17. marras, 2014

Olli Immonen ja illuusio äärivasemmiston uhasta

 

 

http://immonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/179928-aarivasemmiston-vakivallan-uhkaan-puututtava

Olli Immonen kirjoittaa (ilmeisen tosissaan):

-”Äärivasemmiston toimintaa tulee tarkkailla, ja sen laittomuudet ja väkivallanteot on tuomittava samalla tavoin kuin muidenkin ryhmien. Kuitenkin julkisuudessa esimerkiksi jotkut vasemmistopoliitikot ovat jopa antaneet ymmärrystä mellakoinnille ja todenneet hyväksyvänsä yhteiskunnan omaisuuden tuhoamisen. Tällainen väkivallan tai vahingontekojen hyväksyminen päättäjiltä on vastuutonta, ja se voi pahimmassa tapauksessa radikalisoida äärivasemmiston toimintaa Suomessa entisestään. Lukuiset esimerkit muualta Euroopasta osoittavat, mihin äärivasemmiston radikalisoituminen voi pahimmillaan johtaa.

Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:

Mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä, jotta äärivasemmiston aiheuttamaa väkivallan uhkaa saadaan ennaltaehkäistyä, eikä toiminta pääse radikalisoitumaan samalla tavoin kuin muualla Euroopassa?”-

Kirjoitanpa avoimen kirjeen Olli Immoselle. Sillä hän mielestäni ansaitsee avointa keskustelua hirmuisista, esiintuomistaan ongelmista, joita hän tuoreessa blogauksessaan ruotii. Äärivasemmisto, tuo Saatanan kulttuurimarxistinen verenpunainen kirves.

-"Hyvä Olli.

Ei median tarvitse peitellä mitään äärivasemmiston väkivaltaa Suomessa, sillä sitä ei ole. Edes lähteenäsi käyttämä sisäministeriön raportti ei tue tuota väitettä saati arkikokemus.

Luojan kiitos, ei meillä ole juurikaan 'äärioikeistolaistakaan' väkivaltaa, kuten ei muutakaan poliittisesti motivoitunutta väkivaltaa. Ja näin oikein hyvä. Se, että ihan tosissasi väität 'äärivasemmistolaisen' väkivallan olevan uhka, on absurdi ja tosiasiat kieltävä väite.

Kun selkeästi haluat teeskennellä olevasi ns. kartalla, niin suosittelen luettavaksi tätä blogikirjoituksesi innoituksen lähteenä ollutta raporttia:www.interim.fi

Siinä on hyvin mielenkiintoisia kohtia, kuten:

-"Väkivaltaisista ääriliikkeistä johtuva laajamittaisen väkivallan riski Suomessa on pieni eikä tilanteessa ole tarkastelujakson aikana tapahtunut muutoksia. Väkivaltaista ekstremismiä ilmenee paikallisesti ja yksilötasolla lähinnä äärioikeiston käyttämänä väkivaltana. Poliisin tietoon tulleessa rikollisuudessa on tarkastelujakson aikana ilmennyt noin kolmekymmentä rikosta, joiden voidaan epäillä liittyvän väkivaltaiseen ekstremismiin.

Suurin osa näistä rikoksista on skinheadien spontaaneja väkivallantekoja kantaväestön tai etnisten vähemmistöjen edustajia kohtaan. Äärioikeiston, etenkin Suomen vastarintaliikkeen, näkyvän toiminnan lisääntyminen on aktivoinut myös radikaalia antifasistista liikehdintää. Väkivaltainen ääri-islam ei näy kotimaisissa rikostilastoissa, mutta Suomessa asuvia henkilöitä, mukaan lukien Suomen kansalaisia, on osallistunut taisteluihin konfliktialueilla."-

Ja myös tämä kohta on hyvin kiintoisa:

-"Poliisiammattikorkeakoulun tutkimusten mukaan rikosilmoituksia viharikoksiksi epäillyistä teoista on Suomessa kirjattu vuosittain 800–900. Näistä rikoksista vain pienen osan arvioidaan liittyvän suoraan väkivaltaiseen ekstremismiin. Tarkastelujakson aikana poliisin tietoon on tullut noin kolmekymmentä rikosta, joiden voidaan epäillä liittyvän väkivaltaiseen ekstremismiin.

Yleisin rikosnimike on pahoinpitely ja toiseksi yleisin on laiton uhkaus. Tutkintanimikkeistä törkeitä pahoinpitelyjä on muutama eikä joukossa ole henkirikoksia tai henkirikosten yrityksiä. Selkeä määräenemmistö ilmi tulleista tapauksista on äärioikeistolaisten skinheadien yksin tai yhdessä tekemiä spontaaneja väkivallantekoja.Tyypillinen rikoksen tekopaikka on ravintola tai ravintolan välitön läheisyys. Useimmissa tapauksissa rikoksen motiivi ei ole rasistinen ja asianomistajana on kantaväestöön kuuluva henkilö.

