13. helmi, 2015

Raiskaamisen veikeä ironia ja perussuomalainen ohjelmallinen rasismi

 

Perussuomalainen maahanmuuttopoliittinen ohjelma 2015 on julkistettu ja se löytyy täältä:  http://www.perussuomalaiset.fi/tietoa-meista/puolueohjelma/

Ei liene kenellekään yllätys, että kyse on ’Nuivan vaalimanifestin’ loogisesta jatkosta ja on sinällään profiloimassa Perussuomalaista puoluetta entistä enemmän kokonaisvaltaisesti rasistipuolueeksi, sillä sellaiseksi tullaan tekemällä täydellisen rasistinen maahanmuuttopoliittinen ohjelma.Tämä on hyvin yksinkertaista.  Enää ei siis pitäisi olla kenellekään kyseisen ohjelman läpi lukeneelle, että ihmisten etniseen erotteluun sekä eriarvoistamiseen tähtäävästä puolueesta on kyse, jolle viha on yksi oleellisimmista politiikan voimalähteistä.

Uskon, että on perussuomalaisillekin helpottavaa ns. ’tulla kaapista ulos’, kun ovat vuosia joutuneet Timo Soinin johdolla huijaamaan itseään ja valehtelemaan kansalaisille, että ’ei meillä ole rasisteja listoilla’. Voin vain kuvitella, miten raskasta perussuomalaisilla on ollut, kun ovat tiedostaneet rasisminsa, mutta se on pitänyt kieltää ja piilottaa kuvitteelliseen ’maahanmuuttokriittisyyteen’, joka ei oikeasti ole muuta kuin eurooppalaisten esikuviensa laimeaa matkimista: samoilla latteuksilla ja samoilla kliseillä ovat jo esimerkiksi ranskalaiset rasistit julistaneet eurooppalaisen kulttuurin tuhoa ja valtaisaa islamin uskoisten mutavyöryä tapahtuvaksi. Se, että mitään ’mutavyöryä’ ei ole tapahtunut saati tapahtumassa, ei näitä faktanvieroksujia toki haittaa, sillä Halla-aho kirjoitti niin blogissaan, joten uskottavahan se on, että islam uhkaa ’just mun arkea täällä Varpaisjärvellä’. (Anteeksi varpaisjärveläiset, mutta  ymmärsitte varmaan pointtini).

Kyseisestä maahanmuuttopoliittisesta ohjelmasta ovat jo monet kirjoittaneet ja laitan niistä tähän muutamia:

  1. Sakari Timonen: http://www.paljastettu.fi/276988557/2507513/posting/mamut-vai-perustuslaki
  2. Suomen Pakolaisapu: http://pakolaisapu.fi/fi/tietoa/uutiset/item/911-perussuomalaisten-maahanmuuttopoliittinen-ohjelma-ei-pohjaa-faktaan.html
  3. Emma Kari: http://www.city.fi/blogit/emma-kari/perussuomalaista+erottelupolitiikkaa/129183
  4. Dan Koivulaakso: http://www.dankoivulaakso.fi/perussuomalaisilla-ja-halla-aholla-faktat-hukassa/
  5. Jussi Förbom: http://jussiforbom.com/2015/02/10/parahin-timo-3/

Noista kirjoituksista jälkimmäisestä löytyy kohta, joka mielestäni tiivistää koko perussuomalaisen apartheidohjelman oleellisen sisällön:

”Valtaväestöstä poikkeavien etnisten tai uskonnollisten ryhmien muuttaminen maahan ei kuitenkaan itsessään aiheuta yhtä ainutta konfliktia. Konflikteja seuraa siitä, että eri ihmisryhmät eivät tule keskenään toimeen eivätkä tunnusta toistensa perusoikeuksia kuten sinullekin rakasta uskonnonvapautta ja yhteiskunnallista jäsenyyttä. Se, että yhteiskunta ei ajaudu moiseen jamaan, on, hyvä Timo, kuitenkin vähintäänkin yhtä paljon kantaväestön kuin siirtolaisten vastuulla. (Ja jos ihan tarkkoja ollaan, niin se on enemmän valtaväestön vastuulla, sillä vastaväestöä on aina enemmän. Siksi sitä kutsutaan valtaväestöksi.)

