19. helmi, 2015

”Mitä? Eikö ihmisiä ja 'neggereitä' saa muka tappaa?"

 

https://www.perussuomalaiset.fi/news/maahanmuutto-ohjelma-julkaistu/

Kerran vielä aiheesta ’Perussuomalainen maahanmuutto-ohjelma’ ja perussuomalainen rasismi, jonka hedelmä ja tiivistelmä tuo kiihkeitä tuntoja aiheuttava ohjelma on. Ja hyvä niin: minusta on vain hyvä, että persut ovat ns. tulleet kaapista ulos, rehellisyys kannattaa aina.

Kyseisessä ohjelmassa on niin paljon uskomatonta sisältöä, että on ihan oikeasti vaikea ymmärtää, miksi moinen rasismiin tukeutuva ohjelma on edes tehty. Sen tavoitteet ovat monella eri tavalla meidän ihmisten perusarvoja loukkaavia ja vaatisivat Suomen siirtämistä ihmisoikeuksissa usein askelin taaksepäin kohti ihmisyyden keskiaikaa.

En pääse eroon erityisesti tästä kohdasta:

"Toimeentulo- ja asumistukien tulee olla sidottuja siihen, että tulija asuu siinä paikassa, joka hänelle on osoitettu. Omilla varoillaan hän luonnollisesti on oikeutettu valitsemaan itse asuinpaikkansa",

sillä sen voimaantulo edellyttäisi oikeasti myös sitä, että vastaava laki koskisi myös kantasuomalaisia, sillä muuten uitaisiin aika sameilla, rodun ja etnisyyden värjäämillä vesillä. Tätä ei kannata unohtaa.

Ohjelman vaatimat lakimuutokset pakottaisivat käytännössä Suomen irtisanoutumaan esim. YK:n kansalaisoikeuksia ja poliittisia oikeuksia koskevasta kansainvälisestä yleissopimuksesta, jonka 12 artikla sanoo, että jokaisella laillisesti valtion alueella olevalla on oikeus liikkua siellä vapaasti ja valita vapaasti asuinpaikkansa. Tähän liittyen löysin oivan esimerkin persulogiikasta:

”Jos Eva Biaudetilla ei ole varaa maksaa asuntoaan niin hän ei saisi Bulevardin asuntoa sosiaalitoimiston piikkiin, vaan he edellytävät pois muuttamista, vaikka tämä rikkoisi mielestäsi kansainvälisiä sopimuksiamme” (Esa Niemi, US:n blogissa).

Tämän logiikan mukaan on sama asia osoittaa ihmiselle paikka, jossa asua kuin se, että ei ole varaa ostaa asuntoa haluamaltaan alueelta. On oikeasti eri asia olla saamatta asuntoa joltain alueelta, johon ei ole varaa kuin valita itse paikan, jossa asuu. Se ei siis ole mikään perusoikeus, että saa ottaa itselleen minkä tahansa asunnon mistä tahansa, vaikka ei siihen olisikaan varaa, sillä en minäkään esimerkiksi ole oikeutettu ottamaan Mäntyniemeä omaksi asunnokseni ihan tuosta vain. Vähän sama asia kuin, että ei ole oikeuksiani rikkovaa se, ettei minulla ole varaa ostaa Ferraria, mutta jos Ferrarin (tai minkä tahansa muun auton) osto kiellettäisiin minulta etnisen taustani tai maahanmuuttajastatuksen vuoksi, se rikkoisi perusoikeuksiani. Minusta tämä on aika yksinkertaista ja selkeää.

Kirjoitin jo aiemmin, että kun ihminen tulee vakituisesti asumaan pysyvällä oleskeluluvalla Suomeen ja asuu Suomessa, on hän tasavertainen ihminen minun, sinun ja naapurin Erkin sekä Leenan kanssa. Ihmisiä ei tule etnisin perustein erotella sekä luokitella ja määritellä asuinpaikkaa tämän etnisyyden mukaan. Muistakaa, että erityisesti sosiaaliperusteinen maahanmuuttajuus, jonka varaan koko ohjelma on käytännössä rakennettu, on käytännössä 'integraatiokriittisyydessään' etnisperusteista ja koko 'ohjelma' kohdistuisi väistämättä juuri näihin etnisiin 'Toisiin' ja muistattehan, hyvät ihmiset, mitä termiä käytetään moisen toiminnan kohdalla? Aivan: se on juuri sitä rasismia, hyvät ihmiset.

Ja tämä siitä huolimatta, että Timo Soini yritti valkopesua harrastaen kertoa meille tänään 19.2.2015 jotain ihan muuta:

”Tämä puolue ei ole rasistinen puolue. En hyväksy tällaista leimaa, koska se ei ole totta. Nämä leimat ovat hengenvaarallisia. En halua hoitaa yhteiskunnallisia asioita hengenvaaran alla. Puhutaan yhdessä veroista ja muusta, mutta ei lyödä leimoja, jotka eivät pidä paikkaansa, Soini sanoi ja korosti, että politiikka perustuu siihen, että oletetaan ihmisten puhuvan totta”.

