27. heinä, 2015

Monikultturismin ruma kupla Halla-ahon päässä, kannibalismi ja perussuomen haaste

 

-”Eräs poliittinen vastustajani kysyi minulta tänään ivalliseen sävyyn "noh, vieläkö vastustat monikulttuurisuutta?" Hän ilmeisesti ihan aidosti luuli, että viime päivien vaino olisi saanut mieleni muuttumaan. Vastasin hänelle, että olen vastustanut massamaahanmuuttoa, monikulttuurisuutta ja sitä tukevaa ideologiaa, monikultturismia, avoimesti aina niistä hetkistä lähtien kun astuin mukaan politiikkaan ja perussuomalaisten toimintaan vuonna 2005 ja tulen vastustamaan niitä vastaisuudessakin.

Kaikille lisäksi tiedoksi, että käsitykseni mukaan, ja nykyisestä puolueemme puheenjohtajasta huolimatta, myös perussuomalaiset puolueena on suhtautunut tähän asti yleisen kriittisesti monikulttuurisuuteen sekä suomalaisen kansan ja kulttuurin alasajoon. Media ja vanhat vallanpitäjät pyrkivät tekemään nyt kaikkensa, että minut ja jatkossa myös muut äänekkäät monikulttuurisuuden vastustajat, jotka eivät suostu monikultturistisen eliitin sylikoiriksi, saataisiin joko vaiennettua pysyvästi tai sitten savustettua ulos perussuomalaisista.”- (Olli Immonen PS 26.7.2015)

-”Varmuuden vuoksi kerron toimittajille ja muillekin, että myös minä vastustan monikulttuurisuutta. Minäkin pidän monikultturismia rumana kuplana.”- (Jussi Halla-aho PS, 26.7.2015)

Nämä lainaukset liittyvät keskusteluun, joka lähti liikkeelle Olli Immosen intouduttua fantasioimaan vallankumouksesta ja sodasta Suomen kansan ja kulttuurin säilymisen puolesta. Tällaista ajattelua perussuomalaisten joukossa kutsutaan termillä ’yksityisajattelu’ vaikka kyse on oikeastaan puolueen koko maahanmuuttopolitiikan linjasta lähtien jo vuodesta 2010, kun puolueen oleellisimpia poliitikkoja joukossaan kansanedustajia allekirjoittivat ’Nuivan Vaalimanifestin’.

Silti: yksityisajattelua. Ja jytkytys jatkuu kuin mitään ei olisi ikinä sanottukaan.

Perussuomalaiset saavat toki kutsua omaa politiikkaansa juuri niillä nimillä ja termeillä, joilla haluavat, mutta tietty luovuus termien käytössä on perussuomalaisten joukossa silmiinpistävää sekä jatkuvaa, sillä he toistuvasti ovat termien käytössään ristiriitaisia, he luovat termeille aivan omia merkityksiään, he luovat niitä itse (vrt. 'maahanmuuttokriitikko') ja sitten ihmettelevät, kun kanssaihmiset eivät oikein ymmärrä, mistä he oikeasti puhuvat (vaan kaikki aina ymmärretään väärin, sillä media, Demla ja Vihreät). Persujen kanssa on tämän vuoksi hankalaa käydä mitään järjellistä dialogia, kun he käyvät sitä dialogia ’inside’- termein ja vielä muuttavat niiden sisältöä, riippuen hieman tarpeesta ja tilanteesta.

Yksi suosittu tapa sumentaa keskustelua, on toistuvasti sotkea termit ’monikulttuurisuus’ sekä ’monikultturismi’. Näiden termien käytössä PS:n edustajat eivät aina syyllisty pelkästään bluffaamiseen, vaan he suorastaan käyttävät niitä väärin eli teeskentelevät puhuvansa näistä, vaikka puhuvat jostain ihan muusta. Jotta ymmärrätte, mistä puhun, käydään ensin karkeasti läpi, mitä nuo kaksi termiä oikein tarkoittavatkaan:

Monikulttuurisuus on yksinkertainen väestöllinen tosiasia eli yhteiskunta sisältää esimerkiksi useita eri kieliä, uskontoja ja etnisiä ryhmiä. 

Monikultturismi (Multikulturalismi) tarkoittaa sitä vastoin kulttuurisen monimuotoisuuden virallista tunnustamista, myönteistä tai vähintään neutraalia suhtautumista tähän monikulttuurisuuteen sekä kielten, kulttuurien ja etnisten identiteettien säilymisen julkista tukemista.

Monikultturismi myös tarkoittaa politiikkaa, jossa suhtaudutaan puolueettomasti tai myönteisesti maahanmuuttajaryhmien muodostumiseen valtaväestöstä selkeästi erottuviksi etnisiksi tai kulttuurisiksi yhteisöiksi ja jossa näiden yhteisöjen pyrkimyksiin synnyttää ja ylläpitää omia organisaatioitaan suhtaudutaan myönteisesti. Vaihtoehtoiset maahanmuuttajapolitiikan suuntaukset ovat sulauttamispolitiikka, kotouttamispolitiikka ja erottelupolitiikka.

Kun ajattelee, että herrojen Immonen & Halla-aho puheet typistyvät lähes aina vain islamin sekä humanitaarisen maahanmuuton demonisoinniksi, on helppo ymmärtää, miten kummankaan herran politiikan ydin ei loppujen lopuksi koostu monikulttuurisuuden- tai monikultturismin kritiikistä sinällään, he vain väittävät niin saadakseen piiloteltua oikean agendansa. Kun ’monikulttuurisuus’ on yhteiskunnan normaalitila ja ’monikultturismi’ politiikkana ei löydy yhdenkään merkittävän suomalaisen puolueen agendalta, niin ei kyse ole kuin tarkoituksellisesta tunnelmanluonnista samanmielisille. Suomalainen maahanmuuttopolitiikka kun oikeasti on kotouttamiseen ja integraatioon pyrkivää, niin ’monikultturismi’ suomalaisena poliittisena agendana on harhainen myytti, jonka kritiikki on yhtä ajankohtaista kuin olisi kritisoida kannibalismin uhkaa.

