18. kesä, 2015

Perussuomi, vallankumouksen kaipuu ja kansallissosialismi vapaa-ajan harrastuksena

 

Olli Immosen iloinen flirttailu kansallissosialismin kanssa ei ole jäänyt tällä viikolla huomaamatta.

Ja syystäkin, sillä on jokseenkin absurdia, että Suomessa vuonna 2015 hallituksessa on puolue, joka pitää sisällään vallankumouksesta haaveilevaa ainesta ja puolueen kannanottojen mukaan pitää natsilarppausta ihan mukavana poikien harrastuksena, joka ei vaikuta mitään kyseisen poliitikon uskottavuuteen.

Minusta ei ole kovinkaan oleellista se, kenen haudalla tanssittiin, vaan se, minkälainen vallankumousta ja yhden kielen, yhden kulttuurin, yhden kansan eetosta ylläpitävä joukko siellä haudalla tanssi:

 

 

Kun lukee johtavien perussuomalaisten poliitikkojen kommentointia herra Immosen SVL- performanssiin liittyen, tulee väistämättä mieleen, että halutaan tarkoituksella siirtää huomio itse kuvaan ja väittää ihmisten ’pöyristyneen kuvasta, johon kuka tahansa olisi voinut päätyä’. Ja tämä luonnollisesti siksi, että ei haluta julkisessa keskustelussa huomiota kiinnitettävän itse asiaan. Siis siihen, että herra Immonen yhdessä SVL:n kanssa järjestää tilaisuuden, joka väistämättä on jo itsessään viesti, sellainen ’isäm maallinen’ kansallissosialistinen viesti. Tai sitten kyse on vain kognitiivisesta dissonanssista.

No, hyvät ihmiset, päättäkää itse:

-"Kuva oli tavanomainen ryhmäkuva, joka otetaan tapahtumien lopuksi. Kuvalla tai tapahtumalla Immonen ei osoittanut tukeaan millekään järjestölle. Poliitikot esiintyvät vuosittain satojen ihmisten kanssa, joita eivät varsinaisesti tunne. Tämän taustan huomioon ottaen pidän asianhaaroja sen verran lieventävinä, että vaikka kuvasta on syntynyt keskustelua niin mielestäni riittää, että olen käynyt Immosen kanssa vakavan keskustelun ja kehottanut häntä varovaisuuteen ja huomioimaan, miltä tällaiset kuvat julkisuudessa näyttävät.”- (Sampo Terho)

-”Jos olisin ollut kyseisenä ajankohtana Suomessa, olisin varmaan osallistunut tilaisuuteen ja päätynyt samaan kuvaan. En siis halua kritisoida Ollia. Tapaus oli vain muistutus itse kullekin siitä, miten media joka tapauksessa ja aina toimii. Sitä ei tarvitse hyväksyä eettisesti, mutta sen voisi hyväksyä pragmaattisesti tosiasiana.”- (Jussi Halla-aho)

-”En kommentoi Immosta. Asia kuuluu eduskuntaryhmän puheenjohtajan tehtäviin.”- (Riikka Slunga-Poutsalo)

-”Olen todennut tämän jo aiemmin ja totean sen uudelleen: minulla ole mitään henkilökohtaisia poliittisia urahaaveita, enkä siten siis ole näillä näkymin pyrkimässä enää tämän ylemmäksi. Vain kansallismielisyydellä eli aatteella on minulle merkitystä.”- (Olli Immonen)

Ja Timo Soinihan ei ole ottanut Immosen kansallissosialismi-intoiseen performanssiin mitään kantaa. Herra Immonen toki on ottanut kantaa ja jo ehtinyt muistuttamaan, että aate on se, joka velvoittaa:

-”Vain kansallismielisyydellä eli aatteella on minulle merkitystä. Aion jatkossakin olla mukana Suomen Sisun ja Sarastuksen kanssa järjestämässä kansallismielisille yhteistä puuhaa, sillä mikään muukaan taho (SVL:ää lukuun ottamatta) ei sitä järjestä. Laajempi yhteiskunnallinen suunnanmuutos ei lähde käyntiin pelkästään ympäripyöreitä puheita eduskunnassa puhumalla. 

Muutos lähtee käyntiin siitä, että tavalliset kansalaiset saadaan aktivoitua ruohonjuuritasolla oikeanlaiseen toimintaan ja levittämään aatteen sanomaa eteenpäin."-

Tuleeko muille hieman kylmä olo lukiessaan tuollaista fundamentalistista paatosta? Ja kun aatteena on SVL:n kanssa yhteinen ’isäm maallisuus’, niin olemme askeleen lähempänä uskonnollista, maallisen lain unohtavaa ääri-ajattelua, jossa vain ’tehdään, mitä piti’, sillä uskonto tai aate velvoitti. Ei näillä olli immosilla ja SVL:n vallankumouslarppaajilla ole jihadisteidin muuta eroa kuin parta ja turbaani. Sinivalkoista shariaa pukkaa ja perussuomalaiset ovat hiljaa tai hyväksyvät.

Olli Immonen on selvästi itse lietsomassaan hybriksessä ja haastattelupyynnöt ovat aneluita, sillä eihän Tavallinen Kansa saa Jumalaansa suoraan puhutella:

 

 

En minä teistä muista tiedä, mutta ’aateveli’ kuulostaa jotenkin niin suloisen vanhanaikaiselta, että tekisi miltei mieli halata herra Immosta ja toivottaa tervetulleeksi 2000- luvulle.

