3. syys, 2015

Jussi Halla-aho, kroonistuneen hysterian kalpeat kasvot

 

Jussi Halla-aho on ottanut kantaa. Ajankohtana, jolloin ihmiset hukkuvat Välimerellä, herra Halla-aho keskittyy pohtimaan, miten ihmisiä pitäisi erotella:

-”Euroopan olisi järkevää ottaa vastaan ensisijaisesti kristittyjä turvapaikanhakijoita, sanoo perussuomalaisten europarlamentaarikko Jussi Halla-aho (ps.).”-

-”Halla-aho perustelee näkemystään sillä, että hänen mukaansa muslimeilla on huono kotoutumisennuste.”-

-”Halla-aho ei usko, että asiasta syntyy järkevää keskustelua Suomessa, koska maahanmuuttokysymyksiin suhtaudutaan niin "hysteerisesti".”

Nämä lainaukset tiivistävät niin paljon Halla-ahon ja muiden rasistien ajattelusta: he pelkäävät pakkomielteenomaisesti muslimeita, että he jatkavat eristävää ja erottelevaa politiikkaansa hetkenä, jolloin ihmiset ovat jo ovillamme pyytämässä apua.

Ja minä haluaisin nähdä Jussi Halla-ahon Välimeren rannalla kyselemässä rantaan saapuneilta ihmisiltä, mitä uskontoa edustatte – ja toivottamassa tervetulleiksi vain kristityt. Muslimit saavat kääntyä takaisin, mennä muualle, sillä ’huono kotoutumisennuste’.

Yhtä asiaa en edelleenkään ymmärrä: miksi Jussi Halla-ahon rasismi on uutinen, joka pitää julkaista sellaisenaan, ilman mitään haastamista? Jos ihmisiä aletaan erottelemaan uskontonsa vuoksi, niin miltä se oikeasti kuulostaa? Kun Jussi Halla-aho ’perustelee’ näkemyksiään muslimien huonolla ’kotoutumisennusteella’, niin kannattaisiko kysyä perusteita?

Jussi Halla-ahon retoriikassa kiteytyy koko maahanmuuttokriittisen liikehdinnän ongelma: he eivät ole kiinnostuneet faktoista, eivätkä inhimillisyydestä, he ovat kiinnostuneet ihmisten erottelemisesta, sillä he ovat rasisteja. Tämä on hyvin yksinkertaista. Ja lehdistö julkaisee näitä Halla-ahon kommentteja ihan tuosta vain tajuamatta, että juuri nuo jatkuvat ihmisryhmien negatiiviset olemuksellistamiset vain aiheuttavat ongelmia sopeutumiseen sekä kotiutumiseen, sekä uusintavat ja ylläpitävät rasismia. Puheet iPhone- miehistä tekevät helpommaksi tehdä eristävää politiikkaa, mutta mitä muuta nuo puheet ovat kuin ’hysteriaa’? Mitä muuta ne ovat kuin ’hysteriaan’ perustuvaa rasismia?

Jussi Halla-ahollekin on lukemattomia kertoja osoitettu, miten hänen väitteensä muslimeista ovat virheellisiä: ei ole olemassa huonoa kotoutumista sinällään kaikkialla havaittavana tosiasiana, joka jotenkin erityisesti johtuisi ’muslimiudesta’. Mutta silti hän jatkaa paatostaan. Ja tätä paatosta pidetään järjen äänenä, jota lehdistökin siteeraa ilman mitään haastamista, ilman kritiikkiä kuin validina kannanottona. Ja tämä kertoo jotain oleellista suomalaisesta ilmapiiristä juuri nyt. Ja se ilmapiiri näyttää juuri nyt tältä:

 Nummelassa järjestettiin maanantaina mielenilmaus pakolaiskeskusta vastaan.

Tämä on kuvottavaa. Tämä on rumaa. Tältä näyttää tämän päivän halla-aholaisuus, joka haluaa erotella, kiusata sekä solvata, sillä ’huono kotoutumisennuste’. Kun on tällainen vastaanottokomitea, niin haluaisitko sinä kotoutua?

Kirjoitin jo aiemmin:

-”Pakolaisuus jo itsessään, pelko, vaino omassa maassaan, hengenvaarallinen matkustaminen kohti turvapaikkaa ja turvapaikkapäätöksen odottelu, ovat asianosaisille inhimillinen katastrofi. Meidän tulisi kantaa enemmän vastuuta pakolaisten suojelusta ja lakata siirtämästä vastuuta jäsenvaltiosta toiseen tai Euroopan ulkopuolelle ja lopetettava ihmisten pompottelu. Meidän on lopetettava myös Dublin- asetuksen tietoinen käyttäminen valikoivan politiikan välineenä ja muistettava, että turvapaikanhakijat ovat myös ihmisiä, eivätkä ’iPhone-miehiä’.

Myös ihmisten elinoloja on pyrittävä parantamaan tukemalla kehitysyhteistyötä ja pidentyneille konflikteille on löydettävä ratkaisut ilman kompromisseja. Meidän ei tule sallia ISIS:iä ja muita terroristeja, jotka aiheuttavat epävakautta maailmassamme.

Meidän tulee myös vaatia, että ihmisiä kaltoin kohtelevat maat alkavat rakentamaan yhteiskuntaa, josta ihmisten ei tarvitse lähteä hakemaan turvaa ja jotta elintasoerot saataisiin sellaiselle tasolle, että vaihteluväli ei olisi niin laaja kuin se tänä päivänä on. Tämä ei silti korvaisi Euroopan maiden vastuuta niistä ihmisistä juuri nyt, jotka löytävät itsenäisesti tiensä Eurooppaan ja anovat turvapaikkaa. Ja mitä nopeampi käsittely, sen parempi. Kenenkään ei tulisi joutua odottamaan vuosia saadakseen oikeutettua suojelua itselleen sekä perheelleen.”-

Ja tämä pätee edelleen.

Juuri nyt meidän ei tule sulkea ovia niiltä ihmisiltä, jotka tänne ovat jo tulleet. Meidän ei tule seurata ajattelussamme muslimeita hysteerisesti pelkäävää Jussi Halla-ahoa, vaan meidän on palautettava solvatuille ihmisille heidän ihmisarvonsa ja tehtävä asioita, jotka perustuvat pakkomielteiden sijaan järkeen, tosiasioihin sekä moraaliin.

Emme tarvitse enää enempää hysteerikkoja. Yksi Jussi Halla-aho on aivan tarpeeksi.