Kun herroilla Immonen & Halla-aho ’monikulttuurisuuden’ sekä ’monikultturismin’ kritiikki yksinkertaistuu lähes poikkeuksetta islamin- sekä humanitaarisen maahanmuuton demonisoimiseksi tilastorotuopin argumentein, niin ei todellisuudessa ole kyse mistään muusta kuin vanhan koulukunnan rasismista. He toistuvasti arvottavat ihmisiä heidän etnisen alkuperänsä mukaan ja määrittelevät, miten vain tietyt etnisyydet voisivat elää yhdessä ja osa vain mieluiten omissa maissaan.

Toisaalta persujen oma rasistiduo on sitä mieltä, että työperäinen maahanmuutto on sallittavien asioiden joukossa, joten eivät he kumpikaan loppujen lopuksi monikulttuurisuutta vastusta, vaan he vastustavat maahanmuuttoa tietyistä maista (Afrikka sekä muslimimaat) ja erityisesti he vastustavat humanitaarista maahanmuuttoa (erityisesti Afrikasta sekä muslimimaista). Ja muistattehan, miksi tällaista ajattelutapaa on tapana kutsua? Aivan, se on sitä rasism…eiku ’maahanmuuttokritiikkiä’ ja nykyään siis ’monikulttuurisuuskritiikkiä’.

Sitten lukekaa uudelleen lainaus: ”Varmuuden vuoksi kerron toimittajille ja muillekin, että myös minä vastustan monikulttuurisuutta. Minäkin pidän monikultturismia rumana kuplana”.

Väärin. Kupla on olemassa, mutta se kupla on Halla-ahon päässä.

'Monikultturismia' poliittisena, merkittävänä pyrkimyksenä ei edes ole Suomessa olemassa ja oikeasti Halla-aho vastustaa vain islamia, islamia ja sitten vielä islamia, ei monikulttuurisuutta. Ja Immonen vastustaa islamin lisäksi myös kaikkia, jotka kehtaavat olla erimielisiä sinivalkoisen temppeliritarin kanssa.

Herrat Immonen & Halla-aho kuuluvat niihin ihmisiin, jotka pyrkivät aktiivisesti kiistämään toisten ihmisten ihmisarvon jonkun ominaisuuden perusteella. Ja tämä ominaisuus tälle ’monikulttuurisuuskriittiselle’ kaksikolle on islaminusko. Natseille sellainen oli juutalaisuus. Serbifanaatikoille sellainen oli albanialaisuus. Putinisteille sellainen on kaukasialainen alkuperä ja homous. Al-Qaidalle sellainen oli amerikkalaisuus. Breivikille riitti perusteeksi ’demarius’.

Ja tällaisia tapauksia on ihmiskunnan historia täynnä.

Yhteistä näille kaikille fanaatikoille on monomania. He määrittävät itsensä vihamielisen pakkomielteen kautta jotakin ryhmää kohtaan. Tuosta ryhmästä täytyy kaikin keinoin rakentaa viholliskuva ja se tulee demonisoida ja kaikki muutkin on kiihotettava sitä vihaamaan. Fanaatikko luo vihaamastaan ihmisryhmästä demonisen karikatyyrin, olkinuken, ja lähtee sitten sitä vastaan taisteluun yrittäen ylevöittää vihaansa väittämällä sitä Pyhäksi Taisteluksi ja tarinaan kuuluu teeskentely taistelevansa muiden (=omiensa) puolesta tuota hirviömäistä ihmisryhmää vastaan.

Kyse on ihmisiä luokittelevasta ’isäm maallisuudesta’, henkisten leijonariipusmiesten väkivaltaa kaipaavasta pseudonationalismista ja kyse on rasismista ja kyse on viholliskuvan ylläpitämisestä, eikä meidän tule suvaita kumpaakaan. Perussuomalaiset ovat tietoisesti rakentaneet puoluetta muukalaisvihan teemoille ja kolmannes heidän kansanedustajistaan ovat politiikassa puhtaasti maahanmuuttovihamielisin teemoin, eikä herra Immosen saati Halla-ahon ’yksityisajattelu’ siten tule yllätyksenä: rasismi on perussuomalaisten geeneissä. Ikävä kyllä.

Silti perussuomalaisista kansanedustajista 2/3 ei ratsasta Eurabialla, islaminholla, palavien ghettojen tarinoilla, eikä ihmisten etnisyyksien mukaan tehtävällä erottelulla, joten optimistisesti voinee sanoa toivoa olevan paremmasta. Jotta perussuomalaiset pääsevät eroon puolueeseen pesiytyneestä fundamentalismista, muutoksen pitää lähteä heistä itsestään ja se toivo lepää nyt ensisijaisesti tuossa 2/3:n joukossa ja heitä äänestäneissä tavallisissa ihmisissä. 

Joten: jos te haluatte olla uskottava, ihmisarvoja kunnioittava puolue, niin tuomitkaa rasismi selkeästi sekä heittäkää pahimmat rasistit ja vallankumoustaistelijat ulos. Ei se sen vaikeampaa ole.

Ja Suomi kiittää. Kiitos. Ja sama toisella kotimaisella Olli Immosen innoittamana: thank You.