Itse arvostan suuresti myös hänen tapaansa halveerata toimittajia, jotka vain tekevät työtään ja ironian huippuna on kutsua ihmisiä tyhjäntoimittajaksi, kun kyseessä on kuitenkin kansanedustaja, joka ei ole käytännössä päivääkään tehnyt oikeita töitä, joka ei ole typeriä kohuja lukuun ottamatta mitään aikaiseksi ja joka elää yhteiskunnan tukemana minun verorahojani tuhlaamassa. Arvokasta puhetta herra kansanedustajalta ja minä toivon herra Immosen ottaneen selvää, mitä hybriksen jälkeen yleensä tapahtuu: maan pinta kutsuu. Siihen kannattaa varautua, herra Immonen. Vink vink.

Kun pohtii koko ’valokuvagatea’ ja perussuomalaisten ilmiselvää hyväksyntää kansanedustaja Immosen vapaa-ajan harrastukselle, herää väistämättä seuraavia kysymyksiä:

 • Kun kansallissosialismi ja kevyt natseilu on perussuomalaisessa puolueessa siis ihan hyväksytty vapaa-ajan harrastus, niin kiinnostaisi tietää, onko suunnitteilla kansallissosialismin laajempaa harrastuneisuutta perussuomalaisten keskuudessa ja onko seuraavia tilaisuuksia jo suunnitteilla?
 • Kun Timo Soinin mukaan Keskustan herra Rehn on ’Bobrikov’ ja herra Immosen mukaan Eugen Schauman on henkilö, jota pitää kansallissosialistien kanssa yhteisessä tilaisuudessa kunnioittaa, niin pitääkö tästä vetää jotain johtopäätöksiä? Että jonain päivänä herra Immonen ase kourassaan sanoo: ”Tein, mitä piti”?
 • Voimmeko odottaa poliittisia murhia jo tässä lähiaikoina vai aloittavatko herra Immosen joukot joillain muilla tavoilla? Elämme jänniä aikoja.
 • Kun Sampo Terho antoi ohjeeksi Olli Immoselle, että kansallissosialistien kanssa yhteistyö täytyy tehdä piilossa, niin tarkoittaako tämä sitä, että Immosen aiemmin tänä vuonna kaipaamaa vallankumousta on perussuomalaisten mielestä ihan mielekästä suunnitella, kunhan sen tekee piilossa?
 • Ja että sitä vallankumousta tulee siis suunnitella juuri kansallissosialistien kanssa, eikä esim. anarkistien kanssa? Olisiko anarkismikin Sampo Terhon mielestä vain sellaista poikien kujeilua vapaa-aikana?
 • Kun kansanedustaja Immosen järjestämässä tilaisuudessa kansallissosialistit pitävät puheita ilmeisen kutsuttuina vieraina, niin missä kohtaa herra Immonen unohti, mitä ja minkälaista agendaa tilaisuudessa ajetaan?
 • Vai oliko niin, että puheita vaan sattumalta pidettiin ja paikalla oli ihan vaan sattumalta kenenkään huomaamatta samoja naamoja kuin oli esimerkiksi 612- marssissa taannoin? Eikä kukaan tunne ketään ja kaikki olivat toisilleen vieraita? Kansallissosialistit todellakin osaavat saapua paikalle muina miehinä (paitsi Jyväskylän kirjastoon, mutta ilmeisesti he ovat kokemuksistaan ottaneet opiksi?).
 • Kun oikeasti herra Immonen tiesi 100%:n varmuudella, minkälaista porukkaa hevosen kyrpänä tunnetuksi tulleesta Timo Hännikäisestä lähtien oli paikalla, niin laittaessaan hakaristein varustetun kuvan omaan Facebook- profiiliin positiivisin saatesanoin, hän lähetti viestin ja se viesti on yksinkertainen: ”Mä diggaan natseja”. Tämä viesti on siis perussuomalaisten mielestä ihan mukava viesti ja on omiaan luomaan luottamusta parempaan (ilmeisesti valkoiseen) Suomeen?
 • Kun herra Immosen SVL- ystävät lausuvat näin: ”Kun vertailee Schaumanin Venäjän keisarille osoittamaa kirjettä tähän päivään, voi huomata selviä yhtymäkohtia sekä silloisten että nykyisten vallanpitäjien välillä. Radikaalit ratkaisut olivat ajankohtaisia silloin, ja radikaalit ratkaisut ovat ajankohtaisia nykypäivänä"- niin minä muuna tuon lauselman tuossa kontekstissa voi tulkita kuin kehotuksena poliittiseen murhaan? Kaipuuna siihen, että voisi sanoa: ”Tein, mitä piti”?
 • Miten nykyiset hallituskumppanit, Keskusta & Kokoomus, miettivät yhden hallituspuolueen natseilua flirttailevasta ja sen avoimesti hyväksyvästä kumppanista?
 • Vieläkö joku uskottelee itselleen persumaisen eskapistisesti, että kritiikissä on kyse vain kuvaan ’ajautumisesta’?

Kännissä, läpällä, yksityishenkilönä, vapaa-ajan harrastuksia, mitä näitä tekosyitä nyt on.

Ja Immonen luulee edelleen, että kyse on kuvasta? Kuva auttoi vain kertomaan sen, kenen joukoissa Immonen seisoo, sillä vallankumouksen sekä valkoisen Suomen kaipuu ovat niitä oleellisia juttuja. Sama kaiku on askelten, niin Immosen kuin SVL:n. Ja tämä, hyvät ihmiset, on se oleellinen juttu: ne askeleet ovat kulkeneet Eduskuntaan ja ne askeleet ovat juuri nyt myös hallituspuolueen askeleita.

Ja minua hieman hirvittää tämä natseilun arkipäiväistyminen ja kansallissosialismin kanssa flirttailun kuittaaminen 'vapaa-ajan harrastuksena'.

Herra Immonen tunnustaa väriä ja perussuomi hänen mukanaan. Kansallissosialismi on persujen uusi musta. Mitä tälle maalle on oikein tapahtumassa?