13. elo, 2015

Timo Soini, tuo punavihreä vaihtoehto

 

-”Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini linjaa, että hallituksessa puolue jättäisi äänestämättä Kreikan kolmannen tukipaketin puolesta.

Perussuomalaiset eivät tule äänestämään Kreikka-kolmosen puolesta. Sitten katsotaan kuka on pääministeri ja minkälaisia johtopäätöksiä tulee, mutta tätä moraalitonta politiikkaa emme ole jatkamassa, Timo Soini sanoo ja viittaa Kreikan mahdollisesti tarvitsemaan lisätukeen.”-

Näin linjasi Timo Soini maaliskuussa 2015 ennen vaaleja ja ennen päätymistään hallitukseen.

Ja nyt Timo Soini hyväksyy kaiken. Mukisematta:

-”Viisi vuotta vastustin kaikkia tulipaketteja. Hävisin ne taistelut. Puolue jäi myös vuonna 2011 oppositioon. Tämän seurauksena syntyi sixpack hallitus, joka oli maalle katastrofi. Hallitus, jonka taival päättyi äänestämiseen omia esityksiä vastaan. Kesken leikin vielä Vasemmistoliitto ja Vihreät ottivat hatkat. Vihreät Fennovoiman takia, joka tulee sittenkin.”-

Jos käännämme tavallisen kansan kielelle sen, mitä Timo Soini oikeasti sanoo, niin se kuulostaa tältä:

-”Minä haluan päättää asioista kuten Vihreät, sillä muuten Vihreät olisivat hallituksessa. Olen siis Vihreä. Minä haluan itse hyväksyä vastustamani asiat, sillä muuten Vihreät hyväksyvät ne. Kaikki on siis Vihreiden syytä.

Minulle on tärkeintä pysyä hallituksessa. Maksoi mitä maksoi. Se hinta on maksettava. Kauhea ajojahti. Kyllä se Stalinkin tappoi. Nakkimuki. Meloni. Lippalakki.”-

Ironisinta tässä on, että Timo Soini irvailee Vihreille, jotka ryhdikkäästi jättivät hallituksen ja Vihreiden vastustama asia siis tapahtuu (Fennovoima), mutta itse Timo Soini pysyy hallituksessa ja hyväksyy kaikki ne asiat, joita aiemmin vastusti. Mutta Timo Soinihan on jo aiemmin sanonut, että hänelle tärkeintä on se, että PS porskuttaa, voi hyvin ja hän saa istua Audin takapenkillä ja halveksia äänestäjiään, demokratiaa ja tietenkin Vihreitä.

No, onneksi Timo Soini sai läpi autoveron vähennyksen ja hallituksessa ollessaan PS on tiivistänyt kollektiivista hybristään ja he ovat vain lisänneet melua a’la Olli Immonen & Sebastian Tynkkynen. Tämä melun nostokin laskettaneen Timo Soinin laskuopissa menestystarinaksi, sillä muuten jäisi PS:n menestystarinasta kirjoitettava kirja niin kovin ohueksi. Melua ja älämölöä Timo Soini kaipaakin, sillä mikäli huomiota kiinnitettäisiin enemmän Timo Soinin löysään selkärankaan ja kyvyttömyyteen pitää lupauksistaan sekä Perussuomalaisten ohjelmasta kiinni, olisi se melko kiusallista koko puolueen uskottavuudelle.

Tässä mielessä ei ole ihme, että Timo Soini työmiehineen on ylläpitänyt älämölöä julkisuudessa natsilarppauksella sekä valtaisat mittasuhteet saaneella uhriutumiskampanjallaan, jossa keskiössä ovat rumasti puhuneet journalistit, poliitikot sekä rasismivapaasta Suomesta unelmoivat tavalliset ihmiset.

Vaikuttaakin siis siltä, että Perussuomalaisten tarkoitus on hallituksessa tehdä punavihreäksi kutsumaansa politiikkaa ja se heille suotakoon. Komediaksi tämä perussuomalainen politiikka muodostuukin siinä kohdassa, kun he selittelevät itsensä uskomattomille kiemuroille pyrkiessään uskottelemaan omia joukkojaan siitä, että periaatteista ei tingitä ja suoraselkäistä politiikkaa tässä tehdään. Nyt he ihan vakavissaan uskottelevat, että hallituksessa eivät voi tehdä hallitukselle kuuluvia päätöksiä, sillä Vihreät ovat kaiken jo päättäneet heidän puolestaan, eikä vaihtoehtoja enää ole ja siksi he päättävät asioista edellisen hallituksen eli Vihreiden päätösten mukaan. Kaikki on siis loppujen lopuksi Vihreiden vika. Timo Soini siis aktiivisesti unohtaa, miksi sinne hallitukseen mennään: tekemään päätöksiä ja tarvittaessa muuttamaan politiikan suuntaa. Mutku ne Vihreät. Ne pilaavat kaiken, vaikka ovat oppositiossa.

Ja jytkyjengi ostaa tämänkin. Mukisematta. Sitä saa, mitä tilaa. Te tilasitte nakkimukin, Vermon ravit, uhriutumisen sekä Sebastian Tynkkysen, ettekä edes häpeä.