3. elo, 2015

Nähdään siellä lyyrisellä keskitiellä!

 

-”Miksi teillä erimieltä oleville on niin vaikeaa käsittää sitä että kaikki suomalaiset ei halua kustantaa sossumamujen plus muiden kumppaneitten elämää?”-

Sain tänään tällaisen kommentin blogiini.

Ja tässä kommentissa asuu mielestäni totuuden siemen: kaikki suomalaiset eivät varmasti haluakaan tuota, en epäile hetkeäkään (jos siis ’sossumamu’ ajatellaan pakolaisena). Julkisen keskustelun probleema kiteytyy myös juuri tuohon lauseeseen: ei tuota ole kukaan kritisoinut rasistisena. Ei kukaan ole sanonut missään, että tuo mielipide rahan allokoinnista olisi jotenkin rasistinen ja suvaitsematon. Vain ’maahanmuuttokriitikot’ ylläpitävät tuota myyttiä.

Tai jos on, niin näyttäkää minulle se kirjoitus, jossa sanotaan rahasta puhumisen olevan rasistista. Minä en nimittäin ole nähnyt sellaista kirjoitusta saati kuullut sellaista puhetta ja minä olen nähnyt tuhansia keskusteluita, enkä silti ole törmännyt moiseen. Vastaus on yksinkertaisempi kuin kuvittelettekaan: ’maahanmuuttokriitikot’ luulevat puhuvansa rahasta ja resursseista, mutta epähuomiossa he sanovat ’neekeri’, ’loinen’, ’pedofiiliuskonnon edustaja’, ’sopimaton kulttuuriimme’ tai ’apina’.

Seuraavaksi kun siis kuulette puheita ’savimajan asukeista’, yrittää 'maahanmuuttokriitikko' siinä vain hieman lyyrisesti kertoa, miten huolissaan hän Suomen velkataakan kasvusta. Seuraavaksi, kun kuulette puheita ’aavikkoneekeristä’, niin ymmärtäkää ’maahanmuuttokriitikon' itse asiassa kritisoivan humanitaarisen maahanmuuton kustannuksia. Seuraavan kerran, kun kuulette puheita ’pedofiiliuskonnon edustajista’, niin silloin ’maahanmuuttokriitikko’ lyyrisesti vain kritisoi suomalaisen vanhuksenhoidon tilaa.

Ja kun kuulette taistelupuheita luodeista ja niskalaukauksista, niin oikeasti ne tarkoittavat vain lyyristä kädenojennusta eri mieltä oleville ja kutsua kahvittelemaan ja keskustelemaan avoimesti kupposen äärellä. Jokaisen nyt pitäisi tajuta, että luodit ja puheet tappamisesta ovat vain metaforia keskustelulle! Kaikkihan tuon nyt tajuavat, pitää olla melko vahvat aatteen lasit silmillä, ettei noin selvää asiaa näe, luoja paratkoon! Onneksi Neuvostoliitto kaatui jo!

Kyllä meidän velvollisuus ihmisinä on nyt tarttua tuohon käteen ja pyytää anteeksi väärinymmärryksiä, jotka johtuvat median sekä vihreiden ajojahdista. Todellisuus vääristyy, kun kaikkialla on vihervetoisen median vihapuhetta ja rumaa natsimetsästystä, joten tavallaan se on ihan ymmärrettävää.

Meidän on nyt vain rakennettava siltoja ja pyrittävä dialogiin. Meidän on ymmärrettävä se, että eivät  ’elämän koulun’ käyneet ihmiset osaa puhua asioiden oikeilla nimillä, vaan he vetävät tunteella, johon heillä on tietenkin täysi oikeus. Meidän ei tule unohtaa, että noin he asioita kokevat. Se on meidän muiden ihmisten velvollisuus ihmisinä ymmärtää tuota tunnepitoista puhetta, sillä heillä kaikilla on oikeus tunteisiinsa ja oikeus ilmaista tuntemuksiaan: lyöntikin on oikeasti vain ajatus!

Eikä kenelläkään ole oikeutta kritisoida toisen ihmisen tunteita, sillä ne ovat aitoja ja rehellisiä tunteita ja mikä oikeus meistä kenelläkään on kutsua toisen tunteita vääriksi? Tai mikä oikeus meillä on kenelläkään kutsua toisen mielipidettä vääräksi, sillä jokainen on sitä mieltä, mitä on ja se mielipide on aina oikea.

Miten kenelläkään oikeus sanoa, että nähdessään Che Guevaran paidan jonkun ihmisen päälle, ei saisi reagoida väkivaltaisesti, sillä Guevaran aatetoveri Stalin se vasta tappoi ihmisiä ja minusta on oikeasti täysin ymmärrettävää, että Guevaralla uhkailuun reagoidaan tunteella ja nyrkillä. Kyse on itsepuolustuksesta, sillä kaikki haluavat suojella lapsiaan väkivallalta sekä kuolemalta. Ainakin, jos rakastaa lapsiaan. Ja minä ainakin rakastan.

Siksi minä ymmärrän ihmisiä ja muita elämän koululaisia, joille tunne on se pääasiallinen viesti. Emme me kaikki osaa mitään novelleja kirjoittaa saati puhua. Meillä on sentään lyyrinen ilmaisunvapaus vielä, emme me asu missään Pohjois-Koreassa! Ainakaan vielä!

Ja jos me emme yritä mennä tuota lyyristä tunnepuhetta vastaan ja ymmärtää sitä, niin se kyllä aiheuttaa vastakkainasettelua. Meidän pitäisi kiihkottomasti keskustella, mitä voisimme tehdä. 

Kivien heittely ei todellakaan vie asiaa eteenpäin. Nähdään siellä lyyrisellä keskitiellä!