30. syys, 2015

'Suomeen pakkolainsäädännöllä 1 250 000 pakolaista!' - eli MV, pelko, propaganda ja politiikka

 

-”PÄIVITETTY!! Liisa Mariapori: Suomeen pakkolainsäädännöllä 1 250 000 pakolaista!

Hallitus valmistelee Rovaniemen kaupunginhallituksen jäsenen Liisa Mariaporin mukaan pakkolainsäädäntöä salassa: jokaisen kunnan on otettava 25 % väestöpohjastaan pakolaisia!”-

Näin kertoo meille MV tänään 28.9.2015. Ja kun tarina netissä on, niin pakkohan sen on olla totta, eikö vain? Keskustelua aiheesta voitte seurata täältä (MV:n oma keskustelupalsta): http://keskustelu.mvlehti.net/index.php?topic=5257.0

MV:n tarinan lähde oli Rovaniemen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Liisa Mariapori (PS), joka kirjoitti vastauksena hard-core maahanmuuttodystoopikko Pauli Vahteran (PS) Facebook-päivitykseen: “Suomi jo menossa ryminällä rotkoon”, sellaista tietoa, jonka mukaan Suomeen kaavaillaan salassa pakkolakia, jonka kautta Suomeen otettaisiin 1 250 000 pakolaista.

He myös päätyivät kululaskelmissaan satoihin miljardeihin euroihin:

Lisäksi Liisa Mariapori on myös sitä mieltä, että maahan jo tulleet pakolaiset ’ovat jo ottamassa ohjakset käsiinsä’. Kas näin luodaan kunnon humppaa:

 

Pakko myöntää, että ei näiden ihmisten päätä ainakaan palele, sillä mikään kauhukuva ei ole liian älytön, jotta ei sitä väitettäisi todeksi ja sitten todettaisi kritiikkiin: ”Ehkä kannattaa tutustua asioihin vähän tarkemmin”. Eikä luonnollisesti omalle väitteelle esitetä mitään evidenssiä.

Pauli Vahteralla ei myöskään turha vaatimattomuus vaivaa, kun hän tekee laskelmiaan, jotka eivät oikeasti perustu mihinkään järjelliseen saati todelliseen. Hän kirjoittaa blogissaan esimerkiksi näin:

-”Suomessa on 5,5 miljoonaa asukasta, joista suomen, ruotsin ja saamen kielisiä yhteensä 5,2 miljoonaa. Jos maailman 60 miljoonaa pakolaista jaettaisiin tasan EU:n jäsenmaiden kesken asukasmäärän mukaan, tulisi Suomeen 650.000 pakolaista nykyisten lisäksi.

Käytännössä Suomi ottaisi enemmän, koska monet EU-maat eivät ota kansanvaeltajia lainkaan. Esimerkiksi Viroon pakkosijoitetut tulisivat seuraavalla laivalla Suomeen EU:n vapaan liikkuvuuden nimissä. Näin, koska Virossa sosiaaliturvaedut maahanmuuttajille ovat olemattomat Suomeen verrattuna.”-

Harmi vain herra Vahteran blogin kannalta on se, että tuollaista 60 miljoonan pakolaisen jakamista EU- maiden kesken ei ole kukaan ehdottanut. Eikä varmasti ehdotakaan, kun siinä ei olisi mitään järkeä. Lisäksi hän ensin sanoo, että tulijat jaettaisiin tasan – ja sitten sanoo, että eipäs jaettaisikaan (jotta saa harhautettua tilastoihinsa Suomelle taas lisää pakolaisia).

Herra Vahtera myös unohtaa yhden hyvin oleellisen asian: pakolaisista miltei 40 miljoonaa on maan sisäisiä pakolaisia, jotka eivät ole tulossakaan Eurooppaan päin. Eikä ole myöskään mitään syytä epäillä, että olisivat lähdössä liikkeelle. Herra Vahtera myös muistaa solvata islamin uskoisia, mutta jostain syystä unohtaa kertoa, missä maissa pakolaisia on eniten:

Suurimmat pakolaisten vastaanottajamaat (2014):

  • Turkki (1 590 000)
  • Pakistan (1 510 000)
  • Libanon (1 150 000)
  • Iran (982 000)
  • Etiopia (659 500)
  • Jordania (654 100)

Suurimmat määrät omasta maastaan paenneita pakolaisia on siis muslimimaissa. Ja huomaatteko vielä yhden asian yo. listassa? Aivan: nuo maat eivät ole Euroopassa. Toisin sanoen ei Eurooppa saati Suomi ole ottamassa pakolaiskriisissä millään tavalla sellaista taakkaa, jota eivät muut jo olisi ottaneet itselle hoitaakseen. Eurooppa haluaa vain lusmuta ja laittaa rautaa rajalle ja Suomessa huutaa Tornion raja-asemalla: ”ISIS, go home”. Oikeassa elämässä se, että jääkiekkomaajoukkuen pelipaitaan pukeutunut muukalaista pelkäävä Pertti Perusjamppa sekä herra Vahtera pelkäävät ISIS:in saapuvan Suomeen ja kauhistelevat islamia, ei ole mikään rationaalinen peruste sulkea Suomea. Nuo ovat vain heikkohermoisia oikeutuksia pelkoihinsa kouristuneelle rasis… eiku ihmisen mölyävälle käytökselle.

