22. heinä, 2015

'Internetissä luki niin' ja kansanedustaja Ronkaisen lähteet: ehdan paskan anatomia

 

Kansanedustaja Ronkainen availi tällä viikolla omia ajatuksiaan liittyen maahanmuuttajien saamiin tukiin sekä käyttämänsä informaation laatuun.

Kun kyse on perussuomalaisesta kansanedustajasta, voitte uskoa, että puheen laatu oli puhdasta Pahkasikaa, jossa ei järjettömyyksiä säästelty. Vai mitä sanotte tästä:

-”Ronkainen odottaa hallituksen selvitystä maahanmuuton kustannuksista. Toistaiseksi hän perustaa väitteensä maahanmuuttajien erikoiskohtelusta "internet-lähteisiin".

- Joidenkin tietolähteiden pohjalta näin on, mutta faktatietoa ei ole olemassa. En tästä äkkiä muista mitä niissä oli, mutta kaikennäköistä mitä maahanmuuttajat saavat ja mitä kantaväestö ei saa.

Ronkainen toivoo, että kaikki olisivat samalla viivalla. Kansanedustaja epäilee, että maahanmuuttajille myönnetään helpommin maksusitoumuksia erilaisten tavaroiden hankintaan.

- Eriarvoisuus on siinä, jos maahanmuuttaja saa polkupyörän, jota kantaväestöön kuuluva ei saakaan. Materiaaliset edut ovat ongelma, Ronkainen sanoo.

Lahden kaupungin sosiaalipalvelujen päällikkö Leila Kankaisen mukaan kaikki ovat jo nyt samalla viivalla.

- Ei ole olemassa mitään erityistä maahanmuuttajien sosiaaliturvaa. Tällaiselle väitteelle ei ole mitään faktaperustetta. On vain sosiaaliturvaetuuksia, joita kaikki voivat hakea.”-

Tässä olemme perussuomalaisuuden kovassa ytimessä: kateudessa sekä typeryydessä.

Sillä:

  1. Heille käy mikä tahansa tieto oman mielipiteen tueksi: ”Internetissä luin”.
  2. Kaikki sosiaaliturvan varassa elävät ihmiset arvioidaan samojen kriteereiden mukaisesti ja mitään eroa ei ole, onko ihonväri musta, punainen tai valkoinen (mutta he eivät usko, sillä kohta A).

Internetissä sanottiin myös minun harrastavan seksiä veljeni kanssa ja minun käyttävän huumeita ja harrastavan lapsipornoa. Älkää siis uskoko kaikkea, mitä netissä luette.

Herra Ronkainen siis kertoo meille tarinan maahanmuuttajien saamista tuista, kertoo lähteeksi ’internetin’ ja sitten hän myöntää, että mitään faktaa ei hänellä ole ja että ongelmana ovat materiaaliset edut, joita ei siis edes ole (paitsi internetissä luki niin). Herra Ronkainen siis myöntää puhuvansa ns. ’ehtaa paskaa’, hän myöntää sen ja silti samaan hengenvetoon tuomitsee maahanmuuttajien rahankäyttöä ja jopa maahanmuuttajien merkkivaatteiden käytön:

-”Perussuomalainen myös kyseenalaistaa, tarvitseeko ostettavan tavaran olla uusi ja kallein.

- Valitettavasti monella maahanmuuttajalla on varaa käyttää merkkivaatteita.

Jos annetaan 1 000 euroa kantaväestölle niin saman summan pitää riittää myös maahanmuuttajille. Jos minulle kelpaa Robinhoodin viiden euron shortsit, niin pitää niiden kelvata maahanmuuttajallekin.”-

Herra Kansanedustaja sanoo siis ihan tosissaan, jonkun itselleni tuntemattoman logiikan mukaisesti, että maahanmuuttajan tulisi käyttää viiden euron Robin Hoodista ostettuja shortseja, sillä hänkin käyttää niitä. Tätä on vaikea ymmärtää. Voisi kysyä, miksi samaa vaadetta ei ole esim. minulle esitetty? Pitäisikö minunkin käyttää samanlaisia vaatteita herra Ronkaisen kanssa, jotta hänelle ei tulisi paha mieli?

Tuossa edellä mainitussa lainauksessa on lisäksi kolme piiloteltua oletusta:

  1. Maahanmuuttajat saavat enemmän rahaa.
  2. Maahanmuuttajat elävät kaikki sosiaaliturvan varassa, eivät siis ole töissä.
  3. Maahanmuuttajan tulisi käyttää rahansa samalla tavalla kuin suomalaistenkin.

Ja luonnollisesti näistä oletuksista ei yksikään pidää paikkaansa. Ja tästä huolimatta, ilman mitään oikeaa tietoa, herra Ronkainen viljelee puheessaan näitä myyttisiä 'inter net'- faktoja. Käsittämätöntä on vain se, miten nuo persut kehtaavat? No, kyllä he kehtaavat.

Maahanmuuttajien työllistyminen on yksi ikuisuusaiheista, joista nämä ronkaiset ja muut rasistit jaksavat valittaa kroonisesti ja jonka herra Ronkainenkin tuo esiin piilotellusti.

Totuus on yksinkertainen: vain pakolaistaustaiset ovat tilastojen mukaan selkeästi heikosti työllistyneitä. Silti ei kannata unohtaa, että tässä kohtaa yksi asia unohtuu miltei aina: pidemmällä aikavälillä hekin työllistyvät varsin mainiosti ja toiseksi tilastoihin lasketaan kaikki pakolaiset, jolloinka heidän lupa-asiansakin ovat vielä kesken ja he eivät edes saa mennä vielä töihin (vaikka he haluaisivatkin). Kun ihminen on ollut maassa kymmenen vuotta, tilastoista näkyy, että heikoimmin työllistyneen ryhmän työllisyysprosentti ponnahtaa alle 20%:n lukemasta yli 50%:iin.

Työperäisen maahanmuuton suhteen prosentit ovat suomalaisiakin korkeammat – mikä on myös melko luonnollista – sillä töihin he ovat tänne alun perin tulleetkin, joten ei pitäisi olla suuri yllätys ero työllisyysprosentissa työperäinen vs. pakolainen.

Oleellinen oppi tässä kohtaa lienee, että pakolaistaustainen ihminenkin työllistyy kyllä, kunhan oppii kielen ja pääsee kiinni työelämään. Eikä tämäkään nyt liene suuren suuri yllätys, sillä ihmiset nyt pääsääntöisesti haluavat elää ihan normaalia elämää.

Nämä kaikki asiat työllisyyteen liittyen toki lienevät yllätyksiä ronkaisille ja muille rasisteille, sillä he lukivat netistä jotain ihan muuta ja sitten vaahtoavat kuola suupielistä valuen. Kun on ’elämäm koulu’ pohjana ja lähteiksi kelpuutetaan MV, Scripta sekä Laura Huhtasaaren FB- seinä, niin mitä muutakaan voi odottaa kuin kroonistunutta paskanjauhantaa?

Kasvakaa aikuisiksi, typerykset.