2. elo, 2015

Ja me jatkamme buuausta

 

-"Kysyn tätä siksi, että en muista kertaakaan törmänneeni mihinkään "monikulttuurisuutta" edes ihan pikkasen kritisoivaan kirjoitukseen, joka olisi edes ihan pikkasen hyväksytty antirasistisissa piireissä. Ikään kuin vallitsisi nollatoleranssi kritiikin suhteen. Eikö asiaa kerta kaikkiaan saa kritisoida?" - (Kommentti FB- sivullani)

Tämä pitää jo sisällään syyn sille, että koko keskustelussa on ns. bias-virhe. Kun koko keskustelun lähtökohta on kritiikki, on oletus jonkin olevan pielessä.

Siksi kaikki mielipiteet ja tutkimukset, jotka aihetta käsittelevät avoimesti, ovat tässä nykyisessä keskustelun narratiivissa hyysäämistä, jos lopputulemana ei ole maahanmuuton, islamin ja/tai 'n*****n' määrittäminen kaiken pahuuden juurisyyksi.

Myös suurin osa keskustelusta on poliittista, joten se on väistämättä värjääntynyttä. Maailma on oikeasti täynnä monikulttuurisuustutkimusta ja hyvää matskua on vaikka kuinka paljon ja sitä materiaalia on vaikka kuinka paljon, jotka selittävät, miksi ihminen todennäköisesti riehuu ympäri maailmaa, huolimatta siitä, mikä on populaation etninen koostumus. Syitä ja selityksiä on, mutta maahanmuuttokriittisen ajattelun perusta on mustavalkoinen ja yksinkertaistava: vika on maahanmuutossa. Tämä on heille koko ajattelun paradigma, Jumalan varmistama tila, jota ei saa edes kyseenalaistaa, sillä silloin kyseenalaistat koko heidän uskonsa ytimen.

Mutta kun lähtökohtaisesti kaikki on islamin ja afrikkalaisten ominaisuuksien vika, tämä verhotaan 'monikultturismikritiikin' alle ja kaikki rasismia vastustava puhe määritellään raiskausten, kunniamurhien ja naisten alistamisen puolustamiseksi, niin missä on dialogi? Niinpä. Sitä ei ole, sillä sitä ei lähtökohtaisesti maahanmuuttokriitikot edes halua, vaan he ymmärtävät dialogiksi vain heidän paradigmansa vahvistamisen.

Ja tässä kohtaa on helppo ymmärtää, miten aitoa dialogia ei voi edes syntyä, sillä dialogin olemus olisi tässä kontekstissa pelkästään maahanmuuttokriitikoiden uskon ytimen hyväksyminen. Se on sitä maahanmuuttokriittistä keskustelua, jota jonkun koulukunnan mukaan kutsutaan 'rinkirunkkaamiseksi'. Minä en toki ota asiaan mitään kantaa, minä vain ihmettelen ja herätän keskustelua, sillä minäkin rakastan lyyristä puhetta.

Jos me hyysääjät kerta haluamme tänne Suomeen erilaisia kulttuureita elämään omissa blokeissaan, niin missä ne kirjoitukset ovat? Missä ovat ne puheet, joissa sanotaan kaiken olevan sallittua vieraan kulttuurin edustajille? Missä ovat raiskaajien puolustuspuheet? Missä ovat ne vaateet rajattomasta maahanmuutosta?

Voin vääntää teille rautalangasta: niitä puheita ei ole.

Te löydätte noita puheita vain Hommalta, Olli Immoselta, Jussi Halla-aholta sekä muilta rasisteilta maustettuina väkivaltafantasioilla. He ovat sairastuneet parantumattomasti omaan hybrikseensä sekä hommavainoharhaan.

Pidetään hetken hiljaisuus heidän rationaalisen ajattelun muistolleen. Ja sitten jatketaan buuausta, sillä se on meidän hyvien ihmisten velvollisuus.