Ilmeinen rasistinen motiivi on noin kolmasosassa skinheadien tekemistä väkivaltarikoksista.Väkivaltaista äärivasemmistolaisuutta ilmentäviä tapauksia poliisin tietoon tuli tarkastelujakson aikana muutamia. Useimmat näistä tapauksista liittyvät anarkisti- tai antifasistiaktivistien väkivaltaiseen tai aggressiiviseen käyttäytymiseen mielenosoitusten yhteydessä.

Väkivaltarikollisuuden ilmi tulleeseen kokonaismäärään nähden ekstremistinen väkivalta on Suomessa vähäistä; esimerkiksi vuonna 2012 poliisin tietoon tuli noin 38 000 pahoinpitelyrikosta, joista noin 1900 oli törkeitä ja 10 500 lieviä pahoinpitelyjä. Piilorikollisuuden eli poliisille ilmoittamattomien tapausten osuutta on vaikea arvioida. Mikäli ekstremistisiä piirteitä sisältävien rikosten ilmoitusaste vastaa muita väkivaltarikoksia, tapahtuu Suomessa vuositasolla korkeintaan muutama sata tällaista rikosta."-

Hyvä Olli. Voi siis sanoa sinun luovan banaalia, mihinkään perustumatonta uhkakuvaa, jonka ainoa tarkoitus poliittinen - eli äänestäjien ns. perseennuolenta, sillä vaalithan ovat tulossa, kuten hyvin tiedät. Olet hahmona kuin suoraan Pahkasian tarinoista: jopa lähteesi osoittaa sinun olevan väärässä, mutta silti sinä julistat, etkä huomaa ristiriitaa edes omassa kirjoituksessasi, vaan kommenteissa jaksat selittää, miten media ja vasemmisto haluaa tukahduttaa keskustelua tärkeistä asioista – kuten suomalaisesta äärivasemmiston väkivallasta:

-“Konsensusmedia todellakin pyrkii aktiivisesti peittelemään äärivasemmiston väkivaltaa ja sen uhkaa. Vasemmistolainen valtamedia jaksaa päivästä toiseen melskata jostakin epämääräisestä äärioikeiston uhasta Euroopassa ja Suomessa, vaikka todellisuudessa se uhka eurooppalaiselle sivilisaatiolle tulee täysin toisesta suunnasta, äärivasemmistosta.”- (Olli Immonen)

Hyvä Olli. Minä olisin paljon enemmän huolissani blogikirjoituksesi kaltaisesta vastuuttomasta demagogiasta, joka vain rikkoo, ei rakenna mitään hyvää.

Se, mikä oikeasti on vaarallista, on tämä lietsomisesi. Sillä juuri tällainen vastuuton ja tosiasiat kieltävä demagogia on vain omiaan luomaan sitä väkivaltaa - ja siihen sinä taidat pyrkiäkin: kun uhkakuvaa ei ole se, perkele, luodaan vaikka väkisin. Ja sitten joku keksii puhua nyrkein, sillä tiedättehän: äärivasemmisto! Eurabia! Suomalaisuus on uhattuna!

Hyvä Olli. On helppo ymmärtää, miksi harrastat tällaista demagogiaa, sillä olethan poliitikko, jonka pitää äänestäjiään tyydyttää. Ja sinun äänestäjäsi eivät faktoja kaipaa: he kaipaavat väkivaltaviihdettä ja voimakkaita tunteita. Edes tässä kirjoituksessa, jossa viittaat sisäministeriön raporttiin, et vaivaudu lainaamaan sitä oikein, vaan yrität tuolla viittauksella luoda mielikuvaa faktapohjaisuudesta, sillä suurin osa agitaatioosi uskovista eivät edes lue koko raporttia. Heille riittää viittaus, jolla tyydytetään faktapohjaisuuteen perustuvan dialogin illuusio ja teeskennellään kylmän analyyttinen ote. Kyse on puhtaasti illuusion luomisesta, hyvä Olli, ja se on vain hyvin, hyvin läpinäkyvää sinun tapauksessasi.

Asiapitoisuuden sijaan sinä luot tunnepitoista hömppää, tuhon dystopiaa, peittääksesi asian puutteen ja luodaksesi illuusiota uhasta ja siitä, miten sinä saavut paikalle mielikuvien sinivalkoisena Zorrona ja pelastat Suomen. Tämä on halpaa ja helppoa demagogiaa, kuka tahansa pystyy luomaan uhkakuvia, sillä niiden ei tarvitse perustua mihinkään, mutta tämä on erityisesti vastuutonta politiikkaa. Ja juuri siksi on tärkeää, että hyvät ihmiset osoittavat sen, miten väärässä sinä olet.

Hyvä Olli. Minusta sinä ja kaltaisesi saatte pelätä vaikka Joulupukkia, mutta turha on ihmetellä, kun ihmiset kertovat, miten irrationaalisesta pelosta on kyse, sillä tiedäthän: ei Joulupukkia ole oikeasti edes olemassa. Ja ei, tämä ei ole mitään taktiikkaa, vaan tämä on ihan normaalia, rationaalista dialogia.

