3. helmi, 2015

Scriptakultti ja ruotsalaisten perseennuolenta

 

”…vitun hurri, voisitko vittu lopettaa sen ruotsalaisten perseennuolemisen…”

Kun tuntemattomasta numerosta tuleva puhelu alkaa edellä mainitulla tavalla, tietää heti, että tämä puhelu tulee olemaan piinaava ja tympeä.

Ei ole ensimmäinen kerta, kun saan tällaisia puheluita, puhumattakaan muista viesteistä, jotka ovat blogikirjoitusteni innoittamia ja joissa on samankaltainen väkivallalta tuoksahtava tematiikka ja draaman kaari:
”…toivotaan, että emme kohtaa pimeällä kujalla…”
”…tulen muutaman kaverin kanssa käymään kahvilla…”
”…sinut pitäisi piestä tajuamaan...”

Puhelinsoitot, joissa suoraan vaaditaan maahanmuuton kritisoinnin vastakritiikin lopettamista väkivallalla painostamalla, ovat jo liian yksityisyyteen tunkeutuvia. Ainakin minusta. En tykkää.

Nämä anonyymit agitaattorit uskovat ilmeisen voimakkaasti, että heillä on missio ja sen sisältö on Suomen pelastaminen islamilta, ruotsin kieleltä, EU:lta, huonolta politiikalta, homoilta ja kaikelta, joka ei ole heidän mieleensä ja tuon pelastuksen sisällön he ovat omissa fantasioissaan rakentaneet kokonaisuudeksi, jota epähuomiossa kutsuvat isänmaallisuudeksi.

Mutta miten ihmeessä he toteuttavat tuon missionsa tuolla kaikelle itselleen vieraalle pelonsekaisesti suhtautuvalla fundamentalismillaan, älyllä, joka kykenee poimimaan suurista kokonaisuuksista yksittäisiä lauseita, sisällöttämään ne uusiksi omaa ideologiaansa sopivasti tukeviksi ja takertumaan niihin?

Minä en ymmärrä. Jos maailmaan ei erilaisia mielipiteitä mahdu, niin millaista maailmaa ollaan luomassa?

Minulla on viesti, teille, anonyymit agitaattorit: ette Suomea pelasta, vaan te pilaatte sen. Te jaksatte puhua sananvapaudesta, mutta teille sananvapaus merkitsee teidän oikeutta öykkäröidä, sortaa ja loukata sekä muiden velvollisuutta myötäillä. Ei ole tilaa keskustelulle teidän maailmassanne, ei ole tilaa sallia samaa muille, kuin mitä itsellenne vaaditte.

Hävetkää, sillä te ette eroa lainkaan kritisoimastanne kiiluvasilmäisestä äärimuslimista, joka haluaa räjäyttää ja tappaa omaan uskontulkintaansa perustuen.

Te Scriptakulttiin hurahtaneet anonyymit agitaattorit olette vielä pahempia. Te elätte yltäkylläisyyden keskellä, maassa, jossa olisi kaikki edellytykset hyvään elämään, mutta kaiken potentiaalisen hyvän sijaan te kulutatte aikaanne islamofobisilla sivustoilla keräämässä vihaa kuviteltua vihollista kohtaan, pieksette itsenne perverssiin raivoon ruotsin kieltä kohtaan, uskottelette, että on olemassa kaiken mahdollisen pelastava ylimaallinen politiikan voima, jonka vain te näette sekä ymmärrätte ja etsitte keskustelupalstoilta sopivia kohteita, joita kohtaan voitte netin suojissa julistaa, vihata ja tuntea suunnatonta voimantunnetta – aivan kuin kaduilla kulkisitte kommandopipoon pukeutuneina ja satunnaista vastaantulijaa löisitte, yhtäkkiä, ilman varoitusta ja sitten juoksisitte karkuun, kutsumatta ambulanssia.

Ja te kuvittelette tekevänne jotain suoraselkäistä ja suomalaista? Kuvittelette pelastavanne Suomen ja länsimaisen kulttuurin? Tuolla toiminnan dynamiikalla, jota kutsutaan fundamentalismiksi?

Minä en voi sanoa teille tarpeeksi monta kertaa, että hävetkää. Ja alkakaa ajattelemaan.

Minä olen vieraillut miltei jokaisessa Euroopan maassa ja olen nähnyt pahamaineiset Marseillen slummit, olen tavannut kadulla asuvia romaneja Bratislavan kaduilla, nähnyt, miten Helsingissä hakataan homoja vain siksi, että he ovat homoja sekä piiloutunut aggressiivisilta kulkukoirilta Romanian ja Moldovan rajalla siirtolaisten avulla. Ja paljon muuta.

Eikä näitä ihmisiä yhdistänyt islamin kiihko tappaa, pyrkimys kieltää heteroita olemasta heteroita saati romanien geneettinen taipumus varastaa ja ryöstää. Näitä ihmisiä yhdisti ahdistus tulevaisuudesta, syrjintä, toivo paremmasta, hyvä sydän.

Ja ennen kaikkea heitä yhdisti se, että he kaikki olivat ihmisiä.

