29. syys, 2015

Dialogia on taas käyty Perussuomessa: ebola, Ku Klux Klan ja lyyrinen pyromania

 

 

 

Dialogia on taas käyty. Sitä suoraa, laadukasta, maahanmuuttokriittistä dialogia, jossa keskiössä ovat Perussuomalaiset, Ku Klux Klan sekä Adolf Hitler. Kyseinen dialogin kävijä on sysmäläinen kunnanvaltuutettu ja Hämeen Perussuomalaisten Nuorten hallituksen jäsen Ville Moisanen.

Lisäteemoina julkisessa dialogissa ovat olleet myös ebola, pakolaistulva, vastaanottokeskusten polttaminen, valehtelu sekä rasismin vähättely. Hienoja teemoja, vai mitä?

Tässä taannoin toinen perussuomalainen Terhi Kiemunki kävi dialogia aiheenaan ’pakolaistulva’ ja siihen liittyvä mielenosoitus Torniossa, jossa teemoina ovat pakolaiset sekä muutaman ministerin erovaateet:

-”Yhteisen turvallisuuden ja tulevaisuuden puolesta

Vastustamme hallituksen lyhytnäköistä pakolaispolitiikkaa sekä siihen liittyvää holtitonta verovarojen käyttämistä ja vaadimme pääministerin sekä sisäministerin erottamista sekä maahantulijoiden käännyttämistä jo ruotsin rajalla takaisin turvalliseen ruotsiin.

Nuorten harrastetilat ja maksetut harrastusvuorot poistetaan käytöstä kysymättä, kaupunkimme täyttyy maahanmuuttajista, kouluja suljetaan, yliopistoissa irtisanotaan, palkkoja halutaan 
leikata sekä lomarahoihin puuttua..

Kuinka kauan meidän tulee kestää ahdistelua ja penninvenytystä? Samaan aikaan kun ministerit ajavat takseilla 400 metrin matkoja, eivät kärsi leikkauksista, sekä ovat irrallaan koko todellisuudesta?

EIKÖ MIKÄÄN RIITÄ?

Tapahtumassa puhujina mm.
-Junes Lokka
-Tuukka Kuru

Jos haluatte äänenne esiin, voitte olla meihin yhteydessä ennen tilaisuutta.”-

Tarvitseeko sanoa enempää? Ihan perus maahanmuuttovastaista älämölöä ja perusteettoman pelon lietsontaa.

Terhi Kiemunki mainostaa kyseistä hallituksenvastaista performanssia hallituspuolueen jäsenenä, joten on pakko kysyä: ovatko perussuomalaiset nykyään samanaikaisesti sekä hallituksessa, että oppositiossa? Onko teillä persuilla skitsofrenia? Poliittinen toimintaa muistuttaa nykyään dadaa, jossa jo määritelmällisesti tyypillistä on tahallinen järjettömyys ja vallitsevien sääntöjen hylkääminen.

Terhi Kiemunki normaaliin persutyyliin toki kiisti, että ei ole millään tavalla tekemisissä koko tapahtuman kanssa, eikä tunne järjestäjätahoa. Aika veikeää, sanoisin:

 

Sitten pitkän linjan rasi…eiku maahanmuut… eiku avoimen dialogin kävijä herra Van Wonterghem, joka on Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Kotkasta, kertoo avoimen dialogin hengen mukaisesti, miten vastaanottokeskukset olisi parempi polttaa.

Ja Tampereen perussuomalaisten piirisihteeri ja puheenjohtaja Terhi Kiemunki komppaa mukana:
Kun Timo Soini puhuu samaan aikaan poliittisen väkivallan sekä vihanlietsonnan vähentämisen puolesta, niin nämä esimerkit vain tukevat aiempaa väitettäni siitä, miten Timo Soinin ja perussuomalaisten rasisminvastaiset puheet ovat pelkkää sanahelinää, silmälumetta, jolla pyritään luomaan teeskennelty illuusio peittääkseen todellisuuden: Perussuomalaiset puolueena rakentuu ja perustuu rasismille.

