22. helmi, 2015

Joko saa kutsua rasistiksi?

 

-"Perussuomalaisten kansanedustajaehdokas Jari Ronkainen on julkaissut avoimen rasistisen vaalivideon. Hän on Hollolan kunnanvaltuuston I varapuheenjohtaja, Hämeen piirin perussuomalaisten puheenjohtaja ja perussuomalaisten puoluehallituksen jäsen.

Ronkaisen videolla esitetään kaksi maahanmuuttajaveljestä, joista toinen Abra on kotoutunut hyvin ja toinen Kadabra ei. Huonosti Suomeen sopeutunutta vaivaa videolla esiintyvän tohtori Ronkaisen mukaan laiskamato Lorvis Mehicanus. Lääkäri esittelee ratkaisuksi SIM-SALA-BIM -lääkkeen, jonka otettuaan Kadabra lentää takaisin kotiinsa arabimaahan."- (Hämeen Kaiku, 20.2.2015)

Lainaan tähän kohtaan Timo Soinia parin päivän takaa:

-”Tämä puolue ei ole rasistinen puolue. En hyväksy tällaista leimaa, koska se ei ole totta. Nämä leimat ovat hengenvaarallisia. En halua hoitaa yhteiskunnallisia asioita hengenvaaran alla. Puhutaan yhdessä veroista ja muusta, mutta ei lyödä leimoja, jotka eivät pidä paikkaansa, Soini sanoi."-

Timo Soini on oikeassa: ihmisten leimaaminen on vaarallista, eivätkä ihmiset (kuten maahanmuuttajat) halua elää leimaamisesta syntyvän jatkuvan vaarantunteen alla.

Tuota vaarallista leimaamista ei kuitenkaan ole esim. poliitikon saati puolueen tosiasioihin perustuva kritisoiminen. Mutta etnisen vähemmistön leimaaminen muutaman yksilön tekojen vuoksi on sitä Timo Soinin mainitsemaa vaarallista leimaamista.

Kun kansanedustajaehdokas tekee vaalivideon, jossa on selkeä etninen kehys ja siinä kehyksessä kertoo, miten 'hyvä ihminen' on se, joka oppii just mun tavoille ja se 'huono' on henkilö, joka pysyy omana (etnisenä) itsenään ja joka osaa sanoa vain "KELA" sekä "Sossu" vihjaten maahanmuuttajataustaisen henkilön olevan perusluonteeltaan laiska ja yhteiskunnan varoilla elävä pois potkittava 'pummi', niin pitääkö meidän ihan oikeasti keskustella siitä, mistä on kyse? 

Ja minä kirjoitin eilen, että 'jos kävelee kuin ankka, vaakkuu kuin ankka, on varmasti ankka.'

Minulla on siksi yksinkertainen kysymys: joko saa kutsua rasistiksi?