25. heinä, 2014

Ja he kulkevat joukossamme kuin kuka tahansa

 

Kun suomalaisella keskustelufoorumilla käydään keskustelua Afganistanissa surmattujen suomalaisten kohtalosta, on jokseenkin outoa lukea kommentteja, jotka kiteytyvät lauseeseen:”Sitä saa, mitä tilaa”.

Tässä muutama esimerkki:

 

 

Normaalille ja terveelle suomalaiselle tulee mieleen lähinnä suru ja murhe, mutta näiden suomalaisten mielestä suomalaisten kuolema tuolla kaukana on ihan mukava juttu. Nimimerkki ’EL SID’  esimerkiksi toivoo, että suomalaisia murhattaisiin lisää Afganistanissa. Isänmaallista, sanoisin. Tai siis: vastenmielistä.

Minusta on etovaa ja surullista pilkata kuolleita avustustyöntekijöitä, jotka kuitenkin ovat hyviä ja harvinaisia ihmisiä ja uskoakseni haluavat vilpittömästi ja pyyteettömästi auttaa hädänalaisia ihmisiä jättäen taakseen hyvät palkkatyöt, turvallisen ympäristön sekä ystävät auttaakseen ihmisiä kurjissa olosuhteissa. Siihen ei meinaa moni pysty.  Ja jos kuolevat, niin:”Mitäs läksitte". Hienoa on isänmaallinen lojaalius omiaan kohtaan. Minulla on viesti teille, isänmaalliset: jos kuka tahansa suomalainen kuolee ulkomailla tehdessään sellaista, johon uskoo ja vaikka juuri sinä et siitä pitäisikään, niin kaveria ei jätetä. Ei ikinä. Perkele. Eikä kaveria myöskään halveerata toteamalla: ”Mitäs läksit”. Ai miksi näin? Ihan siksi, että se on jo pelkästään moukkamaista, mutta myös siksi, että ihmisarvo se on 'vääräuskoisella' suomalaisellakin. Siksi.

Kyllä nämä ihmiset vaarat ovat ymmärtäneet tuonne lähtiessään. Silti he halusivat mennä auttamaan – ja kuolivat. Tuossa kohdassa ei pilkkaa ansaitse, vaan myötätuntoa omaisia kohtaan ja kunnioitusta teoista, joihin suurin osa noista Homman pilkkaajista ei pysty ikinä. He pystyvät vain kyynisesti valittamaan netissä ja uhoamaan rappeutuvasta lännestä, mutta mihinkään todelliseen näistä ihmisarvokriittisistä epäsuomalaisista vinkujista ei ole. Ja ikävä kyllä meidän hyvien ihmisten on hyväksyttävä se, että joukossamme kulkee ihmisiä, joille kuollut suomalainen on hyvä suomalainen, niin kaamealta kuin se kuulostaakin.

Mitäpä tähän on enää lisättävää?

-“Olisiko Darwin-palkinnon paikka? Täysijärkinen suomalainen ei mene sekaantumaan "rauhanomaisesti" äbäläwäbäläin välienselvittelyyn. Eiköhän se käännytystyö kuten muukin paskastanioiden ruotuun laittaminen hoidu pikemminkin kovemmin keinoin. Muslimi tunnetusti arvostaa ja tottelee ainoastaan raakaa voimankäyttöä. Diplomatia ja keskustelu noiden kanssa on turhaa.”-

Kun ihminen yrittää auttaa Afganistania nousemaan kurjuudestaan ja tulee tapetuksi, on se järjetöntä ja vain väkivalta auttaisi? Väkivalta, joka on juuri noiden talebanien väline, jonka vastapainona on juuri tuo avustustyö, jotta se väkivalta ratkaisuna ei olisi se ainoa? Homman isänmaalliset eivät tälläkään kertaa poikkea sielunmaisemaltaan kritisoimiltaan ’paskastanioiden’ fanaatikoista. Ja ajatelkaa: nämä fanaatikot elävät täällä meidän keskuudessamme ja kulkevat joukoissamme aivan muina miehinä kuin kuka tahansa.

Minä haluankin haastaa ihmiset pohtimaan, miten nämä kotikutoiset ihmishenkikriittiset fanaatikot poikkeavat siitä sielunmaisemasta, joka avautuu teille seuraavista uutisista:

-“Ban Ki-moon said today he is “appalled” by the news of an attack on a United Nations-run school in Gaza where hundreds of people had taken refuge from the ongoing hostilities, adding that the incident underscores the need to stop all fighting immediately.

“Many have been killed – including women and children, as well as UN staff,” Mr. Ban said in statement issued in Erbil, Iraq, where he is currently on an official visit. “Circumstances are still unclear. I strongly condemn this act.””-

 

-“Ayelet Shaked of the ultra-nationalist Jewish Home party called for the slaughter of Palestinian mothers who give birth to "little snakes."

"They have to die and their houses should be demolished so that they cannot bear any more terrorists," Shaked said, adding, "They are all our enemies and their blood should be on our hands. This also applies to the mothers of the dead terrorists.”

The remarks are considered as a call for genocide as she declared that all Palestinians are Israel's enemies and must be killed.”-

 

-“Dr. Mordechai Kedar, an Israeli scholar of Arabic literature and lecturer at Bar-Ilan University, declared Monday that raping the wives and mothers of Palestinian combatants would deter attacks.