 

Loppuun lainaan erinomaista kommenttia Jussi Jaloselta:

-"Minä taas näen perussuomalaisten syntyneen vastareaktiona nimenomaan nykyiselle äärivasemmistohegemonialle."

Perussuomalaisten jytkyvoitto tapahtui tilanteessa, jossa maassa oli ollut neljä vuotta porvarihallitus, ja vasemmistoliitto oppositiossa kahdeksan vuotta putkeen.

Perussuomalaisten nousulla, kuten eurooppalaisen oikeistopopulismin nousulla yleensäkin, ei ole ollut juuri mitään tekemistä vasemmiston toiminnan kanssa, koska poliittinen vasemmisto on ollut hampaaton ja lähes täysin vailla mitään vaikutusvaltaa. Populismin nousussa on ollut kyse kapinoinnista maltillisia keskiryhmiä ja tavallista porvarillista oikeistoa vastaan.

Syynä tähän on ollut se, että perinteinen oikeisto on sitoutunut vankasti EU-projektiin. Monissa maissa tämä on eurokriisin oloissa näyttäytynyt kansallisten arvojen laiminlyöntinä ja lietsonut kansallismielisen reaktion. Näin myös meillä.

Kapinoidessaan perinteisiä porvaripuolueita vastaan ovat oikeistopopulistiset puolueet samalla itse luoneet pohjan vastareaktiota edustavan vasemmiston uudelle nousulle. Neljä vuotta sitten vasemmistoliitto oli menettänyt paikkansa EU-parlamentissa, eikä kukaan ollut koskaan kuullutkaan Li Anderssonista tai pahemmin edes Dan Koivulaaksosta. Nyt on tilanne olennaisesti toinen, osaksi sen takia koska eräät perussuomalaiset vaikuttajat ovat itse halunneet polarisoida tilannetta.

Tässä on se perinteinen ilmiö: kun vasemmiston kuolleeksi luultua raatoa potkii tarpeeksi kauan, niin huomataankin että siltä oli vain taju pois. Tarpeeksi monta kenkäisyä kun on tullut, niin se herää ja alkaa kävellä.”-

 

Hyvä Olli Immonen. Äärivasemmiston uhka Suomessa on illuusio, jota sinä hyysäät saadaksesi tunteen oman ääliömäisen politiikan oikeutuksesta. Mutta Olli, usko kun sanon sinulle: illuusion varaan ei voi politiikkaa rakentaa. Kannibalismi on aivan yhtä todennäköinen uhka, mutta en minä siitä aiheesta lähtisi julistamaan.

Ei mitään lisättävää."-

 

Kun lietsotaan pelkoä esimerkiksi äärivasemmiston väkivallasta, ei kannata unohtaa totuutta. Sisäministeriön raportin mukaan Suomessa ei ole juurikaan poliittisesti motivoitunutta väkivaltaa - ei oikealla eikä vasemmalla - ja tämä on oikeasti vain ja ainoastaan hyvä asia. Toki sen vähänkin väkivallan uhreille tämä ei ole mitenkään lohduttavaa, mutta suurta uhkakuvaa ei ole. Tämän voi helposti nähdä sisäministeriön raportista: http://www.intermin.fi/download/46677_Vakivaltainen_ekstremismi_Suomessa_-_tilannekatsaus_2-2013_FINAL.pdf?0a91dd5ca3b4d088

Europolin tilastojen mukaan oikeisto saati vasemmisto eivät myöskään ole kovinkaan merkittäviä äärimmäisen väkivallan tekijöitä, ks. Europolin raportti sekä ao. kuva. Kun KOKO Euroopan tasolla puhutaan vain muutamista tapauksista, jotenka ei uhka ole kovinkaan merkittävä.Se, mistä Paljastetussakin olemme puhuneet, liittyy 'isäm maallisten' harrastamaan nationalistiseen väkivaltaan ja siihen liittyvät teot ovat aivan eri skaalassa oikeistolaisten ja vasemmistolaisten väkivaltaan suhteutettuna, sillä separatistit ovat aiheuttaneet merkittävimmän osan poliittisesta terrorismista.

Kun katsoo ympärilleen, tätä ei ole vaikea uskoa: nationalismi ja 'isäm maallinen' kiihko repivät parhaillaan Eurooppaa hajalle. Nationalismi, 'isäm maallisuus' ja rasismikin kulkevat kauniisti käsi kädessä ja juuri siksi 'isäm maallisesta' agitaatiosta tulee olla huolissaan ja siitä pitää puhua, jotta ihmiset näkisivät sen rumuuden.

Liitteenä vielä koko Europolin raportti: https://www.europol.europa.eu/sites/default/files/publications/europol_te-sat2013_lr_0.pdf