Muutamakin myrkyllinen rasisti – esimerkiksi sellainen kuin Jussi Halla-aho – voi kuitenkin helposti varmistaa, että ihmiset kääntyvät toisiaan vastaan ja homma alkaa luisua käsistä. Ohjelmanne perusteella on ilmiselvää, että perussuomalaiset eivät ole valmiita omalta osaltaan edistämään ihmisten rinnakkaineloa tai tunnustamaan eri ryhmien yhteiskunnallista jäsenyyttä.” 

Tämä on hyvin oleellista, kun haluaa ymmärtää Jussi Halla-ahon ja perussuomalaisen rasismin ytimen: sen tarkoitus on erotella ja agitoida ja erottelu on etnisesti tai uskonnollisesti määrittynyttä, joten on kyse ihan vanhan koulukunnan rasismista.

Lainaan lisäksi yhtä kohtaa tuosta ohjelmasta:

Tulonsiirtojen varassa elävien maahanmuuttajien määrä pitää erilaisilla toimenpiteillä saada laskemaan niin pieneksi, että heidät pystytään kohtuullisilla resursseilla kotouttamaan osaksi yhteiskuntaa. Lisäksi tällaiset maahanmuuttajat tulee hajasijoittaa eri puolille Suomea sinne, missä heidän asumisensa voidaan edullisimmin järjestää. Tällainen asutuspolitiikka ehkäisee tulijoiden kasautumista ja siten edistää heidän integroitumistaan. Toimeentulo- ja asumistukien tulee olla sidottuja siihen, että tulija asuu siinä paikassa, joka hänelle on osoitettu. Omilla varoillaan hän luonnollisesti on oikeutettu valitsemaan itse asuinpaikkansa.”

Kun ihminen tulee asumaan Suomeen ja täällä asumiseen & elämiseen liittyvät luvat saatuaan asuu Suomessa, on hän tasavertainen ihminen minun, sinun ja naapurin Erkin sekä Leenan kanssa. Ihmisiä ei tule etnisin perustein (sillä erityisesti sosiaaliperusteinen maahanmuuttajuus, jonka varaan koko ohjelma on käytännössä rakennettu, on käytännössä 'integraatiokriittisyydessään' etnisperusteista ja koko 'ohjelma' kohdistuisi väistämättä juuri näihin etnisiin 'Toisiin') erotella sekä luokitella ja määritellä asuinpaikkaa tämän etnisyyden mukaan, sillä muistattehan, mitä termiä käytetään moisen toiminnan kohdalla? Aivan: se on sitä rasismia, hyvät ihmiset.

Tämä nyt esitetty perussuomalainen apartheidpolitiikka ei ole millään tavalla ihmisarvoja kunnioittavaa saati tosiasioihin perustuvaa, vaikka se tuota jälkimmäistä yrittää kovasti teeskennellä tekemällä löyhiä viittauksia ghettoutumiseen, asuntopulaan, perheenyhdistämisiin sekä muiden maiden maahanmuuttokatastrofeihin liimaamalla päälle tarran, jossa lukee ’maahanmuutto’,  vaan koko ohjelma on puhdasta muukalaisvihamielisyyttä ja kouristelevaa pelkoa, jossa ei edes yritetä ymmärtää sitä tapaa ja muotoa, miten yhteiskunnat ja ihmiset toimivat. Tämä kyseisen ohjelman ilmiasu juontaa juurensa siitä, että perussuomalaisilla sekä erityisesti Jussi Halla-aholla on kroonisia ongelmia ymmärtää, mitä tarkoittaa sellainen termi kuin kausaliteetti. Jussi Halla-ahon mustavalkoistava logiikka kulkee niinkin yksinkertaista latua, että jos muslimi ajaa kolarin, on tapahtuman syynä uskonto, sillä tilaston mukaan nyt muslimi näyttäisi olevan yliedustettuna tilastossa (ja tähän vielä Koraanin säe, niin asia on todistettu), jotenka syy ja seuraus on osoitettu. Tämä on toki ihan täyttä roskaa, mutta tämä ’liimaa ja kokoa’- metodi on Halla-aholla käytössä ja tämän metodin käyttö näkyy myös perussuomalaisten maahanmuutto-ohjelmassa hyvinkin selvästi. Ja jytkyjengi taputtaa käsiään.

