7. elo, 2015

Lyhyt tarina raiskauksesta, joka paljastaa Hammurabin elävän keskuudessamme

 

Kerronpa teille tarinan. Se on lyhyt tarina. Tarina kertoo raiskauksesta ja siitä, että raiskauksen tekijä on ulkomaalainen. Raiskaus on aina vastenmielinen teko. Raiskaus on aina ruma teko, on tekijän ihonväri tai uskonto tai alkuperä sitten mikä tahansa. 

Tarinan seuraavassa vaiheessa pöyristytään. Kyllä: raiskauksesta saa aina pöyristyä ja eläisimme oudossa maailmassa, jos raiskaus ei herättäisi negatiivisia tuntemuksia. Minä en ala neuvomaan, miten kukin raiskausuutiseen reagoi, jokainen saa tuntea tavallaan.

Niin toimittiin tässäkin:

 

Tässä reagoidaan hyvinkin tunteelle raiskaukseen ja se on aivan oikein: tunteella saa ja pitääkin reagoida. Ja jakoja tuolla statuspäivityksellä on tuhansia. Kyllä: tuhansia. Se, mikä tästä reagoinnista tekee ruman, on sen maahanmuuttajiin kohdistama raivo. Aivan kuin teon oleellinen pointti olisi se, että tekijä on maahanmuuttaja.

Ja tätä en voi ymmärtää: miksi raiskauksessa itse teko sekä uhri unohdetaan ja aloitetaan suu vaahdossa maahanmuuton ja maahanmuuttajan demonisointi? Tuossa ei ole mitään järkeä, sillä 'maahanmuuttajuus' ei raiskannut ketään, vaan ihminen, joka ansaitsee rangaistuksensa. Lisäksi ei kannata unohtaa, että Suomessa vuosittain sellaiset 120 ulkomaalaistaustaista syyllistyy raiskauksiin, eikä tämä voi selittää koko maahanmuuton olevan kriisissä tai epäonnistunut: raiskaajia kun on kaikista mahdollisista etnisyyksistä ja ne miltei kaikki syyllistyvät suhteessa enemmän raiskauksiin kuin kantaväestö. 

Tämä nimenomainen tapaus on oiva esimerkki nykyisestä suomalaisesta keskustelukulttuurista: se haluaa löytää erityisesti maahanmuuttajien rikoksia, joiden kautta itsensä paremmiksi ihmisiksi luokittelevat voivat kokea oikeudekseen vaahdota ja vaatia väkivaltaista kuolemaa raiskaajille, sillä 'se eliitti ei tee mitään ja kansa kärsii' ja siinä ohessa voivat Jussi Halla-ahon innoittamina toivoa Vihreiden tulevan raiskatuksi, sillä jostain mystisestä syystä Vihreät ja muut 'hyysärit' ovat aiheuttaneet raiskaukset. Väkivaltaanhan on aina hyvä reagoida väkivallalla, mutta ilmeisesti tämä 'elämäm koululaisten' väkivalta on vain sitä parempaa väkivaltaa? Nuo vaahtoajat ottavat tuossa vaahtoamisessaan oikeudenmukaisuuden position ja kuvittelevat edustavansa puhtaampaa ja parempaa moraalia, suoraselkäistä suomalaisuutta.

No, eivät voisi juuri enempää olla väärässä, sillä tuossa etovassa raiskausmarinoinnissa ei ole kyse oikeudenmukaisuudesta, vaan primitiivisessä halussa torjua ruma ja paha, jolla tässä narratiivissa on maahanmuuttajan kasvot. 

Kun ihminen nostaa itsensä jalustalle, jakaa tuomioita, silmä-silmästä-hammas-hampaasta- periaatteella, ovat nämä Hammurabin ystävät saaneet päivittäisen adrenaalinitrippinsä tehtyä. Primitiivisiä ovat nämä tuomioita jakelevat ja väkivallalla mässäilevät hullut. Ja meidän tavallisten ihmisten tulee näyttää raja, meidän tulee kertoa, että väkivalta vain lisää väkivaltaa, uho vain tuhoaa, ei rakenna mitään hyvää. Hammurabi on tulossa takaisin, mutta pysytään ihmisinä, joohan?

Tässä Oulun tapauksessa pelkkä huhu maahanmuuttajan tekemästä raiskauksesta paljasti ihmisen rumat kasvot. Sillä raiskaaja ei edes ollut ulkomaalainen:

-"Poliisi kertoo tutkivansa törkeää alaikäiseen kohdistunutta raiskausta, jonka epäillään tapahtuneen Oulun Rajakylässä keskiviikkona.

"Tutkinnassa on selvinnyt, että uhri on 15-vuotias tyttö, joka on raiskattu kahden tekijän toimesta", tutkinnanjohtaja, komisario Petri Savela kertoi Helsingin Sanomille.

Savelan mukaan epäillyt tekijät ovat poliisin tiedossa.

Toisin kuin sosiaalisessa mediassa laajalle levinneet huhut kertovat, epäillyt eivät ole ulkomaalaistaustaisia vaan kantasuomalaisia. Oulun poliisi julkaisi perjantaina poikkeuksellisen tiedotteen, jossa se kehottaa välttämään perättömien ja vailla totuuspohjaa olevien tietojen välittämisen sosiaalisessa mediassa.

Muun muassa Facebookissa, Vauva-lehden foorumilla ja muissa kommenttiketjuissa käytiin rajuja keskusteluja, joissa ihmisiä kiihotettiin väkivaltaan tummaihoisia kohtaan. Tapauksesta käydään sosiaalisessa mediassa vilkasta keskustelua.

Facebookista lähtöisin olevasta, kulovalkean tavoin levinneessä tekstissä kehotetaan kovasanaisesti hyökkäämään tummaihoisia vastaan. Julkaisua oli perjantai-iltapäivään mennessä jaettu jo lähes 3 000 kertaa.

Kommenteissa esiintyy lukuisia tappouhkauksia, jotka kohdistuvat tummaihoisiin. Savela haluaa muistuttaa asiasta kirjoittavia siitä, että poliisi puuttuu myös laittomiin vihapuheisiin.

"Tätä uutista saa jakaa laajasti", Savela sanoi."-

 

Oli taas liian kova kiire solvata maahanmuuttajia, vasemmistoa, hyysäreitä ja kaikkea siitä väliltä. Raiskaus on kammottava teko, mutta niin ovat nämä raiskauksilla hekumoivatkin, sillä he eivät tee muuta kuin ratsasta raiskatulla ja ylläpidä rasistista maailmankuvaansa. Ja mikä uhri? Ei se noita vaahtoajia kiinnosta, sillä oleellista on solvata maahamuuttajia, toivoa väkivaltaa ja solvata. 

Etovaa. Niin monella tavalla.

 

Ja uhrille minä toivotan voimia ja hänelle sekä hänen läheisilleen annan suuren halauksen.