Pauli Vahtera myös uskottelee islamilaisten maiden olevan jotenkin erityisen sotaisia laittamalla tämän kartan ja kirjoittamalla:

-”Jos merkitsee maailmassa käytävät sodat karttaan, aika lailla samat maat tulevat merkityksi.”-

Jos merkitsee maailmassa käytävät
 sodat karttaan, aika lailla samat maat tulevat merkityksi

Harmi vaan Pauli Vahteran blogin kannalta, että eivät muuten tule samat maat merkityksi. Jos nimittäin katsotaan kartasta, missä maissa on aseellisia konflikteja, niin se näyttää tältä:

 

Ja tummanpunaisella sekä punaisella on merkitty maat, joissa ihmisiä on viimeisen vuoden aikana kuollut yli 1000. Kun te vertaatte noita karttoja, niin näyttääkö samalta? No, ei näytä ei.

Nämä otokset ovat tyypillistä Pauli Vahteraa: perusteetonta kauhukuvien luomista ja sitten laskelmia, jotka perustuvat hatusta heitettyihin lukemiin sekä siihen, että pakolaiset eivät ikinä työllisty ja että he lisääntyvät kuin kanit. Demografia saati suhteellisuudentaju eivät ole herra Vahteran vahvuuksia. Mutta mitäs niistä, kun pitää dystopiaa luoda ja ylläpitää, ei siihen faktoja sovi sekoittaa.

Liisa Mariaporin väite, jonka MV- julkaisu vapaan dialogin nimissä julkaisi, on myös luonnollisesti ihan täyttä roskaa: mitään suunnitelmaa yli miljoonan pakolaisen pakkosijoittamisesta Suomeen ei ole olemassa.

Hallitus toki kaavailee kunnille pakkokeinoja turvapaikanhakijoiden asuttamiseksi ympäri maata, mutta:

  1. Listaa kunnista ei ole olemassa.
  2. Lista ei pitäisi sisällään kaikkia kuntia.
  3. Ensisijaisesti etsitään edelleen vapaaehtoisia kuntia.

Kunnille on lähetetty myös kirje, jossa tätä turvapaikanhakijoiden vastaanottamista pyydetään vakavasti pohtimaan: http://www.kotouttaminen.fi/files/43745/Kuntakirje_21092015.pdf

Näiden pakkokeinojen taustalla on huoli siitä, että turvapaikanhakijoiden määrä kasvaa ja majoitustilat loppuvat kesken. Ja kuten kirjeestä näkyy, odotetaan määrien tänä vuonna nousevan maksimissaan 30.000:een ja kuntapaikkoja kaivattaisiin sellaiset 10.000. Ja sitten Liisa Mariapori väittää, että pelkästään Rovaniemen odotetaan ottavan yksinään jopa 15.000 turvapaikanhakijaa.

Että näin. Miten uskottavana pidätte MV:n uutista yli miljoonasta pakolaisesta? Ilman evidenssiä, hysteeriset maahanmuuttodystoopikot lähteinä, voi sanoa kyseessä olevan ihan normi propagandan. Juuri sen propagandan, jonka lopputuloksena tänään Turussa kuultiin esimerkiksi tällaista transgressiivista performanssia muistuttavaa dialogia:

-”Suurin osa on raiskaajia! joku yleisön joukosta huusi.”- 

Murheellista on se, että MV, Vahtera ja Mariapori ovat osa sitä suurempaa suomalaista henkistä taantumaa, jonka vieraan pelko saa aikaiseksi. Mikä tahansa ajatuskuona hyväksytään, kunhan se tukee ja/tai vahvistaa omaa pelonsekaista maailmankatsomustaan:

-”Ihmiset ovat hyvinkin taipuvaisia uskomaan disinformaatiota, jos se myötäilee omia ennakkoluuloja ja maailmankatsomusta. Tämä näkyy jopa hyvin koulutetuilla ihmisillä, joiden luulisi olevan kykeneviä kriittiseen ajatteluun. Uutinen, joka joko pönkittää omaa maailmankuvaa tai herättää huolta, se tyypillisesti nielaistaan yllättävän helposti ja vailla kritiikkiä.”-

Rasistinen hölmöyskin on hyvin, hyvin inhimillistä. Siksi sitä on myös niin vaikeaa torjua. Kuten Sakari Timonenkin kirjoitti:

-”Ihmeellisintä on, että samat ihmiset yhä uudelleen ja uudelleen ovat narrattavissa eikä heitä näytä edes hävettävän. He jopa puolustautuvat sillä kuuluisalla Enkeli-Elisa -puolustuksella: Mutta se olisi voinut tapahtua.”-

Mutta se olisi voinut tapahtua! Se on siis fakta! Pelko, propaganda ja politiikka ovat vaarallinen kombinaatio, jonka purkamiseksi auttavat vain ihan oikea fakta, aika sekä sosiaalinen närkästys. Piste.

Ja tähän loppuun ehdotan, että ajattelette jotain ihan muuta. Rentoutukaa. Ottakaa mukava asento. Tyhjentäkää pää. Klikatkaa tänne. Ja nyt on just hyvä. Klikkaa uudelleen. Tuo video kuvaa täydellisesti sitä epäuskoa, joka minulle tulee törmätessäni MV:n, blogisti Vahteran sekä poliitikko Mariaporin edustamaan disinformaatiohourailuun.

Ja tuo hypnoottinen liike tyhjentää mielen. Aivan samalla tavalla kuin MV tyhjentää ihmisten mielestä järjen ja jäljelle jää rationaalisesta ajattelusta vapautunut zombi.

Älkää olko hiljaa, ihmiset. Jotta hypnoosi ei voittaisi. Ääntä, perkele.