Minulle on siis ihan turha tuputtaa mukasivistynyttä propagandaa joidenkin ihmisryhmien sisäänrakennetusta pahuudesta tai homouden luonnottomuudesta, sillä tuo mukasivistynyt propaganda aiheuttaa vain sen, että ihmiset muuttuvat ’loisiksi’, heistä tulee ’taakka’ – ja kun silmät ovat kiinni tietokoneen ruudulla, lukemassa Gates of Viennaa, imemässä maahanmuuttokriitikon julistusta, tutkimassa salaliittoteorioita tai vakuuttumassa homouden luonnottomuudesta, todellisuus muuttuu siksi, jonka näkee ruudullaan, ei siksi, jonka itse näkee, tuntee ja kokee.

Siloin, kun ’loiset’ ovat matkalla tänne ja kun ’homosaatio’ tuntuu olevan uhka, oikeistolainen populismi alkaakin tuntumaan oikeutetulta ja rasistinen sekä suvaitsematon puhe tuntuukin yhtäkkiä realistiselta kannanotolta. Tällaisessa kontekstissa Scriptakultti elää ja voi hyvin. Se, mitä oikeasti on ’ongelmien’ taustalla, siitä ei juuri puhuta ja juuri tämän vuoksi samat metodit tilastoraiskauksista lähtien aina Koraanin tarkoituksellisiin virhetulkintoihin ovat meilläkin käytössä, kuin ovat suomalaisen oikeistolaisen populismin esikuvilla muualla Euroopassa.

Haaskalinnut etsivät haaskaansa ja käyttävät mitä tahansa materiaalia oman propagandansa tukena eikä tässä propagandassa jaeta tyylipisteitä. Se on yököttävää, ihmisarvoa ja perusarvojamme nakertavaa henkistä väkivaltaa, joka osaltaan varmistaa lännen olevan todellakin uppoamassa ja joka generoi energiaa vain ääri-ilmiöille ja vastakkainasettelulle, jossa fanaattinen, lopullinen tavoite on vanha kunnon yksi kansa, yksi valtakunta, yksi johtaja.

Ja tämä on minusta surullista. Sosiaalidarwinistinen suuri eurooppalainen kokeilu tehtiin jo viime vuosisadalla ja lopputuloksena olivat vain loputtomat ruumiskasat.

Uskokaa jo. Ei toimi.

Silti käytössä olevat retoriikan ja politiikan metodit ovat kuin suoraan historian juoksuhaudoista: luodaan väkisin uhkakuva ja pyritään kaikin tavoin ylläpitämään tätä liimaamalla propagandaa tämän luodun uhkakuvan päälle. Tunne yhdistyy mukafaktaan – ja lopputulos on harkittu kakofonia, jossa kukaan ei enää kuule mitään eikä oikea tarkoitus ole edes keskustella.

Mutta käydäänkö keskustelua jatkossakin nettikeskusteluista tutun ryöpsähtelyn ehdoilla ja tarkoituksellisen propagandan kautta? Maahanmuutto ja yhdessä eläminen ovat Euroopan tärkeimpiä kysymyksiä eikä tätä tulisi jättää nationalististen agitaattoreiden armoille. Niin kauan kun minä muistan viime vuosisadalla eurooppalaisen sivistyksen aikana surmatun kymmeniä miljoonia ihmisiä, on minulle turha selittää islamilaisen kulttuurin olevan mätä ja vaarallinen.

Me osaamme olla vaarallisia ihan itse. Raamattu on vaihtunut Scriptaan, mutta kummallakin lyödään pakanaa päähän. Emmekö me ikinä opi?

Oleellista on ymmärtää - kaikkien tasapuolisesti - kun keskustelu typistyy mukasivistyneeksi vähättelyksi ja/tai ihmisarvottoman propagandan julistamiseksi, alamme olemaan matkalla kohti pimeyttä, sillä kuuntelemisen lopettaminen on aina edeltänyt pahoja asioita.

En itse voi olla pohtimatta sitä, miten meidän suomalaisten on niin vaikeaa olla eri mieltä. Minä en ainakaan halua saada anonyymeilta agitaattoreilta enää puhelinsoittoja saati viestejä. Minä en halua, että perheeni joutuu enää säikähtämään, kun puhelimeni soi keskellä yötä.

Tämä Uusi Suomi on hieno paikka ja minusta on sääli, että sitä pilaavat nämä keskustelukyvyttömät agitaattorit, jotka eivät hallitse inhimillisen käyttäytymisen perussääntöjä ja joiden vuoksi en minä ainakaan enää tämän jälkeen halua tänne kirjoittaa saati tekstejäni säilyttää. Agitaattorit, jättäkää ihmiset rauhaan!

”…vitun hurri, voisitko vittu lopettaa sen ruotsalaisten perseennuolemisen…”

Tämän viestin sain eilen. Vihje sinulle, mukaisänmaallinen soittaja: tuntematon numero ei ole yhtä urhoollinen, kuin Tuntematon Sotilas.

Näin siis Suomessa vuonna 2013.

Mikä meitä oikein vaivaa?----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kirjoitin tämän tekstin Uuteen Suomeen 15.8.2013, kun päätin, että sinne en enää kirjoita enempää - ihan tarpeeksi meinaa häiriöitä omaan arkeeni aiheuttavat nuo agitaattorit, jotka eivät ihan oikeasti taida ymmärtää, miten paljon propagandan vietävissä ovat. Harmi.