Mitkään noista mainituista asioista eivät ole sinällään maahanmuuttoon liittyvän problematiikan ytimessä – paitsi, jos kadulla vastaan kävelevä musta mies on katastrofi, niin sitten me toki elämme ’keskellä katastrofia’.

Tuo ohjelma ei myöskään kunnioita ihmisten perusoikeuksia ja kansainvälisille sopimuksille sekä ihmisten tasavertaisuudelle tuo ohjelma näyttää keskisormea. Tämä ei toki persuja haittaa, sillä saadun palautteen mukaan lait on luotu vaihtamista varten. Tällaisessa persujen unelmamaassa perusarvoja ei siis olisi edes olemassa, vaan ne voitaisiin tarvittaessa unohtaa ihan vaan lakia säätämällä. Ankeat, tosimiehen vapautta rajoittavat perusarvot ovat ’isäm maallisuuden’ toteutumisen hidaste, sillä pitäisi ’neggeriä’ nyt vähän tappamaan päästä. Mahtivalkoinen veri vaatii voimantuntoa ja primitiivisiä tunteita, sellaista aitoa olemista, eikä mitään homosaatiota saati hyysäämistä!

Mutta ihan tosissaan ne tuon ohjelman kanssa ilmeisesti ovat, jotenka pakko kai meidän tavallisten ihmisten on tuo perussuomalainen rasismikin tosissaan ottaa, kun he niin kovasti sitä meille vakuuttelevat.

Absurdin puolelle tämän erotteluohjelman puitteissa päästiin tällä viikolla muullakin tavalla, sillä Halla-aho toteutti wanhan koulukunnan ’spam-and-destroy’- proseduuria tuohduttuaan erotteluohjelmaa kritisoivasta sävystä, jotenka hän ’vihjasi’ hänelle tyypilliseen hassunhauskaan ironiseen tyyliinsä, että Veronika Honkasalon FB- seinälle voisi mennä ’irtisanoutumaan’. Ja Pavlovin Koirat tottelivat: Halla-aholaista politiikkaa!

Veronika Honkasalo kirjoitti näinkin ilkeästi kyseisestä erotteluohjelmasta:

”Ohjelma vilisee rasistisia ilmauksia ja pohjautuu rasistiselle ideologialle. Mutta ennen kuin teen tämän, haluan että myös muut, mahdollisimman moni eri puolueen edustaja ja ehdokas, sanoutuu irti tuosta fasistisesta ohjelmapaperista.”

Toiveena tämä on toki turha, sillä eivät perussuomalaiset tuosta irtisanoudu, sillä kyseinen ohjelma on kuva perussuomalaisen sielusta, jonka he viimein uskaltavat myöntää.  Tuo irtisanoutumisen vaade on sama kuin pyytäisi perussuomalaisia kieltämään itsensä. Me tavalliset ihmiset nyt vain joudumme hyväksymään sen tosiasian, että osa meistä suomalaisista on rasisteja. Me tavalliset ihmiset voimme onneksi tehdä kaikkemme, jotta enää useampi ei sairastuisi tähän inhaan tautiin ja siksi rasismista pitää puhua, sillä hiljaisuus tappaisi rasismin yhtä tehokkaasti kuin hiljaisuus nujertaisi tippurin. Hiljaisuus ei ole vaihtoehto.

