18. huhti, 2015

MV, mainostulojen ehtyminen ja avoin kirje just sulle, Ilja Janitskin

 

MV- julkaisu, joka uskottelee koko Suomelle olevansa todellinen vaihtoehtomedia YLE:n ja muun ’mädäntyneen’ valtamedian tilalle ja että MV kertoo tarinansa mukaan vain totuuden ja vain totuuden, on nyt oman uutisointinsa mukaan joutunut vaikeuksiin mainostulojensa ehtymisen vuoksi.

Tämän vaihtoehtomedian julkaisija, herra Janitskin kirjoittaa tuoreessa uutisessaan (18.4.2015, ”Sananvapaustaistelu on rankkaa puuhaa!!”) seuraavalla tavalla:

-”Tiedoksi kaikille, että tulen rahoittamaan tämän toiminnan vaikka keräämällä pulloja Barcelonan rannalla! Julkaisu ei lopu, ei vaikka lusimista tulisi, henki lähtisi ja vastaavaa.”-

Herra Janitskin. Olen itse aina sanonut, että vaihtoehtomediat ovat vaihtoehtomedioita siksi, että ne todellakin ovat vaihtoehtoja järkevälle, rationaaliselle ja tosiasioihin perustuvalle journalismille. Yksinkertaisesti: ne ovat vaihtoehtoja todellisuudelle. Tästä saatiin oiva maistiainen tuossa mainitussa taistelutahtoa ja peräänantamattomuutta uhkuvassa tekstissäsi, herra Janitskin, sillä siinä jykevästi todisteltiin erityisesti minun sekä Jorma Härkösen olevan ’tämän takana’ (ja tietenkin todistetusti):

 

 

Herra Janitskin. Sitä tietää tehneensä jotain oikein, kun 'Mitä Vittua'- julkaisu syyttää mainostulojensa loppumisesta. Harmi vaan, että itselläni ei ole mitään tekemistä asian kanssa, enkä voi ottaa kunniaa muiden tekemästä työstä.

Näin Asian ilmaisit julkaisussasi, herra Janitskin:

 

 

Ymmärtänet, herra Janitskin, että jos minulla olisi mitään roolia kyseisen julkaisun ongelmien aiheuttamisessa, niin minä siitä kyllä kertoisin ja ylpeänä. Sillä kyseinen julkaisu on kaiken älyllisen toiminnan irvikuva ja sen ainoa funktio on toimia väylänä suoltaa verbaalista oksennusta ihmisten päälle sekä tietenkin solvata ’neggereitä’ ja kertoa, miten suomalaisia kusetetaan ja huijataan, mutta MV sekä muutamat totuuden nähneet, normaalia valveutuneemmat ihmiset paljastavat kaiken pyytettömästi (vähintään kahdella huutomerkillä vahvistettuna).

MV unohti ylimielisyyden hybriksessään yhden asian: kun tarpeeksi kauan sylkee tavallisen suomalaisen ihmisen silmille ja polkee suomalaista oikeudenmukaisuudentuntoa, niin jossain vaiheessa karma iskee takaisin. Olisi ehkä kannattanut miettiä aiemmin, mitä alkaa tekemään, sillä suomalainen sietää kyllä poliitikkojen mollaamisen ja maahanmuuttajiin kohdistuvan agitaation ja jopa holokaustin kieltämisen, mutta kun julkaisu nostaa solvauksensa keskiöön ihan tavallisia ihmisiä ja tavallisten ihmisten lapsia, niin siinä kulkee se raja, jonka ylittämistä tavalliset ihmiset eivät enää pidä arvossaan. Oliko tämä todellakin yllätys sinulle, herra Janitskin?

Minulle oli selvää heti alusta alkaen, herra Janitskin, että julkaisusi tulee kaatumaan omaan typerään ylimielisyyteensä ja sen kaatumisen eteen ei tarvitse esimerkiksi minun nähdä mitään vaivaa. Ei olisi kannattanut loukata ihan tavallisia ihmisiä, herra Janitskin.

Minua itseäni ei haittaa, vaikka syljet ympärillesi ja syytät vaikka minua, sillä minulla on jo paksu nahka: sinun ’journalistisi’ ovat minua jo syyttäneet lapsipornosta, ihmisten osoitetietojen hakkeroinnista sekä tietenkin valehtelusta, kiusaamisesta ja kaksinaismoraalista. Ei minua siis hetkauta syytöksesi. Oikeasti minua vain imartelee se, että sinä kuvittelet minulla olevan jotain tekemistä julkaisusi ongelmien kanssa. Kiitos siis siitä.

Ota kuitenkin opiksesi, herra Janitskin: kun seuraavan kerran alat julkaisemaan jotain, älä loukkaa tavallisia ihmisiä. Pidä fokus niissä poliitikoissa, joita haluat paljastaa, pidä katse siinä politiikassa, jota haluat kritisoida ja puhu vaikka salaliittoteorioissa, mutta älä astu tavallisen ihmisen varpaille, sillä nyt sinä näit, mitä sen jälkeen tapahtuu.

Muista tästä takapakista huolimatta, että elämä voittaa aina. Ja onneksesi siellä Barcelonan rannoilla on kesäisin todella paljon tyhjiä pulloja, joten voimia ja jaksamista niiden keräilyyn. Kilpailu on silläkin alalla todella kovaa ja kilpailijat erittäin rutinoituneita, mutta minä uskon sinun pärjäävän kisassa upeasti suomalaisella sisulla ja sinivalkoisella sydämellä, hei!

Herra Janitskin. Minä toivotan sinulle kaikesta huolimatta koko Suomen puolesta mukavaa kevään jatkoa ja pullorikkaan kesän odotusta sinne Barcelonaan!