Timo Soini ON toki vedonnut väkivaltaa vastaan (no, tietenkin, ei kukaan nyt väkivaltaan suoranaisesti kannusta, se olisi poliittinen itsemurha), mutta tekee sen syyllistämällä muut ja ehdollistamalla asian:

-”Soinin mukaan perussuomalaiset ei ole yhtään sen syyllisempi vihapuheeseen kuin yksikään muukaan puolue. Hän ei halunnut ottaa kantaa esimerkiksi siihen, miksi perussuomalaisten edustaja ei allekirjoittanut Lahden kaupungin poliittisen johdon kannanottoa, jossa tuomittiin hyökkäys pakolaisia vastaan.

–En tunne sen julistuksen sisältöä ja hän tietysti vastaa siitä itse, Soini sanoi.”-

Näin vaikeaa se sitten oikeasti on seistä sanojensa takana: ollaan vetoavinaan, mutta ei sitten kuitenkaan. Väkivallan tuomitseminenkin on ehdollista, sitä ei voi tehdä ilman muiden syyllistämistä ja Lahden tapauksessa PS ei allekirjoittanut vetoomusta väkivaltaa vastaan, sillä he olisivat halunneet liittää siihen oman poliittisen agendansa, ’kun nuoret miehet Irakista tulevat matkapuhelimineen tänne. Suomen kansan suurin huoli on, miten hallitsematon maahanmuutto hoidetaan. Tämäkin puoli pitäisi tuoda kaikissa kannanotoissa esille’.

Ja noin vaikeata on tuomita väkivalta. Ja näin se Perussuomen yllyttämä rasismi on arkipäiväistynyt: moraali on rapautunut, sillä ’kyllä neggeriä pitää saada hieman sortaa ja punikkia myös, saatana’.

Persujen puhe väkivallan tuomitsemisesta on pelkkää sanahelinää. Ei mitään muuta. Ja tämä, hyvät ihmiset, on vain surullista.

Terhi Kiemunkia toki ymmärrettiin. Esim. Iltalehti kirjoitti jutun, jossa Terhi Kiemunki sai kertoa, että häntä on väärinymmärretty ja että hänen dialoginsa on oikeasti ihan hyvää tarkoittavaa ja  miten hän ei voi hyväksyä ihmisten rasistiksi kutsumista:

-”En hyväksy, että huolestuneet, mielipiteensä ilmaisevat suomalaiset leimataan rasisteiksi, mellakoijiksi ja väkivallantekijöiksi. Saan jatkuvasti yhteydenottoja kaiken ikäisiltä tavallisilta suomalaisilta, jotka ovat nykytilasta peloissaan.”-

Terhi Kiemunki vain unohtaa sen, että tavallisia, suomalaisia ihmisiä ei edes ole leimattu rasisteiksi. Vain rasistit on leimattu rasisteiksi. Oikeastaan hän haluaa viestiä sitä samaa persuviestiä, jota he ovat jo vuosia viestineet: rasistinen agitaatio ON oikeutettua, laadukasta dialogia – ja sen kritisoijat ovat pahoja suvakkeja:

-”Sädekehä pään päällä kulkevat ihmiset nimittelevät toisia rasisteiksi ja itseään suvaitsevaisiksi, mutta eivät tunnu suvaitsevan mitään.”-

Ja milloin rasismista on tullut asia, jota pitäisi suvaita? No, tuollaisen ajatuskulun kyllä ymmärtää ihmiseltä, joka hetkeä aiemmin ei millään tavalla reagoinut puheisiin vastaanottokeskusten polttamisesta ja pakolaisten tuomasta ebolasta, johon ’kohta kaikki kuolee’. Tai no, reagoihan Terhi Kiemunki: hän komppasi moista tuleen tuikkaamista. Perus persumoraali on yksinkertaisuudessaan juuri tuossa. Ei mitään lisättävää.

Lisäksi tuon kyseisen, täysin kriitikittömän Kiemunki - jutun kirjoitti itsekin perussuomalainen poliitikko. Ja tämä on erittäin kyseenalaista journalismia, sillä miten on mahdollista, että journalismin objektiivisuudesta luovutaan tällä tavalla? On oikeasti uskomatonta, että kyseisen jutun kirjoittaja on lipsunut journalistin moraalistaan ja tehnyt rasistia myötäilevän artikkelin, vaikka Breivikiltä postia saaneen Kiemungin tausta on taatusti ollut selvä.

Tekisi mieleni kysyä perussuomalaisilta, kuinka te kehtaatte? –Ja kyllähän te kehtaatte.

Ja miksi ette kehtaisi, sillä ei teillä ole moraalia.