28. elo, 2015

Ihmisvihan musta lista

 

Perussuomalaiset julkaisivat listan. Mustan listan.

Listan tarkoitus oli tuoda esille niiden henkilöiden nimet, jotka jatkaneet "perussuomalaisten panettelua ja solvaamista sekä kiihottivat kansalaisia ja mediaa uhkaaviin vihapuheisiin". Olen hetken hiljaa. Hallituspuolue tehnyt siis listan ihmisistä, jotka ovat kritisoineet erityisesti Olli Immosta ja hänen kaipuutaan valkoiseen Suomeen, jossa ei vierasta ihmistä näy. Ja tämä on siis panettelua, solvaamista ja vihapuhetta.

Minäpä kerron teille salaisuuden. Suomessa on poliitikkoja, jotka toistuvasti syyllistyvät puheisiin ’iPhone-miehistä’, ’elintasosurffareista’, ’meritaksikyytiläisistä’, ’säkitetyistä ihmisistä’ sekä pelkäävät homoja. Nämä ihmiset ylläpitävät epäinhimillistävän puheen narratiivia, jossa tavoite on määritellä ihmisryhmiä , luoda niistä eristettäviä ’loisia’ tai ’perverssejä’,  jotta näihin ryhmiin ei suhtauduttaisi humaanisti, sillä ’loinen’ ja ’pervo’ ovat helpompia sorrettavia ja tuohon eriarvoiseen kohteluun nämä poliitikot perustavat koko politiikkansa.

Minä kutsun näitä ihmisiä ’ihmisvihan poliitikoiksi’ ja seuraavassa paljastan teille tämän ’ihmisvihan mustan listan’:

 1. Jussi Halla-aho, PS.
 2. Olli Immonen, PS.
 3. Vesa-Matti Saarakkala, PS.
 4. Mika Niikko, PS.
 5. Riikka Slunga-Poutsalo, PS.
 6. Wille Rydman, Kokoomus.
 7. Teuvo Hakkarainen, PS.
 8. Laura Huhtasaari, PS.
 9. Sebastian Tynkkynen, PS.
 10. Päivi Räsänen, KD.

Minä en tiedä, mitä tuolla listalla tekee. Minä vain listasin. Kukin päättäköön itse, kuinka hyvä ja suositeltava tapa on luoda ihmisistä lista ja kutsua heitä ’ihmisvihaajiksi’. Mutta mitä hallituspuolue edellä, sitä tavallinen ihminen perässä, eikö vain? Sillä ilmeisesti listaaminen on mitä mainioin tapa tehdä politiikkaa luoda lista ihmisistä, jotka ’harrastavat vihapuhetta’.

Ihmisvihaajat ovat täällä. Pitäisikö asialle tehdä jotain?

Ja ihmiset kyllä jo tekevätkin. Tavalliset ihmiset ovat jo reagoimassa tuohon krooniseen ihmisvihaan. Tavalliset ihmiset alkavat selvästi kyllästymään rasistiseen, vihan ja muukalaispelon kyllästämään epäinhimillistämiseen. Sillä ihmiset ovat alkaneet auttamaan maahantulijoita ihan konkreettisesti ja alkaneet osoittamaan mieltä:

 1. Ihmisiä aletaan auttamaan, ihan itse: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015082820255822_uu.shtml
 2. Ihmiset osoittavat mieltä isosti: http://www.hs.fi/kaupunki/a1438055920798
 3. Ja Salossa myös pienesti: https://www.facebook.com/events/868823819821359/
 4. Ihmiset auttamassa, eivät potkimassa: https://www.facebook.com/groups/rhc.helsinki/

 

Pysytään ihmisinä ja annetaan muidenkin olla. Vedetään raja. Ihminen on ihminen. Ihmisviha ei ole ratkaisu mihinkään.

Perkele.