29. syys, 2015

Jussi Halla-aho, tuo (media)lukutaidottoman, (sini)valkoisen roskajoukon absurdi rasistitoteemi

 

Olemme tämän vuoden aikana saaneet seurata absurdiuden nousua julkisessa keskustelussa. Ja poliittisessa absurdiudessa keskiössä ovat olleet perussuomalaiset. Ja tämä nyt ei ole mikään hirvittävä yllätys, sillä Jytkystä on alkanyt sellainen jytkyttelyn kroonistuminen, että välillä on vaikeaa erottaa parodiaa todesta.

Voisi sanoa, että vuonna 2015 kaikkeen pitää suhtautua kuin olisi jatkuva aprillipäivä: ikinä ei voi tietää, mikä älyttömyys on kunkin absurdin pohdinnan taustalla. Seuraavassa avaan muutamia absurdin kuplan esiintymiä ja lopuksi vielä kerron teille, mistä oikein on kyse. Olkaa hyvä, nyt mennään!

Ensin tarinaa Tom of Finland patsaasta: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015042519579927_uu.shtml

-”Puheenjohtaja Kanervan mielestä tämä antaisi täysin vääränlaisia vaikutteita lapsille ja voisi järkyttää vanhempaa väestöä. 

- Patsas, jossa miehet ovat kikkelit vastakkain, ei ole sopivaa kulttuuria lapsille, tuhahtaa Kanerva.”-

Mutta profeetta Muhammedista on silti saatava piirtää pilakuvia ja Koraanin päälle on saatava ulostaa, sillä ilmaisunvapaus, mutta tämä patsas tarjoaisi sitten vääriä signaaleja ja olisi just omia arvoja vastaan? Minä lupaan teille jo nyt yhden asian: jos tuo patsas ikinä valmistuu, niin minä menen sinne polttamaan Suomen lipun, voisin ulostaa Raamatun päälle, pyyhin pyllyni palaneen lipun jäänteisiin ja sitten voitte jokainen seurata julkisessa keskustelussa, miten suomitalibanit reagoivat.

Ja minä vain hoen siinä taustalla huolestuneena:"Sananvapaus! Mielipiteenvapaus! Ilmaisunvapaus! Marttyyrius!!!". Tätä kohtaa ei kannata unohtaa EIT:n julkilausumasta, jota 'isäm maalliset' niin hanakasti ovat oman agitaation oikeutuksena lainaamassa:

-"Sananvapaus kattaa myös sellaiset viestit, jotka loukkaavat, järkyttävät tai häiritsevät valtiota tai jotain sen väestön osaa."-

Muistattehan toki, mikä raivo heräsi, kun televisio-ohjelmassa poltettiin Suomen lippu ja kun Vapaa-ajattelijat ehdottivat ’Suvivirren’ poistamista koulujen kevätohjelmasta? Niinpä. Ja sitten nuo muslimit ovat uskomattoman tyhmiä sekä sopimattomia arvoiltaan tänne Suomeen, kun loukkaantuvat mokomista pilakuvista?

Yksi sana: kaksoisstandardi (sillä perussuomen on saatava solvata kaikkea itselleen vierasta, mutta samaa ei tietenkään muille sallita). 'Sananvapaus ja ilmaisunvapaus (mutta vain perussuomalaisille)'!

Tämä läpinäkyvä, banaaleja piirteitä saava kaksoisstandardi näkyy niin suloisen selkeästi myös maahanmuuttokriittisen, kylmän analyyttisen pohdinnan mestarin, Jussi Halla-ahon reagoinnista, kun häntä kutsutaan termillä ’uusnatsi’:

-"Moniarvoisessa Yleisradiossa työskentelevä Jouko Jokela kirjoitti Helsingin Sanomien Facebook-seinällä eiliseen Turun-seminaariin liittyen, että olen "uusnatsi", joka "monissa sivistysmaissa olisi jo kiven sisässä".

En ole tehnyt rikosilmoituksia tällaisista sen jälkeen, kun Yleisradion Jyri Rantala vuonna 2009 kutsui minua uutislähetyksessä "rotutohtoriksi". (Nykyään Rantala kohentaa Supon uskottavuutta sen tiedottajana.)

Nyt en näe paljon muuta vaihtoehtoa kuin tehdä seuraavan ilmoituksen. Haluan nähdä, millä perustelulla syyttäjä tällä kertaa määrää esitutkinnan lopetettavaksi."-

Tämä ironian määrä on huikea.