“The only thing that could deter a suicide bomber is knowing that if caught, his sister or his mother would be raped,” said Kedar during a radio talk show.”-

 

-”Isis julkaisi kesäkuun 16. päivänä raakoja teloituskuvia sen jälkeen, kun se oli vallannut Luoteis-Irakissa Tal Afarin kaupungin. Ääri-islamilainen järjestö ilmoitti tuolloin tappaneensa jopa yli 1700 shiiamuslimia. Väitteen tueksi se julkaisi useita kuvia, joissa näkyy, kuinka järjestön jäsenet teloittavat henkilöitä, joiden se sanoo kuuluvan Irakin turvallisuusjoukkoihin. Kuvien saatteeksi oli liitetty teksti: "Luopiot matkalla tuomiolle".”-

 

-”Kesäkuussa julkaistun YK:n raportin mukaan Slovjanskin maaseudulla asunut iäkäs maanviljelijä ammuttiin kuoliaaksi toukokuussa, kun häntä oli syytetty ruuan antamisesta Ukrainan armeijan joukoille.

Kuolemantuomio julistettiin "Donetskin kansantasavallan" nimissä.”-

 

  • Gazan ihmiskilvet:

Kun kuolleet pikkulapset saadaan muutettua ’ihmiskilviksi’, olemme juuri epäinhimillistävän retoriikan ytimessä: kyse on väkivallan, tappamisen ja sortamisen oikeuttamisesta, sillä kukaan ei halua tuntea sydämessään sitä pistoa, joka ihmisen kuolemasta syntyy. Siksi puhutaan ’ihmiskilvistä’, siksi demonisoidaan ja liioitellaan, jotta omatunto ei turhaan joudu koetukselle, sillä ’loinen’ ja ’aavikkouskonnon pedofiiliraiskaaja’ ovatkin kuoleman ansaitsevia ihmishylköitä, eläimiä, jotka vain päästettiin päiviltä.

Ja kun meillä kuolleita suomalaisia kohdellaan hokemalla: ”Mitäs läksit” ja maustetaan tarinaa sanomalla:” Eiköhän se käännytystyö kuten muukin paskastanioiden ruotuun laittaminen hoidu pikemminkin kovemmin keinoin. Muslimi tunnetusti arvostaa ja tottelee ainoastaan raakaa voimankäyttöä. Diplomatia ja keskustelu noiden kanssa on turhaa”, niinhuomaa helposti, miten fanatismi on jo läsnä Suomessa.

Vastaus kysymykseeni: ei näillä fanaatikoilla juurikaan mitään eroa ole. Empatikyvyttömiä, ihmisarvoon kriittisesti suhtautuvia talebaneja kaikki, jotka kaikki uskovat olevansa oikeutettuja sortamaan ja kohtelemaan erilaisia huonosti. Näillä ihmisillä on vain turbaanin kokoinen ero.

Tässä oiva kuvaus siitä, millä tavalla hommalainen logiikka ja retoriikka toimii: http://blog.foreignpolicy.com/posts/2014/07/24/islamic_state_isn_t_circumcising_women_and_didn_t_steal_400_million_either

Juuri tuo ihmisarvokriittisten massa uskoo kaiken pahan, mitä islamvihamielisiltä foorumeilta löytävät, jakavat disinformaatiota ja ylläpitävät kuvaa saatanallisesta islamista ja saatanallisesta mokuttajien aiheuttamasta maahanmuutosta ja juuri tässä diskurssissa kuollut suomalainen Afganistanissa on oikeutettu tapahtuma. Sillä sekin vain tukee kauhutarinaa, jossa naiset silvotaan ja raiskataan eikä kukaan ole turvassa muna kourassa vaeltavalta muslimien loisparvelta.  Siksi NE pitää tuhota. NIITÄ ei tule humanitaarisin syin auttaa, NE pitää tappaa ja survoa kivenkoloon ikuisiksi ajoiksi. Mutta kun totuus ei löydy propagandasivustoilta, Scriptasta eikä Breivikin manifestista:

-“Given the extreme difficulty of reporting in areas under the control of the Islamic State, it is perhaps not surprising that the news coming out of Mosul is so frequently incorrect. And the jihadist group's well-deserved reputation for implementing its brand of medieval justice does admittedly make it hard to separate fact from fiction. But the next time you read a story and think that it's too spectacular to be true -- you just may be right.”-

Kaikkea ei kannata uskoa, mitä lukee. Vaikka se tuntuisi kuinka sopivan omaan tarinaan. Tuo fanaatikkojen retoriikka on jo ensi askel kohti joukkohautoja ja sinivalkoista vankileirien saaristoa. Vai luuletteko, että kaipuu Suojeluskuntiin on maahanmuuttokriitikkojen pseudoisänmaallisuudessa pelkkää sattumaa? Kun olisi niin kiva päästä vähän tappamaan. Ja nämä fanaatikot kulkevat joukossamme ihan muina miehinä. Joka päivä. Ja tämä pelottaa minua paljon enemmän kuin mikään ääri-islam, sillä nämä ihmisarvokriittiset fanaatikot ovat jo täällä.

 

Sinivalkoiset talebanit. Mitäs läksit.