Mutta ei kannata unohtaa, että perussuomalaiset ovat itse avanneet solvaamisen Pandoran lippaan, jossa he itse ottivat oikeudekseen provosoida ja laventaa sallitun puheen rajoja. Perussuomalaiset kansanedustajat Jussi Halla-aho, James Hirvisaari, Olli Immonen sekä lukemattomat muut provokaation omaksi oikeudekseen ottaneet persupoliitikot ovat pitkälti keskittyneet niin maahanmuuttajien kuin heidän itsensä kanssaan eri mieltä olevien solvaamiseen, joka osaltaan on vaikuttanut voimakkaasti suomalaiseen keskustelukulttuuriin: törky on uusi musta. Ikävä kyllä, tämä ei ole hieno asia, vaan päinvastoin: olemme todistaneet keskustelun takapakkia Jytkystä alkaen kaikki poliittisen teatterin aitiopaikoilla.

Mutta luulitteko tosiaan, että ihmiset eivät välitä tästä ja huomaa, mistä oikeasti on kyse? Että te halusitte tuon oikeuden vain itsellenne, jotta saisitte solvata muslimia ja kutsua sitä 'maahanmuuttokritiikiksi'?

Törkypuheen tavoite saavutettiin, sillä nykyään solvaaminen ja typeryys ovat valideja kannanottoja, kiitos perussuomalaiset, mutta ette te tuota ilmiötä hallitse saati omista: se alkaa toimimaan myös teitä itseänne vastaan, haluatte tai ette (eli uhriudutte ja luotte lapsellinen uhriassosiaation:"Meitä kutsutaan rasisteiksi" eli "Meidän henkemme on vaarassa"). Eikö teitä oikeasti ikinä hävetä?

Kun perussuomalaiset poliitikot fantasioivat homojen ampumisilla, muslimien keittämisillä, kehottavat ’vetämään käteen’ ja vihjailevat ihmisten jakavan lapsipornoa, niin mitä te oikein kuvittelitte tapahtuvan? Kuvittelitteko ihmisten taputtavan teitä selkään ja ajattelevan, että ’laadukasta superhuumoriahan tuo’? Kuvittelitteko ihan tosissanne, että ihmiset tuosta vain hyväksyisivät heidän arvojensa jatkuvan ylikävelyn ja niiden halveksunnan? Kuvitteletteko ihan vakavissanne, että juuri te saisitte sympatiaa, kun ns. pilkka osuu omaan nilkkaan?

Jos kävelee kuin ankka ja vaakkuu kuin ankka, niin mikä silloin mahtaa olla kyseessä...? Kvaak, kvaak.

Tuo ohjelma ei persunarratiivin mukaisesti, tyylilleen uskollisena, kunnioita ihmisten perusoikeuksia ja kansainvälisille sopimuksille sekä ihmisten tasavertaisuudelle tuo ohjelma näyttää keskisormea. Tämä ei toki persuja haittaa, sillä saadun palautteen mukaan lait on luotu vaihtamista varten. Tällaisessa persujen unelmamaassa perusarvojakaan ei olisi edes olemassa, vaan ne voitaisiin tarvittaessa unohtaa ihan vaan lakia säätämällä. Ankeat, tosimiehen vapautta rajoittavat perusarvot ovat ne pahimmat ’isäm maallisuuden’ toteutumisen hidasteet ja niistä on päästävä eroon! Neggeri kerrallaan!

Olisipa se komiaa asua maassa, jossa ihmisoikeudet olisivat tuolla tasolla. Perus ihmisoikeudet, nuo inhat rajoitteet (kun pitäisi päästä vähän ’neggeriä’ kaltoin kohtelemaan). ”Mitä? Eikö ihmisiä ja 'neggereitä' saa muka tappaa? –No, muutetaan lakia”. Näinhän se ajatus kulkee persufantasiassa ja me tavalliset ihmiset saamme seurata aitiopaikalta tätä uskomatonta perusarvojen ja logiikan kiemurtelua.

Kun persujen ohjelma sanoo näin:

"Toimeentulo- ja asumistukien tulee olla sidottuja siihen, että tulija asuu siinä paikassa, joka hänelle on osoitettu"

ja kun esim. täyttä toimeentulotukea maksetaan vain vakituisen luvan saaneille, kohdistuisi tuo vaade myös Suomessa pysyvällä oleskeluluvalla asuvaan ihmiseen. Ts. edes Suomessa vakituisesti, pysyvällä oleskeluluvalla  asuvia ihmisiä ei kohdeltaisi tasavertaisesti meihin pottunokkiin verrattuna, vaan pelkkä maahanmuutajuus olisi tässä persuohjelmassa kriteeri kohdella toisin. Osaatteko yhtään veikata, miksi tuollaista toimintaa kutsutaan?