Kun miettii, miten Halla-ahon retoriikka on täynnä ’ihmissaastaa’ sekä muuta vastaavaa kuvastoa ja hän niin useassa puheenvuorossaan on puhunut sananvapauden puolesta ja siitä, miten pitäisi vapaasti kyetä puhumaan ’Asioista Niiden Oikeilla Nimillä’ (joka nyt tietenkin tarkoittaa Halla-ahon kielenkäytössä vain oikeutta solvata muslimia), niin loukkaantuminen sanasta ’uusnatsi’ on vain irvokasta. Toki kyse on tunnelmanluonnista ja oman kuplansa ylläpidosta, mutta tuntuu oudolta, että kuvitteleeko herra Halla-aho, että normaalilla järjellä varustettu ihminen ei näkisi tuon kaksinaismoraalin läpi?

Kuin samaan hengenvetoon herra Halla-aho myös solvasi Keskustan herra Husun kielitaitoa. Herra Halla-aholla tuntuu olevan outo fiksaatio Husuun liittyen, sillä Husu on Halla-ahon määrittelemä toteemi ja nuo maahanmuuttototeemit ovat vain heikkolaatuista aineistoa, joita kukaan ei edes äänestä (Ozan Yanar sekä Nasima Razmyar sanovat tässä kohtaa:”Moicculi, Jussi.”).

Muistattehan:

-”Tämä johtuu siitä, että vaikka tummaihoiset ihmiset, etenkin somalit, aiheuttavat innostusta suvaitsevaisissa ihmisissä, sellaisia ihmisiä, jotka oikeasti äänestäisivät ö-luokan ehdokkaita pelkästään heidän ihonvärinsä takia, on hyvin rajallinen määrä.”

”En muistaakseni ole missään kohdassa arvostellut maahanmuuttajaehdokkaiden osaamista tai työhistoriaa. Sen sijaan olen arvostellut substanssin köyhyyttä, siis muun kuin oman toiseuden ja yleisen rasismikitinän.”

”Puolueita taas olen arvostellut siitä, että ne ottavat
tällaisia hahmoja listalleen imagosyistä. Uskon, että tämä ei lisää pätevienkään mamuehdokkaiden mahdollisuuksia vaan pikemminkin heikentää niitä.”-

Nämä ovat ihan oikeita lainauksia Jussi Halla-aholta. Ja lisää löytyy täältä:  https://www.facebook.com/jussi.hallaaho/posts/730025607117636?

Kun mies, joka on vuosikymmenen innostunut ja kiihottunut lähinnä muslimeista, somaleista ja hekumoinut homojen ampumisilla, sitten puhunut islamista, islamista sekä vielä hieman islamista, alkaa ihan vakavissaan spekuloimaan maahanmuuttajaehdokkaiden substanssin köyhyydestä sekä suvaitsevaisten somali-innostuksesta, on väistämättä vaikea olla tuntematta hymyn nousevan huulilleni.

Tässä hieman tarinaa Hususta ja Husun kielitaidosta: http://www.hameenkaiku.fi/viikko-hame/kuluttaja-ja-vapaa-aika/28270-halla-aho-piikittelee-ilkeasti-keskusta-aktiivin-kielitaitoa-2015-04-24

Tarkalleen ottaen herra Halla-aho kirjoitti näin:

-”Toteemi jyrähtää.

Aiheeseen liittymättä tuli mieleeni, että Husu sanoi jossakin haastattelussa oppineensa puhumaan sujuvasti suomea puolessa vuodessa. Nyt on kulunut, mitä, 20 vuotta. En tiedä, mitä sen puolen vuoden jälkeen tapahtui.”-

Kun käy lukemassa kommentteja herra Halla-ahon sivuilta, niin ei voi välttyä ajatukselta, että jokin asia on pahasti pielessä tässä kohtaa. Käykääpä lukemassa itse, se ketju löytyy täältä: https://www.facebook.com/jussi.hallaaho/posts/765361956917334?hc_location=ufi

 Jos et halua käydä lukemassa tuota ketjua, niin tässä maistiainen:

 

Kun kritiikki kohdistuu maahanmuuttajataustaisen ihmisen kielitaitoon, niin ei voi olla kysymättä, mikä on näiden suomalaisten tekosyy olla osaamatta suomea? He ovat syntyneet Suomessa, heidän äidinkielensä on suomi ja he ovat saaneet ainakin mahdollisuuden ilmaiseen peruskoulutukseen, jossa kielemme alkeet opetetaan kaikille. Ja kommenttiosasto täyttyy sadoista rasistisista sekä kieliopillisesti virheellisistä lauseista – ja nämä herra Halla-ahon ikiomat Pavlovin koirat eivät ilmeisesti huomaa tässä kohtaa olevaa ironian määrää?

