klassisesta projektiosta: kun itse pohtii vain pillua, sitä uskottelee muidenkin ajattelevan samoin. 

Lisäksi tuo moukkamaisesti käyttäytynyt porukka on täysin kujalla tässä nimenomaisessa tapauksessa. Tämä siksi, että Runosmäen yli 10.000:sta asukkaasta on jo viimeiset 20 vuotta ollut melkoisen  suuri osa ulkomaalaistaustaisia ja heistä monet olleet aikanaan - ja ovat edelleen -  myös turvapaikanhakijoita. Somalia, Irak, Venäjä ja Kosovo olivat vahvasti edustettuina jo 90-luvun lopulla, jolloin alueella asui kaikkiaan noin 30 eri kansallisuuden edustajia.  Jotkut ovat – uskokaa tai älkää, rasistit - jopa ajan kuluessa työllistyttyään hankkineet alueelta omistusasuntoja, mikä kertonee alueella viihtymisestä.

Eikä Runosmäki ole koskaan erottunut mitenkään erityisesti ulkomaalaistaustaisten tekemien rikosten vuoksi, vaan kyllä se on ollut ihan kantaväestö, joka siellä aiheuttaa hämminkiä, jossa suomalaisklassiseen, ’isäm maalliseen’  tyyliin päihtymystilalla useimmiten merkittävä rooli tapahtumien kulussa. (tästä yhteenvedosta kiitos Teija Liukas-Uusitalolle).

Lisäksi jutussa tehdään myös  oletus, että paikalla olleet olisivat runosmäkeläisiä. No, eivät he olleet. Tilaisuuteen oli saapunut joukko systemaattisesti vastaavia tilaisuuksia etsiviä trollaajia, jotka ovat siirtäneet älämölönsä netistä ihmisten luokse.

Nämä trollaajat ovat hoksanneet yhden asian: kun heitä on vähän, heidän kannattaa maksimoida viestinsä teho hakeutumalla tilaisuuksiin, joissa on kohtuullisen vähän ihmisiä ja tiedotusvälineitä on paikalla. Hyvin yksinkertaista ja tehokasta viestintää.

Tämä sama ilmiö on näkynyt kaikissa vastaanottokeskuksia vastustavissa mielenilmaisuissa ympäri Suomea sekä näissä tiedotustilaisuuksissa: eli netin rasistitrollaajat MV:n zombeuttamilla aivoillaan kulkevat nyt ympäri Suomea pilaamassa kaikki yritykset aitoon dialogiin ja aitoon tiedottamiseen. Porissa näille rasisteille sentään näytettiin ns. kaapin paikka:

-”Tieto tiedotustilaisuudesta oli saavuttanut hyvin saarelaiset, mutta myös aiemminkin turvapaikanhakijoita vastaan mieltään osoittaneet uusnatsit.

Nämä joutuivat kuitenkin hyvin pian huomaamaan, että koulun juhlasalin täyttäneet reposaarelaiset eivät lämmenneet miesten asiattomille huuteluille. Varsin pian tämä musta joukko siirtyikin pihalle, ja asiallinen keskustelu saattoi jatkua.”-

Mutta näitä tilaisuuksia rasistit nyt etsivät – jotta saisivat ne pilattua. Ikävä kyllä.

Ai niin, muistatteko muuten, mitä kävi, kun Matias Turkkilalle buuattiin? Aivan. Hirveä meteli. Mutta nyt tuo huutelu ja älämölö ovat sitten ihan iloisia asioita. ’Meidän buuaus nyt vaan on sitä parempaa buuamista’.

Maan henkinen tila on tässä. Aivan mielipuolista pelon lietsontaa.