Oikeasti tuon kohdan saa johdonmukaiseksi tasavertaisuuden kontekstissa vain laittamalla sama vaade meille kantasuomalaisille ja pakko myöntää: minä en epäile hetkeäkään, etteikö tätä seuraavaksi ehdoteta, sillä ovathan suomalaisetkin työttömät oikeasti ’loisia’ ja ’yhteiskunnan tukien laiskistamia’. Ne ulkomaalaiset ihmiset, joilla ei ole vielä pysyvää oleskelulupaa (esim. turvapaikanhakijat, jotka asuvat esim. 'kuntapaikoilla'), ovat sitten ihan eri tarinansa, sillä he eivät vielä asu Suomessa vakituisesti ja vastaavia ’määräaikaisia’ ovat mm. opiskelijat ja heillekään ei tarvitse edes maksaa täysiä tukia nykyisenkään lain mukaan. Ja näin on ihan hyvä.

Persujen ohjelmassa mainitusta perheenyhdistämisestä sen verran, että esimerkiksi vuonna 2013 kansainvälistä suojelua saaneiden hakemuksista tehtiin kaikkiaan 875 myönteistä päätöstä, kun myönteisiä oleskelulupapäätöksiä kaikenkaikkiaan tehtiin samana vuonna sellaiset 17503. Tässä vielä linkki tilastoon: http://www.migri.fi/download/54704_mamu_tilastokatsaus_tammi-kesa_2014_VALMIS.pdf?40cbe4beb7fed188

Ja tässä muuten vielä vuoden 2014 koko tilasto:  http://www.migri.fi/download/57709_Ratkaisut_hakuperusteittain_1.1.-31.12.2014.pdf?708a73beb7fed188

Mitäpä tuohon nyt sanoisi? Persujen dystopia on täällä, hirvittävä perheenyhdistämisien ’mutavyöry’ ja ’loisvaroitus’!

Olen ihmetellyt myös myös, miksi perussuomalaiset eivät suoraan tuossa ohjelmassaan puhu pakolaisten maahantulon estämisestä, sillä ne ongelmat, joista he puhuvat, liittyvät lähes poikkeuksetta pakolaisiin. Perussuomalaiset siis käytännössä inhoavat pakolaisia, sillä ne ’eivät työllisty’ ja siten ’loisivat’ ja yrittävät tosissaan väittää pakolaisten vievän leivät mummojen suusta ja vaipat eläkeläisten housuista, mutta eivät kai halua sanoa tätä suoraan, sillä eivät he halua tulla kutsutuksi edes rasisteiksi, joita he jo oman ohjelmansa sisällön puolesta kiistattomasti ovat.  Eihän kukaan halua tulla leimatuksi negatiivisin termein ja siksihän poliittisen korrektiuden vaade on Suomessa niin vahva, että rasistia ei saisi rasistiksi kutsua, vaan pitäisi puhua ’maahanmuuttokriittisyydestä’ (jotta rasistille ei tulisi paha mieli). Minusta reilua olisi puhua asioista niiden oikeilla nimillä ja toisaalta en voi kuin ihmetellä perussuomalaisten ja muiden ’maahanmuuttokriitikoiden’ halua kieltää itsensä ja käyttää uskomaton määrä energiaa omien ajatustensa valkopesuun sekä kiertoilmaisujen keksimiseen. On oikeasti helpointa olla ihan vaan oma itsensä.

Pakolaisiin liittyen pitää vielä muistaa se, että he lähes poikkeuksetta tulevat maista, joista tulevat ihmiset ovat koulutustasoltaan heikommassa asemassa vaikka suomalaisiin nähden. Ei se ole mitenkään yllättävää, että pakolaiset eivät heti työllisty. Mutta kun katsotaan pidemmällä aikavälillä, työllistymisprosentti kasvaa dramaattisesti. Ei voi unohtaa, että tilastoissa näkyvät kaikki pakolaiset, ovat he olleet sitten maassa vasta viikon tai 10 vuotta.

Tämä ajan vaikutus näkyy tilastoissa selvästi (löytyy tuosta blogitekstistäni): Olli Immonen, ääriajattelu ja scriptahtamisen anatomia

Pakolaisten kohdalla täytyy muistaa yksi oleellinen asia: heitä oteta ensisijaisesti tänne töihin. Työ ei ole se päällimmäinen motiivi, vaan auttaminen. Kaikki muu tulee sitten, kun hädän alta turvaan päässyt ihminen kotiutuu. Tämän vuoksi työnarratiivi on väärä ja epäreilu pakolaista kohtaan ja pakolaisia tulee käsitellä täysin erillään muusta maahanmuuttoon liittyvästä lainsäädännöstä sekä keskustelusta .

On helppo todeta: koko ohjelma on rasistinen ja tarkoituksellisen muukalaiskammoinen, joten ei ole kyse edes laillisuudesta, vaan ihan perusarvoista.

Minusta on aika lopettaa turha poliittinen korrektius, puhua asioista niiden oikeilla nimillä ja kysyä: joko saa kutsua rasistiksi?