Ja kuten kirjoitin jo aiemmin:

-”…tässä hysteriassa ole mitään järkeä. Ja sitten ulkoministerimme kommentoi nykyisen dialogin vammaa tällä tavalla:

-”Tämä pätee muuhunkin kuin maahanmuuttokeskusteluun: kärjistetään ja ymmärretään tahallaan väärin, leimataan toisia perusteettomasti, on Soinin näkemys tilanteesta.”-

Ja mikä on herra Soinin lopullinen vastaus? No, tietenkin vastakkainasettelu ja punavihervasemmisto. Kun rasismin tuomitseminen on noin vaikeaa, ei ole ihme, miksi rasismi on arkipäivää Suomessa. Kun ’punavihervasemmiston’ rikos on osoittaa rasistien ja muiden persujen perusteiden onttous sekä osoittaa suorastaan niiden absurdius, niin kyse on ’perusteettomasta leimaamisesta’.

Ja sitten Timo Soini jatkaa:

-”Perussuomalaiset eivät ole yhtään sen syyllisempi puolue tähän väkivaltaiseen ilmapiiriin kuin mikään muukaan puolue, Soini vakuutti.”-

Timo Soini: olet väärässä. Sillä Perussuomalaiset ovat ainoa puolue, joka systemaattisesti on hyväksynyt ja ymmärtänyt rasistisen puheen sekä väkivallan käytön osana avointa dialogia. Ainoa puolue. Ja siitä huolimatta te kehtaatte väittää kaikkien olevan syyllisiä. No, periaatteessa voi kai noinkin sanoa, sillä muut puolueet lienevät osaltaan syyllisiä siksi, että hallituskumppaninne antavat teidän örveltää edelleen kuin siat pellossa ilman mitään moraalin pidäkkeitä, eivätkä suitse rasismianne ja toisaalta, onhan se muiden vika, kun kehtaavat olla kanssanne eri mieltä. Suututtaahan moinen, kun olette kerta ylläpitäneet myyttiä siitä, miten kaikki mielipiteet ovat yhtä arvokkaita.”-

Todistamme absurdin arkipäiväistymistä, hyvät ihmiset. Todistetusti.

Minulla on silti yksi pyyntö teille, Jussi Halla-aho sekä Timo Soini: vedotkaa kannattajiinne, jotta he kävisivät peruskoulunsa loppuun ja opettelisivat kirjoittamaan ja jopa ehkä (media)lukemaan. Siitä se sitten lähtee, Suomi nousuun!

Tämä kaino pyyntö toteutuessaan toki vähentäisi erityisesti herra Halla-ahon sekä muiden persurasistien ääniä tulevaisuudessa, sillä heidän agitaatiolleen on vain eduksi (media)lukutaidoton öykkäreiden joukko, joka ei osaa edes kirjoittaa. Tuskin Halla-aho saati Soini siis vetoavat yhtään millään tavalla yhtään mihinkään (paitsi pyytävät punavihervasemmistoa lopettamaan vihanlietsontansa, jota ei ole), vaan persut jatkavat rasistisen agitaation linjallaan, jota kannattajansa sitten kunnon Pavlovin koirina toistavat kritiikittä ja vailla alkeellisintakaan ymmärrystä. Kunhan saa solvata, niin se riittää (ja Jussi Halla-aho kiittää tilipäivänä matkallaan kohti pankkia).

Timo Soini ON toki vedonnut väkivaltaa vastaan (no, tietenkin, ei kukaan nyt väkivaltaan suoranaisesti kannusta, se olisi poliittinen itsemurha), mutta tekee sen syyllistämällä muut ja ehdollistamalla asian:

-”Soinin mukaan perussuomalaiset ei ole yhtään sen syyllisempi vihapuheeseen kuin yksikään muukaan puolue. Hän ei halunnut ottaa kantaa esimerkiksi siihen, miksi perussuomalaisten edustaja ei allekirjoittanut Lahden kaupungin poliittisen johdon kannanottoa, jossa tuomittiin hyökkäys pakolaisia vastaan.

–En tunne sen julistuksen sisältöä ja hän tietysti vastaa siitä itse, Soini sanoi.”-

Näin vaikeaa se sitten oikeasti on seistä sanojensa takana: ollaan vetoavinaan, mutta ei sitten kuitenkaan. Väkivallan tuomitseminenkin on ehdollista, sitä ei voi tehdä ilman muiden syyllistämistä ja Lahden tapauksessa PS ei allekirjoittanut vetoomusta väkivaltaa vastaan, sillä he olisivat halunneet liittää siihen oman poliittisen agendansa, ’kun nuoret miehet Irakista tulevat matkapuhelimineen tänne. Suomen kansan suurin huoli on, miten hallitsematon maahanmuutto hoidetaan. Tämäkin puoli pitäisi tuoda kaikissa kannanotoissa esille’.

