11. elo, 2015

Ja te kehtaatte valittaa, kun Olli Immosta kutsutaan natsiksi

 

-”Voiko ilman perusteluja, ilman mitään näyttöä, esittää näin voimakkaita syytöksiä mistään suomalaisesta puolueesta, puhumattakaan toiseksi suurimmasta ja hallituspuolueesta? Putkonen vastaa. 

–Sen (keskustelun) heijastusvaikutus on aika monissa kylissä, joista yritetään tehdä näistä rasisteja, natseja ja fasisteja. Siellä on perheiden pienimmät, jotka joutuvat asian kärsimään.”- (Matti Putkonen, PS 11.8.2015)

Perussuomalaisten Matti Putkosen tuorein ulostulo näyttää tuolta. Ja minä puren kieltäni. Tekisi mieleni sanoa rumasti, mutta en sano. Tekisi mieleni vain nauraa, mutta minusta aihe on liian vakava sivuutettavaksi huumorilla.

Pohditaanpa hieman taustaa tälle Putkosen purkaukselle ja laitetaan se oikeaan kontekstiin.

Jos mietitään, miksi nykyinen keskustelukulttuuri on se, mikä se on (=nettioksennusta, rasistista agitaatiota, kaiken sallimista persuille, uhriutumista, järjetöntä vihapuheen jatkumoa), niin se olitte te, perussuomalaiset, jotka avasitte verbaalisen oksennuksen Pandoran lippaan Tony Halmeen muodossa jo vuosia sitten. Te itse nostitte normaalin keskustelun muodoksi rasistisen, ihmisiä halveksuvan retoriikan, joka muotoutui puolueenne viestin teräväksi kärjeksi. Te itse otitte puolueeseenne Suomen Sisun, jonka keinovalikoimaan on aina kuulunut aggressiivinen retoriikka ja maahanmuuttoon liittyvä agitaatio, jota nykyään kutsutaan termillä ’maahanmuuttokriittisyys’.

Te itse vaaditte jatkuvalla syötöllä sananvapauden laventamista ja kaiken mahdollisen verbaalisen kuonan sallimista sananvapauden nimissä ja te olette kyllä kiitettävästi sitä sananvapauttanne käyttäneetkin. Mutta kuten tämä tuorein ulostulonne todistaa, te ette edelleenkään ymmärrä, mistä sananvapaudessa on kyse: se mahdollistaa myös teille epämiellyttävien viestien ja mielipiteiden leviämistä julkiseen keskusteluun. Ja tätä, hyvät perussuomalaiset, te ette ikinä ole sietäneet.

Perussuomalaiset ovat kutsuneet muita ihmisiä termeillä suvakki, mukasuvaitseva, maanpetturi, kamelikuski, pedofiiliuskonnon edustaja, vastenmielinen hinttari, hyysäri, raiskauskulttuurin ymmärtäjä, apina, loinen, pummi, rotta, dhimmi, hyödyllinen idiootti. Ja näitä riittää.

Minua puolueenne edustajat ovat kutsuneet kuohintaa kaipaavaksi lapsipornon jakelijaksi, kommunistiksi, stalinistiksi ja tietenkin totalitaristiksi, mutta ette te ole välittäneet. Minua perussuomalaisten edustajat ovat tulleet tönimään keskellä päivää vaatien blogikirjoittamisen lopettamista, minulle he ovat soitelleet keskellä yötä ja vielä ottaneet vaimooni yhteyttä ja solvanneet minua, mutta ei se ole teitä kiinnostanut. Mitä arvelette, onko perussuomalaisten toiminnalla ollut ’heijastusvaikutusta’ minun perheeseeni? Ja te kehtaatte valittaa, kun yhtä teistä kutsutaan termillä ’natsi’.

Te siis edelleen vaaditte itsellenne aktiivisesti oikeutta sanoa aivan mitä tahansa, mutta te loukkaannutte kuin pieni lapsi, kun yhtä teistä kutsutaan termillä ’natsi’. Ihan oikeasti, persut, miten te kehtaatte? No, kehtaatte te. Mutta tuo läpinäkyvä kaksinaamaisuutenne on noloa. Se on todella noloa ja todella kyllästyttävää.

Perussuomalainen ei pelkästään vaadi itselleen oikeutta ajatella, puhua, kirjoittaa, politikoida ja elää juuri omalla tavallaan, vaan hän vaatii itselleen yksipuolista etuoikeutta syrjiä muiden oikeuksia, kohdella haluamiinsa ihmisiä huonosti, vaatia muita elämään just hänen arvojensa sekä tapojensa mukaan ja siinä samalla hän asettaa omat perusoikeutensa muiden ihmisten oikeuksien yläpuolelle. Eikä persuja saa edes kritisoida, sillä se on persunarratiivissa sanelua.

Ja nyt te valitatte aivan vakavissanne siitä, että yhtä teistä eli Olli Immosta kutsutaan termillä natsi. En ymmärrä. Ja tämä ihan siksi, että termin ’natsi’ merkitys on seuraavanlainen:

  1.  kansallissosialismin kannattaja
  2.  (halventava) äärioikeistolainen, ääri-isänmaallinen, äärinationalisti
  3.  (arkikieltä, halventava) ankara tai tiukka henkilö, joka kohtelee alaisiaan/läheisiään huonosti

Kun ajattelee, että Olli Immonen on sanonut näin:

-"Unelmoin vahvasta, urheasta kansakunnasta, joka voittaa tämän painajaisen, jota kutsutaan monikulttuurisuudeksi. Tämä ruma kupla, jossa vihollisemme elävät, poksahtaa pian miljooniksi pikku palasiksi. Elämämme ovat kietoutuneet todella ankarassa ajassa.