Tässä kohtaa ei kannata unohtaa sitä, mistä asioista Jussi Halla-aho fantasioi naisvihamielisesti hänelle tyypillisellä hauskan ironisella tyylillään ja miten ’kannattajat’ toteuttavat seuraavat kieli tiukasti Halla-ahon anukses…eiku retoriikassa kiinni:

 

 

Ei ole siis sattumaa, että Veronika Honkasalo sai huonoa kohtelua herra Halla-aholta: naisten pitää olla hiljaa ja ’vasemmistolaisten’ naisten pitää vain odottaa raiskaustaan tai voivat jotkut naiset nyt kai ryhtyä ihan malleiksikin: ”Minäpä sanon, että Jemima voisi ryhtyä valokuvamalliksi ja jättää ajatteluhommat muille” (Jussi Halla-aho Jemima Revosta vuonna 2011). No, huomaatte varmaan, miten Suomi jälleen on tikahtua naurusta, kun ironian mestari jälleen jaksaa meitä armeliaasti viihdyttää ja antaa meille tavallisille ihmisille mallia, miten ihmisille puhutaan ja miten ihmisiä kohdellaan. Eihän mikään naurata niin kuin kunnon raiskausvitsi. Hehhehheee. Se on sitä parasta superhuumoria. ’Vihervasemmistolainen raiskattiin? –No, sai edes kerran elämässään munaa’. Hehheheh.

Halla-ahon kohdalla toki ei ole kyse pelkästä hassun hauskasta huumoridialogista, vaan oikeasti siitä, että hänellä ei ole mitään sanottavaa (vaan hänen tehtävänsä on agitoida, lietsoa ja ylläpitää rasistista narratiivia), niin hän provosoi ja peittää sillä alati jatkuvan substanssin puutteensa. Tästä mainiona muistutuksena menneestä Erkki Perälän kommentti em. Jemima Repo- sitaattiin liittyen: https://www.facebook.com/notes/erkki-per%C3%A4l%C3%A4/er%C3%A4%C3%A4n-yhteiskunnallisen-keskustelun-anatomia/10150290445352297

-"Halla-ahon ei tarvitse yleensä itse ääneen ilmaista omia ennakkoluulojaan, sillä vähemmän valveutuneet seurakunnan jäsenet tekevät sen auliisti hänen puolestaan. Halla-aho ikään kuin sytyttää soihdun, jonka debiili lauma sitten tuikkaa porstuan alle.

Provosoimalla ja tabuja rikkomalla Halla-aho muokkaa yhteiskunnan keskusteluilmapiiriä vähä vähältä julkiselle rasismille ja muulle öykkäröinnille suotuisammaksi. Samalla hän antaa vähemmän valveutuneille seuraajilleen luvan käyttäytyä huonosti, mikä johtaa harmittomimmillaan anonyymiin nettihuuteluun ja herjaamiseen, vakavimmillaan häiriköintiin ja rasistisesti motivoituun väkivaltaan."- (Erkki Perälä)

Jotta nauru ei loppusi tässä huumoriblogissa, niin laitan tähän kohtaan  itselleni tyypilliseen kuivan sarkastiseen tapaan Dan Koivulaakson blogista julkeasti varastamani kuvan, josta jokainen näkökyvyn sekä kohtalaisen lukutaidon omaava ihminen ymmärtää, miten hirvittävä ’muta-islam-neggeri-jihadisti’-vyöry meidän rakasta isänmaatamme on uhkaamassa:

 

 

Että näin.

”Korkea veroaste ei houkuttele huippuosaajia, mutta veroilla rahoitetut julkiset palvelut ja tulonsiirrot houkuttelevat elintasosiirtolaisuutta.” –Mutta missä ovat ne valtaisat massat, jotka tänne ovat tulossa ’loisimaan’? Aivan. Niitä ei ole olemassakaan.

Paitsi perussuomalaisten ohjelmassa.