Näin vaikeaa se on tuomita väkivalta. Näin se on Halla-ahon yllyttämä rasismi arkipäiväistynyt. Persujen puhe väkivallan tuomitsemisesta on pelkkää sanahelinää. Ei mitään muuta. Ja tämä, hyvät ihmiset, on vain surullista.

Olen sanonut tämän aiemminkin ja sanon sen uudelleen: ei tarvita substanssia tässä kohtaa, pelkkä halla-aholainen somaliaffektin pakkotoisto riittää, sillä kohdeyleisö ei kaipaa syvällisyyksiä, vaan yleisö kaipaa kuolaa, kouristusta sekä ylimielisyyttä oman päivittäisen voimantunteensa saavuttamiseksi. Rasistitoteemin ulosanti on oraakkelin ulosantia uskovaisille, joille suusta valuva kuola on uskontunnustus, puhdas osoitus rakkaudesta ja mitä suurempi kiihotus somaliaffektilla, sen kovempi usko usko toteemin totuuteen.

Toteemiajattelu sopii herra Halla-ahon ympäristön kriitikittömään laumailuun täydellisesti. Yksinkertaisesti: ihminen, jolla on Halla-ahon kaltainen (rasisti)toteemi, kokee omaavansa toteeminsa voimia ja jopa sen olemusta. Äärimillään ihminen voi jopa tuntea itse olevansa toteeminsa ja siksi toteemiin kohdistettu kritiikki koetaan lapsenomaisen olemattomalla sietokynnyksellä ja lopputuloksena on totuuden kieltävä aggressio, joka on hyvinkin oireellista yleisesti perussuomalaisilla sekä erityisesti rasisteilla (ja tämän voitte helposti todeta esimerkiksi niistä kommenttiketjuista, jotka olen tähän kirjoitukseen liittänyt).

Yksittäinen toteemi voi yhdistää voimakkaastikin joukkoa ihmisiä tai jopa kokonaisia ihmisjoukkoja. Herra Sigmund Freud uskoi muinoin, että toteemiajattelun juuret ulottuvat siihen aikaan, kun ihmiset elivät apinalaumojen tavoin vahvimman uroksen hallitsemissa laumoissa. Totemistiset tarinat sekä uskomukset toimivat heimoyhteisöjen ryhmäidentiteetin tärkeänä perustana ja tämä on oleellista, kun pohtii Jussi Halla-ahon hahmoa suomalaisena rasistitoteemina. On selkeästi olemassa eräs ryhmäidentiteetti, joka täyttää tämän totemistisen ajattelun kriteerit täydellisesti ja jonka ajattelun roiskeita me tavalliset ihmiset saamme toistuvasti pyyhkiä pois kasvoiltamme. Tämän laumasieluisen ryhmäidentiteetin nimi on vanha tuttu: ‘maahanmuuttokriitikot’.

Jussi Halla-aho ON rasistitoteemi ja hänen uskollinen joukkionsa on tuo ’maahanmuuttokriitikoiksi’ kutsuttu, sivistyksen nilkoille kuseksiva Pavlovin koirien (sini)valkoinen roskajoukko, jonka ainoa tehtävä on uskoa (rasisti)toteeminsa heille kohdistamat sanat, julistaa vihaa maahanmuuttajia vastaan sekä äänestää kilttinä vaalikarjana Jussi Halla-ahoa sekä muita Ö- luokan ehdokkaita vaaleissa.

Mutta tuollaista se on se kuplassa eläminen. Ei omia ajatuksia, ei kirjoitustaitoa, ’white trash’ on jo täällä, emmekä me voi muuta kuin sietää. Ja minä toivon, että nuo ’maahanmuuttokriitikot’ oikeasti oppisivat elämään maassa maan tavalla, sillä tuolloin ei olisi tilausta Halla-ahon kaltaisille toteemeille, eikä moraalin rapauttavalle kaksoisstandardille, sillä minkälaiseksi kuvittelette Suomen muuttuvan, jos (sini)valkoisella roskajoukolla olisi eri säännöt kuin meillä muilla?

Aivan. Se ei olisi kovinkaan hieno paikka. Se olisi absurdi ja eriarvoinen yhteiskunta. Pysytään ihmisinä, joohan?