Nämä ovat ne päivät, jotka lopullisesti jättävät jäljen kansakuntamme tulevaisuuteen. Minulla on vahva usko kanssataistelijoihini. Me taistelemme loppuun asti kotimaamme ja yhden todellisen suomalaisen kansakunnan puolesta. Voitto tulee olemaan meidän."-

-”Vihollinen tulee kokemaan tuskallisen tappion ja vahvimmat meistä tulevat nousemaan kaikessa kunniassa.”-  (Olli Immonen, PS 25.7.2015)

Ja sitten ei kannata unohtaa, että Olli Immonen on suunnitellut hassunhauskaa isänmaallista toimintaa yhdessä julkisesti ihan virallisiksi, puhdasoppisiksi kansallissosialisteiksi itseään kutsuvien ihmisten kanssa: http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2015/08/09/se-vaarallinen-juttu/

Lisäksi Olli Immosen persulainen, rasistinen isänmaallisuus, on hyväksytty PS:n yleinen linja: http://www.jorieskolin.fi/409902422/2971428/posting/perussuomalaisten-sis%C3%A4%C3%A4nrakennettu-is%C3%A4nmaallinen-rasismi-ja-kritiikki-halla-ahon-vihollisena

Ja tässä kontekstissa Olli Immosta siis ei saisi kutsua natsiksi, vaikka hän täyttää miltei 100%:sti termin ’natsi’ määritelmän, vaan te menette siilipuolustukseen ja alatte pohtimaan rikosilmoituksen tekoa? Ja vain siksi, että Olli Immosta kuvataan täysin oikeutetusti termillä ’natsi’. Miten te kehtaatte? Niin no, kehtaattehan te.

Tässä kohdassa ei voi myöskään olla pohtimatta yhtä hyvin oleellista persuparadoksia: kun te persut ja muut rasistit todistelette, että somalit ovat raiskaajia, vaikka raiskaukseen syyllistyneiden määrä koko somalitaustaisesta populaatiosta lasketaan promilleissa, niin miksi ei teitä Perussuomalaisia voisi samalla logiikalla kutsua rasistiseksi puolueeksi, vaikka kolmannes heidän kansanedustajistaan on liikkeellä miltei puhtaasti rasistisella agendalla? Promillet riittävät somalien tapauksessa, mutta kymmenet prosentit eivät persuja kohdalla? Tätä voisi kutsua oudoksi persuparadoksiksi, sillä logiikka on selvästi erilaista Perussuomalaisten linssien lävitse.

Mitä te perussuomalaiset muuten luulette, ovatko näiden solvaamienne etnisten vähemmistön edustajien ’pienimmät olleet niitä, jotka ovat joutuneet kärsimään’? Voin kertoa: kyllä ovat. Eivätkä pelkästään ne pienimmät, vaan kaikki teidän solvaamienne vähemmistöjen edustajat ovat puheittenne takia kärsineet. Pystyttekö te mitenkään ymmärtämään tätä? Rasismi ei ole hauska asia. Ja te kehtaatte valittaa, kun Olli Immosta kutsutaan natsiksi.

Minulla on vihje teille, perussuomalaiset. Nimittäin kun te avasitte sen verbaalisen ulostamisen Pandoran lippaan vuosia sitten, niin vain te voitte myös sulkea sen. Tätä ei voi kukaan muu tehdä puolestanne. Tuo Pandoran lippaan sulkeminen on hyvin yksinkertaista, mutta se vaatii tekoja, ei pelkkiä sanoja. Ilman tekoja sananne ovat vain tyhjää elehdintää, jolla ei ole mitään merkitystä. Kaikki osaavat puhua, mutta osaatteko te myös toimia?

Teidän ei pidä vain puheissa tuomita rasismi, teidän täytyy heittää rasistit ulos puolueestanne.

Teidän pitää vain selkein sanoin tuomita rasismi, kun joku teidän puolueessanne siihen syyllistyy.

Teidän ei pidä hyväksyä pelkällä rasismilla ratsastavia ihmisiä puolueenne ehdokkaiksi mihinkään vaaleihin saati luottamustehtäviin.

Nämä eivät ole mahdottomia tekoja, sillä kaikki muutkin puolueet ovat siihen kyenneet. Minä tiedän, että nämä teot ovat puolueessanne vaikeita suorittaa, sillä puolueenne on haalinut suuren osan äänistään rasistisella agendalla, se rasismi on teidän geeneissänne.

Mutta te itse olette ottaneet rasismin kyyn syliinne. Teidän itse pitää sille kyylle näyttää ovea. Ja jos ette sitä tee, ei Perussuomalaisista tule ikinä suurta puoluetta kuin korkeintaan kooltaan. Mutta koolla ei tee mitään, jos ei ole sisältöä.

Ja vaikka teistä tulisi puolueena suuria, pysytte te silti aina teoiltanne ja moraaliltanne pieninä, jos ette muutu.